• darkblurbg

Mannelijke kleurentypes: het zomertype, lentetype, wintertype en herfsttype.

Mannelijke kleurentypes: het zomertype, lentetype, wintertype en herfsttype.

Mannen kunnen heel veel baat hebben bij het dragen van de juiste kleuren. Misschien zelfs nog wel meer dan vrouwen! Vrouwen gebruiken meestal wel enige make-up en kleuren vaak hun haar, terwijl dit bij mannen niet het geval is. Zij moeten hun kleuren dus echt uit hun kleding halen. In dit blog beschrijf ik de vier belangrijkste mannelijke kleurtypes.

22 Stijlregels die inmiddels helemaal achterhaald zijn.

22 Stijlregels die inmiddels helemaal achterhaald zijn.

'Blauw met groen is boerenfatsoen' zei mijn oma altijd. Vroeger was men heel streng in wat qua kleding wel en niet kon. Nu vind ik sowieso dat je altijd dingen moet dragen waar jij je lekker bij voelt, los van allerlei regeltjes. In dit blog bespreek ik 22 mode-mythes die inmiddels helemaal achterhaald zijn. Deze 'fashion rules' zijn er juist om te breken!

De kenmerken van het lente/ zomertype.

De kenmerken van het lente/ zomertype.

In mijn reeks over de bekendste kleurtypes is dit keer het lente/zomertype aan de beurt. Het is een zogenaamd mengtype. Mengtypes zijn die kleurtypes die tussen twee seizoenen in vallen. De kleuren van het lente/zomertype zijn in de eerste plaats licht, daarna volgen neutraal en vrij helder. In dit blog laat ik je kennismaken met dit kleurtype dat behoorlijk vaak voorkomt in Nederland.

Hoe mix je prints als een pro?

Hoe mix je prints als een pro?

Eén print dragen is voor sommige van mijn klanten al een hele opgave. Verschillende prints met elkaar combineren is voor hen echt een brug te ver. Toch kan het heel bijzonder staan om met verschillende prints met elkaar te mixen! In dit blog laat ik je zien waar je op moet letten om leuke setjes te maken met verschillende motiefjes.

De baret is weer helemaal terug.

De baret is weer helemaal terug.

Na de vilten hoed is ook de baret opeens weer helemaal hot!! Hij is er in de originele variant van vilt en in de gebreide versie. In dit blog vertel ik over de geschiedenis van de baret en laat ik je zien hoe je hem kunt dragen.

Aaibare trend: de teddy jas.

Aaibare trend: de teddy jas.

Opeens zie je hem overal op straat: de teddy jas. Deze jassen van heerlijk aaibare materiaal zijn deze winter een grote trend. Deze lekkere zachte jassen zijn speels en houden je warm. Ze zijn comfortabel en je kunt ze zowel chic als lekker stoer dragen. Er is volop keus, ze zijn er van lang tot kort en in allerlei leuke kleurtjes. Misschien ook iets voor jou?

Welke kleur blauw moet jij kiezen?

Welke kleur blauw moet jij kiezen?

Blauw is een geliefde kleur. Het staat onder andere voor rust en betrouwbaarheid. Blauw is een duidelijk koele kleur en daardoor zeer geschikt voor het zomertype en het wintertype. Toch zijn er gelukkig ook varianten voor de warme kleurtypes.

Kenmerken van het zomer/wintertype.

Kenmerken van het zomer/wintertype.

Alweer enige tijd geleden ben ik een reeks begonnen over de bekendste kleurentypes. Dit keer bespreek ik de kenmerken van het zomer/wintertype. Dit kleurtype vind je bij het 6-seizoenen systeem en het 10-seizoenen systeem. De kleuren van dit seizoenstype vallen precies tussen die van het zomertype en het wintertype in.

De stijl van Marilyn Monroe.

De stijl van Marilyn Monroe.

In mijn serie over belangrijke stijliconen dit keer de onvergetelijke Marilyn Monroe. Met haar iconische allure heeft ze vele fashionista's en sterren geïnspireerd. Wanneer ze nog geleefd zou hebben zou Marilyn inmiddels 91 jaar geweest zijn. In dit blog neem ik de stijl van de beeldschone en charismatische Monroe onder de loep.

De kenmerken van het lente/herfsttype.

De kenmerken van het lente/herfsttype.

Alweer enige tijd geleden ben ik een reeks begonnen over de bekendste kleurentypes. Dit keer bespreek ik het lente/herfsttype. Dit kleurtype vind je bij het 6-seizoenen systeem en het 10-seizoenen systeem. De kleuren van dit seizoenstype vallen precies tussen die van het lentetype en het herfsttype in.

Hoe draag je deze winter witte sneakers met een rok of jurk?

Hoe draag je deze winter witte sneakers met een rok of jurk?

Een paar jaar geleden was het bijna ondenkbaar dat je bij een rok of jurk witte sneakers droeg. Al helemaal in de winter... Op dit moment is de witte sneaker het hele jaar door volop zichtbaar in het straatbeeld. Zowel met warm als koud weer. In dit blog vind je volop inspiratie hoe je ook in de winter je witte sneakers met een rok of jurk kunt combineren.

Het gamine stijltype.

Het gamine stijltype.

Houd je van een nonchalante, pittige en enigszins ondeugende kledingstijl? Vindt je een klassieke, stijlvolle uitstraling belangrijk? Heb jij liever een wat korter, zacht vallend kapsel en heb je een jeugdige, wat meisjesachtige uitstraling? Kies je geregeld voor een kledingstuk of accessoires met een knipoog? Dan behoor jij vast tot het gamine stijltype!

Hoe draag je okergeel en mosterdgeel als het niet 'jouw kleuren' zijn?

Hoe draag je okergeel en mosterdgeel als het niet 'jouw kleuren' zijn?

Opeens zie je overal warme geeltinten als okergeel, goudgeel en mosterdgeel in kledingwinkels. Het zijn echte trendkleuren momenteel. Warme kleurtypes kunnen deze kleur moeiteloos combineren met hun kleuren. Dit komt door de gouden ondertoon van de kleuren oker en mosterd. Voor koele types zijn deze kleuren een stuk lastiger, ze passen niet echt in hun koele kleurenpalet. Toch kun je als koel kleurtype dit soort kleuren wel dragen. Hoe? Dat lees je in dit blog.

Het verschil tussen trendy items en basics.

Het verschil tussen trendy items en basics.

We willen allemaal een garderobe waarmee we ons voor allerlei gelegenheden passend kunnen kleden. Heel vaak hoor ik van mijn klanten: ik heb een kast vol kleding, maar 'niets' om aan te trekken. De truc zit hem er in dat je een aantal basisstukken (zgn. 'basics') in je kast heb hangen, deze vul je aan met een paar leuke trend-items om je garderobe de juiste hoeveelheid 'pit' te geven. Zo kun je je voor elke gelegenheid leuk aankleden.

Hoe draag je wit in de herfst en de winter?

Hoe draag je wit in de herfst en de winter?

Wit is een kleur die je vooral in de zomerperiode veel ziet. Je kunt echter ook heel goed wit dragen in de winter. Zelfs je witte jeans kun je door slim te combineren nog prima blijven dragen. Het belangrijkste is dat je let op de materialen die je hierbij gebruikt.

Complementaire kleuren gebruiken in je kleding.

Complementaire kleuren gebruiken in je kleding.

Wil je er 100% zeker van zijn dat je door de kleurencombinaties die je in je kleding gebruikt de aandacht trekt? Gebruik dan eens het principe van complementaire kleurencombinaties. Dit zijn bepaalde kleuren die elkaar optimaal versterken. In dit blog vertel ik je welke kleuren dit zijn en hoe het precies in zijn werk gaat.

Hoe je je eigen oogkleur kunt verhelderen.

Hoe je je eigen oogkleur kunt verhelderen.

Je eigen oogkleur is een sieraad dat je altijd bij je draagt. Wist je dat je je natuurlijke oogkleur met een handig trucje helderder kunt laten lijken? Hoe?? Dit doe je door de kleur(en) van jouw ogen te herhalen. Heb jij jouw oogkleur wel eens goed bestudeerd? Veel mensen hebben niet één maar meerdere kleuren in hun ogen. In dit blog laat ik je vier simpele, maar doeltreffende manieren zien waarop jij jouw ogen meer kunt laten spreken.

Hoe kun je er vrouwelijker uitzien?

Hoe kun je er vrouwelijker uitzien?

Geregeld krijg ik klanten in mijn studio met de vraag hoe ze er vrouwelijker uit kunnen zien. Ze vinden het lastig om hun vrouwelijkheid te tonen, maar aan de andere kant verlangen ze er ook naar om dit juist wel te doen. Het werkt dan vaak goed om in kleine stapjes vrouwelijke elementen in je kledingstijl toe te voegen. In dit blog allerlei suggesties van stijlelementen die je uit kunt proberen.

Hoe kies je een haarkleur bij je kleurtype?

Hoe kies je een haarkleur bij je kleurtype?

Het overgrote deel van mijn klanten verft het haar. Wist je dat meer dan de helft van alle haarkleuren niet bij jou passen? Vraag je je af welke haarkleur dan wel bij je past? Het antwoord is simpel: jouw eigen haarkleur. Misschien vind jij jouw haarkleur net wat saai of wil je wel eens wat variatie. In dit blog lees je waar je dan op moet letten!

De stijl van Jackie Kennedy-Onassis.

De stijl van Jackie Kennedy-Onassis.

Jackie Kennedy-Onassis was de eerste presidentsvrouw in de geschiedenis van Amerika die zich ontpopte als een echt stijlicoon. Voorheen waren presidentsvrouwen vrij onopvallend geweest. Met haar aangeboren charme en elegantie heeft ze haar man zeker geholpen bij zijn race naar het presidentschap. Dit blog lees je waaraan je de stijl van Jackie kunt herkennen en hoe die zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld.

Deze universele kleuren staan iedereen!

Deze universele kleuren staan iedereen!

Je hebt vast wel eens gezocht naar één kleur om een groepje mensen mee te kleden. Bijvoorbeeld voor een koortje, een feestje, een sportwedstrijd, een optreden of voor op je werk. Vaak wordt er voor zwart of zwart/wit gekozen. Veel mensen hebben dit wel in de kast hangen, dus in die zin handig en logisch. Helaas staat zwart of zwart/wit maar heel weinig mensen echt heel goed. Kies daarom liever een universele kleur.

Hoe kun je zwart dragen als licht kleurentype?

Hoe kun je zwart dragen als licht kleurentype?

Thérèse mailde mij deze vraag: Beste Margriet, ik ben geanalyseerd als een duidelijk licht kleurtype, maar ik hou erg van zwart. Ik vind zwart stijlvol, sieraden komen mooi uit en je kan er mee naar alle gelegenheden. Ik hou van kleding in rustige kleuren, met mooie rode lippen en mooie sieraden zoals een mooi parelsnoer. Kun jij me tips geven hoe ik hier het beste mee om kan gaan?

Schuine lijnen in je kleding zijn speels en energiek.

Schuine lijnen in je kleding zijn speels en energiek.

In onze kleding zijn allerlei lijnen te vinden. Denk aan ronde, rechte, horizontaal of verticale lijnen. Een andere belangrijke soort lijnen zijn schuine of diagonale lijnen. Schuine lijnen hebben verschillende eigenschappen. Zo zijn ze onder andere lekker speels en stralen ze kracht en energie uit. In dit blog benadruk ik de speelse, creatieve kant van diagonale lijnen.

Kleuradvies voor mannen in het Colour Me Beautiful-systeem.

Kleuradvies voor mannen in het Colour Me Beautiful-systeem.

Dit blog gaat over de 12 kleurtypes van Colour Me Beautiful voor mannen. Mannen kunnen heel veel baat hebben bij een kleurenanalyse. Een groot voordeel van weten wat je staat is dat je veel sneller je garderobe kunt samenstellen. En aangezien de meeste mannen weinig tijd aan hun outfit willen besteden is dit een belangrijk argument voor hen. Je schaft wat kledingstukken in je basiskleuren aan en vult deze aan met enkele opvallender accentkleuren. Wanneer je een kleuradvies krijgt krijg je een handige kleurenwaaier met 36 kleuren mee.

Een handige kledingcapsule voor het werk en vrije tijd.

Een handige kledingcapsule voor het werk en vrije tijd.

Ken jij het gevoel dat je ‘niets’ hebt om aan te trekken, ondanks een goed gevulde kledingkast? Vaak hebben we eerder te veel dan te weinig kleding. Het probleem zit het er meestal in dat we te veel van hetzelfde hebben en onze kledingstukken onderling niet goed met elkaar combineren. 
Ook zijn we het overzicht in onze kast vaak kwijt en weten we niet eens precies wat we hebben, doordat sommige kleding op onbereikbare plekken ligt.
 Het werken met één of meer kledingcapsules kan dan een goede oplossing zijn.

De kledingstijl van Brigitte Macron.

De kledingstijl van Brigitte Macron.

Met de komst van Brigitte Macron (64) gaat er een frisse wind door het presidentiële paleis in Parijs. En ik moet zeggen, ik volg berichten over haar met veel plezier. Brigitte Macron heeft een andere weg ingeslagen dan gebruikelijk is voor een presidentsvrouw en haar stijl is bepaald niet doorsnee te noemen. Met haar voorliefde voor gewaagde korte rokjes en jurkjes, strakke broeken en mouwloze kleding brengt ze veel teweeg in de modewereld. Ik ben zeker van plan om haar in de media te blijven volgen.

Metaalkleuren en gekleurde stenen beïnvloeden elkaar.

Metaalkleuren en gekleurde stenen beïnvloeden elkaar.

Het ligt voor de hand om koel gekleurde metalen te combineren met koel gekleurde edelstenen en andersom. Net als bij kleuren van kledingstukken hebben ook metaalkleuren en gekleurde stenen invloed op elkaar. Een koele metaalkleur lijkt warmer wanneer je hem combineert met een warme steen en omgekeerd. Dit principe kan handig werken als je een metaalkleur of edelsteen wilt dragen die eigenlijk niet bij je kleurtype past. De tussentypes van de verschillende kleursystemen kunnen ook heel gemakkelijk mixen met metalen en gekleurde stenen.

Kenmerken van het herfsttype (warme herfst).

Kenmerken van het herfsttype (warme herfst).

Het 'herfsttype' is een kleurtype dat komt uit het 4 seizoenen-systeem. Je ziet het ook terug bij het 6 seizoenen-systeem en bij het 10 seizoenen-systeem. Bij het Colour Me Beautiful systeem wordt dit kleurtype het 'warme herfsttype' genoemd. De belangrijkste kenmerken van het warme herfsttype zijn in volgorde van belangrijkheid 1. warm, 2. donker en 3. gedempt. Dit blog is het vierde van een reeks over alle bekende kleurentypes.

Kledingtips voor vrouwen met een maatje meer.

Kledingtips voor vrouwen met een maatje meer.

Het wordt voor mij een beetje een sport merk ik. Op internet zoeken naar leuke foto's van vrouwen met een grotere maat. Daarom opnieuw een blog over outfits voor de vollere vrouw. In dit blog geef ik mijn mening over de kledingcombinaties van een aantal dames met rondingen. Gewoon vrouwen zoals jij en ik, dus geen perfecte fotomodellen met een maatje meer.

Kenmerken van het wintertype.

Kenmerken van het wintertype.

Het 'wintertype' is een kleurtype dat komt uit het 4 seizoenen-systeem. Je ziet het ook terug bij het 6 seizoenen-systeem en bij het 10 seizoenen-systeem. Bij het 'Colour Me Beautiful' systeem wordt dit kleurtype het 'koele wintertype' genoemd. De belangrijkste kenmerken van het wintertype zijn, 1. koel, 2. helder en 3. donker. Naast het 'koele wintertype' zijn bij CMB het 'heldere wintertype' en het 'diepe wintertype' te onderscheiden. Hierover in de toekomst meer. Dit blog is het derde van een reeks over alle bekende kleurtypes.

Rood past bij iedereen!

Rood past bij iedereen!

Vaak hoor ik van klanten dat rood hen niet staat. Voor iedereen is er echter wel een geweldige roodtint te vinden. Rood is een kleur die je moet durven dragen. Het is een opvallende kleur die staat voor o.a. passie, energie en kracht. Ook kan je met rood een vechtersmentaliteit laten zien. Niet voor niets droeg Theresa May afgelopen week een rood mantelpak. Ze wilde hiermee tonen dat ze strijdbaar is.

Zomerkleding voor dames met een maatje meer.

Zomerkleding voor dames met een maatje meer.

Nu het mooie weer er weer aan komt gaan we nadenken over onze zomer-outfits. Voor dames met een maatje meer is de zomerperiode meestal niet de meest gemakkelijke tijd om zich te kleden. In de winter heb je uiteraard meer mogelijkheden om je lichaam te bedekken. In dit blog geef ik je ideeën om leuke outfits te maken. Verder 10 handige figuurtips waar je als dame met een maatje meer op kunt letten bij het kiezen van je kleding.

Wit voor ieder kleurtype.

Wit voor ieder kleurtype.

De ene wittint is de andere niet... wit is er in allerlei tinten. Ze zijn grofweg te verdelen in: 1 spierwit, 2. neutraal wit en 3. warm wit. Iedereen staat niet even goed in spierwit. Dit komt doordat het zo sterk en helder is. In dit blog vertel ik welke wittint jij het beste kunt kiezen.

Kenmerken van het lentetype (warme lente).

Kenmerken van het lentetype (warme lente).

Het 'lentetype' is een kleurtype dat komt uit het 4 seizoenen-systeem. Je ziet het ook terug bij het 6 seizoenen-systeem en bij het 10 seizoenen-systeem. Bij het Colour Me Beautiful systeem wordt dit kleurtype het 'warme lentetype' genoemd. De belangrijkste kenmerken van het lentetype zijn, 1. warm, 2. helder en 3. licht. Dit blog is het tweede van een reeks over alle bekende kleurentypes.

Hoe kun je een leuke zomerse outfit maken?

Hoe kun je een leuke zomerse outfit maken?

Yes... het zomerseizoen is weer in aantocht! Ben jij al weer druk in je kast aan het kijken wat je nog hebt aan zomerspullen? In dit blog laat ik je zien hoe je een één handomdraai een zomerse outfit creëert.

Kenmerken van het zomertype (koele zomer).

Kenmerken van het zomertype (koele zomer).

Het 'zomertype' is een kleurtype dat komt uit het 4 seizoenen-systeem. Je ziet het ook terug bij het 6 seizoenen-systeem en bij het 10 seizoenen-systeem. Bij het Colour Me Beautiful systeem wordt dit kleurtype 'koele zomer' genoemd. De belangrijkste kenmerken van het zomertype zijn in volgorde van belangrijkheid: 1. koel, 2. gedempt en 3. redelijk licht. Dit blog is het eerste van een reeks over alle bekende kleurentypes.

Hoe werkt het Colour Me Beautiful kleursysteem?

Hoe werkt het Colour Me Beautiful kleursysteem?

Het Colour Me Beautiful-systeem is een geweldig fijn systeem om kleurenanalyses mee uit te voeren. Het is een systeem wat overal ter wereld bekend is. In dit blog laat ik je zien hoe het Colour Me Beautiful-systeem precies werkt.

Donkerblauw voor warme kleurtypes.

Donkerblauw voor warme kleurtypes.

In dit blog laat ik zien hoe je als warm kleurentype het beste donkerblauw kunt dragen. De kleur blauw is een koele kleur. Toch kun je het als warm kleurtype prima dragen. In dit blog vertel ik je aan de hand van 6 handige tips hoe.

Welk model jeans past bij jouw figuur?

Welk model jeans past bij jouw figuur?

Voor sommige vrouwen is het lastig een goede jeans te vinden. Spijkerbroeken zijn er in gelukkig in vele soorten modellen. Voor elk dus wel wat wils. Wil je weten waar je op moet letten bij het kiezen van jouw jeans? In dit blog leg ik uit welke modellen je het beste kunt kiezen voor jouw figuur.

Hoe kun je je spijkerblouse leuk stylen?

Hoe kun je je spijkerblouse leuk stylen?

Je hebt vast wel een spijkerblouse in je kast hangen. Een spijkerblouse draagt heerlijk en je kunt hem op allerlei manieren stylen. Van stoer en casual tot chic of een beetje sexy (style hem dan met een schortje of neem een off schouder model spijkerblouse). Een spijkerblouse raakt nooit uit de mode! In dit blog voorbeelden van hoe je een denim blouse op verschillende manieren kunt stylen.

Hoe draag je donkere kleuren in de zomerperiode?

Hoe draag je donkere kleuren in de zomerperiode?

Klanten die dol zijn op zwart of klanten die geanalyseerd zijn als 'donker' of 'diep' kleurentype vragen mij vaak hoe ze zich ondanks hun donkere kleuren toch zomers kunnen kleden. Ze zijn bang dat hun donkere kleuren al snel wat te winters overkomen. In dit blog 10 handige tips hoe je er met je donkere kleurenpalet heel gemakkelijk zomers uit kunt zien. De tips zijn overigens ook heel goed te gebruiken voor iedereen die veel houdt van donkere kleuren (zwart), maar haar outfit toch dat echte 'zomerse' gevoel wil meegeven.

Kledingcombinaties maken in ton sur ton.

Kledingcombinaties maken in ton sur ton.

Ton sur ton betekent dat er een combinatie wordt gemaakt van kleuren in dezelfde tint, maar dan in mix van een donkere of lichtere nuances van dezelfde kleur. Soms ongebruikelijk en juist daardoor met een verrassend effect. Maak het gerust spannend. De kleuren mogen een best een klein beetje ‘wringen’. Maak bijvoorbeeld een combinatie van beige met camel. Of neem lichtgrijs met donkergrijs. In dit blog allerlei voorbeelden hoe je gemakkelijk ton sur ton combinaties kunt maken.

Stijlpersoonlijkheden. De vrouwelijk stoere stijl.

Stijlpersoonlijkheden. De vrouwelijk stoere stijl.

In dit blog foto's van een sessie 'Garderobe-planning'. Door je kleding af te stemmen op je stijlpersoonlijkheid kun je je gemakkelijker kleden. Deze klant wist eigelijk heel goed wat haar aanspreekt... een vrouwelijk stoere stijl, daar houdt ze van! In dit blog vertel ik je hoe je deze stijl kunt creëren.

Hoe kan jij je kleding steeds weer anders dragen?

Hoe kan jij je kleding steeds weer anders dragen?

Veel vragen die ik krijg gaan over garderobe-planning. Vaak vinden mijn klanten het lastig om zich te gevarieerd te kleden. In dit blog laat ik je aan de hand van 5 handige tips zien hoe je je met een beperkt aantal kledingstukken steeds leuk kunt kleden voor allerlei situaties.

Kleed je in de Parijse stijl/ Parisian chic.

Kleed je in de Parijse stijl/ Parisian chic.

Wil je er chique, elegant en een tikje mysterieus uitzien? Kleed je dan als een Parisienne. Het leuke van deze stijl is dat de kledingsetjes er uit zien alsof zonder enige moeite samengesteld zijn. Lees mijn tips en twijfel nooit meer over wat je aan moet doen. Dit zijn de tricks en trucs.

Diagonale/ schuine lijnen in kleding.

Diagonale/ schuine lijnen in kleding.

Diagonale (of schuine) lijnen in kleding zijn meestal erg speels en verrassend. Je let misschien nooit echt op de belijning in je kleding, maar als je dit wel doet kun je er leuke effecten mee bereiken. Je vindt ze in bijvoorbeeld in dessins, revers, de V-hals, belijning, accessoires, zomen van kleding en zelfs in kapsels. De jurk op de foto is van een patroon van de Burda en heeft prachtige, diagonale lijnen. In dit blog geef ik voorbeelden hoe jij zelf diagonale lijnen kunt toepassen in je outfits.

Kledingtips voor de kleine vrouw.

Kledingtips voor de kleine vrouw.

Ben je net als ik klein? Vrouwen onder de 1.62 cm worden in Nederland als klein gezien. In een land met veel grote mensen als het lastig om kleding te vinden die goed past. Naast zaken als een juiste armlengte, roklengte en broekspijplengte is het ook belangrijk dat onderdelen als de taille, zakjes, ceintuurs en figuurnaden op de juiste plaats vallen. Bij de meeste kledingmerken is dat niet het geval doordat Nederlandse, Duitse en Scandinavische kledingmerken uitgaan van vrouwen van rond de 1.70m.

Kledingtips voor lange/ grote vrouwen.

Kledingtips voor lange/ grote vrouwen.

Meteen maar het goede nieuws: vrouwen die lang zijn hebben veel meer mogelijkheden dan kleine vrouwen! Toch krijg ik vaak vragen van langere vrouwen over hoe zij zich het beste kunnen kleden. In dit blog geef ik handige kledingtips voor jouw als lange/ grote vrouw.

Prints voor volslanke dames.

Prints voor volslanke dames.

Dames met een maatje meer kiezen graag voor veilig en gaan daarom vaak voor kleding in effen zwart. Dat is heel erg jammer en ook niet bepaald spannend. Met de goede printjes kun jij er geweldig uitzien. In dit blog-artikel laat ik je zien dat jij als volslanke vrouw juist heel goed prints kunt dragen! Als je maar weet waar je op moet letten bij het kiezen van je dessins. De twee voorbeelden links op de afbeelding zijn een mindere keuze. De twee dessins rechts zijn juist super geslaagd! Waarom?

Hoeveel donker/licht contrast heb jij in je uiterlijk?

Hoeveel donker/licht contrast heb jij in je uiterlijk?

Het is mooi om je kledingcombinaties aan te passen bij het donker/licht contrast in jouw uiterlijk. Iemand met donker haar, donkere ogen en een vrij lichte huid heeft een hoog donker/licht contrast. Heb je licht haar, lichte ogen en een lichte huid dan heb je een laag contrast. Heb je veel contrast in je uiterlijk dan is het mooi om ook kledingcombinaties te kiezen met een lichte en een donker kleur. Heb je een laag licht/donker contrast dan kun je het beste combinaties met wat minder contrast kiezen. Zo ben je in harmonie met je uiterlijk.

Hoe kun je langer en slanker lijken?

Hoe kun je langer en slanker lijken?

Wie niet slank is moet slim zijn ;-) Wanneer je niet heel groot of heel slank bent is het een goed idee om outfits te kiezen waarin je langer en slanker lijkt. Creëer daarom een kolom van kleur. Hoe je dit kunt doen vertel ik je in dit blog-artikel.

Kledingsets voor alle 12 types van Colour Me Beautiful.

Kledingsets voor alle 12 types van Colour Me Beautiful.

In dit blogartikel laat ik je collages zien van alle 12 types van het Colour Me Beautiful-systeem. Wanneer je weet welke kleuren jou het beste staan kun je toe met een kleine, uitgekiende garderobe. Hoeft niet persé natuurlijk ;-) Je slaagt snel bij het shoppen doordat je overzicht hebt. Verder heb je geen twijfels en een miskopen meer.

Combineren met de kleur bruin voor alle types van Colour Me Beautiful.

Combineren met de kleur bruin voor alle types van Colour Me Beautiful.

De kleur bruin een goede basiskleur en is er in allerlei nuances. Voor alle kleurtypes van Clour Me Beautiful zijn meerdere bruintinten te vinden. Bruin is een gemakkelijke kleur die je kunt combineren met meer sprekende kleuren. Doordat bruin een kleur is die weinig herinnering achter laat gaat deze kleur je niet snel vervelen. Dit geldt ook voor kleuren als donkerblauw, grijs en taupe. De vlinder op deze foto heeft een warme bruine kleur met (warme) oranje stippen. Uiteraard is er ook koel bruin en neutraal bruin.

Je krijgt maar één kans voor een goede eerste indruk.

Je krijgt maar één kans voor een goede eerste indruk.

‘Een ding is zeker, je krijgt geen tweede kans om een goede eerste indruk te maken.’ Klakkeloos de regeltjes volgen is leuk, maar kleding vinden die je persoonlijkheid en sterke punten benadrukt, is nog veel leuker. Veel mensen vinden het echter lastig om hierin de juiste weg te vinden. Juist als je gaat solliciteren of een volgende stap wilt maken op de carrièreladder, bepaalt kleding het beeld dat de werkgever van je krijgt. Welke kleding je kiest is dan dus van groot belang. Niet alleen omdat

De 12 seizoenstypes van Colour Me Beautiful.

De 12 seizoenstypes van Colour Me Beautiful.

Je kent ze vast wel, de 'vier seizoenen' (lente, zomer, herfst, winter) die vroeger gebruikt werden bij kleurenanalyses. Tegenwoordig zijn we er achter dat er meer mogelijk is dan alleen deze vier kleurentypes. In dit blog laat ik je de verschillen tussen de 12 types van het 'Color me Beautiful'-systeem zien.

Metaalkleuren voor de kleurentypes van Colour me Beautiful.

Metaalkleuren voor de kleurentypes van Colour me Beautiful.

Metaalkleuren zijn er in allerlei varianten. Warm, koel, neutraal, licht, donker, glanzend en mat. Bij elke kleurentype horen bepaalde metaalkleuren. In dit blog lees je welke metalen het beste bij de kleurtypes van het 10 seizoenen-systeem en het Colour Me Beautiful-systeem passen. Tegenwoordig vind je in de populaire bijouterieën allerlei leuke, betaalbare varianten.

The power of make-up

The power of make-up

Met enige make-up laat zal je huid er mooi egaal en fris uitzien en krijgt je gelaat meer uitdrukking. In dit blog voorbeelden van vier dames voor en na een make-up-advies. Ze hebben een compleet verzorgde dagmake-up gekregen, met foundation, consealer, oogmake-up, blusher en lipstick. Ik werk met 10 handige stappen zodat je het thuis zelf na kunt doen. Met het aanbrengen ben je als je een beetje geoefend bent ca. 10 minuten bezig. De make-up die ik gebruik kan je gewoon kopen in de gangbare drogist.

Hoe weet je wanneer je genoeg accessoires gebruikt hebt in de outfit?

Hoe weet je wanneer je genoeg accessoires gebruikt hebt in de outfit?

Heel vaak krijg ik vragen over de hoeveelheid accessoires die je het beste kunt toevoegen aan je outfit. Dit is één van de lastigste dingen bij het stylen van je kleding. Je wilt er niet te saai uitzien, maar ook niet te veel accessoires in één keer gebruiken. Uiteraard is het afhankelijk van je persoonlijkheid wat te veel of te weinig is. Er is daarom geen 'hapklaar' antwoord te geven op deze vraag. Toch kan ik je deze 10 handige richtlijnen geven.

Ingrediënten in verzorgingsproducten en cosmetica.

Ingrediënten in verzorgingsproducten en cosmetica.

Sinds enige tijd ben ik me gaan verdiepen in de ingrediënten die gebruikt worden in onze verzorgingsproducten en cosmetica. De producten die je in de gangbare drogisterijen tegenkomt bevatten vaak allerlei stoffen waarvan je je afvraagt of je die wel op je huid wilt smeren.

Kleuren voor lipsticks en lipgloss van de Hema voor de kleurtypes van Colour Me Beautiful.

Kleuren voor lipsticks en lipgloss van de Hema voor de kleurtypes van Colour Me Beautiful.

Heb jij al eens een kleurenanalyse uit laten voeren en weet je welk seizoenstype je bent? In dit blog vind je nummers van lipstick, lipgloss en gekleurde lipbalm voor de kleurentypes van 'Color Me Beautiful' en het 4, 6 en 10 seizoenensysteem die je gewoon kunt kopen (of online bestellen) bij de Hema. En de prijsjes zijn aangenaam voor je portemonnee, al vanaf € 3,00! De lipsticks zijn lekker zacht, de lipgloss is glanzend met een kleurtje en de lipbalm (kies de soft matt versie) blijft het langste zitten.

Maatje meer: stofkeuze.

Maatje meer: stofkeuze.

Heb je een maatje meer en vraag je je af welke materialen je het beste kunt kiezen voor je kleding? In dit blog vind je de antwoorden. Eenvoud is meestal het beste. De groene broek met kniestukken en de gewassen jeans met gaten op de foto hier bovenaan zijn natuurlijk heel trendy, maar door het rommelige effect trekken ze ook veel aandacht. Vaak laten ze je daardoor voller lijken dan je bent. Het is maar de vraag of dat je doel is...

Boekentip: 'De juiste look op elke leeftijd' van Lien Degol.

Boekentip: 'De juiste look op elke leeftijd' van Lien Degol.

Mijn klanten vragen vaak of ik ze een bepaald boek kan aanraden. Zoek je een geweldig boek over stijl? Dan kan ik je dit boek van harte aanbevelen. Het heet: 'De juiste look op elke leeftijd' en is geschreven door een Belgische collega, Lien Degol. Het boek staat vol met inspirerende metamorfoses van vrouwen zoals jij en ik, van allerlei leeftijden. Ik pak het bijna week wel even uit mijn boekenkast!

Tips voor grote maten mode: dames met echte rondingen.

Tips voor grote maten mode: dames met echte rondingen.

Heb je een grotere maat? Vaak zien we in de media en op websites perfecte fotomodellen met een prachtig zandloperfiguur en de rondingen op precies de juiste plaatsen... In dit blog 'real life' ladies met een maatje meer. Heb jij ook een maatje meer? Ik laat je zien waar je op kunt letten bij het kiezen van je outfits.

Persoonlijke stijl: natuurlijk/sportief

Persoonlijke stijl: natuurlijk/sportief

Spreekt de kleding op de bovenstaande foto je aan? Deze stijl is de natuurlijke/sportieve stijl. Deze stijl is lekker draagbaar en nooit opgeprikt. Het is overigens erg handig om te weten wat je smaak is. Je zult je dan heel gemakkelijk kunnen kleden en veel minder miskopen doen. Door middel van kleding kan iemand zichzelf uitdrukken. Veel vrouwen hebben geen idee wat hun stijl is. Wie haar stijlvoorkeuren kent kan gemakkelijker een evenwichtige garderobe samenstellen. Ook kun je door deze kennis gemakkelijk spelen met je stijl.

Groen kan warm en koel zijn

Groen kan warm en koel zijn

Greenery is de Pantonekleur voor 2017. Vaak wordt er gedacht dat groen per definitie een warme kleur is. Dit is zeker niet altijd het geval. Of een groentint warm of koel is wordt bepaald door de pigmenten is de kleur. Groen ontstaat door de primaire kleuren geel en blauw te mengen. Meng je evenveel geel en blauw dan krijg je een pure groen. Bevat de uiteindelijke groentint meer geelpigment dan krijg je een nog warme groen. Bevat hij meer blauwpigment dan wordt het een koele groentint.

Maatje meer: 'echte vrouwen'.

Maatje meer: 'echte vrouwen'.

Wanneer je op het internet op zoek bent naar kleding voor een maatje meer zie je vaak dames met maat 40/42 als model. Of modellen die wel een maatje meer hebben maar met een ideaal figuur. In dit blog 'echte vrouwen' met een maatje meer. Ik geeft aan de hand van de foto's tips waar je op kunt letten wanneer je zelf ook een maatje meer hebt.

Grijs is niet altijd een koele kleur.

Grijs is niet altijd een koele kleur.

Wanneer er bij een kleurenanalyse blijkt dat een klant een warm kleurentype is, wordt me vaak gevraagd: kan ik dan nog wel grijs dragen? Gelukkig wel! Grijs is namelijk niet persé een koele kleur, zoals meestal gedacht wordt. Een warm kleurentype kan prima warme grijstonen dragen, met een warme ondertoon.

Taillering: doen of niet doen?

Taillering: doen of niet doen?

Tijdens mijn figuuradviezen krijg ik vaak de vraag: kan ik getailleerde kleding kiezen of liever niet? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van of je een duidelijke taille hebt of niet. Sommige vrouwen hebben een goed zichtbare taille, maar het komt ook vaak voor dat de taille verdwenen is door overgewicht. Of dat de taille van nature wat rechter of ronder is.

Metallic stoffen voor feestkleding.

Metallic stoffen voor feestkleding.

Metallic stoffen zien we al een tijd in het modebeeld. Ze zijn er in alle mogelijke metaalkleuren en zelfs in sprekende kleuren als blauw, groen, paars etc. Deze post gaat over neutrale metallic kleuren. Met neutraal bedoel ik dat kleuren niet in de kleurencirkel voorkomen, zoals rood, geel, blauw etc. Het zijn rustige kleuren. Ze ogen chique en vervelen je niet gauw. Toch geven ze je feestelijke outfit meteen een stuk meer spanning. Een zilverkleurig jurkje is een stuk interessanter dan een simpel grijs jurkje. In een metallic jurkje is er niet veel meer nodig om te 'shinen'.

Iedereen kan roze dragen.

Iedereen kan roze dragen.

De kleur roze is te vinden in allerlei tinten. Er zijn zowel koele-, neutrale als warme rozetinten. Ben je een warm kleurtype kies dan voor rozetinten met een gele ondertoon, zoals warmroze, zalmroze, en koraal. Koele kleurtypes nemen rozetinten met een koele ondertoon. Ben je een neutraal kleurentype, neem dan neutrale rozetinten, die ongeveer evenveel geel als blauw bevatten. De neutrale kleurentypes zijn kleurentypes die het mooist in lichte, donkere, heldere of juist gedempte kleuren staan.

Hoe je zwart kunt dragen als het niet je kleur is.

Hoe je zwart kunt dragen als het niet je kleur is.

Zwart is een geliefde kleur. Veel klanten die bij me komen voor een kleurenanalyse zijn er dol op. Zwart is zo gemakkelijk zeggen ze. Het combineert overal bij en het slankt af. In zwart kun je je inderdaad heel chique en slank voelen. Helaas staat maar zo'n 30% van de Nederlanders echt goed in zwart vlak onder het gezicht. Zwart kan je er moe uit laten zien en alle kleur uit je gezicht wegzuigen. Ook kan zwart je harder maken of 'op je drukken'. Zwart onder het gezicht kan je rimpeltjes versterken.

Gebruik eens een accessoire als inspiratie voor je outfit.

Gebruik eens een accessoire als inspiratie voor je outfit.

In accessoires vind je vaak meerdere kleuren. Deze kleuren kunnen heel goed dienen als inspiratie voor je outfit. Bij het maken van kledingcombinaties gaan we niet zo vaak uit van een accessoire. Wanneer je echter een bijzondere accessoire als uitgangspunt neemt kan dit je veel leuke, onverwachte ideeën opleveren.

Combineren met een kledingstuk met een print

Combineren met een kledingstuk met een print

Veel van mijn klanten dragen niet graag prints en houden het in hun garderobekast bij veelal effen kledingstukken. Best jammer, want een print kan voor een beetje spanning zorgen in je outfit. In dit artikel laat ik je zien dat je een kledingstuk met een print je kledingcombinatie een stuk leuker en interessanter kan maken. Ben je niet zo van de printjes dan zou je een kleine, rustige print kunnen kiezen. Of neem een sjaal met een printje, bijkomend voordeel: met een sjaal trek je de aandacht meteen naar je gezicht. De plek waar je de focus graag wilt hebben.

Kledingtips: Hoe kun je een buikje verbergen?

Kledingtips: Hoe kun je een buikje verbergen?

Veel vrouwen hebben een buikje. Vooral het appelvormige figuur heeft er last van dat ze met name rond de taille aankomt. Haar benen blijven relatief slank. Ook de overgang speelt een rol. De hoeveelheid van het hormoon oestrogeen daalt in deze periode. Oestrogeen speelt een rol bij de verdeling van vet in het lichaam. Bij voldoende oestrogeen (voor de overgang) werd extra vet vooral opgeslagen op de dijen, billen en heupen, maar die vetopslag verplaatst zich door de overgang steeds meer naar je buik. In dit blog tips om je buikje op een slimme manier te verbergen.

Hoe kies je de kleur voor een feestjurkje/ of een LBD?

Hoe kies je de kleur voor een feestjurkje/ of een LBD?

Zoek jij een leuk feestjurkje? Een 'LBD' (little black dress) ligt dan meestal voor de hand. Helaas staat niet iedereen even goed in zwart. Zwart kan alle kleur uit je gezicht 'wegzuigen' en je er vermoeid en ouder uit laten zien. Ook tekent deze kleur het meest in het gezicht, rimpeltjes worden meer opvallend. Verder zwart kan je kaaklijn zwaarder laten lijken en de schaduw onder je ogen versterken. Op mijn Pinterest-collages in deze posts zie je suggesties voor een alternatieve kleur en bijpassende feestelijke accessoires.

Hoe draag je dierenprints?

Hoe draag je dierenprints?

Dierenprints zijn er in vele variaties. Denk aan de tijgerprint, panterprint, luipaardprint, zebraprint, koeienprint, giraffeprint, slangenprint etc. Dierenprints zijn al heel lang een mode-item zoals je kunt zien op de bovenstaande foto met o.a. Marilyn Monroe. Eigenlijk zie je ze ieder seizoen wel weer terug in het modebeeld. Dierenprints hebben een sexy imago, je kunt ze echter op allerlei manieren dragen. Casual, stoer, chic, sportief, rebels, enz.

Hoe kies je kleuren voor je dierenprints?

Hoe kies je kleuren voor je dierenprints?

Dierenprints kunnen je outfit gemakkelijk bijzonder maken. Denk aan bijvoorbeeld een kledingstuk, schoeisel, een tas, riem in een dierenprint. Kies je voor een dierenprint neem dit dan voor één onderdeel van je outfit en houd de rest rustig van kleur... Je kunt dierenprints vinden in allerlei kleuren! Pas ze aan bij jouw kleurtype. In deze post laat ik zien dat er voor ieder kleurtype wel dierenprints te vinden zijn.

Waar leg je de focus in je outfit?

Waar leg je de focus in je outfit?

Denk bij het kiezen van je outfit na over waar je de focus legt. Leg de focus niet op plekken waar je de aandacht niet wilt. Heb je bijvoorbeeld brede heupen? Neem dan geen top met een randprint precies op je heupen. Heb je brede schouders, kies dan geen jasje met epauletten, etc. Op de foto hierboven zie je heel duidelijk dat het witte shirt de aandacht trekt. De focus gaat zo naar het gezicht en gedeelte waar het jasje open valt.

Hoe kies je een goede kleur voor je zonnebril?

Hoe kies je een goede kleur voor je zonnebril?

In mijn vorige blog had ik het over het kiezen van de kleur voor je montuur van je bril (lees meer). Dit keer ga ik in op het kiezen van de kleuren voor een zonnebril. Wanneer je een zonnebril zoekt let je naast de vorm en afmetingen van de bril ook op de kleur van de glazen, hoe donker ze mogen zijn, het type glas (spiegelend of niet, gepolariseerd) en op de kleur van het montuur. Best gecompliceerd dus...

Wat is een goede kleur voor je brilmontuur?

Wat is een goede kleur voor je brilmontuur?

Een nieuwe bril kopen is niet zo gemakkelijk. Naast het kiezen van de vorm en de stijl van je nieuwe bril moet je ook een keuze maken voor de kleur van het montuur. Ga je voor een neutrale kleur die past bij al je kleding? Of kies je een opvallende kleur? Of neem je misschien een montuur met twee of meer kleuren? Houd in elk geval rekening met de ondertoon van je huid. Ben je een koel kleurtype dan maakt een te warm montuur je huid gelig. Ben je een warm kleurtype dan kan een te koele kleur je huid wat grauw.

De kleur taupe in je kast.

De kleur taupe in je kast.

Taupe is volgens Wikipedia de aanduiding van een kleur ontleend aan het Frans, tevens refereert het aan de vachtkleur van de mol (Talpa europaea). Het is een grijs-bruine tint, veelvuldig gebruikt om de kleur van kleding en stoffen aan te duiden. Het is een neutrale kleur die veel mensen goed staat, helemaal als je het combineert met je beste accentkleuren!

Het groen van Transavia is veranderd.

Het groen van Transavia is veranderd.

Ken je deze kleding van het Transavia cabinepersoneel nog? Ze zijn inmiddels in een nieuw ‘jasje’ gestoken. De ruim 1500 cabinemedewerkers van de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van ons land en van Transavia in Frankrijk dragen sinds mei 2015 een nieuw uniform. Bijzonder aspect: 'co-creatie'. Ze hebben de kleding zelf mogen meeontwerpen. De nieuwe outfits zijn onderdeel van de strategiewijziging van Transavia. “We willen fors blijven investeren in onze mensen".

Schoenentrend: Overknee boots.

Schoenentrend: Overknee boots.

Het wordt weer kouder, dus tijd om de laarzen weer uit de kast te halen. Zoek je een paar hippe laarzen voor deze herfst? De overknee boot is het helemaal. Deze laars is extra hoog, hij reikt tot over de knie. Hij is stoer te dragen met een platte hak en elegant met een hoge hak. Grappig, in 1983 heb ik ze zelf ook al een keer gehad :-)

Trend: Statement heels.

Trend: Statement heels.

Nieuwe trend: de statementhak. Laarzen en schoenen met bijzondere hakken zijn momenteel volop te vinden. De laarzen hebben dan bijvoorbeeld een doorzichtige-, glitter-, of metallic hak of ze zijn zelfs beplakt met glanzende stenen. Heel leuk wanneer je van opvallend schoeisel houdt of een rustige outfit een bijzondere twist wilt geven!

Styling-tips: Metaalkleuren mixen.

Styling-tips: Metaalkleuren mixen.

Een grote trend is momenteel het mixen van metaalkleuren. Zilver, goud, roségoud, bronskleur, donkere metalen, glanzend, mat, enz. Ook heb je momenteel veel sieradenmerken die verschillende metaalkleuren in één sieraad verwerken. Bijvoorbeeld iXXXi en MelanO. Je kunt allerlei materiaalsoorten zoals zilver, edelstaal, keramiek, edelsteen, halfedelsteen, zirkonia en glas combineren om de sieraden de door jouw gewenste uitstraling te geven. Doordat deze metalen meestal van edelstaal gemaakt zijn blijven ze mooi in het dragen.

Ideale accessoire: de statement-ketting.

Ideale accessoire: de statement-ketting.

De statement ketting is een ideale accessoire. Je kunt er een saaie outfit in één handomdraai bijzonder mee maken. Het is de kers op de taart. Je past hem gewoon aan bij je stemming. Wil je er klassiek uitzien? Dan neem je een halsketting in een klassieke sfeer waarin bijvoorbeeld parels verwerkt zijn. Wil je er bijvoorbeeld bohemien uitzien? Er zijn momenteel volop statement kettingen verkrijgbaar in deze stijl. Met dit soort kettingen kun je gemakkelijk een dosis kleur aan je outfit toevoegen.

Hoe kun je een camelkleurige jas leuk stylen?

Hoe kun je een camelkleurige jas leuk stylen?

Het goed stylen en combineren van kleding wordt door veel vrouwen lastig gevonden. Bedenk van tevoren waar je naar toe gaat en welke stijl je uit wilt stralen. Het is belangrijk om je outfit aan te passen aan de gelegenheid. Zo ben je niet overdressed of underdressed. In deze post voorbeelden van hoe je een prachtige, klassieke camelkleurige mantel steeds anders kunt stylen.

Shoppen in je eigen kast.

Shoppen in je eigen kast.

Vaak hebben we van alles in onze kast, maar weten we niet zo goed wat we met onze kleding aanmoeten. Je kunt veel meer uit je eigen kleding halen dan je denkt. Goed voor je portemonee en voor het milieu. Met deze 8 tips kun je meteen aan de slag.

De kracht van make-up.

De kracht van make-up.

Make-up kan ons net dat beetje extra geven. Mensen kijken als eerste naar je gezicht. Een goede make-up is daarom van essentieel belang. Een mooie, verzorgde dagmake-up geeft zelfvertrouwen. Het maakt de huid egaal en glanzend en laat je gezicht op z'n moois uitkomen. Je kunt met make-up camoufleren en accenten leggen. Ook kun je met make-up net even wat meer kleur aan jezelf geven.

Heb jij ook een hekel aan de kleur geel?

Heb jij ook een hekel aan de kleur geel?

Geel is in Europa de de minst geliefde kleur. Vaak hoor ik van mijn klanten: geel staat me niet. Dit klopt niet, voor iedereen is er wel een geeltint te vinden. Geel is overigens wel een overheersende kleur. Wanneer je echter een beetje geel toevoegt kan dit accent je outfit spannender maken. Je kunt ook een printje of accessoire kiezen met wat geel erin. Koele kleurtypes, zoals het zomer-en wintertype, staan het mooist in koele tinten geel. Dit houdt in dat ze van citroengeel zijn afgeleid. Ze hebben een blauwe ondertoon.

Ontspannen model staan voor foto's.

Ontspannen model staan voor foto's.

Vind je het moeilijk om te poseren voor foto's? Dat is een veel voorkomend fenomeen. Het is vaak vrij zwart wit is mijn ervaring, of je vind het leuk om op de foto te gaan of je vind het totaal niets. Wat kan helpen is om er voor te zorgen dat je je op je gemakt voelt. Bij mijn fotoshoots neem ik de tijd voor je en neem ik heel veel foto's. Zo is de kans dat er leuke foto's bij zitten behoorlijk groot. Ik knoop vaak een gesprekje aan met het model over een leuk onderwerp. Dat leidt een beetje af

Hoe kun je je garderobe up to date houden?

Hoe kun je je garderobe up to date houden?

Door een uitgekiend aantal neutrale basiskledingstukken en accessoires aan te schaffen heb je een bijna oneindig aantal mogelijkheden om je te kleden voor allerlei situaties en kun je steeds weer andere combinaties maken. Met neutrale kledingstukken bedoelen we die stukken die eenvoudig van stijl en snit zijn. Ze hebben geen bijzondere, opvallende details. Ze zijn daardoor gemakkelijk te combineren zijn. Dus effen kledingstukken, in rustige tinten en eenvoudige, niet te veel uitgewerkte modellen. Dit soort 'basics' vormen het fundament van je garderobe.