• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Gemakkelijk kleuren combineren.

Gemakkelijk kleuren combineren.

Veel van mijn klanten vinden het moeilijk om kleuren te combineren. Een gemakkelijke manier om dit te doen is om een kledingstuk waarin meerdere kleuren voorkomen als uitgangspunt te nemen. In de jurk van dit blog zijn vier verschillende kleuren te vinden. De truc is om een van één deze kleuren steeds te herhalen in je accessoires.

Heb je een kleurenpalet met veel donkere kleuren, koop dan nu vast zomer-items.

Heb je een kleurenpalet met veel donkere kleuren, koop dan nu vast zomer-items.

In dit blog een tip voor kleurtypes met het kleurkenmerk 'diep' in hun rijtje. Heb je een palet met veel donkere kleuren, koop dan nu vast items voor de aankomende lente- en zomerperiode. Dit kunnen bijvoorbeeld zaken zoals dunnere tops, blouses, hemdjes, t-shirts, truitjes, vestjes, broeken en rokken zijn. Maar ook eenvoudige jurken die je in de zomer door kunt dragen kunnen een goede optie zijn. Ook sieraden, schoenen en accessoires in jouw kleuren kun je nu goed kopen, misschien zelfs flink afgeprijsd! 'Diep' hoeft niet persé je eerste kenmerk te zijn, als het maar in je 'rijtje' met kleurkenmerken voorkomt.

Animalprints raken nooit uit de mode.

Animalprints raken nooit uit de mode.

Dierenprints zijn ideaal om je outfit een boost mee te geven en ze raken nooit uit de mode. De animalprint is een échte klassieker, want keer op keer zien we de trend weer terugkomen in het modebeeld. Animalprints passen bij heel veel kledingstukken. Het blijft hierbij niet alleen bij de bekende panterprint en de luipardprint, maar ook kleding met een giraffe, slangen-, zebra- en tijgerprint bepalen het huidige straatbeeld. Ook fijn: voor elke kleurtype zijn er wel dierenprints te vinden.

Leg de focus op de sterke punten in je figuur.

Leg de focus op de sterke punten in je figuur.

Zoals je misschien weet doe ik naast kleurenanalyses ook figuuranalyses. Bij een figuuradvies bepaal ik welke kledingstukken jou het meeste flatteren. Hierbij kijk ik naar je figuurvorm, lichaamsbouw, gezichtsvorm, de lijnen in je gezicht, lengte, botstructuur, de lijnen in je lichaam en uitaard ook naar jouw persoonlijkheid. Je leert exact wat je sterke punten zijn, deze pluspunten ga je accentueren. Dit kun je doen door er de focus op te leggen. Ook leer ik je welke puntjes je beter wat kunt camoufleren. Op deze punten leg je juist geen nadruk.

De betekenis van de kleur rood.

De betekenis van de kleur rood.

Rood, je houd ervan of je draagt het niet. Dat is wat ik het meeste hoor. Rood is een kleur waar je niet omheen kunt. Het is een kleur die veel aandacht trekt. Daardoor is het een kleur die je moet durven dragen. In dit blog lees je meer over de psychologische betekenissen van deze kleur.

De juiste kleding vinden voor vrouwen van 40, 50 en 60+.

De juiste kleding vinden voor vrouwen van 40, 50 en 60+.

Bijna elke vrouw droomt van het wondermiddeltje om jonger te lijken, maar wil er liever niet voor onder het mes of er fortuinen aan spenderen. Dankzij enkele eenvoudige ingrepen in je kledingkast of make-uptas lijk je al snel enkele jaren jonger. Vergeet waardig oud te worden! We willen er jeugdig uitzien en uitstralen dat we midden in het leven staan. Maar, hoeveel tijd en geld, maar vooral ook moeite wil je aan je jezelf en uiterlijk besteden? Er goed uitzien gaat helaas niet vanzelf, helemaal niet nu we wat ouder worden. We moeten er natuurlijk wel wat voor over hebben. In dit blog laat ik je aan de hand van het advies wat ik aan Hinke (52) heb gegeven zien op welke 3 belangrijke onderdelen je moet letten bij het kopen van kleding.

Figuurtips: hoe combineer je donkere en lichte kleuren het beste?

Figuurtips: hoe combineer je donkere en lichte kleuren het beste?

Mijn vorige blog ging over de kleuren van denim stoffen. Daarbij vertelde ik dat je die het beste kunt aanpassen bij de 'diepte' van je kleurtypes. Maar uiteraard moet je ook rekening houden met je figuur. In dit blog laat ik zien hoe je donkere en lichte kleuren het beste kun combineren in je outfits, rekening houdend met je figuur.

Heb jij wel eens gelet op de precieze kleur van spijkerstoffen?

Heb jij wel eens gelet op de precieze kleur van spijkerstoffen?

Bij de kleurenanalyse merk ik vaak dat veel mijn klanten zich niet echt bewust zijn van de kleur van hun kleding in spijkerstof. Je kunt hierbij letten op de diepte (hoe donker is het denim), de kleurtemperatuur (is die koel of warm) en de helderheid. In de ideale situatie koop je kleding in denimkleuren die jouw kleurkenmerken hebben. Vooral bij kleding die je direct onder je gezicht draagt is dit belangrijk. Dus bij bijvoorbeeld een spijkerjasje, -blouse, -gilet of een spijkerjurk.

Barbiecore: Alles kleurt roze door de nieuwe Barbie film.

Barbiecore: Alles kleurt roze door de nieuwe Barbie film.

Op 18 juli is de Barbie film uitgekomen. Dat heeft er wereldwijd toe geleid dat de populariteit van de pop en van de kleur roze een enorme boost heeft gekregen. Dat laatste wordt ook wel Barbiecore genoemd: Barbie en roze als mode-inspiratie. En uiteraard is dit niet toevallig. Er zit slimme en grote marketingcampagne van de speelgoedfabrikant Mattel achter.

De beste metaalkleuren voor alle kleurtypes.

De beste metaalkleuren voor alle kleurtypes.

Dat zilver koel is en goud warm zullen de meesten van jullie wel weten. Maar er zijn nog zoveel meer metaalkleuren. Daar ga ik in dit blog over vertellen. Bij metaalkleuren wordt vaak alleen naar warm en koel gekeken. Maar het is ook heel belangrijk om te kijken naar hoe donker en hoe helder ze voor jou het beste kunnen zijn. Daar kijk ik dan ook naar tijdens de kleurenanalyse.

Waarom het zo belangrijk is om je stijlpersoonlijkheid te kennen.

Waarom het zo belangrijk is om je stijlpersoonlijkheid te kennen.

Mijn vak als image-consultant bestaat uit drie belangrijke onderdelen die in elkaar grijpen: 1. jouw persoonlijke kleuring, 2. je figuur en 3. je stijlpersoonlijkheid. Naast dat de kleuren van je kleding goed bij jou past en kleding jouw figuur op zijn mooist laat uitkomen wil je ook dat een kledingstuk jouw kledingsmaak weerspiegeld. Wanneer je bijvoorbeeld van een casual kledingstijl houdt zul je je in hele klassieke kleding niet op je gemak voelen. In de praktijk blijkt dat veel van mijn klanten geen idee hebben wat hun unieke stijlpersoonlijkheid is.

6 Betaalbare lipsticks in nude-kleuren.

6 Betaalbare lipsticks in nude-kleuren.

Wat bedoelen we met een 'nude-kleurige' lippenstift? Dit is een lippenstift in een kleur die dicht bij onze natuurlijke lipkleur ligt. Onze lippen hebben van nature vaak een zachte, bruin-rozige kleur. Omdat een nude-kleurige lipstick heel natuurlijk oogt vinden veel vrouwen ze heel fijn. Je ziet er niet super 'opgemaakt' uit met deze lipstick-kleuren. Ze zijn dus heel fijn voor dagelijks gebruik. Daarnaast zijn ze goed te combineren bij een vrij zware oogmake-up. Er zijn genoeg dure varianten te koop, maar in dit blog laat ik je een aantal heel betaalbare voorbeelden zien van rond de 5 euro of zelfs nog minder. Leuk meegenomen toch ;-)

Rekening houden met de de schaal van je lichaam.

Rekening houden met de de schaal van je lichaam.

Wanneer je kleding en accessoires gaat kopen is er veel waar je op kunt letten. Denk aan zaken als: de kleur, de vorm, de dikte en de valling het materiaal en de stijl. Een ander belangrijk punt, waar je misschien niet zo bij stil staat, is de schaal van je lichaam. Het staat namelijk heel mooi als er harmonie is tussen je lichaamsbouw (dit noemen we ook wel de 'schaal' van je lichaam) en de kleding en de accessoires die je draagt.

Hoe laat je een kleur minder fel/ helder lijken?

Hoe laat je een kleur minder fel/ helder lijken?

Grietje is bij me geweest voor een kleurenanalyse en ze bleek een 'neutraal lentetype' te zijn. Haar kleuren moeten in tegenstelling tot het 'warme lentetype' niet helder maar gedempt zijn. Grietje mailde me na de analyse dat ze een behoorlijk heldere groene trui in haar kast heeft hangen. Ze vraagt zich af of ze hem nog kan dragen. Dat kan zeker! Haar trui heeft gelukkig wel een warme tint, hij is alleen wat te sprekend voor het neutrale lentetype. De kleur kan gemakkelijk 'getemperd' worden met een sjaal in de juiste kleur(en). Nu hele felle kleuren zo in de mode zijn kun jij deze tip misschien ook heel goed gebruiken! Zo kun je toch een felle trendkleur aan die hij je eigenlijk niet echt mooi staat.

Steeds anders stylen en combineren met een donkerblauwe jurk (deel 3).

Steeds anders stylen en combineren met een donkerblauwe jurk (deel 3).

Precies een jaar terug liet ik je voorbeelden zien van stylingsopties met een 'klein blauw jurkje'. Geen Little black dress, maar een Little blue dress dus ;-) De mogelijkheden om kledingcombinaties te maken met een simpel effen jurkje zijn bijna oneindig. Daarom in dit blog nog een aantal leuke stylingsmogelijkheden met hetzelfde jurkje.

Modetrend: loafers.

Modetrend: loafers.

Zoek je een leuke schoen zonder hak? Dan is de loafer een goed idee! Dan heb je comfort en stijl ineen. En je kunt ze op zoveel manieren combineren! Met bijvoorbeeld een hip pak, een jeans, een oversized colbert, een coltrui, een lange rok, een jurk. Eigenlijk kun je gewoon helemaal los gaan, want met een paar loafers aan je voeten zul je de plank niet snel misslaan.

Zomerkleding voor een diep/donker wintertype.

Zomerkleding voor een diep/donker wintertype.

Rita mailt me: Ik ben een diep wintertype. Helaas heb ik problemen om mij fris te kleden in lente en zomer. Ik grijp hierbij altijd naar zwart, paars, bordeaux doch in de zomer vind ik dit toch maar somber. Zoals ik het nu zie heb ik weinig mogelijkheid om me qua kleuren zomers te kleden.

Een donkerblauwe jas voor warme kleurtypes.

Een donkerblauwe jas voor warme kleurtypes.

Mijn vorige blog ging over een donkerblauwe jas voor jouw persoonlijke stijltype. Een donkerblauwe jas is bij veel vrouwen erg geliefd. Ben je echter een warm kleurtype dan is donkerblauw helaas niet je beste optie. Vooral wanneer je deze kleur direct onder je gezicht draagt kan hij je al snel wat grauw of bleek maken... Warme kleurtypes kunnen een donkerblauwe jas daarom het beste 'opwarmen' met mooie, warme kleuren uit hun kleurenpalet.

Een donkerblauwe winterjas voor jouw stijlpersoonlijkheid.

Een donkerblauwe winterjas voor jouw stijlpersoonlijkheid.

Een donkerblauwe winterjas is geliefd bij veel mensen. In de eerste plaats omdat de kleur neutraal is en ten tweede omdat deze kleur al snel overal bij past. Donkerblauw is minder hard als zwart en heeft een tijdloze uitstraling. Het is echter wel van belang dat de jas past bij jouw stijlpersoonlijkheid. Een kledingstuk die past bij jouw stijl zul je immers graag en veel dragen. En dit is heel belangrijk, helemaal omdat een nieuwe winterjas best een grote investering is. In dit blog laat ik je jassen voor de vier belangrijkste stijltypes zien. Je kunt overigens ook een andere kleur nemen als je dat liever hebt.

De voordelen van sjaals.

De voordelen van sjaals.

Mijn vorige blog liet ik je zien hoe je combinaties kunt maken met een printsjaal. Maar je kunt nog zoveel meer met doen sjaals. In dit blog laat ik je acht verschillende mogelijkheden zien.

Combineren met een printsjaal in voornamelijk warme kleuren.

Combineren met een printsjaal in voornamelijk warme kleuren.

Een sjaal met een print is erg handig om te hebben, je kunt er namelijk heel gemakkelijk allerlei kleurcombinaties mee maken. Dit komt doordat er in een print meerdere kleuren te vinden zijn. En met die verschillend kleuren kun je verbindingen maken met allerlei kledingstukken. In dit blog laat ik je zien hoe dit werkt.

Koele kleuren zoals grijs, donkerpaars en zwart 'opwarmen'.

Koele kleuren zoals grijs, donkerpaars en zwart 'opwarmen'.

Nu de herfst in aantocht is gaan weer door onze garderobe om te kijken of we nog dingen moeten aanvullen of vervangen. In deze periode nemen we graag donkere kleuren voor onze basisstukken. In de herfst en de winter voelen donkere kleuren over het algemeen logischer aan. Be je een warm kleurtype? Dan zijn kleuren zoals zwart (een koele kleur), koel paars en grijs (vaak een koele kleur) zeker niet de beste kleuren voor jou... Vooral wanneer je deze kleuren direct onder je gezicht draagt kunnen ze je al snel wat grauw of bleek maken. Wil of moet je deze kleuren toch dragen? Warm ze dan op. In dit blog lees je hoe je dit kunt doen.

De 'warme' kleurtypes bij kleuradvies.

De 'warme' kleurtypes bij kleuradvies.

Kleurtypes kun je grofweg indelen in 6 groepen. De warme, koele, lichte, diepe, heldere en gedempte kleurtypes. Mijn vorige blog ging over de lichte kleurtypes, in dit blog bespreek ik de 'warme' kleurtypes. De warme kleurtypes staan mooi in uitgesproken warme kleuren. Ook hun basiskleuren zijn warm, dit houdt in dat ze veel geelpigmenten bevatten. Dit in tegenstelling tot koele kleuren, die bevatten veel blauwpigmenten.

De lichte kleurtypes bij kleurenanalyses.

De lichte kleurtypes bij kleurenanalyses.

Kleurtypes kun je grofweg indelen in 6 groepen. De warme, koele, lichte, diepe, heldere en gedempte kleurtypes. Mijn vorige blog ging over de diepe kleurtypes, in dit blog bespreek ik de lichte kleurtypes. De lichte kleurtypes staan mooi in lichte(re) kleuren. Ook hun basiskleuren zijn licht, dit houdt in dat ze vermengd zijn met behoorlijk veel wit.

De diepe kleurtypes bij kleuradvies.

De diepe kleurtypes bij kleuradvies.

Kleurtypes kun je grofweg indelen in 6 groepen. De warme, koele, lichte, diepe, heldere en gedempte kleurtypes. In dit blog bespreek ik de donkere of diepe kleurtypes. De andere 5 groepen komen later aan de beurt. De diepe kleurtypes staan mooi in donkere kleuren. Ook hun accentkleuren zijn donker. Dit houdt in dat ze gemengd zijn met zwart.

Langer en slanker lijken in je zomerkleding.

Langer en slanker lijken in je zomerkleding.

Ook in de zomerperiode wil je er graag zo lang en slank mogelijk uit zien. Doordat we dan veel minder kleding dragen vallen evt. 'hobbeltjes en bobbeltjes' in ons figuur sneller op. In de winter kunnen we die gemakkelijk verbergen onder wat dunne laagjes kleding. De 'kolom van kleur' (dat is tie weer...) is ook in de zomer een handige kledingtruc. Door de 'kolom van kleur' toe te passen in je outfit's kun je eenvoudig langer en slanker lijken, ook in de zomer.

Kleding vermaken: kleine veranderingen, groot verschil!

Kleding vermaken: kleine veranderingen, groot verschil!

Vorig jaar heb ik een los vallend linnen jurkje gekocht. Het leek me een ideaal kledingstuk om tijdens hete dagen te dragen. Het was een lekker nonchalant jurkje met steekzakken (die vind ik altijd heerlijk...). Helaas heb ik het nog nooit aan gehad, omdat het net iets te lang was. Ook de mouwen waren wat te wijd en te lang. Vandaag heb ik het jurkje wat vermaakt. Met een paar aanpassingen is het nu helemaal naar mijn zin!

Wat draag je als het buiten heet is?

Wat draag je als het buiten heet is?

Tropische temperaturen, volle stranden en zweet op je voorhoofd... tijdens deze zomer kan het behoorlijk heet zijn. Vraag jij je 's ochtends ook af wat je nu weer aan zult trekken? Of wat je in je koffer zult stoppen voor je vakantie naar de zon. Je wilt uiteraard wel leuk en als het kan een beetje fris voor de dag komen. In dit blog vind je tips.

Voorbeelden van een laag, medium en hoog licht-donker contrast in het uiterlijk.

Voorbeelden van een laag, medium en hoog licht-donker contrast in het uiterlijk.

Misschien heb je wel eens gehoord van licht-donker contrast in ons uiterlijk, maar weet je niet precies wat het inhoud. In dit blog laat ik je drie voorbeelden zien. Ik heb ze grofweg ingedeeld in een laag, een medium hoog en een hoog licht-donker contrast. Je kunt de hoogte van jouw licht-donker contrast gebruiken om te bepalen hoe donker jouw kleding combinaties het beste kunnen zijn. Dit kun je doen door kleding in laagjes te gebruiken en ook in prints.

Stijlregels voor 50+ dames die onzin zijn.

Stijlregels voor 50+ dames die onzin zijn.

In de tijd van onze oma's bestonden er allerlei strenge regels omtrent mode en stijl. En ook nu nog kom je ze weleens tegen. Gelukkig komen we er achter dat deze regels eigenlijk allemaal onzin zijn. Het is maar net hoe je dingen toepast. In dit blog een aantal voorbeelden.

Het verschil tussen je hartskleuren en de kleuren in jouw kleurenpalet.

Het verschil tussen je hartskleuren en de kleuren in jouw kleurenpalet.

Misschien heb je er nog nooit zo bij stilgestaan, maar iedereen heeft zgn. 'hartkleuren'. Hiermee bedoel ik kleuren waar je hart sneller van gaat kloppen. Je kunt gemakkelijk uittesten welke kleuren dit voor jou zijn. Dit kun je doen door heel veel stukjes papier in verschillende kleuren voor je op een tafel te leggen. Kies hieruit intuïtief kleuren die jouw het meeste aanpreken. Probeer om hierbij je verstand uit te schakelen en er niet bij nat te denken. Misschien hebben de kleuren die je kiest overeenkomsten, maar misschien ook niet. Dat maakt niet uit. Overigens hoeven jouw hartkleuren niet steeds hetzelfde te zijn. In verschillende periodes in je leven kun je andere kleuren kiezen.

Ken je de truc met de 'kolom van kleur' al?

Ken je de truc met de 'kolom van kleur' al?

De 'kolom van kleur' is een handige kledingtruc. Veel vrouwen willen graag wat langer en slanker lijken. Door de 'kolom van kleur' toe te passen in je outfit kun je dit effect gemakkelijk bereiken. Bij een 'kolom' van kleur' creëer je met je kledingstukken een mooie, doorgaande, verticale lijn.

Steeds anders stylen met een 'klein blauw jurkje'. Deel 2.

Steeds anders stylen met een 'klein blauw jurkje'. Deel 2.

In mijn vorige blog liet ik je voorbeelden zien van stylingsopties bij een klein blauw jurkje. Geen Little black dress, maar een Little blue dress dus ;-) De mogelijkheden om kledingcombinaties te maken met een simpel effen jurkje zijn bijna oneindig. In dit blog nog een aantal leuke stylingsmogelijkheden.

Steeds anders stylen met een 'klein blauw jurkje'. Deel 1.

Steeds anders stylen met een 'klein blauw jurkje'. Deel 1.

Ik heb wel eens vaker mijn enthousiasme geuit voor het 'kleine blauwe jurkje'. Naar mijn idee is de veel geroemde 'little black dress' voor veel vrouwen als snel te donker en te hard. Helemaal voor overdag. 's Avonds hebben we vaak zachter licht, maar overdag (in daglicht dus) is zwart vaak behoorlijk hard. Helemaal als je het zwart meteen onder je gezicht draagt, zoals bij een jurk het geval is.

Hoe draag je chunky booties bij een jurkje?

Hoe draag je chunky booties bij een jurkje?

Op dit moment is de mode wijdvallend en zien we veel chunky boots. Ze worden meestal Chelsea boots of biker boots genoemd. Na de Dr. Martens trend (hoge veterschoenen) zien we veel van dit soort laarzen met een grove rubberen zool. In allerlei soorten, van enkel- tot kniehoog, zonder sluiting, met ritsen en met vetersluitingen. En in allerlei kleuren van wit, crème, bruin tot zwart.

Verander je van kleurtype als je ouder wordt?

Verander je van kleurtype als je ouder wordt?

Heel vaak krijg ik de vraag of je een ander kleurtype kunt worden in de loop van je leven. Deze vraag ontstaat dan meestal doordat vrouwen zich niet meer thuis voelen bij het kleurtype waarin ze jaren geleden geanalyseerd zijn. Het antwoord is helaas niet eenduidig. Vaak verandert er inderdaad wat, maar dit is niet persé het geval. Je kunt ook hetzelfde kleurtype blijven. Naarmate we ouder worden wordt onze kleuring heel langzaam minder intens. Dit komt o.a. door hormonale veranderingen in ons lichaam. Ook wordt ons haar grijs, hetgeen uiteraard een ander totaalbeeld dan voorheen oplevert. Ook wordt de tint van onze huid meestal zachter en minder sprekend als we ouder worden.

Wat doe je aan als je niet van accessoires houdt?

Wat doe je aan als je niet van accessoires houdt?

Zelf houd ik erg van de volgende accessoires: oorbellen, armbanden, horloges en ringen. Ik heb er redelijk wat van, maar wissel niet elke dag af. Vaak draag ik een tijdje elke dag hetzelfde. En pak dan weer eens voor een poosje wat anders uit mijn sieradenkistje. Er komen echter ook geregeld vrouwen bij me die geen accessoires dragen. Ze hebben er niks mee of ze hebben er geen geduld voor. Wat kun je dan doen om je outfit niet saai te laten zijn? In dit blog geef ik je 12 opties!

Hoe draag je een bolero?

Hoe draag je een bolero?

Dit is alweer mijn 300e blog!!! Dit keer gaat het over de bolero, een echte allemansvriend ;-) Een bolero is een vestje (of jasje) dat kort in de taille eindigt. Soms is het zelfs nog korter en heeft het alleen maar mouwtjes die over de schouders met elkaar verbonden zijn. Een bolero kan een lange mouw of een korte mouw hebben. Een bolero staat lekker pittig. Hij kan wat bijzonders aan je outfit geven. Ook kun je het eenvoudig gebruiken voor wat extra kleur. En uiteraard houdt hij je schouders en armen lekker warm :-)

Ben je beginner met het combineren van prints? Neem dan eens een streepje.

Ben je beginner met het combineren van prints? Neem dan eens een streepje.

Lijkt het jou leuk om twee printjes met elkaar combineren, maar vind je het ook een beetje spannend? Met eenvoudige printjes zoals bijvoorbeeld een streepje, een stipje, een heel klein bloemetje of een ruitje je lukt het heel gemakkelijk. Doordat een streepje, stipje of een blokje meestal vrij bescheiden zijn gedragen ze zich bijna als een effen kleur.

Hoe draag je een lang vest?

Hoe draag je een lang vest?

De meeste vrouwen dragen graag een lang vest. Ze geven je warmte en als je het te warm hebt kun je hem gemakkelijk uit doen. Een lang vest staat vaak lekker zwierig. helemaal als je hem open draagt en hij van een soepel breisel gemaakt is. Een vest kan je ook optisch lengte geven. In dit blog laat je je leuke voorbeelden zien.

Ik gebruik elke dag dezelfde make-upkleuren.

Ik gebruik elke dag dezelfde make-upkleuren.

Klanten vragen me vaak welke make-up ik gebruik en of ik mijn make-up steeds aanpas bij de kleuren van mijn outfit. Het antwoord is dat ik elke dag precies dezelfde make-up gebruik. Ik heb dus geen la vol ongebruikte make-up zoals je bij veel vrouwen ziet...

Heb jij al een paar statement-oorbellen?

Heb jij al een paar statement-oorbellen?

Wil je een onvergetelijke indruk achterlaten de komende feestdagen en alle aandacht naar jou toetrekken? Doe dit met een paar statement-oorbellen! De grote voordelen van statement-oorbellen zijn dat lekker opvallen, in verhouding tot kleding heel betaalbaar zijn en in vele soorten, kleuren en maten beschikbaar zijn. Uiteraard kun je dit soort oorbellen ook bij casual gelegenheden dragen. Een paar prachtige statement-oorbellen tillen zelfs de meest simpele outfit naar een hoger niveau!

De 'regel van derden' in jouw outfit.

De 'regel van derden' in jouw outfit.

Iedere keer wanneer je je aankleedt maak je eigenlijk een soort van compositie. Vaak vindt je het beeld aantrekkelijk wanneer je in de spiegel kijkt, maar soms ben je niet tevreden over het totaalplaatje. De 'regel van derden' kan je helpen bij het maken van goede kledingcombinaties. Soms wordt dit ook wel de 'gulden snede' genoemd. Deze regel kan in eerste instantie misschien wat ingewikkeld lijken, maar is eigenlijk heel eenvoudig toe te passen. Misschien werk je er zelf (onbewust) ook al mee. In dit blog leg ik je uit hoe het precies in elkaar zit.

Hoe maak je je jeans korter met behoud van je originele zoom?

Hoe maak je je jeans korter met behoud van je originele zoom?

Soms kun je spijkerbroeken op lengte kopen. Dat is heel fijn als je klein of juist groot bent. Een te korte of te lange jeans is immers niet mooi. Helaas is een jeans op lengte niet altijd mogelijk. Het perfecte model vinden is vaak al lastig genoeg... Als je jeans korter gemaakt moet worden is het het mooiste om de originele zoom te behouden. Die is veel mooier als wanneer je zelf een nieuwe zoom in je spijkerbroek maakt. De zomen van spijkerbroeken zijn een beetje versleten gemaakt zien er door de stonewash mooi ‘oud’ uit. Ik vind het zonde om dat kwijt te raken. In dit blog laat ik je zien hoe je de originele zoom kunt behouden.

Vijf fabels over mode.

Vijf fabels over mode.

Over kleding worden vaak ouderwetse stijlregels gegeven waar je je echt niet meer aan hoeft te houden. In de tijd van onze oma's en onze moeders waren de moderegels heel strikt. Veel van die regels zijn inmiddels echter hopeloos achterhaald. In dit blog vier voorbeelden.

Herhaal je haarkleur in je kleding.

Herhaal je haarkleur in je kleding.

Wij mensen kijken graag naar dingen die met elkaar in harmonie zijn. Daarom is het erg leuk om je haarkleur (ongeveer) terug te laten komen in je kleding. Je haarkleur kan één kleuren hebben, maar ook meerdere tinten.

De voordelen van permanente make-up voor je wenkbrauwen.

De voordelen van permanente make-up voor je wenkbrauwen.

Mooie wenkbrauwen zijn belangrijk voor jouw persoonlijke uitstraling. Ze laten je gezicht spreken. Sta jij elke ochtend te lang voor de spiegel om je wenkbrauwen bij te tekenen? Zoek je altijd naar de het perfecte wenkbrauwpotlood of een poeder maar is de kleur nooit helemaal wat je zoekt? Is je linker wenkbrauw prima van vorm, maar werkt de rechter niet mee? Vind je het lastig om steeds weer een mooie vorm te maken?

Hoeveel kleurcontrast heb jij in je gezicht?

Hoeveel kleurcontrast heb jij in je gezicht?

In een aantal van mijn vorige blogs heb ik al aandacht besteed aan het optimale licht-donker contrast dat het beste bij je past. Aan de hand van jouw licht-donker contrast kun je bepalen hoe jij je kleuren qua 'diepte' het beste kunt combineren. Met diepte bedoelen we hoe donker of licht jouw kleuren het beste kunnen zijn. Over ons licht-donker contrast is vrij veel informatie te vinden. Naast jouw licht-donker contrast kijk ik tegenwoordig bij de kleurenanalyse ook naar jouw optimale kleurcontrast. Over kleurcontrast is maar weinig bekend. In dit blog lees je wat ik hiermee bedoel.

Laat je je haar grijs worden of ga je door met kleuren?

Laat je je haar grijs worden of ga je door met kleuren?

Zal ik mijn haar blijven kleuren of stop ik met verven? Dat is een vraag die veel vrouwen zich stellen. Het is vaak lastig om te stoppen met het verven van je haar en over te stappen naar je eigen grijze kleur. De ‘natuurlijke’ methode betekent dat je al gauw vier tot acht maanden met een grijze uitgroei loopt, terwijl ondertussen je geverfde haarkleur vervaagt of verkleurt. En dat is geen fijn vooruitzicht.

Ook met een maatje meer kan je kleur dragen!

Ook met een maatje meer kan je kleur dragen!

'Draag geen felle kleuren als je een maatje meer hebt' wordt er vaak gezegd. Maar met een maatje meer kun je prima felle kleuren dragen. Het staat juist veel beter dan het veilige zwart waar veel vrouwen met een maatje maar graag voor kiezen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je weet hoe je je kleuren toepast. Maar dat geldt voor iedereen.

Zomerse sneakers voor het warme herfsttype.

Zomerse sneakers voor het warme herfsttype.

Suzan mailde me: Hoi Margriet, Allereerst bedankt voor de leuke en handige informatie over mijn warme herfst kleurentype. Ik heb een vraag, misschien wil je deze beantwoorden? Ik zoek naar leuke sneakers voor het voorjaar maar dit vind ik erg lastig. Ik heb veelal warme tops en blouses die mij mooi staan en ik combineer dit veelal met een zwarte, grijze of blauwe jeans met cognac kleurige laarsjes. Maar welke kleur sneakers draag ik hierbij in het voorjaar? Mosgroene heb ik maar die vind ik zo donker voor het voorjaar en zeker in de zomer.

Wat is jouw persoonlijke stijl?

Wat is jouw persoonlijke stijl?

Door middel van kleding kan iemand zichzelf uitdrukken. Ik merk echter vaak dat veel van mijn klanten totaal geen idee wat hun stijlpersoonlijkheid is... Ze kopen eenvoudigweg allerlei losse items. Na vaak lang zoeken zijn ze allang blij dat ze iets redelijks hebben gevonden. Met als gevolg dat er totaal geen samenhang in hun kledingkast is en ze steeds het idee hebben dat ze 'niets hebben om aan te trekken'. Ondanks dat ze soms een kast boordevol kleding hebben, vaak ongedragen en met de prijskaartjes er nog aan....

Hoe vind je jouw persoonlijke signatuur-kleuren?

Hoe vind je jouw persoonlijke signatuur-kleuren?

Ieder mens heeft een eigen kleuring. Met jouw persoonlijke signatuur-kleuren bedoelen we die unieke kleuren die van nature voorkomen in jouw uiterlijk. Dus in je huid, ogen, wangen, lippen, haar en wenkbrauwen. Heb jij jouw signatuur-kleuren al ontdekt?

Waarom het zo lastig is een goede garderobe samen te stellen.

Waarom het zo lastig is een goede garderobe samen te stellen.

Dit weekend kreeg ik weer een email waarin iemand me de toverformule vroeg voor een ideale garderobe. Helaas is het nog niet zo gemakkelijk om de juiste kleding te vinden waar je je 100% happy bij voelt. Dit komt omdat het kledingstuk op meerdere punten moet 'kloppen'. Je zult dus echt aandacht moeten besteden aan de keuze van nieuwe kleding.

Blijf je hetzelfde kleurtype als je grijs wordt?

Blijf je hetzelfde kleurtype als je grijs wordt?

José mailde me: Mijn dochter heeft onlangs een kleurenconsult bij u gehad. Zij kwam als lichte lente uit deze test. Mijn andere dochter is door u geanalyseerd als neutraal lentetype. Nu heb ik een vraag voor u: 30 jaar geleden heb ik een kleurenanalyse gehad. Ik was toendertijd ook het lichte lentetype net als mijn ene dochter. Echter mijn haarkleur is nu donkergrijs met aan de slapen en aan de zijkant van mijn hoofd een beetje licht grijs. Blijf je altijd hetzelfde kleurentype?

Zakelijke kleding voor het warme herfsttype.

Zakelijke kleding voor het warme herfsttype.

Janneke is een warm herfsttype en moet voor haar werk zakelijke kleding dragen. Ze vindt het lastig om geschikte kleding te vinden in kleuren die passen bij haar warme kleurenpalet. De kleuren van het herfsttype zijn: 1. warm, 2. donker en 3. gedempt. Veel zakelijke kleding voor vrouwen is verkrijgbaar in koele kleuren zoals: donkerblauw, blauwgrijs, zwarte en grijs.

Wat zijn precies basiskleuren?

Wat zijn precies basiskleuren?

Geregeld krijg ik de vraag wat nou precies basiskleuren zijn. De term 'basiskleuren' wordt vaak verwisseld met de term 'neutrale kleuren'. Neutrale kleuren zijn de onopvallende non-kleuren, zoals bruin, grijs, donkerblauw, zwart, wit, beige, etc. Basiskleuren zijn de meer opvallende kleuren. Deze kleuren komen in elk kleurenpalet voor, maar kleuren zijn voor elke kleurtype net weer wat anders. Basiskleuren zijn behoorlijk sprekend en doen daardoor veel voor onze teint, ogen en haren. We onderscheiden 12 verschillende basiskleuren.

Halsketting voor het lentetype (op een spang).

Halsketting voor het lentetype (op een spang).

Vandaag heb ik weer een spang gemaakt. Dit keer voor het lentetype. Het leuke van een spang is dat dit soort kettingen niet zwaar ogen. De kralen lijken een beetje te 'zweven'. Je maakt de spang achter vast met een klein schroefje.

Halsketting voor het herfsttype (op een spang).

Halsketting voor het herfsttype (op een spang).

Vandaag ben ik weer spangen aan het maken. Het leuke van een spang is dat dit soort kettingen niet zwaar ogen. De kralen lijken een beetje te zweven. Je maakt de spang achter vast met een klein schroefje. In dit blog een spang voor het herfsttype.

Wat kun je doen aan je Coronakapsel?

Wat kun je doen aan je Coronakapsel?

We kunnen helaas alweer een hele tijd niet naar de kapper. Mijn haar heeft inmiddels dan ook een flinke uitgroei en de punten zijn wel eens weer toe aan een goede knipbeurt. Er gloort hoop aan de horizon, hopelijk mogen de kappers binnenkort weer aan de slag... In dit blog 10 tips om tot die tijd toch nog wat van je Coronakapsel te maken.

Lipstick-kleuren voor het zomertype.

Lipstick-kleuren voor het zomertype.

Heel geregeld krijgt ik e-mails over welke lipstick-kleuren geschikt zijn voor de verschillende kleurtypes. Veel vrouwen blijken dit toch vaak lastig te vinden. Door het grote aanbod aan lipstick-kleuren zien ze door de bomen het bos niet meer. In dit blog een paar voorbeelden van namen van lipstick-kleuren die geschikt zijn voor het 'koele zomertype'. Je kunt ze ook online bestellen, heel handig nu met de lock-down. Binnenkort volgen voorbeelden van lipstick-kleuren voor het wintertype, het lentetype en het herfsttype.

Hoe gebruik je de Pantone kleuren van 2021 voor jouw kleurtype?

Hoe gebruik je de Pantone kleuren van 2021 voor jouw kleurtype?

Het Amerikaanse kleureninstituut Pantone kiest ieder jaar de 'Color of the Year'. Voor 2021 hebben echter ze twee kleuren gekozen: PANTONE 17-5104 Ultimate Grey en PANTONE 13-0647 lluminating. Twee totaal verschillende kleuren die volgens Pantonen benadrukken hoe verschillende elementen samen kunnen komen om elkaar te ondersteunen. Grijs is praktisch en degelijk, geel verwarmend en optimistisch. De samensmelting van deze twee kleuren staat volgens Pantone voor kracht en positiviteit.

Herhaal je haarkleur in je schoenen, riemen, tassen.

Herhaal je haarkleur in je schoenen, riemen, tassen.

In mijn vorige blog liet ik je zien dat het heel mooi is om kleuren uit je ogen te herhalen. Heb je echter wel eens geprobeerd om je haarkleur in je schoenen, riemen of tassen terug te laten komen? Dit geeft een heel mooi, harmonieus beeld. Het hoeft niet precies dezelfde kleur te zijn, als er maar een mooie eenheid ontstaat.

Herhaal de kleuren uit je ogen.

Herhaal de kleuren uit je ogen.

Heb jij wel eens goed gekeken naar de kleuren in je iris? Bijna iedereen heeft meerdere kleuren zijn of haar iris. De verschillende kleuren die in je ogen voorkomen zijn kleuren die geweldig goed bij jou passen. Dit is heel logisch, omdat je deze kleuren van nature bij je draagt. Je kunt ze dan ook heel goed herhalen in je kleding, make-up en accessoires.

Hoe gebruik je accentkleuren op de werkvloer.

Hoe gebruik je accentkleuren op de werkvloer.

In een zakelijke omgeving gebruiken we vaak wat minder opvallende kleuren, maar ook in een zakelijke omgeving is het gebruik van kleine kleuraccentjes leuk. Daar wil je echter over het algemeen niet al te uitbundig zijn met opvallende kleuren. In een zakelijke omgeving is het niet gebruikelijk om te veel uit te pakken met felle kleuren. Felle kleuren kunnen soms te veel afleiden van je boodschap of te overheersend zijn op het werk.

De camelcoat, een tijdloze klassieker.

De camelcoat, een tijdloze klassieker.

Ben je ook zo gek op camelkleurige jassen? Dat komt goed uit: deze jassen zijn eigenlijk ieder jaar wel terug te vinden in de diverse collecties. Dat komt doordat het een tijdloze kleur is die je ieder jaar weer kunt dragen. De camelcoat is dan ook een geweldig kledingstuk om in je garderobe te hebben. Het fijne aan de cameljas is, is dat hij zeker bij een klassieke, chique look gedragen kan worden. Koop je 'm net wat meer oversized, dan kan hij ook zeker doorgaan voor een dagelijkse, comfortabele look.

Wat doe je aan nu je veel thuis moet werken?

Wat doe je aan nu je veel thuis moet werken?

Nu we veel thuis moeten werken wil je graag kleding aan die er verzorgd uitziet, maar ook prettig draagt. Thuiswerken kan ook in stijl! En dat hoeft zeker geen te mantelpakje zijn. Kleding van 'travel-materiaal' is ideaal om thuis in te werken. Ik heb wel eens eerder over dit vrij nieuwe materiaal geschreven en zal in dit blog weer leuke voorbeelden laten zien. Je kunt uiteraard ook goed gaan voor een leuke wollen trui met een lekkere zachte broek die comfortabel aanvoelt. Of neem een wollen jurkje of een jumpsuit, dan ben je in één keer klaar.

Het vier seizoenen-systeem bij kleurenanalyses.

Het vier seizoenen-systeem bij kleurenanalyses.

Vandaag realiseerde in me dat ik gek genoeg nog nooit een blog heb geschreven over het vier seizoenen-systeem. Het eerste kleurensysteem bij kleurenanalyses was het vier seizoenen-systeem. Dit systeem kwam in de 80-er jaren vanuit Amerika naar Nederland overgewaaid. Het is gebaseerd op de vier seizoenen in de natuur. Het nadeel van deze manier van analyseren is dat hij niet verfijnd is. Het kan dat je net als ik toevallig precies in één van deze vier seizoenen valt, maar tegenwoordig kijken we veel verder. Ik werk inmiddels met 26 verschillende kleurtypes.

Een winterse kledingcapsule voor een herfsttype.

Een winterse kledingcapsule voor een herfsttype.

Dit keer heb ik de kledingcapsule voor het warme herfsttype uitgewerkt. Deze kledingcapsule is heel geschikt voor de winterperiode. Tijdens de winterperiode is het voor een herfsttype met haar warme, donkere kleurenpalet meestal niet zo moeilijk om kleding te vinden. Helemaal nu bruin weer helemaal terug is! De zomerperiode wordt door het herfsttype vaak als lastiger ervaren doordat we ons dan graag in lichtere kleuren hullen.

Werk jij al met kledingcapsules?

Werk jij al met kledingcapsules?

In een van mijn vorige blogs liet ik je een winterse kledingcapsule voor het zomertype zien. In dit blog vier voorbeelden van kledingcapsules voor de vier bekendste kleurtypes uit het vier-seizoenensysteem. Het zomertype, het wintertype, het lentetype en het herfsttype. Alle vier zijn ze goed te gebruiken voor de winterperiode.

Kledingcapsule voor een zomertype.

Kledingcapsule voor een zomertype.

Ken jij het principe van een kledingcapsule al? Onder een kledingcapsule verstaan we een aantal kledingstukken die onderling goed met elkaar combineren. In dit blog heb ik een kledingcapsule voor het koele zomertype gemaakt. Deze capsule is door het materiaalgebruik heel geschikt voor de aankomende herfst- en winterperiode. Let bij het aanschaffen van de kledingstukken voor jouw kledingcapsule ook op de kleuren die je neemt. Je combineert hiervoor het beste enkele neutrale (onopvallende) kleuren met een aantal sprekender basiskleuren.

Marineblauw voor de vier seizoenstypes.

Marineblauw voor de vier seizoenstypes.

Marineblauw is een zgn. 'neutrale' kleur die eigenlijk voor alle vier seizoenstypes wel geschikt is. Aangezien blauw een koele kleur is past hij het beste bij de koele kleurtypes (zomer- en wintertype) en dienen het lentetype en het herfsttype hun marineblauw 'op te warmen'.

6 Universele kleuren voor je kleding.

6 Universele kleuren voor je kleding.

Vind je het lastig om kleuren te kiezen? In dit blog laat ik je zes zogenaamde 'universele' kleuren zien. Deze kleuren zien we vaak terug in bedrijfskleding. Deze zes kleuren flatteren eigenlijk alle kleurtypes wel. Heb je een trouwerij of een andere speciale gelegenheid en weet je niet welke kleur je zult kiezen, dan zit je met deze kleuren goed.

Purdey, voor als je van een klassieke kledingstijl houdt.

Purdey, voor als je van een klassieke kledingstijl houdt.

Spreekt de klassieke kledingstijl je aan? Dan zul je vast goed slagen bij Purdey. Ik heb het even voor je opgezocht, maar Purdey heeft tot mijn verbazing nog 25 winkels in Nederland. Waaronder eentje in mijn eigen stad Groningen. Ik houd er zelf van om spullen in de winkel te kunnen bekijken, de stof te voelen en kledingstukken aan te passen, maar je kunt ook shoppen in hun webshop.

Dit zijn mijn persoonlijke signatuur-kleuren.

Dit zijn mijn persoonlijke signatuur-kleuren.

Met onze persoonlijke signatuur-kleuren bedoelen we die unieke kleuren die van nature voorkomen in ons uiterlijk. Dus in onze huid, ogen, wangen, lippen, haar en wenkbrauwen. Deze kleuren zijn volledig met elkaar in harmonie. Ze zullen onszelf ook prachtig staan. Je kunt je signatuur-kleuren dan ook geweldig goed gebruiken voor kleding, sieraden, schoeisel, tassen, make-up, etc.

Hoe lang moeten je jassen, jurken, mouwen, rokken en broeken zijn?

Hoe lang moeten je jassen, jurken, mouwen, rokken en broeken zijn?

Vaak vragen mensen mij hoe lang hun kledingstukken het beste kunnen zijn. Over het algemeen is de belangrijkste regel hieromtrent: Heb je opvallend brede punten in je lichaam? Laat de onderkant/ zomen van je kledingstukken nooit dan nooit precies op het breedste punt van dit lichaamsdeel vallen maar altijd een stukje erboven of onder.

Waarom een kleuradvies je leven een stuk leuker en gemakkelijker kan maken.

Waarom een kleuradvies je leven een stuk leuker en gemakkelijker kan maken.

De reden waarom ik 32 jaar geleden mijn eerste kleurenanalyse heb laten doen is dat ik mezelf er vaak zo saai en bleek uit vond zien. Mijn kast hing vol met kleren in allerlei uiteenlopende kleuren en een rode draad was er totaal niet in te vinden... Nu ik mijn kleuren ken hoef ik nooit meer te twijfelen. Sinds ik de kleuren van het koele zomerpalet draag is het of de puzzelstukjes helemaal op hun plaats gevallen zijn. Tot op de dag van vandaag ben ik helemaal tevreden met mijn kleuren.

Hoe gebruik je een accentkleur in je outfit?

Hoe gebruik je een accentkleur in je outfit?

Een accentkleur is een kleur die er lekker uitspringt. Een outfit in rustige, onopvallende (neutrale) kleuren kun je door middel van een accentkleur net dat beetje extra pit geven. In dit blog laat ik je zien hoe je accentkleuren kunt toepassen in je kledingcombinaties.

Hoe draag je een little black dress (LBD) in de zomer?

Hoe draag je een little black dress (LBD) in de zomer?

In de zomer dragen we graag lichtere kleuren. Dit komt doordat lichtere kleuren koeler aanvoelen. Natuurlijk kun je in de zomer ook een 'little black dress' dragen. In dit blog vind je leuke voorbeelden en lees je waar je op kunt letten als je een zomerse 'LBD' aanschaft.

Hoe draag je een leren jasje in de lente en de zomer?

Hoe draag je een leren jasje in de lente en de zomer?

Een leren jasje kun je het hele jaar door dragen. In de winter kun je hem zowel binnen als buiten aan. In de lente en zomer is een leren jasje ideaal voor buiten. Op frissere dagen heb je er genoeg warmte aan. In dit blog laat ik je leuke voorbeelden zien hoe je een leren jasje in deze periode kunt dragen.

Heb jij al een jumpsuit in je kast hangen?

Heb jij al een jumpsuit in je kast hangen?

Een jumpsuit is een ideaal kledingstuk dat eigenlijk nooit uit het modebeeld verdwijnt. Het grootste voordeel van een jumpsuit vind ik dat je in één keer klaar bent (net als bij een jurk). Je hoeft er niet heel lang over na te denken hoe je hem combineert. Een paar leuke schoenen en accessoires erbij en klaar ben je!

Hoe draag je een spijkerjasje?

Hoe draag je een spijkerjasje?

Nu het weer eindelijk omslaat is het de hoogste tijd om je garderobe door te werken. Je winterkleding kan nu wel uit je kast. Een spijkerjasje is een heel handig kledingstuk om te hebben. Je kunt hem zowel binnen als buiten aan. In dit blog vind je leuke voorbeelden hoe je een spijkerjasje kunt dragen.

Het heldere herfsttype/ warm-diep-heldere type.

Het heldere herfsttype/ warm-diep-heldere type.

In dit blog bespreek ik een vrij onbekend kleurtype. Het 'heldere herfsttype'. Het is een kleurtype dat we bij de veel voorkomende kleursystemen niet tegenkomen. Het heldere herfsttype staat mooi in warme, vrij heldere kleuren die wel overwegend donker zijn. De kleurkenmerken van het heldere herfsttype zijn dan ook: 1. warm-2. diep-3. helder. Dit kleurtype heeft wel wat van de warme herfst, maar kleuren van het warme herfsttype zijn warm en donker, maar juist niet helder!

Het diepe/donkere zomertype.

Het diepe/donkere zomertype.

In dit blog bespreek ik een vrij onbekend kleurtype. Het diepe/donkere zomertype. Het is een kleurtype dat we bij de veel voorkomende kleursystemen niet tegenkomen. Het diepe zomertype staat in tegenstelling tot het koele zomertype mooi in behoorlijk donkere, gedempte kleuren. De kleuren van het koele zomertype zijn wat te licht voor jou. De kleurkenmerken van het diepe zomertype zijn: koel-diep-gedempt.

Wil je wat nieuws leren? Bestel een e-Book.

Wil je wat nieuws leren? Bestel een e-Book.

Helaas zijn we door het Coronavirus met elkaar verplicht om zo veel mogelijk thuis te zijn. Begin je je te vervelen en heb je zin om nieuwe kennis op te doen? Gebruik je tijd nuttig en bestel een e-Book. Ik heb 12 e-boeken geschreven over hele leuke onderwerpen zoals stijl, kleur, visagie, sjaals knopen, looking good voor 40+ en ouder, enz. Sinds 14 jaar ben ik image consultant. Ik vind het heel erg leuk om over mijn vak te schrijven en mijn kennis te delen met particulieren of beginnende collega's. Je kunt deze e-boeken bij me bestellen. Je krijgt ze dan digitaal in je mailbox en kunt ze opslaan in je computer.

Hoe komt het dat mijn haar warm van kleur wordt (na het blonderen)?

Hoe komt het dat mijn haar warm van kleur wordt (na het blonderen)?

Veel vragen die ik van mijn klanten krijg gaan over wat geschikte haarkleuren voor hun kleurtype zijn. Veel vrouwen willen graag wat lichter haar. Helaas komt er bij het blonderen van je haar altijd wel wat warmte tevoorschijn. Vooral bij koele kleurtypes is dit een vervelende bijkomstigheid. Ook door invloeden van buitenaf zoals zon, zwemmen en het overmatig wassen van je haar met shampoo kan je haar warmer van kleur worden, dit geldt voor zowel natuurlijk blond haar als voor gekleurd haar.

Kleding combineren voor een natuurlijke stijlpersoonlijkheid.

Kleding combineren voor een natuurlijke stijlpersoonlijkheid.

Annelies is eerder bij me geweest voor een kleurenanalyse. Ze is een zomer/winter 'mix-type'. Verder is ze slank en behoorlijk lang (1.81 m), heeft ze een V-vormig figuur en een rechthoekige gezichtsvorm. Haar stijlvoorkeur is voornamelijk de 'natuurlijke' stijl. Annelies vindt het best lastig om haar kledingstukken op allerlei verschillende manieren met elkaar te combineren. Zie koopt, zoals veel vrouwen, graag vaste setjes. Die draagt die dan altijd samen, maar het is ook leuk om met de kleding uit je eigen garderobe te mixen en matchen.

Koop alleen kleding die je een 9 of een 10 geeft.

Koop alleen kleding die je een 9 of een 10 geeft.

Doe jij het ook wel eens? Kleding kopen die je eigenlijk maar zo zo vindt? Dit blog gaat over de beste kledingles die ik inmiddels geleerd heb. Door schade en schande weliswaar maar: een belangrijke les. Het houdt in dat je alle kledingstukken die je wilt kopen goed bekijkt en bedenkt: welk cijfer geef ik dit kledingstuk op de schaal van 1 tot 10?

6 Moderegels die eigenlijk modefabels zijn.

6 Moderegels die eigenlijk modefabels zijn.

Dit is het 250e blog dat ik schrijf, dus jullie zullen begrijpen dat ik best een beetje trots op mezelf ben... Op 10 november 2016 ging mijn eerste blogpost online en nu zijn het er dus alweer 250 stuks! In dit blog vind je 6 moderegels die wat mij betreft rechtstreeks naar het land der fabelen verwezen mogen worden.

Haarkleuren voor een zomertype.

Haarkleuren voor een zomertype.

Ben jij een zomertype? Dan is je haar van nature wat assig van kleur. Deze haarkleur vinden veel zomertypes een beetje saai. Wil je je haarkleur wat frisser en spannender maken, dan kom je al snel uit op highlights in platina blond en asblond. Je kunt hier ook wat donkerder lowlights aan toe voegen. Neem dan lowlights die één of twee tonen donkerder zijn als je eigen natuurlijke haarkleur. Kies hiervoor assige blondtinten of assige bruintinten. Ze kunnen een levendiger totaalplaatje creëren en laten je haar tevens voller lijken.

Hoe style je een 'little black dress'?

Hoe style je een 'little black dress'?

De feestdagen staan weer voor de deur en we zijn weer druk bezig met de vraag wat we dan gaan dragen. Ga jij voor een 'little black dress' deze kerst of met oudjaar? Door jouw 'LBD' anders te stylen kun je hem er steeds anders uit laten zien. En als je een niet te al feestelijk exemplaar kiest kun je hem na de feestdagen ook nog weer heel vaak aan.

Hoe draag je 'Classic Blue' de Pantone kleur van 2020.

Hoe draag je 'Classic Blue' de Pantone kleur van 2020.

De nieuwe Pantone kleur voor 2020 is kortgeleden bekend gemaakt. Het is de kleur 'Classic Blue' geworden. Na het vrolijke 'Living Coral' van 2019 heeft Pantone dit keer voor een wat saaie, onopvallende kleur gekozen. In de media hoor je dan ook vrij veel kritische geluiden. Met 'Classic Blue' kiest Pantone aan het begin van een nieuw decenium voor een wel erg weinigzeggende en behoorlijk klassieke kleur. En dat in een tijd dat er veel speelt in de wereld... Het goede nieuws is echter dat iedereen deze vrij neutrale blauwtint aan kan!

Wat doe ik aan met de feestdagen?

Wat doe ik aan met de feestdagen?

De feestdagen staan al snel weer voor de deur en dan is dit een vraag die me vaak gesteld wordt. Bij het kiezen van je kleding voor de feestdagen kun je je meerdere dingen afvragen. Wat past bij het gezelschap, waar voel ik me prettig in, welke kleuren staan me mooi en wat doet de kleding voor je figuur?

Draag jij wel eens metallic stoffen?

Draag jij wel eens metallic stoffen?

Heb jij misschien ook een kledingstuk gemaakt van metallic materiaal in je kast hangen? Met dit soort stoffen kun je heel gemakkelijk een 'boost' geven aan je outfit. Ze zijn door hun glans net wat aparter dan de meeste materialen. In dit blog zie je leuke voorbeelden van kledingstukken gemaakt van metallic stoffen.

Ken je mijn e-Books al?

Ken je mijn e-Books al?

Sinds 15 jaar ben ik image consultant. Gedurende die tijd heb ik 12 e-Books geschreven over allerlei leuke onderwerpen die gerelateerd zijn aan mijn vak. Ik vind het heel erg leuk om over mijn vak te schrijven en mijn kennis te delen met particulieren of beginnende collega's. Je kunt deze e-boeken bij me bestellen en doordat ik ze per mail verstuur kun je ze overal ter wereld ontvangen. Zolang je maar Nederlands kunt lezen...

Het verschil tussen rechte en ronde lijnen in je kleding.

Het verschil tussen rechte en ronde lijnen in je kleding.

In kledingstukken zijn zowel aan de contouren (buitenste lijnen) als aan de binnenkant lijnen te vinden. Soms zijn die recht en soms lopen ze ronder. In dit blog laat ik je de verschillen zien tussen rechte en ronde/ gebogen lijnen. Verder vertel ik je hoe je lijnen slim in kunt zetten wanneer je je outfit samenstelt.

Wordt bruin het nieuwe zwart?

Wordt bruin het nieuwe zwart?

Goed nieuws voor de warme kleurtypes! Al geruimte tijd lees je in de media dat bruin het nieuwe zwart gaat worden. En dan hebben we het over alle kleuren bruin: van beige tot donkere tinten. Diverse bekende trendwatchers zeggen dat bruin de komende 10 jaar het populaire zwart gaat verdringen. En inderdaad, in de winkels en bij onlineshops kun je momenteel te kust en te keur gaan voor bruine kleding. En bruin is echt niet alleen geschikt voor de warme kleurtypes, er zijn zeker ook koele bruintinten te vinden. Denk aan koele taupetinten, grijsbruin en rozebruin.

Hoe kies je sieraden die bij je passen?

Hoe kies je sieraden die bij je passen?

Met sieraden kun je er heel gemakkelijk steeds anders uitzien. Een eenvoudige outfit kun je door leuke sieraden spannend maken. Er is enorm veel keuze, denk aan: oorbellen, halskettingen, armbanden, ringen. In deze blogpost de 5 zaken waar je op kunt letten bij het kiezen van je sieraden.

Betaalbare oogpotloden van Kiko Milano.

Betaalbare oogpotloden van Kiko Milano.

Ben je op zoek naar een nieuwe oogpotlood? Eentje die lekker zacht is, fijn aanbrengt en toch betaalbaar is? Kijk dan eens bij de Kiko Milano. In dit blog laat ik je betaalbare oogpotloden zien die gemakkelijk aan te brengen zijn en goed blijven zitten.

Wanneer is een kleur nog een neutrale kleur?

Wanneer is een kleur nog een neutrale kleur?

Mijn vorige blog ging ook over neutrale kleuren. Een neutrale kleur is een zgn. 'non-kleur'. Het is een kleur die niet in de regenboog voorkomt. Soms is het echter lastig om te zien of een kleur nog een neutraal is of niet. De grens tussen wat nog een neutrale kleur is en wat niet is namelijk niet zo duidelijk aan te geven. In dit blog meer uitleg hierover.

Hoe maakt je een outfit in neutrale kleuren spannend?

Hoe maakt je een outfit in neutrale kleuren spannend?

Houd jij van neutrale kleuren? Neutrale kleuren zijn rustige, onopvallende kleuren. We noemen het ook wel zgn. 'non-kleuren'. Het zijn ontzettend handige kleuren om dat je er bijna alles bij kunt combineren. Vaak wordt er gedacht dat een outfit in alleen maar neutrale kleuren per definitie niet spannend is, maar dat is echt niet altijd waar!! In dit blog vind je zes handige tips om er wat spanning in te gooien..

Draag je zwarte kleding of neem je toch kleur?

Draag je zwarte kleding of neem je toch kleur?

Veel van mijn klanten zijn dol op zwart. Het slankt zo lekker af, staat chic en je kunt er alles bij combineren is wat ik als reden hoor. Toch is zwart voor veel mensen een kleur die je er al snel bleek en vermoeid maakt. Ook kan zwart je er onnodig ouder uit laten zien. Dit geldt met name voor zwart vlak onder je gezicht. In dit blog laat ik zien dat kleur vaak veel meer voor je doet dan zwart.

Kledingvoorbeelden voor de diepe kleurtypes.

Kledingvoorbeelden voor de diepe kleurtypes.

Diepe kleurtypes staan heel mooi in donkere kleuren. Je kunt jouw kleuren natuurlijk ook combineren met lichtere kleuren. Nu de herfstcollecties weer binnen zijn is het voor jou de uitgelezen tijd om bij het winkelen aan je trekken te komen. In deze blogpost voorbeelden van kleding in kleuren die jou geweldig zullen staan.

Hoe draag je een voor jou 'foute' kleur?

Hoe draag je een voor jou 'foute' kleur?

Heb jij een kleurenanalyse gedaan en heb je kleding in de verkeerde kleuren in je kast hangen? Of heb je iets een kleur gekocht die je toch niet mooi staat? Vooral voor kledingstukken die je direct onder je gezicht draagt is dat erg vervelend. In een foute kleur kun je er moe of zelfs ziekelijk uitzien. In dit blog geef ik je vier mogelijke oplossingen.

Hoe ga je te werk met je kleurenwaaier?

Hoe ga je te werk met je kleurenwaaier?

Je hebt een kleurenanalyse uit laten voeren. In de toekomst zal het samenstellen van je garderobe hierdoor een stuk eenvoudiger worden! Je kunt met veel minder kleding toe doordat je kleuren vrijwel allemaal met elkaar gecombineerd kunnen worden. Maar hoe ga je nou het beste te werk met je kleurenwaaier? In dit blog geef ik je handige tips.

Dont's wanneer een buikje hebt.

Dont's wanneer een buikje hebt.

Heb je een buikje? Dan wil je natuurlijk graag kleding waarin je buikje niet opvalt. Mijn vorige blog ging over zomerjurkjes waarin je je buikje kunt camoufleren. In dit blog laat ik je de dont's zien als je een buikje hebt.

Zomerjurkjes om je buikje in te verbergen.

Zomerjurkjes om je buikje in  te verbergen.

Heb je ook een buikje en wil je die graag een beetje verbergen? Met hoge temperaturen is het lastiger om geschikte jurkjes te vinden dan in de winter. In de winter hebben we veel meer opties. Bijvoorbeeld kleding van steviger stoffen, je kunt een corrigerend hemdje onder je kleding dragen of dunne laagjes over elkaar heen. Veel van mijn klanten zitten dan ook met hun handen in het haar over wat ze aan moeten met het warme weer. In dit blog heb ik aan de hand van 6 tips leuke zomerjurkjes voor je opgezocht waarin je buikje niet opvalt.

Kledingcapsule in warme kleuren.

Kledingcapsule in warme kleuren.

Ben je een warm kleurtype? In blog vind je een handige kledingcapsule speciaal voor warme kleurtypes. Deze kledingcapsule bestaat uit 18 onderdelen: 10 kledingstukken, 4 paar schoenen, 2 handtassen en 2 accessoires. Ben jij geen warm kleurtype? Je kunt dit idee natuurlijk ook omzetten naar andere kleuren.

Het verschil tussen warme en koele make-upkleuren.

Het verschil tussen warme en koele make-upkleuren.

Enige make-up kan veel voor ons doen. Een beetje make-up kan je gezicht doen stralen. Het is wel belangrijk om de juiste kleuren te kiezen. De juiste kleuren complementeren de kleuren die je van nature hebt. Je bent dan maar weinig make-up nodig om te stralen. Verkeerde kleuren kunnen je er geel of zelfs grauw uit laten zien. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. In dit blog de verschillen tussen een warme en koele make-up.

Het klassieke stijltype.

Het klassieke stijltype.

Houd jij van een goed verzorgd uiterlijk? Is jouw kleding elegant, maar eenvoudig van snit? Heb jij een kleine garderobe, maar wel van een uitstekende kwaliteit? Grote kans dat jij een klassiek stijltype bent!

10 Mode-items die staan voor de zomer.

10 Mode-items die staan voor de zomer.

De zomer is weer in volle gang. We zijn daarom volop bezig met het bedenken wat we mee willen nemen op vakantie. Door middel van de volgende 10 items zet je heel gemakkelijk een zomers plaatje neer.

Hoe verloopt een figuur-advies precies?

Hoe verloopt een figuur-advies precies?

Vrouwen vragen me vaak hoe een figuur-advies eigenlijk in zijn werk gaat. Vaak lijkt het hen een beetje spannend, hetgeen heel begrijpelijk is. Over kleuradvies zie je geregeld informatie voorbij komen in de media of op tv. Maar over hoe een figuur-advies werkt is veel minder bekend. En wat er over te vinden is is meestal heel globaal. Via een actie op Facebook heb ik Margreet bereid gevonden om me te helpen om jullie aan de hand van voorbeeldfoto's duidelijk te maken wat ik doe. Wanneer je weet hoe ik tijdens een figuur-advies werk is het hopelijk wat minder 'eng'.

Wanneer volg je modetrends?

Wanneer volg je modetrends?

Modetrends, moet je er in mee gaan of niet? Elk seizoen worden we weer overspoeld met nieuwe modetrends. Momenteel zijn dat bijvoorbeeld het wielrennersbroekje, jumpsuits, Dr. Martens schoenen, gekleurde tweedelige pakken, brillen met minimalistisch metalen frames, gympen met een verdikte zool en een overdaad aan fijne sieraden. Ga je aan mee met de trends of niet?

Een bloemetje op een bloemetje of een ruit op een ruit? Ja, dan kan!

Een bloemetje op een bloemetje of een ruit op een ruit? Ja, dan kan!

Mix jij wel eens twee dezelfde printjes met elkaar? Een ruit op een ruit, een streepje op een streepje of een bloemetje op een bloemetje? Het kan allemaal en je ziet het ook steeds vaker. Ook verschillende motiefjes kun je prima mixen en matchen. In dit blog vind je inspirerende voorbeelden om bijzondere outfits te maken.

Zomerkleding voor een herfsttype.

Zomerkleding voor een herfsttype.

Ik hoor vaak dat de zomerperiode voor het herfsttype de lastigste tijd is om te shoppen. Het is inderdaad vaak lastiger om in de zomer jouw kleuren te vinden. Toch is het echt niet zo moeilijk als het lijkt. In dit blog laat ik je zien hoe je te werk kunt gaan om als herfsttype een leuke zomergarderobe samen te stellen.

Hoe kun je een kledingstuk dragen dat eigenlijk niet bij je kleurtype past?

Hoe kun je een kledingstuk dragen dat eigenlijk niet bij je kleurtype past?

De gemakkelijkste weg om er op je best uit te zien is door kleuren te dragen die passen bij jouw natuurlijke kleuring. Heb je een kledingstuk in je kast hangen in een kleur die eigenlijk niet bij je kleurtype past? Of moet je misschien een bepaalde kleur aan voor je werk? Door er accessoires en make-up bij te kiezen in de juiste kleuren kun je het kledingstuk toch dragen. Vooral accessoires die je vlak bij je gezicht draagt doen veel. Denk aan bijvoorbeeld een gekleurde halsketting, een sjaal of een paar flinke oorbellen.

Volg je trends als je een grotere maat hebt?

Volg je trends als je een grotere maat hebt?

Heb je een maatje meer? Ook met een grotere maat kun je prima modetrends volgen, zolang ze je figuur maar mooi laten uitkomen. Een paar tips: Vaak is het goed om kledingstukken te kiezen die iets aan de verbeelding over laten. Een vrouw met rondingen ziet er namelijk al snel te sexy uit. Ook kun je beter kleding nemen van niet te dunne stoffen, want in te dunne stoffen zie je ieder hobbeltje en bobbeltje en dat is zonde.

Stijlregels? Neem ze niet te letterlijk...

Stijlregels? Neem ze niet te letterlijk...

Stijlregeltjes? Vaak kunnen ze handig zijn, maar vaak hoef je ze niet al te letterlijk te nemen. Ook zijn ze meestal ouderwets en achterhaald. In dit blog voorbeelden van stijlregels waar je je niets van aan hoeft te trekken...

Het mannelijke herfsttype.

Het mannelijke herfsttype.

Mannen kunnen heel veel baat hebben bij het dragen van de juiste kleuren. Misschien zelfs nog wel meer dan vrouwen! Vrouwen gebruiken meestal wel enige make-up en kleuren vaak hun haar, terwijl dit bij mannen niet het geval is. Mannen moeten hun kleuren dus echt uit hun kleding halen. In dit blog bespreek ik het mannelijke 'warme herfsttype'.

De effecten van rechte lijnen in je kleding en accessoires.

De effecten van rechte lijnen in je kleding en accessoires.

In dit blog kun je lezen wat de effecten zijn van rechte lijnen in onze kleding en accessoires. Rechte lijnen zien we het meest in de meer minimalistisch vormgegeven kledingstukken. Ook in zakelijk kleding zien we meer rechte dan ronde lijnen. Rechte lijnen kunnen zowel horizontaal, verticaal als diagonaal lopen. Vooral ononderbroken verticale lijnen maken je optisch langer en slanker.

Pantone kleur van het jaar 2019: Living Coral.

Pantone kleur van het jaar 2019: Living Coral.

Zoals elk jaar heeft het kleureninstituut Pantone eind vorig jaar de kleur voor 2019 bekend gemaakt. In 2018 jaar was dit 'Ultra Violet', in 2017 'Greenery', in 2016 'Rose Quartz' en in 2015 'Marsala'. Dit jaar is het de kleur 'Living Coral', een vrolijke koraaltint die erg draagbaar is nu de lente weer aanbreekt. Doordat koraal een zgn. 'universele kleur is' kun je hem met heel veel kleuren combineren.

Het mannelijke lentetype.

Het mannelijke lentetype.

Mannen kunnen heel veel baat hebben bij het dragen van de juiste kleuren. Misschien zelfs nog wel meer dan vrouwen! Vrouwen gebruiken meestal wel enige make-up en kleuren vaak hun haar, terwijl dit bij mannen niet het geval is. Zij moeten hun kleuren dus echt uit hun kleding halen. In dit blog bespreek ik het mannelijke 'warme lentetype'.

Hoe kun je een jurk leuk stylen?

Hoe kun je een jurk leuk stylen?

Een jurk is een gemakkelijk kledingstuk om te dragen. Met een jurkje ben je in één keer klaar. Nu nog even leuk stylen en je kunt op pad. In dit blog vind je leuke voorbeelden hoe je dit stylen kunt aanpakken.

Draag jij wel eens een riem over een jasje?

Draag jij wel eens een riem over een jasje?

Twee items die we allemaal wel in de kast hebben hangen: een jasje en een riem. Heb jij er wel eens over nagedacht om ze te combineren? Dat staat super leuk! Neem een blazer, een oversized colbertje, een winterjas of over een regenjas en draag er een leuke riem op. Je kunt ook een jas met een ceintuur nemen en de bestaande riem vervangen voor een bijzonder exemplaar.

Heb je een eerste date? De kleur rood laat jou er aantrekkelijk uitzien.

Heb je een eerste date? De kleur rood laat jou er aantrekkelijk uitzien.

Uit psychologisch onderzoek is gebleken dat mannen zich meer aangetrokken voelen tot vrouwen die op hun eerste date rood dragen. Niet zo gek, want rood is een opwindende, actieve kleur. Het is een kleur die staat voor o.a. leven, energie, romantiek, warmte, de liefde, rode rozen, een rood hart, rode lippen, hartstocht en passie. Jij kunt je aantrekkelijkheid dan ook vergroten door op je eerste date gebruik maken van deze kleur.

Hoe draag je wit als diep kleurtype?

Hoe draag je wit als diep kleurtype?

De diepe kleurtypes (dit zijn het herfst/wintertype, het diepe herfsttype en het diepe wintertype) staan heel mooi in donkere kleuren. Uiteraard kun je als diep kleurtype ook wit dragen. In dit blog laat ik je zien hoe jij als 'diep type' wit (en andere lichte kleuren) het beste kunt dragen.

De sportieve stijlpersoonlijkheid.

De sportieve stijlpersoonlijkheid.

Ben je een type dat graag buiten is en houdt van fysieke activiteiten? Draag je graag kleding die prettig zit en fijn aanvoelt? Houd je er niet zo van om jezelf op te tutten of je op de hoogte houden van de nieuwste modetrends? Besteed je je tijd liever aan andere dingen? Dan ben je waarschijnlijk een sportief stijltype.

Sieraden voor het zomertype, lentetype, herfsttype en wintertype.

Sieraden voor het zomertype, lentetype, herfsttype en wintertype.

Ken jij je kleurtype al? Dan is het goed om de kleuren van je sieraden aan te passen aan je kleurtype. Met een sieraad in de juiste kleur kun je ook goed kleur toevoegen aan een outfit in kleuren die eigenlijk niet goed bij je passen. Vooral sieraden die je dicht bij je gezicht draagt zoals een kort in de hals vallende halsketting of een paar grote oorbellen werken hiervoor heel goed.

Ken jij Pinterest al?

Ken jij Pinterest al?

Pinterest is een internationale community waar je inspiratie kunt vinden over allerlei leuke onderwerpen. Er staan miljarden afbeeldingen op. Over bijvoorbeeld mode, koken, wonen, reizen en over allerlei hobby's. Style Consulting heeft uiteraard ook een account. Ik heb sinds een tijdje meer dan 2350 volgers. Misschien is het voor jou ook interessant om me te volgen.

De kledingstijl van Jennifer Aniston.

De kledingstijl van Jennifer Aniston.

Jennifer Aniston kennen we vooral van de hitserie 'Friends' en van allerlei feelgood films. De haarstijl die ze had in de tijd van Friends was destijds ongekend populair. Het kapsel stond bekend als 'The Rachel'. Inmiddels is Jennifer 50 jaar en is haar kledingstijl nog steeds 'spot on'. In dit blog een aantal voorbeelden van de schijnbaar moeiteloze en toegankelijke stijl van Jennifer.

10 Tips voor dames met grijs haar.

10 Tips voor dames met grijs haar.

Heb je grijs haar? Grijs haar staat prachtig! We krijgen allemaal grijs haar in een tint die past bij ons kleurtype. Hoe het vergrijzingsproces precies verloopt is bij iedereen weer anders. De één krijgt peper en zout kleurig grijs haar, de ander een warme grijstint en soms wordt het haar prachtig witgrijs. Als je grijs bent krijg je enorm snel een uitgroei die vaak erg opvalt, helemaal wanner je je haar donker kleurt. Het scheelt je daarom een hoop geld en gedoe als je je haar niet meer om de haverklap hoeft te verven... In dit blog een tiental tips voor vrouwen die hun lokken grijs laten worden.

Neutrale kleuren voor kleding.

Neutrale kleuren voor kleding.

Inge mailde me met de vraag: 'Beste Margriet, kun je me uitleggen wat neutrale kleuren zijn?' Neutrale kleuren zijn de basis voor je garderobe. Het zijn kleuren die niet in de kleurencirkel voorkomen. De kleuren die in de kleurencirkel voorkomen zijn: rood, geel, blauw, groen, oranje en paars, of mengvormen hiervan. Deze kleuren noemen we basiskleuren. Neutrale kleuren kunnen wel een heel klein beetje van deze kleuren bevatten, maar ze zijn niet duidelijk te zien. Denk dan bijvoorbeeld aan donkerblauw, dat is blauw met zwart erdoor. Er zijn voor elk kleurtype verschillende neutrale kleuren te vinden.

Geef je outfit een update met een print panty.

Geef  je outfit een update met een print panty.

Een panty met een print is een goed middel om je outfit een snelle en betaalbare update te geven. Een panty met een print wordt ook wel een 'fantasy panty' genoemd. Je hebt ze in hele bescheiden uitvoeringen, maar je kunt ook flink uitpakken met een panty en lekker over de top gaan!

Wat zijn pastelkleuren en lichte kleuren?

Wat zijn pastelkleuren en lichte kleuren?

Op Wikipedia lezen we: Een pastelkleur is een zachte kleur die wordt verkregen door een zuiver pigment met een lichte kleur te mengen, meestal met wit of lichtgeel. Pastelkleuren worden veel gebruikt in kleding voor jonge kinderen. Pasgeboren baby's worden vanouds gekleed in zachtblauw of roze. Van alle kleuren kan wel een pastelversie gemaakt worden. Je hebt ijspastels en zachte poederpastels. Kleuren met wat meer zuiver pigment erdoor noemen we lichte kleuren.

Het mannelijke zomertype.

Het mannelijke zomertype.

Voor mannen is het heel fijn om hun kleuren te kennen. Mannen kunnen heel veel baat hebben bij het dragen van de juiste kleuren. Misschien zelfs nog wel meer dan vrouwen! Vrouwen gebruiken meestal wel enige make-up en kleuren vaak hun haar, terwijl dit bij mannen niet het geval is. In dit blog bespreek ik het mannelijke koele zomertype.

Winterkleding voor het lichte zomertype.

Winterkleding voor het lichte zomertype.

Linda schrijft me: 'Beste Margriet. Ik ben enige tijd geleden geanalyseerd als licht zomertype. Ik moet nog erg wennen aan mijn nieuwe kleuren en vind het nu het winter wordt best lastig om de juiste kleuren te vinden. Ik houd van mooie zachte en lange vesten, sjaals, jurken, wollen jassen, rokken, wat wijdere broeken met rechte pijpen, bootcut jeans. En heel belangrijk: alles moet getailleerd zijn. Ik heb een ‘8’ figuur. Mijn stijl is vrouwelijk en elegant'. Kun jij me misschien tips geven?

Hoe vind je een flatteuze winterjas voor vrouwen met een maatje meer.

Hoe vind je een flatteuze winterjas voor vrouwen met een maatje meer.

Ben je op zoek naar een nieuwe winterjas? Wanneer je een maatje meer hebt is het extra belangrijk om te letten op zaken als het model en het materiaal. Winterjassen gemaakt van te stugge stoffen of van en materiaal met veel volume kunnen je er onnodig zwaarder uit laten zien. In dit blog lees je wat de do's en dont's zijn.

Kan een herfsttype blauwe ogen hebben? Jazeker, dat kan!

Kan een herfsttype blauwe ogen hebben? Jazeker, dat kan!

Welmoed is een 'warm herfsttype' met blauwe ogen. Vaak wordt gedacht dat iemand met blauwe ogen automatisch een koel kleurtype is, maar dit is beslist niet altijd het geval. Herfsttypes met blauwe ogen hebben wel andere warme kenmerken, zoals een warme huid en een warme haarkleur. Omdat herfsttypes met blauwe ogen niet zo vaak blauwe ogen voorkomen heb ik Welmoed gevraagd of ze aan dit blog wilde meewerken.

Kleur dragen bij grijs haar? Ik zeg doen!

Kleur dragen bij grijs haar? Ik zeg doen!

Iedereen met grijs haar ziet er anders uit dan voorheen. Je hebt nu minder 'kleur' bij je gezicht. Haar dat niet grijs is heeft meer kleur, bijv. bruin, blond of rood. Tevens is het licht-donker contrast in je gelaat is bijna altijd een stuk lager dan voordat je grijs was. Wanneer je grijs haar hebt staan sprekende kleuren heel mooi. De sprekende kleuren uit jouw kleurenpalet kunnen het verlies aan kleur compenseren. Ook maken ze je veel jonger en frisser. Je kunt gekleurde kledingstukken nemen, maar je kunt ook gekleurde accessoires gebruiken. Ben jij ook grijs of wordt je haar steeds grijzer? Dan kun je in deze blogpost volop inspiratie opdoen!

Het mannelijke wintertype.

Het mannelijke wintertype.

Helaas is maar een heel klein deel van mijn klanten een man. Voor mannen is het echter heel fijn om hun kleurtype te kennen. In tegenstelling tot vrouwen gebruiken mannen geen make-up en ze hebben minder mogelijkheden om met accessoires kleur toe te voegen. Ze kunnen daarom veel baat hebben bij het dragen van de juiste kleuren. In dit blogartikel bespreek ik het koele wintertype.

De effecten van sjaals op het figuur.

De effecten van sjaals op het figuur.

Je kunt om heel veel verschillende redenen een sjaal dragen. Hij houdt je bijvoorbeeld lekker warm, hij staat leuk, je kunt er leuke knopen mee maken en je kunt er gemakkelijk kleur mee toevoegen. Ook kun je een sjaal gebruiken om je bepaalde delen van je lichaam te accentueren of juist te verhullen. Verder kun je door middel van een sjaal je persoonlijke stijl tot uitdrukking laten komen of er een kledingstuk in een voor jou foute kleur mee ophalen. Meer dan genoeg redenen dus om een leuke sjaal in je kast te hebben.

Hoe draag je de klassieke coltrui?

Hoe draag je de klassieke coltrui?

Nu de herfst weer in volle gang is, is een klassiek coltruitje een heel fijn kledingstuk om in je kast te hebben. Het is een kledingstuk dat gemakkelijk te stylen is. Je ziet er in een coltrui heel verzorgd uit en hij houdt je lekker warm.

Een leren jasje voor elk stijltype.

Een leren jasje voor elk stijltype.

Een leren jasje is een ideaal kledingstuk om in de kast te hebben, schreef ik een tijdje geleden. Het leuke is dat er voor elke stijlpersoonlijkheid wel een geschikt leren jasje te vinden is. Of je nu houdt van klassiek, natuurlijk, vrouwelijk, stoer, casual, sportief, extravagant of romantisch... het maakt niet uit!

Kledingtips voor de kleine vrouw met een maatje meer.

Kledingtips voor de kleine vrouw met een maatje meer.

Ben je klein en heb je een maatje meer? Dan ben je helaas een stuk beperkter in je kledingkeuze dan een langere vrouw met een maatje meer. Je hebt namelijk veel minder ruimte in je lichaam en lijkt als je niet oppast al snel wat vierkant. In dit blog tips hoe je je als 'petite' met een grotere maat het beste kunt kleden.

Heb je grijs haar? Draag dan eens grijze kleding of accessoires!

Heb je grijs haar? Draag dan eens grijze kleding of accessoires!

Zoals ik vaker heb verteld kijken wij graag naar dingen die in harmonie zijn met elkaar. Daarom staat ook het zo mooi om grijze kleding te dragen als je grijs haar hebt. Je hebt deze kleur immers van nature al bij je. Let er wel op dat je een grijstint neemt met dezelfde ondertoon als de kleur van je haar. Grijs haar een saaie kleur? Dat is de grootste onzin! Gray hair, don't care :-)

Heb jij de voordelen van een leren jasje al ontdekt?

Heb jij de voordelen van een leren jasje al ontdekt?

Ik lees regelmatig in de media dat er steeds meer kledingwinkels die gespecialiseerd zijn in leer verdwijnen. Dat is jammer, want een leren jasje is een ideaal kledingstuk. Het is een hele goede investering, doordat leer in het dragen steeds mooier wordt.

Wat trek je aan als je brede schouders hebt?

Wat trek je aan als je brede schouders hebt?

Wanneer je brede schouders hebt is dit prettig, ze geven je namelijk een krachtige uitstraling. Toch wil je ze misschien niet nog breder laten lijken dan ze al zijn. In dit blog geef ik je tips hoe je brede schouders het beste kunt kleden.

Hoe kun je er 'duur' uitzien met een beperkt budget?

Hoe kun je er 'duur' uitzien met een beperkt budget?

Wil je er goed uitzien, maar heb je een beperkt budget? Kleding hoeft gelukkig niet perse duur te zijn om er duur uit te zien. In Amerika zegt men heel toepasselijk: 'You look like a million bucks'. Maar je hoeft gelukkig geen enorme bedragen te spenderen om er geweldig uit te zien. In dit blog 10 leuke tips.

Ook met grijs haar kun je een warm kleurtype zijn.

Ook met grijs haar kun je een warm kleurtype zijn.

Dit blog gaat over Aggy. Ze gaf zich op om vrijwillig mee te werken aan een blog over grijs haar. Ik heb hiervoor enige tijd gelden een oproep gedaan, omdat ik per e-mail en Facebook veel vragen krijg over grijs haar. Wat er met je kleuren gebeurt als je grijs wordt verschilt weer van persoon tot persoon. Aggy kleurt haar haar al jaren niet meer. Ik heb bij haar mijn kleurenanalyse in 26 kleurtypes gedaan en ze bleek een warm lentetype te zijn. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt kun je met grijs haar nog steeds een warm kleurtype zijn.

Voorbeelden van haarkleuren voor het lente/herfsttype.

Voorbeelden van haarkleuren voor het lente/herfsttype.

Het lente/herfsttype is een kleurtype dat qua kleuring gesitueerd is tussen het lente en het herfsttype. De kenmerken van dit type zijn: warm, redelijk helder en medium donker. Wil je je haar kleuren? Dan kun je deze kenmerken goed vertalen naar mogelijke haarkleuren.

Grijs haar is toch gewoon grijs?

Grijs haar is toch gewoon grijs?

Geregeld krijg ik vragen van vrouwen met grijs haar. Ze denken vaak dat grijs haar er altijd hetzelfde uitziet, maar dat is beslist niet het geval! Wanneer je eenmaal grijs bent geworden merk je vaak dat de kleuren die je voorheen prachtig stonden je nu minder mooi staan. Naast je haarkleur verandert soms ook je teint. En op hoge leeftijd kan je oogkleur ook zachter worden. Ik heb een aantal dames met natuurlijk grijs haar bereid gevonden om mee te werken aan een aantal blog's over grijs haar. Wat er verandert is namelijk bij iedereen weer anders. Zo kan ik jullie er veel meer over laten zien.

Welke kleur panty of maillot kies je als lentetype?

Welke kleur panty of maillot kies je als lentetype?

Nu het weer omslaat gaan we nadenken over onze herfst-en wintergarderobe. Zo ook Marie Louise, ze mailt me met de volgende vraag: Hallo Margriet, ik heb een vraag. Ik ben lentetype en draag graag jurkjes. Nu vraag ik mij in de winter altijd af welke maillot ik daaronder moet dragen. Omdat de kleur ook moet matchen met het vest over het jurkje, maar het niet te bont moet worden. Zo draag ik graag jurkjes met printjes of bloemetjes. Wanneer daar zwart in zit draag ik graag een zwarte maillot, maar wat kan ik als lentetype verder voor kleuren kiezen?

Een neutraal zomertype in de analyse-stoel.

Een neutraal zomertype in de analyse-stoel.

Janna was bij me voor een kleuradvies. Uit de kleurenanalyse bleek dat ze een neutraal zomertype is. Je zou dit kleurtype ook heel goed een 'zachte zomer' kunnen noemen. Het neutrale zomertype is een zomertype dat enigszins beïnvloed wordt door het herfsttype. De kleuren van de neutrale zomer zijn vooral vergrijsd. We noemen het neutrale zomertype ook wel een zomertype met een 'flow' naar de herfst.

Kledingcapsule voor een weekje naar de zon.

Kledingcapsule voor een weekje naar de zon.

Levert het inpakken voor de vakantie jou ook altijd zo'n keuzestress op? Helemaal wanneer je alleen een handbagage koffertje mee wilt nemen? We zijn meestal geneigd om veel te veel mee te nemen wanneer we op reis gaan. In dit blog een voorbeeld van een uitgekiende kledingcapsule die geschikt is voor een weekje naar de zon. Met deze capsule van 22 onderdelen heb ik verschillende setjes gemaakt! En je kunt er nog meer combinaties mee maken!

Wat is tijdloze mode?

Wat is tijdloze mode?

Ben je op zoek naar kledingstukken en accessoires die lang mee gaan? In dit blog laat ik je zien waar je dan op kunt letten.

Wordt het een 'topper' of een 'flopper'...

Wordt het een 'topper' of een 'flopper'...

We kennen ze allemaal, kledingaankopen waarvan je later reuze spijt hebt. Niet leuk natuurlijk dit soort kledingstukken in je kast... In dit blog lees je hoe je kunt voorspellen of een kledingstuk een zogenaamde 'topper' of 'flopper' wordt.

Hoe breng je een 5 minuten make-up aan?

Hoe breng je een 5 minuten make-up aan?

Wil je er verzorgd uitzien, maar heb je niet veel tijd? Dan loont het zeker de moeite een 5 minuten make-up aan te brengen. In dit blog een voorbeeld van een mooie 5 minuten make-up in natuurlijke kleuren. De make-up heb ik uitgezocht bij de Kruidvat. De kleuren die ik gekozen heb zijn geschikt voor het warme herfsttype, het lente/herfsttype, het neutrale herfsttype en het zomer/herfsttype. Maar... wanneer je de kleuren aanpast aan jouw kleurenpalet is deze 5 minuten make-up geschikt voor alle kleurtypes.

Wat is het verschil tussen warme en koele kleuren?

Wat is het verschil tussen warme en koele kleuren?

Eén van de belangrijkste zaken waar naar wordt gekeken bij kleurenanalyses is of je mooier staat in warme of koele kleuren. Bij het 4-en het 6-seizoenensysteem wordt vooral naar de effecten van warme en koele kleuren gekeken. Maar wat is nou eigenlijk precies het verschil?

Het lichte wintertype (ook wel koel-licht-helder type).

Het lichte wintertype (ook wel koel-licht-helder type).

Heb je een uitgesproken koel uiterlijk en sta je mooi in lichtere, heldere kleuren? Dan ben je een 'lichte winter'. Dit kleurtype is geen algemeen type wat we bij veel kleursystemen zien. Je kunt op jonge leeftijd een licht wintertype zijn, maar we zien ook vaak dat iemand door vergrijzing een licht wintertype is geworden.

Hoe draag je gedempte kleuren als je een 'helder' kleurtype bent?

Hoe draag je gedempte kleuren als je een 'helder' kleurtype bent?

De heldere kleurtypes (het heldere lentetype, het heldere wintertype en het lente/wintertype) staan het mooist in heldere, sprekende kleuren. In dit soort kleuren kom jij helemaal tot leven. Wanneer jij gedempte kleuren draagt doen deze niets voor je. In dit blog laat ik je zien hoe je dit soort kleuren toch kunt dragen.

Welke kleding kies je als je smalle en/of afhangende schouders hebt?

Welke kleding kies je als je smalle en/of afhangende schouders hebt?

Wanneer je smalle en/of afhangende schouders hebt zitten kledingstukken vaak niet zo mooi bij de schouders. Smalle of afhangende schouders maken dat je kleding soms rommelig zit. Het is daarom belangrijk om op zoek te gaan naar kledingstukken die balans brengen in je lichaam. Gelukkig is dit een gemakkelijk figuurprobleem om op te lossen.

Wat er mis kan gaan bij een kleurenanalyse.

Wat er mis kan gaan bij een kleurenanalyse.

Helaas komt het best vaak voor dat er iemand verkeerd geanalyseerd wordt. Zo dek ik bij een kleurenanalyse gekleurd altijd het haar af met een dun haarnetje. Ook verwijder ik alle make-up en werk ik met het juiste daglicht. Doe je dit niet dan kan er al snel een vertekend beeld ontstaan. Ook een opvallende bril of een bril in een felle of harde kleur kan verwarring veroorzaken.

Kenmerken en kleuren voor het diepe wintertype.

Kenmerken en kleuren voor het diepe wintertype.

In mijn reeks over de in Nederland meest bekende kleurtypes dit keer het 'diepe wintertype' uit het 12 seizoenen-systeem. Voor dit type is het kleurkenmerk 'diep' het belangrijkst. Andere namen zijn 'donkere winter' of het 'diep/koele type'.

De effecten van horizontale lijnen in je kleding.

De effecten van horizontale lijnen in je kleding.

Heb jij wel eens nagedacht over welke lijnen er in jouw kleding te vinden zijn? Door te spelen met de lijnen in je outfit kun je allerlei effecten bereiken. Zo zorgen horizontale lijnen voor een optische verkorting en verbreding. Ze kunnen je lichaam of delen ervan minder lang laten lijken. Handige lijnen dus voor lange en/of dunne vrouwen. Of om bijvoorbeeld een lang bovenlichaam of lange benen korter te laten lijken. Maar als je van jezelf al klein bent moet je juist oppassen met horizontale lijnen.

Hoeveel licht-donker contrast heb jij in je gezicht?

Hoeveel licht-donker contrast heb jij in je gezicht?

Naast het dragen van de juiste kleuren is het ook belangrijk om te weten hoeveel licht-donker contrast je het beste kunt gebruiken in je kledingcombinaties. In dit blog laat ik je aan de hand van fotovoorbeelden uit mijn dagelijkse praktijk zien hoe jij jouw licht-donker contrast kunt bepalen.

Kenmerken en kleuren van het heldere wintertype.

Kenmerken en kleuren van het heldere wintertype.

In mijn reeks over de bekende kleurentypes dit keer weer een type uit het 12 seizoenen-systeem: het heldere wintertype. Voor dit type is het belangrijste kenmerk de helderheid van de kleuren. Jouw kleuren zijn spectaculaire kleuren. Er zit veel variatie in jouw kleurenpalet.

De kleur petrol staat iedereen.

De kleur petrol staat iedereen.

Petrol is een universele kleur. Het is een kleur die iedereen eigenlijk wel staat. Heel handig dus als je niet weet welk kleurtype je bent of wanneer je weinig tijd hebt om over je outfit na te denken! En wil je iemand een sieraad of sjaal cadeau doen? Met de kleur petrol zit je altijd goed!

De effecten van verticale lijnen in je kleding.

De effecten van verticale lijnen in je kleding.

Wil je langer en of slanker lijken? Gebruik dan verticale lijnen in je kleding. Je oog volgt verticale lijnen van boven naar beneden. Ons oog kan van alle lijnen (horizontaal, verticaal, diagonaal, rond) een verticale lijn het snelste volgen. Zo lijkt de plaats in ons lichaam waar de lijn loopt langer en dus meteen slanker.

Een neutraal herfsttype met grijs haar.

Een neutraal herfsttype met grijs haar.

Geregeld vragen mensen me wat er precies met je kleuren gebeurt als je grijs wordt. Hierop is echter geen eensluidend antwoord te geven, dit omdat het bij iedereen weer verschillend is wat er verandert. Wel is het zo dat bij bijna iedereen die grijs is geworden de kleuren die je het beste staan veranderen. Door het grijze haar verandert je donker/lichtcontrast (die wordt lager). Ook krijg je door je grijze haar minder kleur in je gelaat, grijs is immers geen kleur. In dit blog laat ik jullie een dame zien met natuurlijk grijs haar die bij me is geweest voor een kleurenanalyse.

Lipsticks van Kruidvat uitzoeken voor het 'neutrale zomertype'.

Lipsticks van Kruidvat uitzoeken voor het 'neutrale zomertype'.

Hélène is bij een collega getypeerd als gedempt, koel kleurtype. Ze is dus een 'neutraal zomertype'. Ze is op zoek naar een sprekende lipstick voor haar kleurtype in de wat duurdere prijsklasse, maar vindt het lastig om goede kleuren te vinden. In dit blog heb ik een paar geschikte lipstick-kleuren voor haar uitgezocht bij Kruidvat.

Kenmerken en kleuren van het heldere lentetype.

Kenmerken en kleuren van het heldere lentetype.

In mijn reeks over de kleurtypes van het 12 seizoenen-systeem dit keer het 'heldere lentetype'. Bij het heldere lentetype is de helderheid van je kleuren uiteraard het belangrijkst. Jouw kleuren zijn spectaculaire kleuren. Er zit veel variatie in jouw kleurenpalet.

Kenmerken en kleuren van het neutrale zomertype.

Kenmerken en kleuren van het neutrale zomertype.

Na de reeks over de kleurtypes van het 10 seizoenen-systeem nu de reeks over het 12 seizoenen-systeem. Dit keer bespreek ik het 'neutrale zomertype'. Jouw belangrijkste kleurkenmerk is 'gedempt'. Jouw beste kleuren zijn wat vergrijsd en vrij koel van kleur.

Kleding en kleuren voor een zomertype met een maatje meer.

Kleding en kleuren voor een zomertype met een maatje meer.

Ben je een zomertype en heb je een maatje meer? Vaak hebben dames met een wat grotere maat de neiging om zich in het zwart of in andere donkere kleuren te kleden. In de koele, vrij lichte kleuren die bij het zomertype horen val je veel meer op... Dit is waar vrouwen met een wat grotere maat vaak moeite mee hebben. Ze kiezen liever voor donkere kleuren. En die staan het zomertype nou net het minst mooi.

Van warm lentetype naar licht lentetype door grijs haar.

Van warm lentetype naar licht lentetype door grijs haar.

Geregeld krijg ik de vraag of ik niet eens een blog kan maken over wat er met je kleuren gebeurt als grijs haar hebt gekregen. Het probleem is alleen dat je er geen eensluidend verhaal over kunt schrijven. Wat er gebeurt met je kleuren als je grijs wordt is bij iedereen weer verschillend. Zo zie je bijvoorbeeld dat warme kleurtypes in het begin vaak ook een warm grijze haarkleur krijgen. Dit komt doordat er nog steeds wat restjes warme pigmenten in het haar zitten. Dit blog gaat over Annette, zij heeft ook nog wat warmte in haar grijze haar.

Gebruik een riem om je eigen stijl neer te zetten.

Gebruik een riem om je eigen stijl neer te zetten.

Houd jij ook zo van riemen? Met een riem kun je je taille gemakkelijk benadrukken. Een riem is ook een handige accessoire om je eigen stijl mee neer te zetten. Denk aan trendy, vrouwelijk, sportief of juist stoer. In dit blog vind je leuke voorbeelden.

Riemen zijn er in vele soorten en maten.

Riemen zijn er in vele soorten en maten.

Riemen en ceintuurs zijn hele leuke accessoires waarmee je je outfit gemakkelijk kunt verfraaien. Daarnaast ze hebben natuurlijk ook een praktische waarde... ze houden je kleding op hun plek. In dit blog ga ik in op de verschillende soorten riemen die er te vinden zijn. Er zit er vast wel eentje bij waar jij enthousiast van wordt!

'Little black dress'? Probeer eens een 'little blue dress'!

'Little black dress'? Probeer eens een 'little blue dress'!

Wanneer je vrouwen vraagt wat het meest chique kledingstuk is zal de meerderheid komen met de 'little black dress'. In 1926 bracht Coco Chanel in het Amerikaanse tijdschrift Vogue een eenvoudig zwarte jurk onder de aandacht. Vogue noemde de jurk 'Chanel's Ford', omdat net als de T-Ford een little black dress een simpel en betaalbaar model was, in dit geval voor vrouwen uit verschillende sociale klassen (bron: Wikipedia).

Kleuren en kleding voor een lentetype met een maatje meer.

Kleuren en kleding voor een lentetype met een maatje meer.

Ben je een lentetype en heb je een maatje meer? Vaak hebben dames met een wat grotere maat de neiging om zich in het zwart of in andere donkere kleuren te kleden. In de warme, heldere, vrij lichte kleuren die bij het lentetype horen val je veel meer op... Dit is waar vrouwen met een wat grotere maat vaak moeite mee hebben. Ze kiezen liever voor donkere of onopvallende kleuren. En die staan het lentetype nou net het minst mooi.

Kenmerken van het lente/wintertype.

Kenmerken van het lente/wintertype.

In mijn reeks over de kleurtypes van het 10 seizoenen-systeem alweer het laatste type: het lente/wintertype. Bij dit kleurtype is tijdens de kleurenanalyse gebleken dat vooral 'helderheid' belangrijk. Na deze reeks volgen binnenkort blog-artikelen over de types van het Colour Me Beautiful-systeem.

Kleuren combineren voor de diepe kleurtypes.

Kleuren combineren voor de diepe kleurtypes.

De diepe kleurtypes (dit zijn het herfst/wintertype, het diepe herfsttype en het diepe wintertype) staan heel mooi in donkere kleuren. Zij hebben het kleurkenmerk 'diep/donker' op de eerste plaats staan. In ons vak worden donkere kleuren 'diep' genoemd. Uiteraard kun je als diep kleurtype ook basiskleuren en lichte kleuren dragen. In dit blog laat ik je zien hoe je als 'diep' kleurtype het beste te werk kunt gaan bij het combineren van je kleuren.

Hoe was je een donsjas?

Hoe was je een donsjas?

Help... mijn lichte donsjas is vuil geworden :-( Wat nu, ga ik hem zelf wassen? En hoe dan? Verpest ik mijn dure jas dan niet? Ik vond het behoorlijk spannend hoe het resultaat zou worden en was ik bang dat ik mijn jas na het wassen misschien meteen weg kon gooien. Vandaar dat ik jullie nu laat zien hoe je het beste te werk kunt gaan. Als je mijn werkwijze opvolgt kom het helemaal goed met jouw jas.

De kenmerken van het herfst/wintertype.

De kenmerken van het herfst/wintertype.

In mijn reeks over de bekendste kleurtypes is dit keer het herfst/wintertype aan de beurt. Het is een zogenaamd mengtype. Mengtypes zijn die kleurtypes die tussen twee seizoenen in vallen. De kleuren van het herfst/wintertype vallen tussen de herfst- en de winterkleur in. Ze zijn in de eerste plaats diep, daarna volgt neutraal qua warmte. In dit blog laat ik je kennismaken met dit kleurtype dat behoorlijk vaak voorkomt in Nederland.

De stijl van Audrey Hepburn.

De stijl van Audrey Hepburn.

Audrey Hepburn is een groot stijlicoon uit de 50- en 60-er jaren van de vorige eeuw. Haar kracht zit hem in haar elegante, vrij minimalistische stijl. Met haar ranke figuurtje zette ze een trend in een periode waarin vrijwel alle filmsterren seksbommen waren, met de bijbehorende weelderige lichaamsvormen. in dit blog beschrijf ik de 'classy' stijl van Audrey.

Kleuren voor betaalbare blushers voor de bekende kleurtypes.

Kleuren voor betaalbare blushers voor de bekende kleurtypes.

Heb jij al eens kleuradvies gehad en weet je welk seizoenstype je bent? In dit blog vind je kleuren voor een blush voor alle kleurtypes van het 12 seizoen-systeem en het 4-, 6- en 10 seizoenensysteem. Je kunt ze gewoon kunt kopen bij de Etos, Hema en Kruidvat. En de prijsjes zijn aangenaam voor je portemonnee!

Wat draag je als zomertype in de winter?

Wat draag je als zomertype in de winter?

Van zomertypes hoor ik vaak dat ze moeilijk kunnen slagen in de winter. Het 'zomertype' hoort bij de lichte kleurtypes. Net als het 'lentetype', 'het lente/zomertype', het 'lichte lentetype' en het 'lichte zomertype'. De lichte kleurtypes staan niet mooi in hele donkere kleuren. De winterperiode wordt door deze kleurtypes daarom vaak ervaren het lastigste seizoen om kleding te shoppen. De winkels hangen dan vol met kleding in donkere kleuren. Toch is het gelukkig allemaal niet zo moeilijk als het lijkt. In dit blog laat ik je 10 oplossingen zien.

Kenmerken en kleuren voor het zomer/herfsttype.

Kenmerken en kleuren voor het zomer/herfsttype.

In mijn reeks over de bekendste kleurtypes is dit keer het zomer/herfsttype aan de beurt. Het is een zogenaamd 'mengtype'. Mengtypes zijn die kleurtypes die precies tussen twee seizoenen in vallen. De kleuren van het zomer/herfsttype zijn in de eerste plaats gedempt, daarna volgt neutraal qua warmte. In dit blog laat ik je kennismaken met dit kleurtype dat behoorlijk vaak voorkomt in Nederland.

Hoe kun je een kleur warmer of koeler laten lijken?

Hoe kun je een kleur warmer of koeler laten lijken?

Kleuren beïnvloeden elkaar. Je kunt daarom kleuren warmer of koeler laten lijken. Handig wanneer je bijvoorbeeld een trui in de kast hebt hangen in een kleur die je er ziek uit laat zien. Of een blouse die je heel bleek maakt. In dit blog laat ik je zien hoe je kleuren elkaar beïnvloeden.

Wat draag je als lentetype in de winter?

Wat draag je als lentetype in de winter?

"Wat moet ik in de winter aan?" vragen veel lentetypes zich af. Het 'lentetype' hoort bij de lichte kleurtypes. Net als het 'zomertype', 'het lente/zomertype', het 'lichte lentetype' en het 'lichte zomertype'. Deze kleurtypes staan niet mooi in hele donkere kleuren. De winterperiode is voor de lichte kleurtypes daarom het lastigste seizoen om kleding te vinden. De winkels hangen dan vol met kleding in donkere en gedekte kleuren. Toch is het allemaal niet zo moeilijk als het lijkt. In dit blog laat ik je voorbeelden zien.

Mannelijke kleurtypes: het zomertype, lentetype, wintertype en herfsttype.

Mannelijke kleurtypes: het zomertype, lentetype, wintertype en herfsttype.

Mannen kunnen heel veel baat hebben bij het dragen van de juiste kleuren. Misschien zelfs nog wel meer dan vrouwen! Vrouwen gebruiken meestal wel enige make-up en kleuren vaak hun haar, terwijl dit bij mannen niet het geval is. Zij moeten hun kleuren dus echt uit hun kleding halen. In dit blog beschrijf ik de vier belangrijkste mannelijke kleurtypes. Ik werk zelf overigens met 26 verschillende kleurtypes.

9 Stijlregels die inmiddels helemaal achterhaald zijn.

9 Stijlregels die inmiddels helemaal achterhaald zijn.

'Blauw met groen is boerenfatsoen' zei mijn oma altijd. Vroeger was men heel streng in wat qua kleding wel en niet kon. Nu vind ik sowieso dat je altijd dingen moet dragen waar jij je lekker bij voelt, los van allerlei regeltjes. In dit blog bespreek ik 9 mode-mythes die inmiddels helemaal achterhaald zijn. Deze 'fashion rules' zijn er juist om te breken!

De kenmerken van het lente/ zomertype.

De kenmerken van het lente/ zomertype.

In mijn reeks over de bekendste kleurtypes is dit keer het lente/zomertype aan de beurt. Het is een zogenaamd mengtype. Mengtypes zijn die kleurtypes die tussen twee seizoenen in vallen. De kleuren van het lente/zomertype zijn in de eerste plaats licht, daarna volgen neutraal en vrij helder. In dit blog laat ik je kennismaken met dit kleurtype dat behoorlijk vaak voorkomt in Nederland.

Hoe mix je prints als een pro?

Hoe mix je prints als een pro?

Eén print dragen is voor sommige van mijn klanten al een hele opgave. Verschillende prints met elkaar combineren is voor hen echt een brug te ver. Toch kan het heel bijzonder staan om met verschillende prints met elkaar te mixen! In dit blog laat ik je zien waar je op moet letten om leuke setjes te maken met verschillende motiefjes.

Het tien/10 seizoenen systeem bij kleurenanalyses.

Het tien/10 seizoenen systeem bij kleurenanalyses.

Bij kleuradvies wordt gewerkt met allerlei kleursystemen. Een systeem dat veel voorkomt in Nederland is het 10 seizoenen-systeem. In eerste instantie zagen we in de 80-er jaren het vier seizoenen-systeem in Nederland. Dat werd weer uitgebreid naar het 6 seizoenensysteem. In dit blog bespreek ik de 10 seizoenen-methode om kleuranalyses uit te voeren.

Aaibare trend: de teddy jas.

Aaibare trend: de teddy jas.

Opeens zie je ze overal op straat: teddy jassen en jassen van fake-fur. Deze jassen van heerlijk aaibare materiaal zijn deze winter een grote trend. Deze lekkere zachte jassen zijn speels en houden je warm. Ze zijn comfortabel en je kunt ze zowel chic als lekker stoer dragen. Er is volop keus, ze zijn er van lang tot kort en in allerlei leuke kleurtjes. Misschien ook iets voor jou?

Welke kleur blauw moet jij kiezen?

Welke kleur blauw moet jij kiezen?

Blauw is een geliefde kleur. Het staat onder andere voor rust, stabiliteit en betrouwbaarheid. Primair blauw is een duidelijk koele kleur en daardoor zeer geschikt voor het zomertype en het wintertype. Toch zijn er gelukkig ook varianten voor de warme kleurtypes.

Kenmerken van het zomer/wintertype.

Kenmerken van het zomer/wintertype.

Alweer enige tijd geleden ben ik een reeks begonnen over de bekendste kleurentypes. Dit keer bespreek ik de kenmerken van het zomer/wintertype. Dit kleurtype is een mixtype, je vindt het bij het 6-seizoenen systeem en het 10-seizoenen systeem. De kleuren van dit seizoenstype vallen precies tussen die van het zomertype en het wintertype in.

De kleuren en kenmerken van het lente/herfsttype.

De kleuren en kenmerken van het lente/herfsttype.

Alweer enige tijd geleden ben ik een reeks begonnen over de bekendste kleurentypes. Dit keer bespreek ik het lente/herfsttype. Dit kleurtype vind je bij zowel het 6-seizoenen systeem als het 10-seizoenen systeem. De kleuren van dit seizoenstype vallen precies tussen die van het lentetype en het herfsttype in. We noemen het daarom ook wel een 'mix-type'.

Hoe draag je deze winter witte sneakers?

Hoe draag je deze winter witte sneakers?

Een paar jaar geleden was het bijna ondenkbaar dat je bij een rok of jurk witte sneakers droeg. Al helemaal in de winter... Op dit moment is de witte sneaker het hele jaar door volop zichtbaar in het straatbeeld. Zowel met warm als koud weer. In dit blog vind je 5 tips over hoe je ook in de winter je witte sneakers kunt combineren.

Het gamine stijltype.

Het gamine stijltype.

Houd je van een nonchalante, pittige en enigszins ondeugende kledingstijl? Vindt je een klassieke, stijlvolle uitstraling belangrijk? Heb jij liever een wat korter, zacht vallend kapsel en heb je een jeugdige, wat meisjesachtige uitstraling? Kies je geregeld voor een kledingstuk of accessoires met een knipoog? Dan behoor jij vast tot het gamine stijltype!

Hoe draag je okergeel en mosterdgeel als het niet 'jouw kleuren' zijn?

Hoe draag je okergeel en mosterdgeel als het niet 'jouw kleuren' zijn?

Opeens zie je overal warme geeltinten zoals okergeel, goudgeel en mosterdgeel in kledingwinkels. Het zijn echte trendkleuren momenteel. Elke herfst zien we ze opeens weer volop opduiken in de modecollecties. Warme kleurtypes kunnen deze kleuren moeiteloos combineren met hun kleuren. Dit komt door de gouden ondertoon van kleuren als oker, goudgeel en mosterd. Voor koele types zijn deze kleuren een stuk lastiger, ze passen niet echt in hun koele kleurenpalet. Toch kun je als koel kleurtype dit soort kleuren wel dragen. Hoe je dat kunt doen? Dat lees je in dit blog.

Het verschil tussen trendy items en basics.

Het verschil tussen trendy items en basics.

We willen allemaal een garderobe waarmee we ons voor allerlei gelegenheden passend kunnen kleden. Heel vaak hoor ik van mijn klanten: ik heb een kast vol kleding, maar 'niets' om aan te trekken. De truc zit hem er in dat je een aantal basisstukken (zgn. 'basics') in je kast heb hangen, deze vul je aan met een paar leuke trend-items om je garderobe de juiste hoeveelheid 'pit' te geven. Zo kun je je voor elke gelegenheid leuk aankleden.

Hoe draag je witte kleding in de herfst en de winter?

Hoe draag je witte kleding in de herfst en de winter?

Wit is een kleur die je vooral in de zomerperiode veel ziet. Je kunt in de winter echter ook heel goed witte kleding dragen. Zelfs je witte jeans kun je door slim te combineren nog prima aan. Het belangrijkste is dat je let op de materialen die je hierbij gebruikt.

Complementaire kleuren gebruiken in je kleding.

Complementaire kleuren gebruiken in je kleding.

Wil je er 100% zeker van zijn dat je door de kleurencombinaties die je in je kleding gebruikt de onverdeelde aandacht trekt? Gebruik dan eens het principe van complementaire kleurencombinaties. Dit zijn combinaties van bepaalde kleuren die elkaar optimaal versterken. In dit blog vertel ik je welke kleuren dit zijn en hoe het precies in zijn werk gaat.

Hoe je je eigen oogkleur kunt verhelderen.

Hoe je je eigen oogkleur kunt verhelderen.

Je eigen oogkleur is een sieraad dat je altijd bij je draagt. Wist je dat je je natuurlijke oogkleur met een handig trucje helderder kunt laten lijken? Hoe?? Dit doe je door de kleur(en) van jouw ogen te herhalen. Heb jij jouw oogkleur wel eens goed bestudeerd? Veel mensen hebben niet één maar meerdere kleuren in hun ogen. In dit blog laat ik je vier simpele, maar doeltreffende manieren zien waarop jij jouw ogen meer kunt laten spreken.

Hoe kun je er vrouwelijker uitzien?

Hoe kun je er vrouwelijker uitzien?

Geregeld krijg ik klanten in mijn studio met de vraag hoe ze er vrouwelijker uit kunnen zien. Ze vinden het lastig om hun vrouwelijkheid te tonen, maar aan de andere kant verlangen ze er ook naar om dit juist wel te doen. Het werkt dan vaak goed om in kleine stapjes vrouwelijke elementen in je kledingstijl toe te voegen. In dit blog allerlei suggesties van stijlelementen die je uit kunt proberen.

Hoe kies je een haarkleur bij je kleurtype?

Hoe kies je een haarkleur bij je kleurtype?

Het overgrote deel van mijn klanten verft het haar. Wist je dat meer dan de helft van alle haarkleuren niet bij jou passen? Vraag je je af welke haarkleur dan wel bij je past? Het antwoord is simpel: jouw eigen haarkleur. Misschien vind jij jouw haarkleur net wat saai of wil je wel eens wat variatie. In dit blog lees je waar je dan op moet letten!

De stijl van Jackie Kennedy-Onassis.

De stijl van Jackie Kennedy-Onassis.

Jackie Kennedy-Onassis was de eerste presidentsvrouw in de geschiedenis van Amerika die zich ontpopte als een echt stijlicoon. Voorheen waren presidentsvrouwen vrij onopvallend geweest. Met haar aangeboren charme en elegantie heeft ze haar man zeker geholpen bij zijn race naar het presidentschap. Dit blog lees je waaraan je de stijl van Jackie kunt herkennen en hoe die zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld.

Deze universele kleuren staan iedereen!

Deze universele kleuren staan iedereen!

Je hebt vast wel eens gezocht naar één kleur om een groepje mensen mee te kleden. Bijvoorbeeld voor een koortje, een feestje, bruidsmeisjes, een sportwedstrijd, een optreden of voor teams die allemaal hetzelfde aan moeten. Vaak wordt er in zo'n geval voor zwart of zwart/wit gekozen. Veel mensen hebben dit wel in de kast hangen, dus in die zin handig en logisch. Helaas staat zwart of zwart/wit maar heel weinig mensen echt heel goed. In Nederland maar zo'n 30-35% van de mensen. Kies daarom liever één van de 16 'universele' kleuren uit dit blog.

Hoe kun je zwart dragen als licht kleurentype?

Hoe kun je zwart dragen als licht kleurentype?

Thérèse mailde mij deze vraag: Beste Margriet, ik ben geanalyseerd als een duidelijk licht kleurtype, maar ik ben dol op zwart. Ik vind zwart stijlvol, sieraden komen mooi uit en je kan er mee naar alle gelegenheden. Ik draag graag kleding in rustige kleuren, met mooie rode lippen en mooie sieraden zoals een mooi parelsnoer. Kun jij me tips geven hoe ik hier het beste mee om kan gaan?

Kleuradvies voor mannen in het 12 seizoenen-systeem.

Kleuradvies voor mannen in het 12 seizoenen-systeem.

Dit blog gaat over de kleuren voor mannen bij het 12-seizoenen-systeem. Mannen kunnen heel veel baat hebben bij een kleurenanalyse. Een groot voordeel van weten wat je staat is dat je veel sneller je garderobe kunt samenstellen. En aangezien de meeste mannen weinig tijd aan hun outfit willen besteden is dit een belangrijk argument voor hen. Je schaft wat kledingstukken in je basiskleuren aan en vult deze aan met enkele opvallender accentkleuren.

Een handige kledingcapsule voor het werk en vrije tijd.

Een handige kledingcapsule voor het werk en vrije tijd.

Ken jij het gevoel dat je ‘niets’ hebt om aan te trekken, ondanks een goed gevulde kledingkast? Vaak hebben we eerder te veel dan te weinig kleding. Het probleem zit het er meestal in dat we te veel van hetzelfde hebben en onze kledingstukken onderling niet goed met elkaar combineren. Ook zijn we het overzicht in onze kast vaak kwijt en weten we niet eens precies wat we hebben, doordat sommige kleding op onbereikbare plekken ligt. Het werken met één of meerdere kledingcapsules kan dan een goede oplossing zijn.

Metaalkleuren en gekleurde stenen beïnvloeden elkaar.

Metaalkleuren en gekleurde stenen beïnvloeden elkaar.

Het ligt voor de hand om koel gekleurde metalen te combineren met koel gekleurde edelstenen en andersom. Net als bij kleuren van kledingstukken hebben ook metaalkleuren en gekleurde stenen invloed op elkaar. Een koele metaalkleur lijkt warmer wanneer je hem combineert met een warme steen en omgekeerd. Dit principe kan handig werken als je een metaalkleur of edelsteen wilt dragen die eigenlijk niet bij je kleurtype past. De tussentypes van de verschillende kleursystemen kunnen ook heel gemakkelijk metalen en stenen mixen.

Kenmerken van het warme herfsttype warme herfst.

Kenmerken van het warme herfsttype warme herfst.

Het 'herfsttype' is een kleurtype dat komt uit het 4 seizoenen-systeem. Je ziet het ook terug bij het 6 seizoenen-systeem en bij het 10 seizoenen-systeem. Bij het 12 seizoenen-systeem van Color Me Beautiful wordt dit kleurtype het 'warme herfsttype' genoemd. De belangrijkste kenmerken van het warme herfsttype zijn in volgorde van belangrijkheid 1. warm, 2. donker en 3. gedempt. Dit blog is het vierde van een reeks over alle bekende kleurentypes.

Kenmerken en kleuren van het koele wintertype.

Kenmerken en kleuren van het koele wintertype.

Het 'wintertype' is een kleurtype dat komt uit het 4 seizoenen-systeem. Je ziet het ook terug bij het 6 seizoenen-systeem en bij het 10 seizoenen-systeem. Bij het 'Colour Me Beautiful' systeem wordt dit kleurtype het 'koele wintertype' genoemd. De belangrijkste kenmerken van het wintertype zijn, 1. koel, 2. helder en 3. donker.

Rood past bij iedereen!

Rood past bij iedereen!

Vaak hoor ik van klanten dat rood hen niet staat. Voor iedereen is er echter wel een geweldige roodtint te vinden. Rood is een kleur die je moet durven dragen. Het is een opvallende kleur die staat voor o.a. passie, energie en kracht. Ook kan je met rood een vechtersmentaliteit laten zien. Niet voor niets droeg Theresa May afgelopen week een rood mantelpak. Ze wilde hiermee tonen dat ze strijdbaar is.

Zomerkleding voor dames met een maatje meer.

Zomerkleding voor dames met een maatje meer.

Nu het mooie weer er weer aan komt gaan we nadenken over onze zomer-outfits. Voor dames met een maatje meer is de zomerperiode meestal niet de meest gemakkelijke tijd om zich te kleden. In de winter heb je uiteraard meer mogelijkheden om je lichaam te bedekken. In dit blog geef ik je ideeën om leuke outfits te maken. Verder 9 handige figuurtips waar je als dame met een maatje meer op kunt letten bij het kiezen van je kleding.

Wit voor ieder kleurtype.

Wit voor ieder kleurtype.

De ene wittint is de andere niet... wit is er in allerlei tinten. Ze zijn grofweg te verdelen in: 1 spierwit, 2. neutraal wit en 3. warm wit. Iedereen staat niet even goed in spierwit. Dit komt doordat het zo sterk en helder is. In dit blog vertel ik welke wittint jij het beste kunt kiezen.

Kenmerken en kleuren van het warme lentetype.

Kenmerken en kleuren van het warme lentetype.

Het 'lentetype' is een kleurtype dat komt uit het 4 seizoenen-systeem. Het wordt ook wel het 'normale' lentetype of true spring genoemd. Je ziet hem ook terug bij het 6 seizoenen-systeem en bij het 10 seizoenen-systeem. Bij het 12 seizoenen-systeem wordt dit kleurtype het 'warme lentetype' genoemd. De belangrijkste kenmerken van het lentetype zijn in volgorde van belangrijkheid: 1. warm, 2. licht (naar medium donker) , 3. helder.

Kenmerken en kleuren van het koele zomertype.

Kenmerken en kleuren van het koele zomertype.

Het 'zomertype' is een kleurtype dat komt uit het 4 seizoenen-systeem. Je ziet het ook terug bij het 6 seizoenen-systeem en bij het 10 seizoenen-systeem. Bij het Colour Me Beautiful systeem wordt dit kleurtype 'koele zomer' genoemd. Dit betekent allemaal hetzelfde. De belangrijkste kenmerken van het zomertype zijn in volgorde van belangrijkheid: 1. koel, 2. gedempt en 3. redelijk licht (tot medium donker). Dit blog is het eerste van een reeks over alle bekende kleurentypes.

Hoe werkt het 12 seizoenen-kleursysteem?

Hoe werkt het 12 seizoenen-kleursysteem?

Het 12 seizoenen-systeem is een geweldig fijn systeem om kleurenanalyses mee uit te voeren. Het is een systeem wat overal ter wereld bekend is. In dit blog laat ik je zien hoe het 12 seizoenen-systeem precies werkt.

Donkerblauw voor warme kleurtypes.

Donkerblauw voor warme kleurtypes.

In dit blog laat ik zien hoe je als warm kleurentype het beste donkerblauw kunt dragen. De kleur blauw is een kleur waar veel mensen dol op zijn en die op de werkvloer ook ideaal is. Het is een fijne neutrale kleur. Donkerblauw is bijna altijd een koele kleur, toch kun je het als warm kleurtype best dragen, zolang je het blauw maar 'opwarmt'. In dit blog vertel ik je aan de hand van deze handige tips hoe jij blauw kunt dragen. Deze tips gelden overigens ook voor andere donker kleuren zoals donkergrijs en donkerpaars.

Welk model jeans past bij jouw figuur?

Welk model jeans past bij jouw figuur?

Zoek je een jeans die comfortabel zit, maar er ook mooi uitziet? De ideale spijkerbroek laat je figuur mooi uitkomen. Hij lift en flatteert je billen, verdoezelt eventuele zwembandjes, maakt je buik optisch platter en doet je benen langer lijken. Dat effect krijg je alleen als je broek goed past in de taille, op je heupen en mooi aansluit bij je boven- en onderbenen. Bovendien moet het model goed bij je figuur passen. Voor sommige vrouwen is het lastig een goede jeans te vinden. Spijkerbroeken zijn er in gelukkig in heel veel modellen en stijlen. Voor elk is er dus wel wat wils. Wil je weten waar je op moet letten bij het kiezen van je jeans? In dit blog leg ik uit welke modellen je het beste kunt kiezen.

Hoe kun je je spijkerblouse leuk stylen?

Hoe kun je je spijkerblouse leuk stylen?

Je hebt vast wel een spijkerblouse in je kast hangen. Een spijkerblouse draagt heerlijk en je kunt hem op allerlei manieren stylen. Van stoer en casual tot chic of een beetje sexy (style hem dan met een schortje of neem een off schouder model spijkerblouse). Een spijkerblouse raakt nooit uit de mode! In dit blog voorbeelden van hoe je een denim blouse op verschillende manieren kunt stylen.

Hoe draag je donkere kleuren in de zomerperiode?

Hoe draag je donkere kleuren in de zomerperiode?

Klanten die dol zijn op zwart of klanten die geanalyseerd zijn als 'donker' of 'diep' kleurentype vragen mij vaak hoe ze zich ondanks hun donkere kleuren toch zomers kunnen kleden. Ze zijn bang dat hun donkere kleuren al snel wat te winters overkomen. In dit blog 10 handige tips hoe je er met je donkere kleurenpalet heel gemakkelijk zomers uit kunt zien. De tips zijn overigens ook heel goed te gebruiken voor iedereen die veel houdt van donkere kleuren (zwart), maar haar outfit toch dat echte zomerse gevoel wil geven.

Kledingcombinaties maken in ton-sur-ton.

Kledingcombinaties maken in ton-sur-ton.

Ton-sur-ton is een term die komt uit het Frans. Het betekent letterlijk toon-op-toon. Het houdt in dat er een combinatie wordt gemaakt van 'tonen' in dezelfde kleur en dan in mix van een donkere, medium donkere of lichtere nuances van dezelfde kleur. Dit mixen van kleurtonen heeft een heel stijlvol effect. In dit blog allerlei inspirerende voorbeelden van hoe jij gemakkelijk ton-sur-ton combinaties kunt maken.

Combineren met kleuren voor een lente/herfsttype.

Combineren met kleuren voor een lente/herfsttype.

Veel vragen die ik krijg gaan over garderobe-planning. Vaak vinden mijn klanten het lastig om zich te gevarieerd te kleden. In dit blog laat ik je aan de hand van 5 handige tips zien hoe je je met een beperkt aantal kledingstukken steeds leuk kunt kleden voor allerlei situaties.

Kleed je in de Parijse stijl/ Parisian chic.

Kleed je in de Parijse stijl/ Parisian chic.

Wil je er chic, elegant en een tikje mysterieus uitzien? Kleed je dan als een Parisienne. Het leuke van deze stijl is dat de kledingsetjes er uit zien alsof zonder enige moeite zijn samengesteld. Geloof me, dit is echt niet altijd het geval :-) Lees mijn tips en twijfel nooit meer over wat je aan moet doen om er uit te zien als een echte Franse dame. Dit zijn de tricks en trucs.

Diagonale/ schuine lijnen in kleding.

Diagonale/ schuine lijnen in kleding.

Diagonale (of schuine) lijnen in kleding zijn meestal erg speels en verrassend. Je let misschien nooit echt op de belijning in je kleding, maar als je dit wel doet kun je er leuke effecten mee bereiken. Je vindt ze in bijvoorbeeld in dessins, revers van blazertjes een jassen, de V-hals, belijningen in kleding, accessoires, zomen van kleding en zelfs in kapsels. In dit blog geef ik voorbeelden hoe jij zelf diagonale lijnen kunt toepassen in je outfits.

Kledingtips voor de kleine vrouw.

Kledingtips voor de kleine vrouw.

Ben je net als ik klein? Vrouwen onder de 1.62 cm worden in Nederland als klein gezien. In een land met veel grote mensen is het lastig om kleding te vinden die goed past. Naast zaken als een juiste armlengte, roklengte en broekspijplengte is het ook belangrijk dat onderdelen als de taille, zakjes, ceintuurs en figuurnaden op de juiste plaats vallen. En dat soort zaken zijn veel lastiger om aan te passen. De meeste kledingmerken zijn niet erg geschikt voor kleine vrouwen. Nederlandse, Duitse en Scandinavische kledingmerken gaan uit van vrouwen met een lengte van ca. 1.75 m.

8 Handige kledingtips voor lange/ grote vrouwen.

8 Handige kledingtips voor lange/ grote vrouwen.

Meteen maar het goede nieuws: vrouwen die lang zijn hebben qua kleding veel meer mogelijkheden dan kleine vrouwen! Toch krijg ik vaak vragen van langere vrouwen over hoe zij zich het beste kunnen kleden. In dit blog geef ik 8 handige kledingtips voor jou als lange, slanke vrouw.

Prints/ dessins voor volslanke dames.

Prints/ dessins voor volslanke dames.

Dames met een maatje meer kiezen graag voor veilig en gaan daarom vaak voor kleding in effen zwart. Dat is heel erg jammer en ook niet bepaald spannend. Met de goede printjes kun jij er geweldig uitzien. In dit blog-artikel laat ik je zien dat jij als volslanke vrouw juist heel goed dessins kunt dragen! Als je maar weet waar je op moet letten bij het kiezen van je dessins. De twee voorbeelden links op de afbeelding zijn een mindere keuze. De twee dessins rechts zijn juist super geslaagd!

Hoeveel licht-donker contrast kun jij gebruiken in je kledingcombinaties?

Hoeveel licht-donker contrast kun jij gebruiken in je kledingcombinaties?

Het is mooi om je kledingcombinaties aan te passen bij het licht-donker contrast in jouw uiterlijk. Iemand met donker haar, donkere ogen en een vrij lichte huid heeft een hoog licht-donker contrast. Heb je bijvoorbeeld licht haar, lichte ogen en een lichte huid dan heb je een laag contrast. Heb je veel contrast in je uiterlijk dan is het mooi om ook kledingcombinaties te kiezen met een lichte en een donker kleur. Heb je een laag licht-donker contrast dan kun je het beste combinaties met een mind

Hoe kun je langer en slanker lijken?

Hoe kun je langer en slanker lijken?

Wie niet slank is moet slim zijn ;-) Wanneer je niet heel groot of heel slank bent is het een goed idee om outfits te kiezen waarin je optisch langer en slanker lijkt. Creëer daarom een zgn. 'kolom van kleur'. Hoe je dit kunt doen vertel ik je in dit blog-artikel.

Kledingsets voor alle types van het 12-seizoenensysteem.

Kledingsets voor alle types van het 12-seizoenensysteem.

In dit blogartikel laat ik je collages zien van alle 12 types. Wanneer je weet welke kleuren jou het beste staan kun je toe met een kleine, uitgekiende garderobe. Hoeft niet persé natuurlijk ;-) Je slaagt snel bij het shoppen doordat je overzicht hebt. Verder heb je geen twijfels en een miskopen meer.

Combineren met de kleur bruin voor alle bekende kleurtypes.

Combineren met de kleur bruin voor alle bekende kleurtypes.

De kleur bruin een goede neutrale kleur die te vinden is in allerlei nuances. Voor alle kleurtypes van zijn meerdere bruintinten mogelijk. Bruin is een gemakkelijke neutrale kleur die je kunt combineren met andere neutralen of met meer sprekende kleuren. Doordat bruin een kleur is die weinig herinnering achter laat gaat deze kleur je niet snel vervelen. Dit geldt ook voor kleuren als donkerblauw, grijs en taupe. In dit blog laat ik je de verschillen in bruintinten zien.

Je krijgt maar één kans voor een goede eerste indruk.

Je krijgt maar één kans voor een goede eerste indruk.

‘Een ding is zeker, je krijgt geen tweede kans om een goede eerste indruk te maken.’ Klakkeloos de regeltjes volgen is leuk, maar kleding vinden die je persoonlijkheid en sterke punten benadrukt, is nog veel leuker. Veel mensen vinden het echter lastig om hierin de juiste weg te vinden. Juist als je gaat solliciteren of een volgende stap wilt maken op de carrièreladder, bepaalt kleding het beeld dat de werkgever van je krijgt. Welke kleding je kiest is dan dus van groot belang.

Het 12 seizoenen-systeem.

Het 12 seizoenen-systeem.

Je kent ze vast wel, de 'vier seizoenen' (lente, zomer, herfst, winter) die vroeger gebruikt werden bij kleurenanalyses. Tegenwoordig zijn we er achter dat er meer mogelijk is dan alleen deze vier kleurentypes. In dit blog laat ik je de verschillen tussen de types van het 12 seizoenen-systeem zien.

Metaalkleuren voor alle bekende kleurtypes.

Metaalkleuren voor alle bekende kleurtypes.

Metaalkleuren zijn er in allerlei varianten. Warm, koel, neutraal, licht, donker, glanzend en mat. Bij elk kleurentype horen bepaalde metaalkleuren. In dit blog lees je welke metalen het beste bij de kleurtypes van het 4, 6 en 10 seizoenen-systeem en het 12 seizoenen-systeem passen. Tegenwoordig vind je in de populaire bijouterieën allerlei leuke, betaalbare varianten.

The power of make-up

The power of make-up

Met enige make-up laat zal je huid er mooi egaal en fris uitzien en krijgt je gelaat meer uitdrukking. In dit blog voorbeelden van vier dames voor en na een make-up-advies. Ik heb bij hen een compleet verzorgde dagmake-up aangebracht, met o.a. foundation, consealer, oogmake-up, blusher en lipstick. Met het aanbrengen ben je als je een beetje geoefend bent ca. 10 minuten bezig. De make-up die ik gebruik kan je gewoon kopen in de gangbare drogisterijen.

Hoe weet je wanneer je genoeg accessoires gebruikt hebt in de outfit?

Hoe weet je wanneer je genoeg accessoires gebruikt hebt in de outfit?

Heel vaak krijg ik vragen over de hoeveelheid accessoires die je het beste kunt toevoegen aan je outfit. Dit is één van de lastigste dingen bij het stylen van je kleding. Je wilt er niet te saai uitzien, maar ook niet te veel accessoires in één keer gebruiken. Uiteraard is het afhankelijk van je persoonlijkheid wat te veel of te weinig is. Er is daarom geen 'hapklaar' antwoord te geven op deze vraag. Toch kan ik je deze 10 handige richtlijnen geven.

Ingrediënten in verzorgingsproducten en cosmetica.

Ingrediënten in verzorgingsproducten en cosmetica.

Sinds enige tijd ben ik me gaan verdiepen in de ingrediënten die gebruikt worden in onze verzorgingsproducten en cosmetica. De producten die je in de gangbare drogisterijen tegenkomt bevatten vaak allerlei stoffen waarvan je je afvraagt of je die wel op je huid wilt smeren.

Kleuren voor lipstick/ lippenstift van de Hema voor de meest bekende kleurtypes.

Kleuren voor lipstick/ lippenstift van de Hema voor de meest bekende kleurtypes.

Heb jij al eens een kleurenanalyse uit laten voeren en weet je welk seizoenstype je bent? In dit blog vind je nummers van lipstipenstift en gekleurde lipbalm voor alle kleurtypes van het 12 seizoenen-systeem en het 4-, 6- en 10-seizoenensysteem. Je kunt ze gewoon kunt kopen bij de Hema. En de prijsjes zijn aangenaam voor je portemonnee, al vanaf € 3,00! De moisurising lipsticks zijn lekker zacht en de lipbalm (kies de soft matt versie) en longlassing lipsticks blijven het langst zitten.

Maatje meer: stofkeuze.

Maatje meer: stofkeuze.

Heb je een maatje meer en vraag je je af welke materialen je het beste kunt kiezen voor je kleding? In dit blog vind je de antwoorden. Eenvoud is meestal het beste. De groene broek met kniestukken en de gewassen jeans met gaten op de foto hier bovenaan zijn natuurlijk heel trendy, maar door het rommelige effect trekken ze ook veel aandacht. Vaak laten ze je daardoor voller lijken dan je bent. Het is maar de vraag of dat je doel is...

Boekentip: 'De juiste look op elke leeftijd' van Lien Degol.

Boekentip: 'De juiste look op elke leeftijd' van Lien Degol.

Op de boekenplanken in mijn studio staat een enorme hoeveelheid leuke boeken over mijn vakgebied. Mijn klanten vragen vaak of ik ze een bepaald boek kan aanraden. Zoek je een geweldig boek over stijl? Dan kan ik je dit boek van harte aanbevelen. Het heet: 'De juiste look op elke leeftijd' en is geschreven door een Belgische collega, Lien Degol. Het boek staat vol met inspirerende metamorfoses van vrouwen zoals jij en ik. Je vindt voorbeelden voor dames van allerlei leeftijden in het boek.

Persoonlijke stijl: natuurlijke stijl.

Persoonlijke stijl: natuurlijke stijl.

Spreekt de kleding op de bovenstaande foto je aan? Deze stijl noemen we de 'natuurlijke stijl'. Kleding in deze stijl is lekker draagbaar en nooit opgeprikt. Het is overigens erg handig om te weten wat je smaak is. Je zult je dan heel gemakkelijk kunnen kleden en veel minder miskopen doen. Door middel van kleding kan iemand zichzelf uitdrukken. Veel vrouwen hebben geen idee wat hun stijl is. Wie haar stijlvoorkeuren kent kan gemakkelijker een evenwichtige garderobe samenstellen. Ook kun je door deze kennis beter 'spelen' met je kledingstijl.

Groen kan warm en koel zijn

Groen kan warm en koel zijn

Greenery is de Pantonekleur voor 2017. Vaak wordt er gedacht dat groen per definitie een warme kleur is. Dit is zeker niet altijd het geval. Of een groentint warm of koel is wordt bepaald door de pigmenten is de kleur. Groen ontstaat door de primaire kleuren geel en blauw te mengen. Meng je evenveel geel en blauw dan krijg je een pure groen. Bevat de uiteindelijke groentint meer geelpigment dan krijg je een nog warme groen. Bevat hij meer blauwpigment dan wordt het een koele groentint.

Grijs is niet altijd een koele kleur.

Grijs is niet altijd een koele kleur.

Wanneer er bij een kleurenanalyse blijkt dat een klant een warm kleurentype is, wordt me vaak gevraagd: kan ik dan nog wel grijs dragen? Gelukkig wel! Grijs is namelijk niet persé een koele kleur, zoals meestal gedacht wordt. Een warm kleurentype (warme lentetype, lente/herfsttype en warm herfsttype) kan prima warme grijstonen dragen, met een warme ondertoon.

Taillering: doen of niet doen?

Taillering: doen of niet doen?

Tijdens mijn figuuradviezen krijg ik vaak de vraag: kan ik getailleerde kleding kiezen of liever niet? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van of je een duidelijke taille hebt of niet. Sommige vrouwen hebben een goed zichtbare taille, maar het komt ook vaak voor dat de taille verdwenen is door overgewicht. Of dat de taille van nature wat rechter is.

Metallic stoffen en metalen voor feestkleding.

Metallic stoffen en metalen voor feestkleding.

Metallic stoffen zien we al een tijd in het modebeeld. Ze zijn er in alle mogelijke metaalkleuren en zelfs in sprekende kleuren als blauw, groen, paars etc. Deze post gaat over neutrale metallic kleuren. Met 'neutraal' bedoel ik dat kleuren niet in de kleurencirkel voorkomen, zoals rood, geel, blauw etc. Het zijn rustige kleuren. Ze ogen chique en vervelen je niet gauw. Toch geven ze je feestelijke outfit meteen een stuk meer spanning. Een zilverkleurig jurkje is een stuk interessanter dan een jurkje in een simpele grijze stof.

Iedereen kan roze dragen.

Iedereen kan roze dragen.

Hou jij van de kleur roze? De juiste kleur roze laat jou er gezond en jong uitzien. Roze geeft namelijk een gloed op je gezicht die verjongend werkt. Helemaal wanneer je de rozetinten van jouw lippen en je wangen herhaalt. Draag wel de juiste tint roze! De kleur roze is in allerlei tinten te koop. Er zijn zowel koele-, neutrale-, als warme rozetinten, dus voor iedereen zijn er wel prachtige rozetinten te vinden. In dit blog kun je de verschillen zien.

Hoe je zwart kunt dragen als het niet 'je kleur' is.

Hoe je zwart kunt dragen als het niet 'je kleur' is.

Voor veel kleurtypes is zwart al snel een te donkere, harde kleur. Als je een hele lichte kleuring hebt kan zwart zelfs optiesch op je 'drukken'. Toch is zwart bij veel vrouwen erg geliefd. In dit blog laat ik je zien hoe je het eventueel toch kunt dragen.

Gebruik eens een accessoire als inspiratie voor je outfit.

Gebruik eens een accessoire als inspiratie voor je outfit.

In accessoires vind je vaak meerdere kleuren. Deze kleuren kunnen heel goed dienen als inspiratie voor je outfit. Bij het maken van kledingcombinaties gaan we niet zo vaak uit van een accessoire. Wanneer je echter een bijzondere accessoire als uitgangspunt neemt kan dit je veel leuke, onverwachte ideeën opleveren.

Combineren met een kledingstuk met een print

Combineren met een kledingstuk met een print

Veel van mijn klanten dragen niet graag prints en houden het in hun garderobekast bij veelal effen kledingstukken. Best jammer, want een print kan voor een beetje spanning zorgen in je outfit. In dit artikel laat ik je zien dat je een kledingstuk met een print je kledingcombinatie een stuk leuker en interessanter kan maken. Ben je niet zo van de printjes dan zou je een kleine, rustige print kunnen kiezen. Of neem een sjaal met een printje, bijkomend voordeel: met een sjaal trek je de aandacht meteen naar je gezicht.

10 Kledingtips: Hoe kun je een buikje verbergen?

10 Kledingtips: Hoe kun je een buikje verbergen?

Veel vrouwen hebben een buikje. Vooral het appelvormige figuur heeft er last van dat ze met name rond de taille aankomt. Haar benen blijven relatief slank. Ook de overgang speelt een rol. De hoeveelheid van het hormoon oestrogeen daalt in deze periode. Oestrogeen speelt een rol bij de verdeling van vet in het lichaam. Bij voldoende oestrogeen (voor de overgang) werd extra vet vooral opgeslagen op de dijen, billen en heupen, maar die vetopslag verplaatst zich door de overgang steeds meer naar de buik. In dit blog 10 handige tips.

Hoe kies je de kleur voor een feestjurkje?

Hoe kies je de kleur voor een feestjurkje?

Zoek jij een leuk feestjurkje? Een 'LBD' (little black dress) ligt dan meestal voor de hand. Helaas staat niet iedereen even goed in zwart. Zwart kan alle kleur uit je gezicht 'wegzuigen' en je er vermoeid en ouder uit laten zien. Ook tekent deze kleur het meest in het gezicht, rimpeltjes worden meer opvallend. Verder zwart kan je kaaklijn zwaarder laten lijken en de schaduw onder je ogen versterken. Dat is uiteraard niet wat je wilt. Op mijn voorbeelden in deze post zie je suggesties voor een alternatieve kleur.

Hoe kies je kleuren voor je dierenprints?

Hoe kies je kleuren voor je dierenprints?

Dierenprints kunnen je outfit gemakkelijk bijzonder en wat spannender maken. Denk aan bijvoorbeeld een kledingstuk, schoeisel, een tas of een riem in een dierenprint. Kies je voor een dierenprint neem dit dan voor één onderdeel van je outfit en houd de rest rustig van kleur... Je kunt dierenprints vinden in allerlei kleuren! Pas ze aan bij jouw kleurtype. In deze blogpost laat ik zien dat er voor ieder kleurtype wel dierenprints te vinden zijn.

Waar leg je de focus in je outfit?

Waar leg je de focus in je outfit?

Denk bij het kiezen van je outfit na over waar je de focus legt. Leg de focus niet op plekken waar je de aandacht niet wilt. Heb je bijvoorbeeld brede heupen? Neem dan geen top met een randprint precies op je heupen. Heb je brede schouders, kies dan geen jasje met epauletten, etc.

Hoe kies je een goede kleur voor je zonnebril?

Hoe kies je een goede kleur voor je zonnebril?

In mijn vorige blog had ik het over het kiezen van de kleur voor je montuur van je bril (lees meer). Dit keer ga ik in op het kiezen van de kleuren voor een zonnebril. Wanneer je een zonnebril zoekt let je naast de vorm en afmetingen van de bril ook op de kleur van de glazen, hoe donker ze mogen zijn, het type glas (spiegelend of niet, gepolariseerd) en op de kleur van het montuur. Best gecompliceerd dus...

Wat is een goede kleur voor je brilmontuur?

Wat is een goede kleur voor je brilmontuur?

Een montuur voor een nieuwe leesbril of dagbril kiezen kan best lastig zijn. In dit blog geef ik je tips waar je op kunt letten. Met een bril kun je je uitstraling heel snel veranderen. Je kunt krachtiger door lijken als je voor een donker montuur gaat. Of sprekender en met meer expressie wanneer je voor een opvallende accentkleur kiest. Het is dus belangrijk om van tevoren te bedenken wat je wilt uitstralen met je nieuwe bril.

De kleur taupe in je kast.

De kleur taupe in je kast.

Taupe is volgens Wikipedia de aanduiding van een kleur ontleend aan het Frans, tevens refereert het aan de vachtkleur van de mol (Talpa europaea). Het is een grijs-bruine tint, veelvuldig gebruikt om de kleur van kleding en stoffen aan te duiden. Het is een neutrale kleur die veel mensen goed staat, helemaal als je het combineert met je beste accentkleuren! Maar zelfs alleen taupetinten kunnen super spannend staan.

Schoenentrend: Overknee boots.

Schoenentrend: Overknee boots.

Het wordt weer kouder, dus tijd om de laarzen weer uit de kast te halen. Zoek je een paar hippe laarzen voor deze herfst? De overknee boot is het helemaal. Deze laars is extra hoog, hij reikt tot over de knie. Hij is stoer te dragen met een platte hak en elegant met een hoge hak. Grappig, in 1983 heb ik ze zelf ook al een keer gehad :-)

Styling-tips: Metaalkleuren mixen.

Styling-tips: Metaalkleuren mixen.

Een grote trend is momenteel het mixen van metaalkleuren. Zilver, goud, roségoud, bronskleur, donkere metalen, glanzend, mat, enz. Ook heb je momenteel veel sieradenmerken die verschillende metaalkleuren in één sieraad verwerken. Bijvoorbeeld iXXXi en MelanO. Je kunt allerlei materiaalsoorten zoals zilver, edelstaal, keramiek, edelsteen, halfedelsteen, zirkonia en glas combineren om de sieraden de door jouw gewenste uitstraling te geven. Doordat deze metalen meestal van edelstaal gemaakt zijn

Ideale accessoire: de statement-ketting.

Ideale accessoire: de statement-ketting.

De statement-ketting is een ideale accessoire. Je kunt er een saaie outfit in één handomdraai bijzonder mee maken. Het is de kers op de taart. Je past hem gewoon aan bij je stemming. Wil je er klassiek uitzien? Dan neem je een halsketting in een klassieke stijl waarin bijvoorbeeld parels verwerkt zijn. Wil je er bijvoorbeeld bohemien uitzien? Er zijn momenteel volop statement-kettingen verkrijgbaar in deze stijl. Met dit soort kettingen kun je gemakkelijk ook een dosis kleur aan je outfit toevoegen.

Hoe kun je een camelkleurige jas leuk stylen?

Hoe kun je een camelkleurige jas leuk stylen?

Het goed stylen en combineren van kleding wordt door veel vrouwen lastig gevonden. Bedenk van tevoren waar je naar toe gaat en welke stijl je uit wilt stralen. Het is belangrijk om je outfit aan te passen aan de gelegenheid. Zo ben je niet overdressed of underdressed. In deze post voorbeelden van hoe je een prachtige, klassieke camelkleurige mantel steeds anders kunt stylen.

Shoppen in je eigen kledingkast.

Shoppen in je eigen kledingkast.

Vaak hebben we van alles in onze kast, maar weten we niet zo goed wat we met onze kleding aanmoeten. Je kunt veel meer uit je eigen kleding halen dan je denkt. Goed voor je portemonee en voor het milieu. Met deze 8 tips kun je meteen aan de slag.

De kracht van make-up.

De kracht van make-up.

Make-up kan ons net dat beetje extra geven. Mensen kijken als eerste naar je gezicht. Een goede make-up maakt de huid egaal en glanzend en laat je gezicht op z'n mooist uitkomen. Een mooie, verzorgde dagmake-up geeft zelfvertrouwen. Je kunt met make-up camoufleren en accenten leggen. Ook kun je met make-up net even wat meer kleur aan je gezicht geven. En het hoeft echt niet zo veel tijd te kosten.

Heb jij ook een hekel aan de kleur geel?

Heb jij ook een hekel aan de kleur geel?

Heb jij ook een hekel aan de kleur geel? Dat is niet zo vreemd, geel is in Europa de de minst geliefde kleur... Vaak hoor ik van mijn klanten: 'Geel staat me niet'. Dit klopt niet, want voor ieder kleurtype zijn er wel geschikte geeltinten te vinden. Geel is overigens wel de meest intense kleur die er te vinden is. Wanneer je echter een beetje geel (bijvoorbeeld een geel hemdje, topje, vestje of een gele sjaal) aan je outfit toevoegt kan dit accentje het geheel een stuk spannender maken. Je kunt ook een printje of accessoire kiezen met wat geel erin.

Ontspannen model staan voor foto's.

Ontspannen model staan voor foto's.

Vind je het moeilijk om te poseren voor foto's? Dat is een veel voorkomend fenomeen. Het is vaak vrij zwart wit is mijn ervaring... Of je vind het leuk om op de foto te gaan of je vind het totaal niets. Wat kan helpen is om er voor te zorgen dat je je op je gemak voelt.

Hoe kun je je garderobe up to date houden?

Hoe kun je je garderobe up to date houden?

Heel vaak zie ik klanten die op zich een goede garderobe hebben, maar die soms wat gedateerd is. Je kleding kan er op zich nog netjes uitzien maar zal na een aantal jaren uit de mode raken. De revers van je colbertje zijn bijvoorbeeld te breed of je broekspijpen zijn te wijd... In dit blog laat ik zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je er helemaal 'up-to-date' uitziet.