• darkblurbg
  • darkblurbg

De beste metaalkleuren voor alle kleurtypes.

Gepubliceerd op: 06-06-2023

Dat zilver koel is en goud warm zullen de meesten van jullie wel weten. Maar er zijn nog zoveel meer metaalkleuren. Daar ga ik in dit blog over vertellen. Bij metaalkleuren wordt vaak alleen naar warm en koel gekeken. Maar het is ook heel belangrijk om te kijken naar hoe donker en hoe helder ze voor jou het beste kunnen zijn. Daar kijk ik dan ook naar tijdens de kleurenanalyse.

De beste metaalkleuren voor alle kleurtypes.

Lichte zomertype: Je neemt het beste lichte zilveren, wit gouden of platina sieraden met een beetje glans. Licht geelgoud of licht roségoud zijn een goede tweede keus.

Lichte lentetype: De lichte lente kiest het beste licht geelgoud met wat glans. Licht glanzend zilver of licht roségoud komen op de tweede plaats.

Lente/zomertype: Je hebt geluk, doordat je een mixtype bent kun je veel hebben, neem de lichtere varianten van de metalen dus licht zilver, licht goud, wit goud, licht platina en licht roségoud.

Lichte kleurtypes nemen het beste lichte metaalkleuren.

^ Lichte kleurtypes nemen het beste lichte metaalkleuren. Deze licht goud/champagnekleur staat prachtig bij dit lente/zomertype.

Diepe wintertype: Donkere zilvertinten (antiek zilver of oudzilver of black silver) staan je het best. Donker brons of donker koper staan bij jouw op de tweede plaats.

Diepe zomertype: Neem zilver, wit goud, geborsteld zilver, antiek zilver en tin.

Diepe herfsttype: Donker goud (oudgoud), donker koper en diep brons zijn het mooist. Donker zilver is ook een goede tweede keus.

Herfst/wintertype: Je hebt geluk, doordat je een mixtype bent kun je veel hebben, neem de donkere varianten van de metalen dus donker zilver, black silver, donker tinkleur, oudgoud, wat donkerder roségoud donker brons en donker koperkleur.

Heldere wintertype: Glanzend zilver staat het mooist. Glanzend, niet te gee,l goud en glanzend roségoud staan op de tweede plats.

Heldere lentetype: Glanzend goud is het mooiste voor jouw kleurentype. Verder zijn glanzend roségoud en glanzend zilver een goede tweede optie.

Lente/wintertype: Je hebt geluk, doordat je een mixtype bent kun je veel hebben, neem het liefst glanzende varianten van de metalen dus glanzend zilver, glanzend goud, glanzend roségoud, etc.

Neutrale zomertype: Mat zilver is het beste voor de neutrale zomer. Verder kun je prima mat goud of mat rosé kiezen.

Neutrale herfsttype: Mat goud is het beste. Ook mat brons en mat koper en mat rosé staan je goed.

Zomer/herfsttype: Je hebt geluk, doordat je een mixtype bent kun je veel hebben, neem de mattere varianten van de metalen dus oudzilver, mat goud, mat roségoud etc.

Deze prachtige edelmetalen sieraden heb ik gevonden op metalart.nl

Platina ring.

^ Wit, dat is de kleur van platina. Platina is witter dan witgoud! Het metaal platina is zo super edel dat het niet zal oxyderen. Er ontstaat geen verandering van kleur na verloop van tijd. 

Zwart metaal.

^ De kleur van zirkonium is grijs. Dit is de kleur die het metaal door-en-door heeft. Door verhitting kan een harde ZWARTE huid op het zikonium gebrand worden (zirkoniumoxyde). Deze huid is harder dan het metaal zelf, maar is niet onschendbaar. Wel is de laag duurzaam genoeg voor gebruik op ringen en ringdelen.

Glanzende en matte metalen.

^ Glanzende metalen staan heel goed bij de heldere kleurtypes. Matte metalen staan erg mooi bij de neutrale kleurtypes.

Sieraden van MelanO

^ Het merk MelanO heeft allerlei metaalkleuren en gekleurde steentjes in zijn collectie. Hier kun je allerlei leuke combinaties maken.

Metaalkleuren voor jouw kleurtype.

^ Op deze foto heb ik allerlei metaalkleuren gefotografeerd.

Oud goud en antiek/oud zilver zijn vrij donker mat van kleur.

Rose goud valt tussen warm en koel in, maar is eigenlijk roze zilver en daardoor dus meestal iets meer aan de koele kant.

Glanzend geel goud is heel helder en past goed bij het lentetype.

Gehamerd goud is wat matter. Dit geldt ook voor geborsteld goud.

Licht zilver past mooi bij de lichte zomer en de heldere en koele wintertypes.

Mat goud is mooi bij de gedempte warme types.

Allerlei goudtinten.

^ Allerlei goudtinten.

Kleding in metallic kleuren.

^ Ook kleding en schoeisel is er in metallic kleuren. Hier voorbeelden van donkere metallis voor de diepe kleurtypes en lichte metallics voor de lichte kleurtypes.

Metallic-kleuren voor kleding.

Metallic stoffen en materialen.

^ Bodywarmer in metallic materiaal. Kleding: Madeleine Fashion.

Metallic jasje.

^ Metallic leren jasje. Foto van Little Soho.

Jasje in metallic leer.

^ Jasje in metallic leer. Kleding: Madeleine Fashion.

Meer lezen?

* In dit blog artikel lees je meer over de trend van het mixen van metalen.

* Metaalkleuren en de kleuren van (edel)stenen beïnvloedden elkaar. In dit blog lees je er meer over.

* Wil je meer leuke voorbeelden van kledingstukken in metallics zien? Lees dan dit blog.

* Metallic materialen zie je momenteel enorm veel in de winkels. Niet alleen in sieraden, maar ook in leer en stoffen. Metallic stoffen geven net dat beetje meer dan normale stof. Heel leuk voor een feestelijk jurkje dus! Wil je meer weten over metallic stoffen voor feestkleding: lees meer.

* Heb jij geen idee wat jouw kleurtype is? Kom dan eens langs voor een kleuradvies. Ik werk met 26 verschillende kleurentypes. Lees meer.

* Heb jij een kleurenanalyse gehad en wil je weten hoe je kleding, accessoires en make-up kunt uitkiezen kunt met behulp van de kleurenwaaier? Lees dan dit blog.