• darkblurbg
  • darkblurbg

Metallic stoffen en metalen voor feestkleding.

Donkere en lichte metallics.
Gepubliceerd op: 25-12-2016

Metallic stoffen zien we al een tijd in het modebeeld. Ze zijn er in alle mogelijke metaalkleuren en zelfs in sprekende kleuren als blauw, groen, paars etc. Deze post gaat over neutrale metallic kleuren. Met 'neutraal' bedoel ik dat kleuren niet in de kleurencirkel voorkomen, zoals rood, geel, blauw etc. Het zijn rustige kleuren. Ze ogen chique en vervelen je niet gauw. Toch geven ze je feestelijke outfit meteen een stuk meer spanning. Een zilverkleurig jurkje is een stuk interessanter dan een jurkje in een simpele grijze stof.

^ Ben je een zgn. 'koel' kleurentype? Dan kun je het beste kiezen voor metallic stoffen en metalen met een koele ondertoon. Zoals glanzend zilver, mat zilver, donker zilver, licht zilver, tinkleur etc. Dit soort tinten staan dan het mooiste bij je huid.

Metallic stoffen en materialen voor warme kleurtypes.

^ Voorbeelden van warme metalen in allerlei tinten.

Warme metallics voor feestkleding.

^ Ben je een 'warm' kleurentype? Neem dan metallic-stoffen en metalen met een warme ondertoon zoals licht goud, mat goud, oud goud, warm roségoud (gelig rosé), koper, brons.

^ Is een kledingstuk in een metallic stof een beetje te veel van het goede voor jou? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor alleen schoeisel, een tas of een sieraad in een mooie metaalkleur.

Let ook op het soort stof, de dikte en de glans. Ben je wat voller dan kun je beter niet al te dunne stofjes nemen waarin je elk hobbeltje en bobbeltje ziet. Neem liever medium dikke stoffen die soepel vallen en wat mat van structuur zijn. In glanzende stoffen valt een vetrolletje meer op.

Hieronder voorbeelden van leuke accessoires in allerlei metalen. Verder kun je ook letten op de glans van metalen. Kies voor veel of weinig glans afhankelijk van hoeveel helderheid er bij jouw kleurtype past. Uiteraard zijn er ook donkere of juist lichte metaalkleuren te vinden voor de diepe en lichte kleurtypes.

^ Heb je veel glans in je gelaat dan kun je het beste voor glanzende metalen kiezen. Heb je een wat zachter gelaat dan passen matte metalen meestal beter.

^ Heb je veel donkere elementen in je gezicht (bijvoorbeeld donker haar, donkere ogen, donkere huid) dan staan donkere metalen je meestal heel goed. Ben je heel licht van kleuring? Dan staan licht gekleurde metalen je prachtig. 

Metallic stoffen voor feestelijke kleding.

^ Zwart met gouden plooirok van bonaparte.nl

Neutrale metallics voor feestelijke kleding.

^ De neutrale kleurtypes (dit zijn de lichte, diepe en gedempte kleurtypes) staan het mooist in dit soort 'neutrale' metaalkleuren. Deze metaalkleuren zijn minder uitgesproken warm of koel.

Metallic stoffen voor de feestdagen.

^ Zwierige zwarte jurk met een zilveren lurex streep. Kleding van Little Soho.

Metallic stoffen voor de feestdagen.

^ Mooie feestelijke top op een pailettenrok. Kleding van Little Soho.

Feestkleding in metallic stoffen.

^ Pailettenjurkje in bronskleur. Kleding van Steps.

Metallic stoffen voor de feestdagen.

^ Licht jurkje met pailletten. Dit eenvoudige model past mooi bij de klassieke types onder ons. Kleding van Little Soho.

Metallics voor je feestelijke kleding.

^ Licht gouden paillettentop met een bronskleurige broek van Madeleine Fashion.

Meer lezen?

* Wil je mijn Pinterest-bord zien over metallic stoffen voor kleding? Kijk dan hier.

* Wil je meer lezen over het kiezen van metalen bij jouw kleurentype? Kijk dan hier.

* Wil je meer lezen over de kleurkeuze van metalen sieraden en hoe je mee kunt doen aan de trend om metalen te mixen? Lees meer.

* Wil jij ook precies weten welke kleuren jou het beste staan? Boek dan een kleurenanalyse. Ik werk met maar liefst 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.

* Wil je feestelijk jurkje in een kleur die bij jouw past? Lees meer.