• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe kies je de kleur voor een feestjurkje?

Gepubliceerd op: 21-12-2016

Zoek jij een leuk feestjurkje? Een 'LBD' (little black dress) ligt dan meestal voor de hand. Helaas staat niet iedereen even goed in zwart. Zwart kan alle kleur uit je gezicht 'wegzuigen' en je er vermoeid en ouder uit laten zien. Ook tekent deze kleur het meest in het gezicht, rimpeltjes worden meer opvallend. Verder zwart kan je kaaklijn zwaarder laten lijken en de schaduw onder je ogen versterken. Dat is uiteraard niet wat je wilt. Op mijn voorbeelden in deze post zie je suggesties voor een alternatieve kleur.

 

^ Welke metaalkleuren neem je bij je feestjurkje?

Ben je een koel kleurtype (koele zomertype, koele wintertype en zomer/wintertype), neem dan een jurkje in een kleur uit je kleurenpalet. Bijv. donkerblauw of donkergrijs. Style het af met dunne panty's, hakken en zilverkleurige, platina of witgouden sieraden. Een warm kleurtype kan beter een jurkje nemen in donkerbruin, diepgroen, brons of goudkleur, afgestyled met mooie warme metalen. Denk aan brons, goud, gelig roségoud of koperkleur.

Een feestjurkje voor de koele kleurtypes.

Little black dress voor koele kleurtypes, kleuradvies

^ Ben je een koel kleurtype? Het koele wintertype en het diepe wintertype staan goed in zwart. Ben je een koel zomertype of een zomer/wintertype? Ga dan liever voor een andere kleur uit je kleurenpalet. Zwart zal dan wat te hard staan en de kleur uit je gezicht wegzuigen. Wil je toch zwart dragen? Gebruik dan wat meer make-up dan normaal om te compenseren en combineer het zwart met een mooie kleur stenen uit je kleurenpalet. Een dieper uitgesneden hals staat beter dan een hoge hals omdat je dan meer huid ziet.

Alternatieve kleuren voor de LBD.

^ Een koel wintertype of een helder wintertype kan ook gaan voor zo'n prachtige, heldere blauwtint. Door het blauw door te zetten in de kleur van het tasje en de schoenen krijg je een mooi, rustig beeld.

Een feestjurkje voor de heldere kleurtypes.

^ De 'little black dress' is niet voor iedereen even mooi. Neem eens een andere kleur, dan zul je er veel gezonder en stralender uit zien. Bij je een helder kleurtype (heldere wintertype, heldere lentetype en lente/winter mixtype)? Dan staat een jurkje in een vrolijke, sprekende kleur jou fantastisch!

Alternatieven voor de LBD.

^ Glanzende stoffen en kleding met pailletten staan de heldere kleurtypes ook fantastisch. Kleding Madeleine Fashion.

Een alternatieve kleur voor de LBD.

^ Ook felrood zal jou als helder kleurtype prachtig staan. Kleding van Madeleine Fashion.

Een feestjurkje voor de warme kleurtypes.

 

^ Hier zie je opties voor de warme kleurentypes (warme lentetype, warme herfsttype en het lente/herfsttype). In dit soort kleuren zul jij er fris en stralend uitzien. In een zwart jurkje zul je er daarentegen al snel grauw uitzien... 

Alternatief voor een LBD.

^ Een groentint staat bij een warm lentetype veel zachter dan zwart. Kleding van Steps.

Alternatieve kleuren voor de LBD.

^ Een warm herfsttype kan beter voor een mooie warme kleur gaan, zoals deze bruinrode kleur. Kleding van Didi.

Een feestjurkje voor de neutrale/gedempte kleurtypes.

Ben je een neutraal (soft) kleurtype (neutrale herfst, neutrale zomer en zomer/herfst mixtype)? Dan sta je mooi in rustiger, gedempte kleuren. Bijvoorbeeld zachtgrijs, donker taupe, oudroze, zacht bruin, een zachte petroltint, gedempt blauw, mosgroen, olijfgroen. Dit soort kleuren laten je veel mooier uitkomen dan zwart.

Alternatieve kleuren voor de little black dress.

^ Ben je een neutraal type, blijf dan weg bij harde en felle kleuren. Ze zullen je compleet overstemmen.

Alternatieven voor de LBD.

^ Dit jurkje in een mooie, gedempte roze/paarse tint staat een neutraal kleurtype prachtig. Kleding van Madeleine Fashion.

Alternatieven voor de LBD.

^ Bijvoorbeeld zachtgrijs of tinkleur (voor het neutrale zomertype) of een zachte bronstint of een oudgoudtint (voor het neutrale herfsttype) zijn voor een neutraal/gedempt kleurtype veel mooier en zachter als zwart. Kleding van Madeleine Fashion.

Een feestjurkje voor de lichte en donkere/diepe kleurtypes.

Little black dress voor lichte en donkere kleurtypes.

^ Lichte kleurtypes (lichte lentetype, lichte zomertype en lente/zomer mixtype) kunnen beter niet kiezen voor zwart. Een 'Little Black Dress' zal hen bleek en flets maken. Neem liever een mooie lichte tot medium donkere kleur uit je kleurenpalet, dan komt je delicate kleuring veel beter tot zijn recht.

Alternatieven voor de LBD.

^ Lichte jurk van Mart Visser.

 

Ben je een 'diep' kleurtype (diepe wintertype, diepe herfsttype en herfst/wintertype) dan zal zwart je prima staan. Echter... in veel gevallen staat een andere donkere kleur je net iets beter. Denk aan bordeauxrood, nachtblauw, diepgroen, donker petrol, dieppaars, etc. Dit is zeker het geval wanneer je wat meer rimpeltjes in je gezicht hebt.

Alternatieve kleuren voor een LBD.

^ Deze prachtige, nachtblauwe paillettenjurk zal een diep kleurtype fantastisch staan. Kleding van Madeleine Fashion.

Een alternatieve kleur voor de LBD.

^ Een feestelijk jurk in wijnrood. Kleding van Madeleine Fashion.

Meer lezen?

* Metallic stoffen zijn tegenwoordig gelukkig heel veel te koop. Het zijn chique neutralen, ze hebben net dat beetje meer. Wil je een feestelijk jurkje in een metallic stof kopen? Lees hier meer.

* Wil je meer lezen over hoe je zwart kunt dragen als het niet jouw kleur is? Lees meer.

* De LBD is een beetje overgewaardeerd vind ik. Neem eens een 'little blue dress'! Voor iedereen is er wel een goede blauwtint te vinden. Lees hier meer over de 'little blue dress'.

* Ben je een licht kleurentype (het lichte zomertype, het lichte lentetype of het lente/zomertype) en wil je toch graag zwart dragen? In dit blogartikel lees je hoe je dit kunt doen.

* Weet jij niet welke kleuren jou het mooiste staan? Doe een kleurenanalyse (M/V) en vind samen met mij uit wat je beste kleuren zijn. Ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.

* Op zoek naar inspiratie voor een outfit tijdens de feestdagen? Bekijk dan dit blog.