• darkblurbg
  • darkblurbg

Wat doe ik aan met de feestdagen?

Gepubliceerd op: 05-12-2019

De feestdagen staan al snel weer voor de deur en dan is dit een vraag die me vaak gesteld wordt. Bij het kiezen van je kleding voor de feestdagen kun je je meerdere dingen afvragen. Wat past bij het gezelschap, waar voel ik me prettig in, welke kleuren staan me mooi en wat doet de kleding voor je figuur?

Kleding die je draagt met de feestdagen moet uiteraard feestelijk zijn. In een jeans en een slobbertrui met gympen val je uit de toon. Het is leuk om moeite te doen om er leuk uit te zien.

Waar herken je feestelijke kleding aan?

Let in de eerste plaats op het materiaal. Feestelijke stoffen zijn vaak een beetje glanzend en meestal vallen feestelijke stoffen mooi soepel.

De kleuren zijn vaak wat donkerder, ook metallic kleuren zien we vaak. Dus bijvoorbeeld zwart, donkerrood, donkergroen, donkerblauw, bronskleur, etc. Ben je een licht kleurtype? Ga dan liever niet te donker met je kleuren. Je zou dan bijvoorbeeld een zilver- of goudkleurig jurkje kunnen nemen.

De modellen van feestelijke kleding zijn vaak wat aansluitender. Heb je hier het figuur niet voor dan kun je beter wat losser vallende kleding nemen. Of draag figuurcorrigerend ondergoed onder je feestjurkje.

Ook je schoenen, sieraden, kapsel, tasje, beenbedekking en make-up moeten feestelijk zijn. Die maken of breken je feestelijke outfit.

De situatie: wanneer je thuis gaat gourmetten met je familie hoeft je kleding misschien iets minder gekleed te zijn als wanneer je naar een kerstdiner in een chic restaurant gaat. Toch is het sowieso erg leuk om je best doen om er leuk uit te zien.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^  Dit feestelijke zwarte jurkje is vrij klassiek. De pumps, de dunne panty en het kleine tasje maken het geheel extra feestelijk. Kleding van: Little Soho.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Feestelijk groen jurkje van Steps.

Wat trek je aan met de feestdagen?

^ Dit donkergroene pak van fluweel is erg feestelijk door de zachte glans van het materiaal. En het is heel leuk om voor je feestkleding eens een andere kleur dan zwart te proberen. Het jasje kun je na de feestdagen ook aan met een jeans, t-shirtje en stoere booties. Kleding van: Little Soho.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Lurex jurkje, lang vest, feestelijke sjaal en een glanspanty. Kleding van Didi.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Ben je meer van de rokken? Dan is deze paillettentop op een kokerrok ideaal. De rok kun je na de feestdagen ook naar kantoor aan, met bijvoorbeeld een mooie blouse. De top kun je na de kerst weer aan op een stoere jeans.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Dit jurkje met pailletten is vrij eenvoudig van snit. Dit is een fijn jurkje als je van iets simpeler kleding houd. Bijkomend voordeel: je kunt het jurkje na de kerst prima aan met een paar maillots en stoere booties. Kleding van: Steps.

Feestelijke zwarte blouse.

^ Feestelijke zwarte pantalon en blouse.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Deze lange jurk met split en donkerblauwe pailletten is heel chic. In een jurk als deze kun je je als snel wat 'overdressed' voelen. Kleding van: Madeleine Fashion.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Ben je meer een 'broekenmens'? Neem dan een mooie broek met een feestelijke kanten top. De broek kun je later ook naar kantoor aan met een mooie witte blouse. Kleding van Steps.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Hier zie je een feestelijke blouse met gouden stippen gedragen op een lederlook broek. Fijn voor wie houd van een vrouwelijke/ stoere stijl. Kleding van: imperiumgroningen.nl

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Met deze blouse met transparante mouwen op een hip strokenrokje creëer je gemakkelijk een jonge look. Een transparante stof maakt je outfit ook heel feestelijk. Kleding van: imperiumgroningen.nl

Feestelijk maar stoer jurkje van imitatie leer.

^ Feestelijk maar stoer jurkje van imitatie leer. Kleding van Little Soho.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Ook heel feestelijk: een mooie pantalon, een prachtige kanten top en feestelijke schoentjes.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Deze lurex jurk met feestelijke sjaal is heel draagbaar doordat het jurkje vrij los om het figuur valt. Met een zwarte panty wordt het geheel nog feestelijker. Kleding van: Steps.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Feestelijke broek, zwart blazertje en een feestelijk sjaaltje. Kleding van Didi.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Vrij klassiek zwart jurkje, afgezet met kant. Door het kant en het aansluitende model is het jurkje heel vrouwelijk. Kleding van: Madeleine Fashion.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Je hoeft echt niet persé een jurk of rok te dragen om er feestelijk uit te zien. Kijk maar naar deze groene combi van een rechte pailletten top op een prachtige fluwelen broek. Het geheel wordt afgemaakt door de goudkleurige schoentjes. De broek draag je na de feestdagen met een leuke wollen trui. Kleding van: Steps.

Wat trek ik aan tijdens de feestdagen?

^ Donkerblauw velours pak met een hele feestelijke pailletten top. Kleding van Madeleine Fashion.

Feestelijk zwart jurkje.

^ Feestelijk zwart jurkje van Mart Visser.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Zeer feestelijke jurk in een groene metallic stof. Bij deze opvallende jurk kun je de rest van je accessoires het beste wat eenvoudig houden. Kleding van: Madeleine Fashion.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Deze blouse is door de bijzondere halslijn heel feestelijk. Een paar 'bling bling' oorbellen zouden er heel leuk bij staan. Kleding van: Madeleine Fashion.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Prachtige groene jurk van een feestelijk materiaal. Kleding Steps.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Je kunt met de feestdagen ook prima een trui aan, zolang deze maar feestelijk is. Deze bordeauxrode trui is aan de bovenkant bezet met pailletten wordt gedragen op een prachtige pantalon. De trui kun je later ook aan met een nette jeans. Kleding van: Madeleine Fashion.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Feestelijk zwart truitje op een schitterende, bronskleurige broek. Het wijd uitlopende model van de broek is heel feestelijk. Kleding van: Madeleine Fashion.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Ben je niet van de jurken en rokjes? Een dames-smoking is ook heel feestelijk. Helemaal als je hem draagt op een mooi topje en er hakken bij combineert. Kleding van: Madeleine Fashion.

Wat doe ik aan met de feestdagen?

^ Houd je van comfort en wil je er niet opgeprijkt bijlopen? Wat denk je van deze zwarte jumpsuit, gecombineerd met een paar mooie hakken? Draagt echt heerlijk! Na de feestdagen gooi je er een leuk leren jasje op en draag je een paar enkellaarsje bij. Kleding van: Little Soho.

Ben je een licht kleurtype?

Feestkleding hoeft echt niet altijd in het zwart of een andere donkere kleur te zijn. Wat denk je van zilver of goud? Super feestelijk. En is het je te veel voor een jurk dan kun je ook een rok of blouse nemen in een zilver- of goudkleur.

Jurk voor de feestdagen. 

^ Deze prachtige jurk is van Asos Edition en is wat lichter van kleur. Zo'n lichtere kleur past ook prima bij Kerst of Oudjaar. Het is een getailleerde midi-jurk, hij heeft een open achterkant en zit vol lovertjes. N.B. de dame op dit voorbeeld is uiteraard geen licht kleurtype...

Feestkleding voor een licht kleurtype.

^ Deze lichtgrijze jurk van Mart Visser is ook heel feestelijk.

Feestelijke kleding voor de lichte kleurtypes.

^ Dit lichte pailletten-jurkje staat een licht kleurtype geweldig! Kleding van Little Soho.

Wat trek ik aan met de feestdagen?

^ Deze prachtige kanten blouse in een warme wittint is een stijlvol en zacht alternatief voor altijd maar dat zwart. Kleding Madeleine Fashion. N.B. de dame op dit voorbeeld is uiteraard geen licht kleurtype...

TIP: Heb jij ook donker haar? Dan is het mooi om bij een lichte blouse een donkere broek of rok te dragen.

Meer lezen?

* Metallic stoffen zijn al jaren een hit en je kunt ze zowel feestelijk als meer casual dragen. Lees meer.

* In dit blog vind je voorbeelden van metallics voor de feestdagen. Lees meer.

* Wist je touwens dat de meeste mensen mooier staan in een blauw jurkje dan in een zwart jurkje? Lees meer.

* Wil je meer lezen over welke wittint het beste is bij jouw kleurtype? Lees dan dit blog.