• darkblurbg
  • darkblurbg

'Little black dress'? Probeer eens een 'little blue dress'!

Gepubliceerd op: 10-03-2018

Wanneer je vrouwen vraagt wat het meest chique kledingstuk is zal de meerderheid komen met de 'little black dress'. In 1926 bracht Coco Chanel in het Amerikaanse tijdschrift Vogue een eenvoudig zwarte jurk onder de aandacht. Vogue noemde de jurk 'Chanel's Ford', omdat net als de T-Ford een little black dress een simpel en betaalbaar model was, in dit geval voor vrouwen uit verschillende sociale klassen (bron: Wikipedia).

Hoewel de LBD (little black dress) een geweldig kledingstuk is ben ik toch meer een voorstander van een klein blauw jurkje, dit om dat iedereen mooi staat in een blauwe jurk. Dit is bij de 'LBD' helaas lang niet altijd het geval.

LBD van casual naar feestelijk.

Een zwart jurkje is chic en elegant en kan prima dienen als een 'blank canvas'. Je kunt het naar allerlei gelegenheden dragen en het door andere accessoires te gebruiken steeds een andere stijl geven. Op het bovenstaande voorbeeld zie je van links naar rechts zwarte jurkjes die steeds feestelijker worden. Dit ligt aan het model van de jurk, maar zeker ook aan de gebruikte stoffen, beenbedekking en de gebruikte accessoires.

Hoewel een klein zwart jurkje dus op het oog ideaal lijkt komt er een probleem om de hoek kijken. Maar een heel klein deel van de mensen staat echt geweldig in zwart... En dan moet je denken aan 30 % van de Nederlanders. Zwart laat ons er al snel vermoeid en streng uit zien. Het kan zelfs alle kleur uit ons gezicht zuigen. Ook versterkt zwart rimpeltjes en kringen onder je ogen. 

Vandaar dat ik in dit blog een lans wil breken voor de blauwe jurk. Voor iedereen is er wel een geschikte blauwtint te vinden, dit is bij de kleur zwart helaas niet het geval.

Probeer een een little blue dress in plaats van een LBD.

^Draag eens een little blue dress in plaats van een LBD!

Draag eens een little blue dress!

^ Een blauw jurkje in een eenvoudig model laat zich gemakkelijk combineren.

Draag eens een little blue dress!

^ Door andere accessoires te gebruiken ziet het jurkje er steeds anders uit, en dan is er hier ook nog steeds dezelfde accentkleur gebruikt. Het effect van de rode accessoires is overigens dat het blauw versterkt wordt. De kleur waart er optisch feller van.

Hetzelfde jurkje vier anders gestyled.

^ Ook dit aansluitende blauwe jurkje in een eenvoudig model is een gemakkelijke jurk om mee te variëren. Het ziet er steeds weer anders uit met andere accessoires.

Draag eens een little blue dress!

^ Heb je een maatje meer? Dan is een recht jurkje zoals dit exemplaar ideaal.

Draag eens een little blue dress!

^ Een denim jurkje draagt lekker casual. Kleding van Little Soho.

Draag eens een little blue dress!

^ Een wat netter jurkje kun je meer casual maken door er stoerdere accessoires bij te dragen.

Donkerblauw jurkje gecombineerd met koele dierenprints.

^ Wil je dat je outfit wat spannender wordt? Combineer het dan eens met dierenprintjes in jouw kleuren. Hier is de jurk gecombineerd met koele dierenprins.

Een donkerblauwe jurk, het ideale kledingstuk.

^ Ik ben zelf een koel kleurtype. Ik ben dol op blauwe jurken omdat je er alle kanten mee op kunt. Hier heb ik mijn favoriete blauwe jurkje gecombineerd met lichtbruine suède laarzen voor een wat nonchalante look. De paarse sjaal hangt gewoon recht naar beneden, hetgeen me optisch wat lengte geeft (ik ben 1.57 cm).

Donkerblauwe jurk gecombineerd met lichte accessoires.

^ Hier heb ik hetzelfde donkerblauwe jurkje gecombineerd met mooie, licht gekleurde accessoires.

Blauw jurkje met gympen.

^ Wanneer je een jurkje combineert met gympen wordt de uitstraling meteen een stuk stoerder en sportiever. Ook de sportsokken, legging en maillot maken het stoer.

Romantische blauwe jurkjes.

^ Ook als je houd van een romantische stijl zijn er genoeg leuke jurkjes in het blauw te vinden.

 

Donkerblauw jurkje voor naar je werk/ kantoor.

^ Donkerblauw is een ideale kleur voor op kantoor. Dit komt doordat je in de kleur donkerblauw professioneel en betrouwbaar overkomt.

Draag eens een little blue dress!

^ Een feestelijk blauw jurkje met kant heeft niet veel extra nodig.

Een little blue dress staat iedereen!

^ Een donkerblauw jurkje in een simpel model (van Steps).

Een little blue dress staat iedereen!

^ Mouwloos jurkje met het accent op de taille (van Steps).

Een little blue dress staat iedereen!

^ Spijkerjurkje met wijde rok (van Steps).

Helder blauw jurkje.

^ Prachtig helder blauw jurkje van Perfectly Basics. Mooi voor het koele wintertype, heldere wintertype, heldere lentetype en het lente/wintertype.

The little blue dress.

^ Donkerblauw jurkje van Anna van Toor.

The little blue dress.

^ Aqua-blauwe jurk van Anna van Toor.

Draag eens een little blue dress!

^ Een bomberjackje met bloemen maakt het allemaal net wat minder chic en wat hipper.

Moeite met combineren van kleding? neem een jurk!

^ Wil je meer leuke voorbeelden zien? Kijk dan snel bij dit blog waarin in een eenvoudig donkerblauw jurkje van travel-materiaal steeds anders style!

Meer lezen?

* Moeite met combineren van kleding? Een jurk is super makkelijk. In dit blog laat ik je 10 voordelen van de jurk zien.

* 'KLM blauw' en jeansblauw zijn universele kleuren. Dat wil zeggen dat ze iedereen goed staan. Lees meer over universele kleuren.

* Is zwart niet je kleur maar wil je het toch dragen? Lees dan dit blog.

* Ben je een warm kleurtype en ben je dol op donkerblauw? Doordat donkerblauw een koele kleur is is het niet je beste kleur. In dit blog lees je wat je kunt doen.

* Voor ieder kleurtype zijn er wel blauwtinten te vinden. Wil je weten welke blauwtinten er bij de verschillende kleurtypes passen? Lees meer.

* Houd je van de sportief/ natuurlijke stijl? Lees meer.

* Wil je weten hoe je kleuren kiest voor jouw jurkjes? Lees meer.

Heb je altijd al willen weten welke kleuren jou laten stralen? Kom dan eens langs voor een kleuradvies (m/v). Ik werk met 26 verschillende kleurentypes. Er is nu ook een online kleurenanalyse in 26 kleurtypes mogelijk, dit doe ik aan de hand van foto's. Lees meer.

* Zorg ervoor dat je kleding niet gedateerd overkomt. Wil je weten hoe je je garderobe up-to-date kunt houden? Lees meer.