• darkblurbg
  • darkblurbg

'Little black dress'? Probeer eens een 'little blue dress'!

Gepubliceerd op: 10-03-2018

Wanneer je vrouwen vraagt wat het meest chique kledingstuk is zal de meerderheid komen met de 'little black dress'. In 1926 bracht Coco Chanel in het Amerikaanse tijdschrift Vogue een eenvoudig zwarte jurk onder de aandacht. Vogue noemde de jurk 'Chanel's Ford', omdat net als de T-Ford een little black dress een simpel en betaalbaar model was, in dit geval voor vrouwen uit verschillende sociale klassen (bron: Wikipedia).

Hoewel de LBD (little black dress) een geweldig kledingstuk is ben ik toch meer een voorstander van een klein blauw jurkje, dit om dat iedereen mooi staat in een blauwe jurk. Dit is bij de 'LBD' helaas lang niet altijd het geval.

Little black dress voor alle gelegenheden.

^ Een zwart jurkje is chic en elegant en kan prima dienen als een 'blank canvas'. Je kunt het naar allerlei gelegenheden dragen en het door andere accessoires te gebruiken steeds een andere stijl geven. Op het bovenstaande voorbeeld zie je van links naar rechts zwarte jurkjes die steeds feestelijker worden. Dit ligt aan het model van de jurk, maar zeker ook aan de gebruikte stoffen, beenbedekking en de gebruikte accessoires.

Hoewel een klein zwart jurkje dus op het oog ideaal lijkt komt er een probleem om de hoek kijken. Maar een heel klein deel van de mensen staat echt geweldig in zwart... En dan moet je denken aan 30 % van de Nederlanders. Zwart laat ons er al snel vermoeid en streng uit zien. Het kan zelfs alle kleur uit ons gezicht zuigen. Ook versterkt zwart rimpeltjes en kringen onder je ogen. 

Vandaar dat ik in dit blog een lans wil breken voor de blauwe jurk. Voor iedereen is er wel een geschikte blauwtint te vinden, dit is bij de kleur zwart helaas niet het geval.

Het ideale kledingstuk: een blauw jurkje.

^ Op deze collage zie je blauwe jurkjes in allerlei kleuren en stijlen. Voor iedereen is er een ideaal blauw jurkje te vinden.

 

Probeer eens een blauwe jurk i.p.v. een zwarte.

^ Hier een blauw jurkje in midden blauw. Het jurkje is vrij eenvoudig van snit. De mouwen zijn het meest in het oog springend en geven het jurkje net wat meer sjeu. Toch zijn ze ook weer niet al te opvallen. Dit soort modelletjes zijn ideaal om mee te variëren. Daarentegen zijn jurken met erg opvallende elementen wat minder geschikt omdat ze lastiger zijn te combineren met allerlei accessoires en meer herinnering na laten. Het jurkje moet zo rustig zijn dat andere mensen het zich niet herinneren...

 

Dezelfde donkerblauwe jurk vier keer anders.

^ Door andere accessoires te gebruiken ziet het jurkje er steeds anders uit, en dan is er hier ook nog steeds dezelfde accentkleur gebruikt. Het effect van de rode accessoires is overigens dat het blauw versterkt wordt. De kleur waart er optisch feller van.

Hetzelfde jurkje vier anders gestyled.

^ Ook dit aansluitende blauwe jurkje in een eenvoudig model is een gemakkelijke jurk om mee te variëren. Het ziet er steeds weer anders uit met andere accessoires.

Dit jurkje lent zich minder goed voor variatie.

^ Wil je een jurk die zich ervoor leent om er steeds anders in uit te zien? Neem dan een simpel model. Dit is een prachtig blauw jurkje, maar het leent zich door het materiaal minder goed voor variatie. Het is ten eerste feestelijk en dus lastig om bijvoorbeeld stoer, casual of sportief te stylen en ten tweede is het al erg uitgewerkt door het kant. Het voordeel van dit jurkje is wel weer dat het doordat het zo bijzonder van zichzelf is het weinig accessoires nodig heeft.

Little black dress? Neem eens eens little blue dress!

^ Voorbeelden van meer casual blauwe jurkjes. Wanneer het materiaal minder formeel is is een jurk meer casual. Denk aan stoffen als: katoen, linnen, breisels, denim.

 

Donkerblauw warmer laten lijken.

^ Ben je een warm kleurtype? Dan sta je het mooist in warme kleuren, vooral vlak onder het gezicht. Warme kleurtypes kunnen een sjaal of een grotere halsketting in een warme kleur over hun blauwe jurk dragen. Zo hebben ze een warme kleur onder hun gezicht.

Donkerblauw voor het lente/herfst of herfsttype.

^ De donkerblauwe tint van deze jurk heeft een paarsige 'zweem' en staat daardoor mooi bij een 'lente/herfsttype' of een 'herfsttype'. 

Brigitte Macron in een klein blauw jurkje.

^ Deze jurk in een heldere blauwtint staan Brigitte Macron fantastisch.

Donkerblauw jurkje gecombineerd met koele dierenprints.

^ Wil je dat je outfit wat spannender wordt? Combineer het dan eens met dierenprintjes in jouw kleuren. Hier is de jurk gecombineerd met koele dierenprins.

Een donkerblauwe jurk, het ideale kledingstuk.

^ Ik ben zelf een koel kleurtype. Ik ben dol op blauwe jurken omdat je er alle kanten mee op kunt. Hier heb ik mijn favoriete blauwe jurkje gecombineerd met lichtbruine suède laarzen voor een wat nonchalante look. De paarse sjaal hangt gewoon recht naar beneden, hetgeen me optisch wat lengte geeft (ik ben 1.57 cm).

Donkerblauwe jurk gecombineerd met lichte accessoires.

^ Hier heb ik hetzelfde donkerblauwe jurkje gecombineerd met mooie, licht gekleurde accessoires.

 

Donkerblauw jurkje feestelijk gestyled.

^ Deze jurk is feestelijk en chic gestyled. De accessoires en materialen zijn verfijnd, zodat het geheel echt feestelijk wordt. Hoe feestelijker het wordt des te verfijnder moeten je materialen zijn.

Blauw jurkje met gympen.

^ Wanneer je een jurkje combineert met gympen wordt de uitstraling meteen een stuk stoerder en sportiever. Ook de sportsokken, legging en maillot maken het stoer.

 

Donkerblauw jurkje voor naar je werk/ kantoor.

^ Donkerblauw is een ideale kleur voor op kantoor. Dit komt doordat je in de kleur donkerblauw professioneel en betrouwbaar overkomt.

Een blauw jurkje casual gedragen.

^ Wanneer je wat nonchalantere laarzen, riempjes of beenbedekking neemt maak je je uitstraling meer casual.

 

Lekker sportief: donkerblauw/wit gestreept jurkje.

^ Dit blauw/wit gestreepte jurkje is van zichzelf al vrij sportief. Een dergelijk jurkje doe je door de strepen niet naar een chic feestje aan. De accessoires passen goed bij de sportief/natuurlijk stijl.

 

Romantische blauwe jurken.

^ Ook voor het romantische stijltype zijn er volop blauwe jurkjes te vinden. Neem jurkjes in zachte stofjes of zoek naar afwerkingen met kant of ruches.

 

Donkerblauw jurkje feestelijk gestyled.

^ Dit blauwe jurkje is feestelijk gestyled. Het bomberjackje past er door het fijne stofje prima bij.

Een little blue dress staat iedereen!

^ Een donkerblauw jurkje in een simpel model (van Steps).

Een little blue dress staat iedereen!

^ Mouwloos jurkje met het accent op de taille (van Steps).

Een little blue dress staat iedereen!

^ Spijkerjurkje met wijde rok (van Steps).

Helder blauw jurkje.

^ Prachtig helder blauw jurkje van Perfectly Basics. Mooi voor het koele wintertype, heldere wintertype, heldere lentetype en het lente/wintertype.

Meer lezen?

* Moeite met combineren van kleding? Een jurk is super makkelijk. In dit blog laat ik je 10 voordelen van de jurk zien.

* 'KLM blauw' en jeansblauw zijn universele kleuren. Dat wil zeggen dat ze iedereen goed staan. Lees meer over universele kleuren.

* Is zwart niet je kleur maar wil je het toch dragen? Lees dan dit blog.

* Ben je een warm kleurtype en ben je dol op donkerblauw? Doordat donkerblauw een koele kleur is is het niet je beste kleur. In dit blog lees je wat je kunt doen.

* Voor ieder kleurtype zijn er wel blauwtinten te vinden. Wil je weten welke blauwtinten er bij de verschillende kleurtypes passen? Lees meer.

* Houd je van de sportief/ natuurlijke stijl? Lees meer.

* Wil je weten hoe je kleuren kiest voor jouw jurkjes? Lees meer.

* Zorg ervoor dat je kleding niet gedateerd overkomt. Wil je weten hoe je je garderobe up-to-date kunt houden? Lees meer.