• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe kun je je garderobe up to date houden?

Gepubliceerd op: 10-11-2016

Heel vaak zie ik klanten die op zich een goede garderobe hebben, maar die soms wat gedateerd is. Je kleding kan er op zich nog netjes uitzien maar zal na een aantal jaren uit de mode raken. De revers van je colbertje zijn bijvoorbeeld te breed of je broekspijpen zijn te wijd... In dit blog laat ik zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je er helemaal 'up-to-date' uitziet.

Kledingstukken zijn onderhevig aan de mode. We zien meestal modecycli van zo’n 5 jaar. In een periode van ca. 5 jaar verandert er meestal zo veel aan de vorm van kleding dat ze niet meer in het geldende modebeeld passen. Denk aan zaken als: de breedte van de broekspijpen, roklengtes, breedte van revers, wel of geen omslagen aan broeken, de vorm van kragen, enz.

Klassieke kleding is overigens een stuk tijdlozer en verandert minder snel dan zeer trendy mode, die verandert elk jaar. Je kunt daarom dus beter wat klassiekere kleding nemen als je lang met je kleding wilt doen. Ik zelf gebruik liever de term 'tijdlozere' kleding.

Neem op tijd afscheid van kleding die erg gedateerd uit ziet, doe je dit niet dan zul je er zelf ook gedateerd uitzien.

En minstens zo belangrijk: zorg ook voor een moderne make-up, een bril die aansluit bij het huidige modebeeld, mooie accessoires en zorg voor een kapsel van 'nu'.

Hier handige tips om er up to date uit te blijven zien:

1. Zorg voor een goed basisstukken.

Door een uitgekiend aantal vrij tijdloze basiskledingstukken en accessoires aan te schaffen heb je een bijna oneindig aantal mogelijkheden om je te kleden voor allerlei situaties en kun je steeds weer andere combinaties maken.
Met tijdloze kledingstukken bedoelen we die stukken die eenvoudig van stijl en snit zijn. Ze hebben geen bijzondere, opvallende details. Ze zijn daardoor gemakkelijk te combineren. Begin dus met effen kledingstukken, in rustige tinten en eenvoudige, niet te veel uitgewerkte modellen.

Gebruik voor je basisstukken het grootste deel van je kledingbudget en koop de beste kwaliteit kleding die je je kunt veroorloven. Je zult deze basisstukken namelijk veel dragen.

Hoe houd je je garderobe up to date?

Goede basisstukken voor je garderobe.

^ Deze wollen mantel is een goed voorbeeld van een mooi basisstuk voor je garderobe. Een donkere skinny broek (of een donkere rechte jeans) en eenvoudige enkellaarsjes zoals op deze foto zijn ook ideaal. Kleding van Little Soho.

2. Koop kleding die past bij je figuur, lichaamsbouw, persoonlijke kleuring, leeftijd en persoonlijke smaak.

Zoek uit welk kleurtype je bent, wat jouw stijlpersoonlijkheid is en gan na welk figuurtype je bent. Dat zal je veel miskopen besparen en je kunt veel sneller selecteren bij het winkelen.

Wat is jouw stijl-persoonlijkheid?

3. Blijf op de hoogte van de trends.

Door af en toe een leuk trend-item aan je outfit toe te voegen blijft je garderobe up to date.

Geef maar een klein deel van je budget uit aan trend-items. Ze zijn namelijk ook weer snel uit de mode.

4. Je kunt gemakkelijk variëren met accessoires.

Je kunt dus heel goed met simpele basisstukken beginnen die je d.m.v. accessoires steeds anders styled (denk aan schoeisel, sieraden, sjaaltjes, riem, tas etc.). Zo kun je gemakkelijk en op een betaalbare manier steeds een andere sfeer neerzetten.

1 jurk 4 keer anders.

^ Hier heb ik een donkerblauwe jurk vier keer totaal anders gestyled.

Bij kleding die van zichzelf al versierd is, denk bijvoorbeeld aan een tuniekje met een geborduurde hals of een rok met een gedessineerde rand, is het mooi om rustige sieraden te kiezen. Dit soort kleding is heel handig als je niet zo van accessoires houdt of het lastig vindt om met accessoires te werken.

Houd je niet zo van sieraden of vind je het lastig om te kiezen, koop dan kleding met leuke stiksels, een mooie halslijn, bijzondere stofcombinaties, printjes, kant, kraaltjes, lovertjes, borduursels of andere een andere versiering. Dit soort kleding heeft niet veel extra nodig.

Met een leuke, gekleurde handtas kun je je outfit gemakkelijk een update geven. Geef niet al te veel geld uit voor zo'n tas, je bent er sneller op uitgekeken dan op een tas in een neutrale kleur. Ga op zoek naar een leuk exemplaar die er niet goedkoop uitziet. Bij schoenenwinkels en grote warenhuizen kun je dit soort tassen gemakkelijk vinden.

Houd je meer van tijdloze tassen? Koop dan een mooie leren tas in een neutrale kleur die bij de meeste van je kledingstukken en schoenen.

Hoe houd je je garderobe up to date?

^ Deze tas is gemaakt van soepel leer en heeft in een slangenprint met subtiele glans. Hij heeft een mooie, neutrale kleur die gemakkelijk te combineren is met andere leren items, zoals een riem en schoenen. Het item bestaat uit één compartiment die sluit met een drukknoopje en een rits. Binnenin zijn voldoende vakjes om je essentials in op te bergen, waarvan een klein vakje met rits. De foto is van Little Soho.

Meer lezen?

* Jurkjes zijn super handig om mee te werken. Je bent namelijk met één kledingstuk klaar en hoeft niet te bedenken welke top je met welke rok of broek zult combineren. Lees meer.

* Werken met kledingcapsules kan heel handig zijn. Wil je weten of dit voor jouw werkt? Lees meer.

* Vind je het lastig om kleding te combineren? Haal je inspiratie uit een bijzondere print. Lees meer.

* Wil je leren hoe je prints kunt combineren als een echte pro? Lees meer.

* Gebruik eens een leuke accessoire als inspiratie voor je outfit. Lees meer.

* Metallic stoffen zijn leuke, trendy materialen waarmee je je outfit gemakkelijk wat pit kunt geven. Je kunt kiezen voor een kledingstuk of voor accessoires in metallic materiaal. Lees meer.

* Een 'statement accessoire' maakt je outfit in één klap bijzonder. Bijvoorbeeld een statement ketting lees meer.

* Wil je meer weten over het leuk stylen van je outfit? Lees meer.

* Om ons up-to-date te kunnen kleden zijn we allemaal 'basic-items' en een paar 'trend-items' nodig. Wil je weten wat het verschil is tussen trendy kleding en basis-stukken? Lees meer.

* Ben jij er zat van om steeds maar te twijfelen bij het aankleden? Ben je (te) veel tijd kwijt aan het kiezen van kleding die past bij allerlei gelegenheden? Ik leer je hoe je gemakkelijk kunt combineren met je eigen kleding. Naast het dragen van de juiste kleuren en kledingmodellen is het hebben van een uitgekiend samengestelde garderobe een must om jezelf goed en gemakkelijk te kunnen kleden. Vaak hoor ik van klanten dat ze moeite hebben met het samenstellen van zo'n garderobe. Ook ontbreekt het dikwijls aan overzicht en ruimte in onze kast doordat we moeite hebben afscheid te nemen van gedateerde kleding of kleding die ons niet meer past. Een garderobe-update kan uitkomst bieden. Ik leer je welke kleding (en aanvullende zaken zoals schoenen, tassen en accessoires) je nodig hebt om je op elk moment van je leven passend te kleden. In kleding naar jouw smaak, waarin jij je prettig voelt en met een uitgekiend aantal kledingstukken zodat je overzicht houdt. Door een uitgekiend soort kledingstukken kun je je outfits gemakkelijk 'up-graden' en 'down-graden'. Je hebt dan altijd iets geschikts in je kast hangen. Lees meer.

Woon je te ver weg of wil je thuis meer lezen? Bestel dan mijn e-book: 1. GEMAKKELIJK STYLEN EN COMBINEREN EN GARDEROBE PLANNING & -UPDATE (V).

Trek je steeds weer dezelfde setjes aan en vind je het moeilijk  om te mixen en matchen met je kleding en accessoires? In dit e-book leg ik duidelijk uit hoe je kleding en accessoires eenvoudig keer op keer anders kunt stylen en combineren. Je leert aan de hand van dit e-book van 112 pagina's hoe je er met een beperkt aantal kledingstukken toch steeds anders uit kunt zien. Ik geef uitleg over de 15 belangrijkste onderdelen bij het maken van leuke kledingsetjes. Verder leg ik uit hoe je een goede garderobe op kunt bouwen waarmee je bij iedere situatie in je leven goed voor de dag kunt komen. De map bevat veel duidelijke kleurenfoto's van goede basics, accessoires en allerlei andere leuke aanvullingen. Verder uitleg over het werken met handige kledingcapsules. Een kledingcapsule is een kleine groep van kleding-items die goed met elkaar combineren. Ga hier naar de e-books.

* Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met maar liefst 26 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens langs voor het kleuradvies. Lees meer.

* Wil je wat spanning brengen in je outfit? Neem eens een dierenprint. Wil je meer lezen over het gebruik van dierenprints? Lees meer.