• darkblurbg
  • darkblurbg

Combineren met een kledingstuk met een print

Gepubliceerd op: 21-12-2016

Veel van mijn klanten dragen niet graag prints en houden het in hun garderobekast bij veelal effen kledingstukken. Best jammer, want een print kan voor een beetje spanning zorgen in je outfit. In dit artikel laat ik je zien dat je een kledingstuk met een print je kledingcombinatie een stuk leuker en interessanter kan maken. Ben je niet zo van de printjes dan zou je een kleine, rustige print kunnen kiezen. Of neem een sjaal met een printje, bijkomend voordeel: met een sjaal trek je de aandacht me

 

^ Dit jurkje bevat twee neutrale kleuren: offwhite en donkergrijs. Hij is door dit kleurgebruik heel rustig. Ik heb het jurkje gecombineerd met de kleuren, donkerblauw, kiezel en zilver, ook allemaal neutrale kleuren. Zo ontstaat een mooi, rustig beeld. Een zeer geschikte optie voor diegenen die niet erg van printjes houden.

 

^ Dit vrolijke bloesje bevat veel meer opvallende accentkleurtjes: mint, geel, oranje, zalm. Deze kleuren komen terug in de kleding en accessoires. Verder zorgen de neutrale kleuren beige en offwhite voor rust. Omdat de blouse warme kleuren bevat is het het mooi om met goud te combineren. Hier wordt je toch helemaal blij van!

 

^ Dit speelse broekje in eendonkerblauw met witte print heb ik gecombineerd met lichtblauw, wit, zilver en een beetje lichtgeel als accentkleur.

^ Dit jurkje heeft een vrij grote, uitbundige print en heeft niet zoveel extra nodig. De kleuren uit het jurkje komen terug is de rest van de kledingstukken. Het heldere blauw maakt het geheel interessant en sprekend.

^ Dit gestreepte jasje heb ik gecombineerd met een chique zwarte pantalon, hakken, zilverkleurige sieraden en een rode tas. Een taupekleurige broek met smalle pijpen maakt het geheel een stuk sportiever. Je kunt bij deze broek ook prima een leuke sneaker dragen.

^ Dit rokje in een grafische print is een echte blikvanger! Heel mooi als je lang en slank bent. De kleuren uit de rok komen terug in de overige kledingstukken en accessoires. Zilver past het mooiste bij deze koele kleuren.

 

^ Dit jurkje in een lief printje is gecombineerd met accessoires in zacht roze en rustige, natuurlijke tinten als beige, donkerbruin en een zachte goudtint. De bruintinten passen goed bij de haarkleur van het model en geven wat pit.

 

^ Door deze top te combineren met zwart en zilver blijft het geheel rustig.

Rokje met print combineren.

^ Dit rokje heeft een grappig dessin: zeepaardjes in donkerblauw met wit. De print springt er lekker uit door de rest van je kleding en accessoires wat rustiger te houden.

Jurkje met print combineren.

^ De kleuren van dit dessin komen mooi terug in de rest van de kleding en accessoires. Zo krijg je een mooi en harmonisch totaalplaatje.

Jurkje met print combineren.

^ Deze jurk bevat naast blauw mooie, warme kleuren. Oranjebruin, bruin, warm wit. Door deze warme kleuren te herhalen en er goudkleurige sieraden bij te dragen past de jurk goed bij de uitgesproken warme kleurtypes (het lentetype, lente/herfsttype en het herfsttype).

 

Jurkje met print combineren.

^ Deze print bevat zowel warme als koele kleuren. Door het blauw en groen te herhalen in de sieraden lijkt de jurk koeler van kleur.

 

Hoe kun je een jurkje met een print combineren.

^ Dit is dezelfde jurk. Door er cognackleurige accessoires bij te combineren lijkt het jurkje veel warmer van kleur.

Printrokjes combineren.

^ Al deze printrokjes bevatten de kleur geel. Je kunt uiteraard het gele herhalen. Is de kleur geel niet echter niet jouw favoriet dan kun je uiteraard ook een andere kleur uit de print nemen om terug te laten komen.

Jurkje met zwart witte print combineren.

^ Een zwart witte print kun je gemakkelijk combineren met witte of zwart/witte accessoires. Zo krijg je een hele zomerse uitstraling.

Twee verschillende printjes combineren.

^ Twee printjes combineren kan ook prima. Op dit voorbeeld zie je dat de kleuren uit beide prints overeen komen. Zo combineren ze uitstekend met elkaar.

Jurkje met bloemenprint combineren voor het lentetype.

^ De uitbundige print van deze jurk is een echte blikvanger en vraagt om rustige kleding en accessoires. De print van dit jurkje bevat warme kleuren en daardoor is uitermate geschikt voor het lentetype, maar past ook heel goed bij een lente/herfsttype.

Meer lezen?

* Wil je prints mixen als een echte pro? Hier lees je hoe je dat doet.

* Ook leuk: een bijzondere accessoire als uitgangspunt nemen voor je outfit. Lees meer.

* In dit blog vertel ik je hoe je je garderobe gemakkelijk 'up-to-date' kunt houden.

* Je kunt d.m.v. een print-sjaal kleuren met elkaar verbinden. In dit blog lees je hoe je dat doet.

* Wil je op een gezellige manier beter leren combineren? Dan kun je met een groep vriendinnen (6 tot 16 personen) langskomen voor de workshop 'Gemakkelijk stylen en combineren'. Lees meer.