• darkblurbg
  • darkblurbg

Combineren met een kledingstuk met een print

Gepubliceerd op: 21-12-2016

Veel van mijn klanten dragen niet graag prints en houden het in hun garderobekast bij veelal effen kledingstukken. Best jammer, want een print kan voor een beetje spanning zorgen in je outfit. In dit artikel laat ik je zien dat je een kledingstuk met een print je kledingcombinatie een stuk leuker en interessanter kan maken. Ben je niet zo van de printjes dan zou je een kleine, rustige print kunnen kiezen. Of neem een sjaal met een printje, bijkomend voordeel: met een sjaal trek je de aandacht meteen naar je gezicht.

 

^ Dit jurkje bevat twee neutrale kleuren: offwhite en donkergrijs. Hij is door dit kleurgebruik heel rustig. Ik heb het jurkje gecombineerd met de kleuren, donkerblauw, kiezel en zilver, ook allemaal neutrale kleuren. Zo ontstaat een mooi, rustig beeld. Een zeer geschikte optie voor diegenen die niet erg van printjes houden.

Print als uitgangspunt voor je outfit.

^ Neem ook eens een sjaal met een print als uitgangspunt voor je outfit. Deze prachtige sjaal heeft een zebra print in hele felle kleuren. De kleuren felroze en paars worden mooi met elkaar verbonden door het gebruik van deze sjaal. Door er een zwarte broek bij te combineren wordt het geheel niet te druk

 

Haal je inspiratie uit een print.

^ Dit vrolijke bloesje bevat veel meer opvallende accentkleurtjes: mint, geel, oranje, zalm. Deze kleuren komen terug in de kleding en accessoires. Verder zorgen de neutrale kleuren beige en offwhite voor rust. Omdat de blouse warme kleuren bevat is het het mooi om met goud te combineren. Hier wordt je toch helemaal blij van!

 

^ Dit speelse broekje in een donkerblauw met witte print heb ik gecombineerd met lichtblauw, wit, zilver en een beetje lichtgeel als accentkleur.

^ Dit jurkje heeft een vrij grote, uitbundige print en heeft niet zoveel extra nodig. De kleuren uit het jurkje komen terug is de rest van de kledingstukken. Het heldere blauw maakt het geheel interessant en sprekend.

^ Dit gestreepte jasje heb ik gecombineerd met een chique zwarte pantalon, hakken, zilverkleurige sieraden en een rode tas. Een taupekleurige broek met smalle pijpen maakt het geheel een stuk sportiever. Je kunt bij deze broek ook prima een leuke sneaker dragen.

^ Dit rokje in een grafische print is een echte blikvanger! Heel mooi als je lang en slank bent. De kleuren uit de rok komen terug in de overige kledingstukken en accessoires. Zilver past het mooiste bij deze koele kleuren.

Jurkje met print combineren.

^ Deze jurk bevat naast blauw mooie, warme kleuren. Oranjebruin, bruin, warm wit. Door deze warme kleuren te herhalen en er goudkleurige sieraden bij te dragen past de jurk goed bij de uitgesproken warme kleurtypes (het lentetype, lente/herfsttype en het herfsttype).

Neem eens een print als inspiratie.

^ Het rokje heeft een opvallende print in gedempte kleuren. Ik heb het gecombineerd met kledingstukken in dezelfde (rustige) kleuren. Het vestje heeft ook een subtiel printje.

Rokje met een zebraprint combineren.

^ Dit rokje heeft een super leuke zebraprint. Je kunt hem het beste met effen kledingstukken combineren.

 

Jurkje met bloemenprint combineren voor het lentetype.

^ De uitbundige print van deze jurk is een echte blikvanger en vraagt om rustige kleding en accessoires. De print van dit jurkje bevat warme kleuren en daardoor is uitermate geschikt voor het lentetype, maar past ook heel goed bij een lente/herfsttype.

Print als inspiratie voor je outfit.

^ Dit jurkje heeft een print in hele zachte kleurtjes. Het lichtblauw en het zachtroze uit de print heb ik gecombineerd met accessoires in dezelfde kleuren.

Prints voor het diepe herfsttype.

^ De print links is rustig van kleur maar heftig qua vorm. Het is leuk om er een mooie lipstick bij te combineren. De print rechts is drukker en kleuriger. Je kunt het oranje herhalen of juist rustige neutrale kleuren bij combineren. Bijvoorbeeld donkerbruin of crème.

Een broek met een printje combineren.

^ Dit printje is hetzelfde als die van het rokje eerder in het blog. Ik heb er blauwtinten en wit bij gecombineerd. Het gele jasje is een frisse accentkleur die voor wat extra pit zorgt.

Vrolijke jurk in een gele print.

^ Deze vrolijke jurk in een helder gele print heb ik gecombineerd met frisse, wat rustiger groen en roze tinten. Zo ontstaat er een verrassende combinatie.

Meer lezen?

* Wil je prints mixen als een echte pro? Hier lees je hoe je dat doet.

* Nog meer voorbeelden zien van hoe je verschillende prints met elkaar kunt mixen? Bijvoorbeeld een bloemetje op een bloemetje of een ruit op een ruit? Kijk dan hier.

* Ook leuk: een bijzondere accessoire als uitgangspunt nemen voor je outfit. Lees meer.

* In dit blog vertel ik je hoe je je garderobe gemakkelijk 'up-to-date' kunt houden.

* Je kunt d.m.v. een print-sjaal kleuren met elkaar verbinden. In dit blog lees je hoe je dat doet.

* Wil jij graag weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens langs voor het kleuradvies. Lees meer.