• darkblurbg
  • darkblurbg

Een bloemetje op een bloemetje of een ruit op een ruit? Ja, dan kan!

Gepubliceerd op: 21-05-2019

Mix jij wel eens twee dezelfde printjes met elkaar? Een ruit op een ruit, een streepje op een streepje of een bloemetje op een bloemetje? Het kan allemaal en je ziet het ook steeds vaker. Ook verschillende motiefjes kun je prima mixen en matchen. In dit blog vind je inspirerende voorbeelden om bijzondere outfits te maken.

Wil je wel eens een outfit creëren die net wat specialer is?

Door te mixen met verschillende printjes (bijvoorbeeld een streepje met een blokje) kun je gemakkelijk een bijzondere outfit creëren.

Je kunt echter ook heel leuk verschillende prints met het hetzelfde motief, zoals bijvoorbeeld ruitjes met ruitjes, met elkaar combineren.

Je kunt je creativiteit echt kwijt in de combinaties van printjes. Zorg er wel altijd voor dat er een verbinding is tussen de prints die je gebruikt. Dit geeft een bepaalde rust.

De verbinding maak je door de kleuren te laten matchen of door dezelfde motiefjes te nemen.

Kun je een ruit op een ruit dragen?

^ Een ruit op een ruit combineert prima. Je kunt prints in dezelfde kleuren nemen, maar ook ruiten in verschillende kleuren kunnen goed gecombineerd worden. Op dit voorbeeld zie je dat je ook prima a verschillende afmetingen met elkaar kunt combineren.

Een bloemetje op een bloemetje.

^ Hier heb ik links en in het midden bloemetjes op bloemetjes gecombineerd. De verbinding ligt hem er hier in dat dezelfde kleuren in de prints terugkomen.

Het rokje rechts met het rustige stippeltjespatroontje staat ook heel leuk bij de blouse met bloemen.

Hoe combineer je prints?

^  Streepjes laten zich heel gemakkelijk combineren. Je kunt dit doen met een andere streep.

Hoe combineer je prints met elkaar?

^  Ook hier weer streepjes op streepjes. Kleding van Steps.

Hoe combineer je prints?

^  Hier is ervoor gekozen om bloemen op bloemen te dragen. Kleding van Steps.

Hoe combineer je prints?

^  De blouse heeft een kattenprint het rokje van bouclé heeft een rustige, ingeweven streep. Kleding van Steps.

Hoe draag je een print op een print?

^ Een print op een print kan prima, zolang je maar zorgt dat er een verbinding is, hier zijn dat de kleuren.

Hoe combineer je prints?

^  In dit jasje zit de streep in de structuur van de stof. De printblouse in dezelfde kleuren matcht er heel leuk bij. Kleding van Steps.

Hoe combineer je prints met elkaar?

^ Het vest en het jurkje hebben verschillende prints. Ze komen uit dezelfde collectie. De kleuren passen heel mooi bij elkaar. Kleding van Didi.

Hoe combineer je prints met elkaar?

^ De twee kleuren, creme en donkerrood, maken hier de verbinding tussen de prints. Doordat er maar twee kleuren gebruikt worden is dit toch een vrij rustige outfit. Kleding van Didi.

Hoe combineer je prints met elkaar?

^ Het motiefje van de blouse en het fijne streepje van de broek hebben precies dezelfde kleuren. Het streepje is zo fijn dat het bijna een effen kleur wordt. Kleding van Didi.

Hoe combineer je prints met elkaar?

^ Deze jumpsuit bestaat uit twee verschillende prints. De kleuren maken dat ze goed matchen. Kleding van Didi.

Hoe combineer je prints met elkaar?

^ Horizontale en verticale streepjes kun je ook leuk combineren. Doordat de spreepjes vrij druk zijn is deze outfit behoorlijk opvalend. Kleding van Didi.

Hoe combineer je prints met elkaar?

^ De kleuren in de printjes van de jurk en de sjaal maken ook hier weer de verbinding. Kleding van Didi.

Hoe combineer je prints met elkaar?

^ De prints sjaal en de broek bevatten weer dezelfde kleuren. De kleur van de blouse komt terug in beide kledingstukken en dat creëert rust in de outfit. Kleding van Didi.

Prints mixen en matchen.

^ Prints kun je op allerlei manieren mixen en matchen, zoals je op dit voorbeeld ziet. Je kunt de print herhalen (in dit geval bloemen) of zorgen dat het kleurschema overeenkomt.

Meer lezen?

* Meer voorbeelden zien van hoe je prints kunt mixen en matchen als een echte 'pro'? Kijk dan hier.

* Zijn sommige print-combinaties je nog wat te heftig? Hier lees je hoe je rustig aan kunt beginnen met het mixen van printjes.

* Je kunt een kledingstuk met een print goed nemen als uitgangspunt voor je kledingcombinatie! Met een print kun je namelijk heel makkelijk verbindingen leggen tussen verschillende kleuren. Lees meer.