• darkblurbg
  • darkblurbg

Ben je beginner met het combineren van prints? Neem dan eens een streepje.

Gepubliceerd op: 24-12-2021

Lijkt het jou leuk om twee printjes met elkaar combineren, maar vind je het ook een beetje spannend? Met eenvoudige printjes zoals bijvoorbeeld een streepje, een stipje, een heel klein bloemetje of een ruitje je lukt het heel gemakkelijk. Doordat een streepje, stipje of een blokje meestal vrij bescheiden zijn gedragen ze zich bijna als een effen kleur.

Hoe begin je met het combineren van printjes?

^ Een eenvoudige print zoals een smal streepje, een stippelpatroontje of een ruitje is een gemakkelijk uitgangspunt. Daar past al snel een andere print bij. Je kunt er een andere rustige print bij doen of een drukkere, zoals bij de beide combi's met broeken.

Hoe begin je met het combineren van printjes?

^ Hoe begin je met het combineren van printjes? Bijvoorbeeld door een heel simpel stippeltjespatroontje te combineren met een bloemetjesprint. Foto van La Vie en Rose.

Hoe begin je met het combineren van printjes?

^ Op deze foto zijn zelfs drie printjes met elkaar gecombineerd. Doordat ze alle drie vrij rustig van vorm en kleur zijn passen ze prima samen! Foto van La Vie en Rose.

Neem eens een print als inspiratie.

^ Het rokje op deze collage heeft een opvallende print in gedempte kleuren. Ik heb het rokje gecombineerd met kledingstukken in dezelfde (rustige) kleuren. Het vestje heeft ook een heel subtiel printje.

Hoe begin je met het combineren van printjes?

^ Dit truitje heeft een rustig patroontje en past heel mooi bij het bloemenrokje doordat beide dezelfde blauwgroene ondergrondkleur hebben. Foto van La Vie en Rose.

Hoe begin je met het combineren van printjes?

^ Hier een combinatie van een grote blok met een subtiel bloemetje. De rustige kleuren matchen prachtig met elkaar. Foto van La Vie en Rose.

Hoe begin je met het combineren van printjes?

^ Hier een combinatie van een rustig bloemenpatroontje met een fijn ruitje. Foto van La Vie en Rose.

Hoe begin je met het combineren van printjes?

^ Hier is een spencer met wat meer opvallend bloemenpatroontje gecombineerd met blouse in een heel rustig stippelpatroontje. Foto van La Vie en Rose.

^ Het truitje heeft een soort zig-zag patroontje en de rok fijne bloemetjes vormen samen een spannende combinatie.

De gympjes (sportief) vind ik niet mooi bij het vrij romantische geheel passen. Een elegantere schoen was er leuk bij geweest. Foto van La Vie en Rose.

Hoe combineer je een print met een print?

^ Hier is een bloemenpatroon gecombineerd met een fijn streepje. De kleuren van het shirtje (wit en aqua) komen weer terug in het bloemetjespatroon.

Het streepje valt niet erg op en er past dus veel bij. Foto van La Vie en Rose.

Hoe combineer je een print met een print?

^ Hier zie je hetzelfde streepje met een ander bloemenpatroon. Een streepje met een vrij laag licht-donker contrast zoals bij dit shirt is gemakkelijk te combineren. Foto van La Vie en Rose.

Hoe begin je met het mixen van prints?

^ Het ruitje van deze broek is heel rustig van kleur, hij trekt daardoor niet zo de aandacht. Ook lopen de kleuren van de broek mooi door in de kleuren van de top. De top valt hier het meeste op, dat komt doordat de  print het drukst is. Foto van La Vie en Rose.

Hoe begin je met het mixen van prints?

^ Hier zie je een brede streep gecombineerd met een vrij grote ruit. Het is een vrij opvallende combinatie die het beste past bij de grotere vrouwen. Foto van Little Soho.

Hoe begin je met het combineren van printjes?

^ Hier zie je een opvallend bloempatroon op een rustige ruit. De kleuren matchen niet heel sterk, dus dit is een combinatie voor wie durft! Foto van La Vie en Rose.

Strepen met bloemen combineren.

^ Hier is een streep met een bloem gecombineerd. De brede strepen knallen er behoorlijk uit. Dus durf je wat meer, dan kun je dit soort combinaties ook heel leuk uitproberen. De kleuren van de strepen komen terug in het patroon van de gebloemde rok. Foto van Essentiel Antwerp.

Meer lezen?

* Durf je na het lezen van dit blog nog wel wat meer met het mixen van prints? Bekijk dan dit blog.

* Een bloemetje met een ander bloemetje of een stippeltje met een andere stippel combineren? Dat kan ook heel leuk staan! Bekijk dit blog maar eens!

* Je kunt een kledingstuk met een print goed nemen als uitgangspunt voor je kledingcombinatie. Met een print kun je namelijk heel makkelijk verbindingen maken tussen verschillende kleuren die niet direct bij elkaar passen. Lees meer.