• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe mix je prints als een pro?

Gepubliceerd op: 19-11-2017

Eén print dragen is voor sommige van mijn klanten al een hele opgave. Verschillende prints met elkaar combineren is voor hen echt een brug te ver. Toch kan het heel bijzonder staan om met verschillende prints met elkaar te mixen! In dit blog laat ik je zien waar je op moet letten om leuke setjes te maken met verschillende motiefjes.

Vroeger waren er allerlei stijlregels die tegenwoordig helemaal achterhaald zijn. Eén ervan was: 'Je mag nooit meerdere prints combineren in een outfit'. Tegenwoordig is dat geen enkel probleem meer. Het geeft juist verrassend leuke resultaten om prints op prints te dragen! Uiteraard kun je hierbij de plank ook behoorlijk misslaan. Vandaar dat ik deze inspirerende voorbeelden voor je heb gemaakt.

Strepen, stippen en blokjes zijn het gemakkelijkst te combineren. Dit komt door de regelmatige structuur die in deze prints zit, die geven een bepaalde rust aan je outfit. Je kunt stippen, strepen en blokjes daardoor gemakkelijk met elkaar combineren.

Prints als bloemetjesprintjes zijn vaak wat onrustiger of wilder. Je kunt ze daarom het beste combineren met een rustig, vrij onopvallend printje.

Op dit voorbeeld hierboven zijn brede strepen gecombineerd met smallere strepen, beide in het zwart/wit. Het gebloemde jasje past er prima bij doordat de ondergrond ook wit is.

Hoe combineer je prints?

^ Hier heb ik een streepjesbroek gecombineerd met een gestippeld bloesje. Beide prints bevatten de kleuren zwart en zalmroze, de accentkleur groen maakt het geheel lekker spannend. De steepjesprint van de broek springt er behoorlijk uit in dit geheel. Daarom heb ik er een rustig stippelmotiefje bij gekozen. De zachtroze rok heeft een structuurtje dat zich ook gedraagt als een soort print.

Hoe mix je prints?

^ Print-top en print-rok gecombineerd. De print van de rok is vrij rustig en de print van de blouse druk. Daarom past het goed bij elkaar. Kleding van www.madeliene-fashion.nl

Prints combineren doe je zo!

^ Kleur is ook hier weer de verbindende factor. De bloemenprint voert de boventoon en het patroontje in de blouse is klein en rustig. Het is altijd belangrijk om een rustige print bij een opvallende print te kiezen.

Hoe combineer je prints?

^ Soms vindt je in een winkel kledingstukken die qua print net even anders zijn, maar toch samen ontworpen zijn. Bij dit jurkje en de bijpassende blouson is dat ook het geval. Dit maakt het gemakkelijk voor je bij het combineren. Je weet zo zeker dat ze bij elkaar passen. De oranje tas geeft een leuk kleuraccent.

Hoe combineer je prints?

^ Hier zie je een combinatie van prints in vrij neutrale kleuren. De print van het lichte jackje en het donkere t-shirt zijn rustig, de opvallende print van het rokje voert de boventoon. Het printje van het korte jackje is zo rustig dat het zich bijna gedraagt als een effen stof.

Ptints mixen en matchen.

^ Het is in het begin het veiligste om met twee verschillende prints te werken.

De print van deze blouse is heel bijzonder en is van zichzelf al behoorlijk druk. De blouse zelf bevat al twee bloemenpatroontjes. Samen met de rokjes heb je hier dus drie verschillende motiefjes in één outfit. Dat is op zich best veel, maar het kan wel.

De rokjes links en in het midden hebben ook een bloemenpatroon. Je kunt prima een bloemenprint met een bloemenprint combineren. Doordat beide prints bloemen bevatten heb je hoe dan ook al een geheel. Wel moeten de prints dan een verbindende factor hebben. De kleur roze geeft bij deze twee rokjes de verbinding. Het kleinere print van het rokje links past net iets beter bij de blouse dan het tweede printje. Die heeft namelijk ongeveer van dezelfde afmeting als de print van de blouse. Het is meestal beter om twee formaten printjes met elkaar te combineren. De zwarte panty en pumps zorgen er voor dat het geheel toch vrij rustig blijft.

Het rokje rechts heeft een klein stippelpatroontje. Deze combinatie is wat veiliger doordat je nu een opvallend, wat groter patroon combineert met een klein en onopvallend patroontje.

Hoe combineer je prints?

^ Hier zie je dat de brede strepen van de rokken zich goed laten combineren met de truitjes met een wat rustiger patroontje.

Hoe combineer je prints?

^ Dit bloemenpatroon met losstaande bloemen van het rokje heb ik gecombineerd met een blokjesprint, een bloemenprint en ruitje. De combinatie links is het rustigste. Heb je juist een creatieve stijl? Dan vallen deze twee combinaties aan de rechter kant vast goed bij jou in de smaak.

Hoe mix je prints in je outfit?

^ Een heel subtiel printje, zoals bij deze blouse laat zich super makkelijk mixen. Het gedraagt zich bijna als een effen stof. Foto van Little Soho.

Hoe combineer je een print met een print?

^ Een vest in een print op een broek in een print. Doordat de kleuren in elkaar over laten staat het goed. Voor wie houdt van een creatief stijltje. Foto van Gudrun Sjoden.

Hoe combineer je een print met een print?

^ Hier een geruit vestje op een fijn bloemetje. Ook hier passen de kleuren weer mooi bij elkaar. Foto van Gudrun Sjoden.

Meer lezen?

* Nog meer voorbeelden zien van hoe je verschillende prints met elkaar kunt mixen? Bijvoorbeeld een bloemetje op een bloemtje of een ruit op een ruit? Kijk dan hier.

* Ben je volslank en wil je weten welke prints jou het beste staan? Lees meer.

* Worden meerdere prints tegelijk jou toch te veel? Je kunt ook één print als uitgangspunt nemen voor je outfit. Lees meer.