• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe kies je kleuren voor je dierenprints?

Gepubliceerd op: 07-12-2016

Dierenprints kunnen je outfit gemakkelijk bijzonder en wat spannender maken. Denk aan bijvoorbeeld een kledingstuk, schoeisel, een tas of een riem in een dierenprint. Kies je voor een dierenprint neem dit dan voor één onderdeel van je outfit en houd de rest rustig van kleur... Je kunt dierenprints vinden in allerlei kleuren! Pas ze aan bij jouw kleurtype. In deze post laat ik zien dat er voor ieder kleurtype wel dierenprints te vinden zijn.

Dierenprints maken je outfit speciaal.

^ Dierenprints zijn er in allerlei vormen. Met een dierenprint maak je je outfit in één handomdraai speciaal. Je hoeft eigenlijk niet veel meer toe te voegen dat wat kledingstukken in rustige kleuren. Zoals je ziet kun je qua kleuren te kust en te kleur gaan.

^ Ben je een warm kleurentype en wil je je warme kleuren eens combinerende zwart? Dat kan heel goed door een dierenprint te nemen met zowel bruintinten als zwart er in! Luipaardprints hebben vaak warme kleuren. Combineer het met gouden accessoires en neem het liefst tassen en riemen die afgewerkt zijn met goudkleurige sluitingen e.d. Zo behoud je een warme uitstraling.

^ Ben je een koel kleurentype? Een donkerblauw jurkje combineert heel goed met een dierenprint met blauw of grijs erin. Style het af met zilverkleurige sieraden, ritsen, sluitingen etc.

Dierenprints zijn er in alle denkbare kleuren. Er zit dus altijd eentje voor jou bij.

^ Koele kleurentypes kiezen het beste koele dierenprints, warme kleurtypes kiezen beter dierenprints in warme kleuren.

Het zomertype kiest het beste koele, gedempte animalprints die niet te donker zijn. Het lentetype staat het mooist in warme, heldere, vrij lichte sierprints. Het herfsttype staat het mooist in warme gedempte vrij donkere dierenprints. Het wintertype gaat het best voor koele, heldere dierenprints.

Dierenprint in warme kleuren.

^ Dierenprint in prachtige warme kleuren.

Dierenprints in warme kleuren.

^ Warme dierenprints in allerlei warme kleuren. Naast warm bruin, warm beige en camel kun je ook bijvoorbeeld oranje, olijf, warm groen of een warme geeltint nemen. Of een combinatie hier van.

^ Voorbeelden van koele dierenprints. Je kunt gaan voor rustige kleuren zoals grijs, koel taupe, zebraprint, slangenprint, maar ook voor sprekender koele dierenprins in bijvoorbeeld blauw, groen, paars, lila, roze of zilver.

Dierenprints in neutrale kleuren.

^ Zoek je een dierenprint in een kleur die altijd past? Kies dan voor neutrale bruin- of taupetinten. Neutrale kleuren zijn niet uitgesproken warm of koel en gedekt. Ze zijn voor iedereen geschikt, maar vooral voor neutrale kleurentypes zoals: de 'neutrale zomertype', 'neutrale herfsttype' en het 'zomer/herfsttype'.

Ben je een 'licht zomertype', 'licht lentetype' of een 'lente/zomertype' neem dan de lichtere varianten. Het 'diepe herfsttype', het 'diepe wintertype' en het 'herfst/wintertype' nemen de donkere varianten. Het 'heldere wintertype', 'heldere lentetype' en het 'lente/wintertype' gaan voor heldere dierenprints. Het 'neutrale zomertype', het 'neutrale herfsttype' en het 'zomer/herfsttype' nemen het liefst rustige, gedempte dierenprints.

Jurkje in dierenprint.

^ Dit jurkje heeft een warme dierenprint. Door het te combineren met zwart maak je het geheel wat koeler.

Sjaal met dierenprint.

^ Mer een sjaal in een dierenprint maak je gemakkelijk een statement.

Rokje met dierenprint stylen.

^ Dit rokje met dierenprint is gecombineerd met de kleuren zwart zwart en grijs.

Meer lezen?

* Kijk bij mijn Pinterestbord over dierenprints. Leuk om inspiratie op te doen. Wist je dat je mij ook kunt volgen op Pinterest?

* Vind je het lastig om kleuren te combineren? Haal je inspiratie dan eens uit een accessoire. Lees meer.

* Ben je benieuwd welke dierenprints (en andere kleuren) jou het allermooist staan? Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 16 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens langs voor het kleuradvies. Lees meer.