• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe kies je kleuren voor je dierenprints?

Gepubliceerd op: 07-12-2016

Dierenprints kunnen je outfit gemakkelijk bijzonder en wat spannender maken. Denk aan bijvoorbeeld een kledingstuk, schoeisel, een tas of een riem in een dierenprint. Kies je voor een dierenprint neem dit dan voor één onderdeel van je outfit en houd de rest rustig van kleur... Je kunt dierenprints vinden in allerlei kleuren! Pas ze aan bij jouw kleurtype. In deze blogpost laat ik zien dat er voor ieder kleurtype wel dierenprints te vinden zijn.

Hoe kies je kleuren voor dierenprints?

^ Voor alle kleurtypes zijn er wel dierenprints te vinden.

Dierenprints maken je outfit speciaal.

^ Dierenprints zijn er in allerlei kleuren en vormen.

Met een dierenprint maak je je outfit in één handomdraai speciaal. Je hoeft eigenlijk niet veel meer toe te voegen dat wat kledingstukken in rustige kleuren. Zoals je ziet kun je qua kleuren te kust en te keur gaan.

^ Ben je een warm kleurentype en wil je je warme kleuren eens combinerende zwart? Dat kan heel goed door een dierenprint te nemen met zowel bruintinten als zwart er in! Luipaardprints hebben vaak warme kleuren. Combineer ze met gouden accessoires en neem het liefst tassen en riemen die afgewerkt zijn met goudkleurige sluitingen e.d. Zo behoud je de warme uitstraling van de warme dierenprint.

Dierenprint in olijfgroen met zwart.

Deze dierenprint in olijfgroen met zwart is door het olijfgroen geschikt voor de warme kleurtypes. Kleding van expresso.nl

^ Ben je een koel kleurentype? Een donkerblauw jurkje combineert heel goed met een dierenprint met blauw of grijs erin. Style het af met zilverkleurige sieraden. Let ook op de kleur van je ritsen, sluitingen, knopen, etc.

Dierenprints zijn er in alle denkbare kleuren. Er zit dus altijd eentje voor jou bij.

 

Dierenprints voor koele kleurtypes.

^ Voorbeelden van dierenprints voor koele kleurtypes.

Dierenprint voor een wintertype.

Deze koele zebraprint in het hederblauw met zwart is heel mooi voor een wintertype. Kleding van expresso.nl

Het zomertype kiest het beste koele, gedempte animalprints die niet te donker zijn. 

Het lentetype staat het mooist in warme, heldere, vrij lichte dierprints.

Het herfsttype staat het mooist in warme gedempte vrij donkere dierenprints.

Het wintertype gaat het best voor koele, heldere dierenprints.

Dierenprint in warme kleuren.

^ Dierenprint in prachtige warme kleuren.

Dierenprints in warme kleuren.

^ Warme dierenprints in allerlei warme kleuren. Naast warm bruin, warm beige en camel kun je ook bijvoorbeeld oranje, olijf, warm groen of een warme geeltint nemen. Of een combinatie hier van.

^ Voorbeelden van koele dierenprints. Je kunt gaan voor rustige kleuren zoals grijs, koel taupe, zebraprint, slangenprint, maar ook voor sprekender koele dierenprins in bijvoorbeeld blauw, groen, paars, lila, roze of zilver.

Dierenprints in neutrale kleuren.

^ Zoek je een dierenprint in een kleur die altijd past? Kies dan voor neutrale bruin- of taupetinten. Neutrale kleuren zijn niet uitgesproken warm of koel en gedekt. Ze zijn voor iedereen geschikt, maar vooral voor neutrale kleurentypes zoals: de 'neutrale zomertype', 'neutrale herfsttype' en het 'zomer/herfsttype'.

Ben je een licht kleurtype? Dit zijn de 'licht zomertype', de 'licht lentetype' en het 'lente/zomertype'.  Neem dan de lichtere varianten.

Ben je een diep/donker kleurtype? dit zijn het 'diepe herfsttype', het 'diepe wintertype' en het 'herfst/wintertype'. Zij nemen het beste de donkere varianten.

Ben je een helder kleurtype? Dit zijn het 'heldere wintertype', het 'heldere lentetype' en het 'lente/wintertype'. Zij gaan het beste voor heldere dierenprints in sprekende of felle kleuren.

Ben je een neutraal/gedempt kleurtype? Het 'neutrale zomertype', het 'neutrale herfsttype' en het 'zomer/herfsttype' nemen het liefst rustige, gedempte dierenprints.

Jurkje in dierenprint.

^ Dit jurkje heeft een warme dierenprint. Door het te combineren met zwart maak je het geheel wat koeler. Mooi voor de diepe kleurtypes.

Sjaal met dierenprint.

^ Mer een sjaal in een dierenprint maak je gemakkelijk een statement. Omdat de beige/cameltinten het dichtste bij het gezicht komen staat deze outfit mooi bij. het lentetype, het lichte lentetype, het lente/zomertype en het neutrale lentetype.

Rokje met dierenprint stylen.

^ Dit rokje met dierenprint is gecombineerd met de kleuren zwart en grijs.

Meer lezen?

* Kijk bij mijn Pinterest-bord over dierenprints. Leuk om inspiratie op te doen. Wist je dat je mij ook kunt volgen op Pinterest?

* Vind je het lastig om kleuren te combineren? Haal je inspiratie dan eens uit een accessoire. Lees meer.

* Ben je benieuwd welke dierenprints (en andere kleuren) jou het allermooist staan? Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.