• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe kun je een camelkleurige jas leuk stylen?

Gepubliceerd op: 11-11-2016

Het goed stylen en combineren van kleding wordt door veel vrouwen lastig gevonden. Bedenk van tevoren waar je naar toe gaat en welke stijl je uit wilt stralen. Het is belangrijk om je outfit aan te passen aan de gelegenheid. Zo ben je niet overdressed of underdressed. In deze post voorbeelden van hoe je een prachtige, klassieke camelkleurige mantel steeds anders kunt stylen.

Het is handig om een aantal goede basisstukken aan te schaffen. Deze basisstukken moeten van goede kwaliteit zijn en kunnen het beste niet al te zeer uitgewerkt zijn. Hiermee bedoel ik dat ze weinig speciale elementen hebben. Het voordeel van dit soort kledingstukken is dat ze gemakkelijk te combineren zijn en dat ze bij de ander weinig herinnering na laten. Ze vervelen je niet snel. Deze basisstukken kun je bijzonder maken door middel van je accessoires zoals een mooie tas, sjaal, schoeisel, zonnebril of mooie sieraden. Je kunt ze (steeds weer anders afgestyled) aan naar bijna elke gelegenheid. Goede basisstukken hebben vaak een vrij klassieke stijl. Dit betekent niet dat ze ouderwets of tuttig zijn, maar dat de een tijdloze chic uitstralen.

De cameljas/ camelcoat blijft altijd wel in de mode. Dit komt doordat het een klassiek en tijdloos kledingstuk is. Soms is de vorm wat meer aan mode onderhevig, bijvoorbeeld als de kraag breder is, het model heel lang is of als de jas dubbel-breasted of oversized is.

Voor deze post ben ik uitgegaan van een mooie wollen mantel in een tijdloze camelkleur. Het is een goed voorbeeld van een prachtig basisstuk. Deze mantel heeft een eenvoudige belijning en is zonder opvallende details. Dit laatste is fijn, want daardoor zal deze jas je niet snel vervelen. Ook is de jas daardoor goed te combineren met allerlei andere kledingstukken. De jas straalt kwaliteit uit en is gemakkelijk steeds weer anders te stylen.

^ De donkerblauwe jeans met rechte pijpen en de beige mantel hebben beide weinig opsmuk of opvallende details. Ze zijn dus beide goede basisstukken. Dit is handig als je ze op allerlei manieren wilt dragen. Hier zijn ze gecombineerd met zwarte laklaarzen met een zgn. 'statementhak', een tas met goudkleurige ketting, een eenvoudig zwart horloge, een ring in goudkleur en zwart en een bijpassende sjaal in beige, bruin en zwart. Hierdoor ontstaat er een tijdloze, chique stijl.

^ Deze set is nog steeds vrij klassiek, maar is ook wat sportiever en bevat wat meer kleur. Het donkerrood past mooi bij de jas en de donker jeans. De naturel bruine loafer is plat en de muts is sportief en speels.

^ Bij deze set is de klassieke mantel gecombineerd met een donkerblauwe bootcut jeans, donkerblauwe enkellaarsjes met een bruine hak, een klassieke handtas en een Burberry ruit. De set is heel tijdloos, maar door de rechte jeans wordt het totaalbeeld niet te klassiek.

^ Deze combinatie is vrouwelijk en sophisticated. Het jurkje springt in het oog door de opvallende kleur en de trompet mouwen geven iets speciaals. Toch is het jurkje door zijn eenvoudige belijning goed op verschillende manieren te combineren. Oranjerood is de accentkleur, zwart, beige, warmwit en goud zijn de basiskleuren.

^ Hierboven is de mantel gecombineerd met zachte kleuren: beigetinten, zachtroze en offwhite. Dit maakt de uitstraling van de set vrouwelijk en verfijnd. Het leer van de zachtroze rok  en het suède van de laarsjes past er goed bij, maar maakt het geheel toch net wat stoerder. Ook de metalen (lichtgoud, rosé en zilver) zijn licht gehouden. Deze combinatie bevat alleen lichte kleuren, maar door de materialen is het toch een winterse set.

Hoe draag je een camelkleurige jas?

^ Deze outfit is klassiek en toch sportief met de stoere zwarte laarzen. Kleding: www.littlesoho.nl

Hoe draag je een camelkleurige jas?

^ Natuurlijk stijltje door de grote wollen coltrui. Kleding: www.littlesoho.nl

Hoe draag je een camelkleurige jas?

^ Deze camelcoat heeft een striksluiting en is klassiek en vrouwelijk. Kleding: www.littlesoho.nl

Hoe draag je een camelkleurige jas?

^ Hier wordt de wollen mantel meer casual gedragen met een jeans en enkellaarsjes. Dit kraagloze, eenvoudige model model is vrij lang. Hier is de styling heel eenvoudig gehouden voor een mooie moderne stijlvolle look. Kleding: www.littlesoho.nl

Hoe kun je een camel jas leuk dragen?

^ Camelkleurige jas gecombineerd met een gebloemd jurkje. Kleding: www.littlesoho.nl

Meer lezen?

* Dit blogartikel gaat over de verschillen tussen basisstukken en trend-items. Lees meer.

* In dit blog meer leuke voorbeelden van de camelcoat.

* In dit blog leuke tips en trucs om je spijkerblouse steeds weer anders te stylen. Lees meer.

* De 'Parijse stijl' is vaak ook opgebouwd uit goede basis aangevuld met wat meer trendy items. Wil je meer lezen over de Parijse stijl/ de Parisian chique stijl? Lees dan dit blog.

* Ben jij benieuwd geworden naar wat jouw persoonlijke stijl is? Er is op dit gebied heel veel mogelijk. Klassiek, natuurlijk, sportief, city-chic, vrouwelijk, extravagant, enz., enz. Je houdt vaak niet van één stijlvorm maar van een combinatie van een aantal stijlen. Boek een stijladvies, dan kunnen we samen op zoek gaan naar wat bij jou die unieke combinatie is.  Lees meer. 

Wist je dat je bij mij ook leuke e-books kunt bestellen? Ik heb allerlei e-books gemaakt over allerlei leuke, aan haar vak gerelateerde onderwerpen. Kijk verder bij: SPECIALS/ e-books bestellen. Bijvoorbeeld: 'Persoonlijke stijl voor vrouwen'
Iedereen heeft minstens één dominante basisstijl en vaak zijn het er twee of drie subtypes waarin je jezelf zelf herkent. Juist deze unieke mix van stijlen drukt je persoonlijkheid uit.
Veel mensen weten niet hoe ze hun persoonlijke kledingsmaak moeten omschrijven. Dit kan o.a. sportief, tijdloos chic, romantisch, natuurlijk, creatief, elegant, dramatisch, trendy, landelijk, vrouwelijk stoer of city chic zijn. Ik laat je in dit E-book de 4 hoofdtypes en 21 verschillende subtypes zien, met vele kleurenfoto's ter verduidelijking. Vaak gaat je voorkeur uit naar een combinatie van twee of drie stijlen. Welke je voorkeur hebben leer je aan de hand van dit handige E-book. Verder een overzicht van stijliconen van toen en nu van allerlei oude en nieuwe stijlinvloeden op de mode. Kijk hier om te lezen hoe je een e-book kunt bestellen.