• darkblurbg
  • darkblurbg

De camelcoat, een tijdloze klassieker.

Gepubliceerd op: 26-10-2020

Ben je ook zo gek op camelkleurige jassen? Dat komt goed uit: deze jassen zijn eigenlijk ieder jaar wel terug te vinden in de diverse collecties. Dat komt doordat het een tijdloze kleur is die je ieder jaar weer kunt dragen. De camelcoat is dan ook een geweldig kledingstuk om in je garderobe te hebben. Het fijne aan de cameljas is, is dat hij zeker bij een klassieke, chique look gedragen kan worden. Koop je 'm net wat meer oversized, dan kan hij ook zeker doorgaan voor een dagelijkse, comfortabele look.

In de van Dale wordt klassiek omschreven als: uit vroeger tijden stammend en toch niet verouderd. Een camelcoat is simpel en tijdloos en elegant. Hij gaat je daardoor niet vervelen. Wat tevens fijn is is dat je hem met allerlei materialen kunt combineren: met jeans, leer, lichte kleuren of met meer zakelijke kleding. Welk stijltype je ook bent, iedereen kan een cameljas hebben.

In de winter kun je een camelcoat leuk combineren met andere bruintinten zoals donkerbruin. Of ga voor een combinatie met aardse kleuren zoals oker, olijfgroen of legergroen. Maar je kunt camel ook combineren met zwart, wit, crème of donkerblauw. Zoals je ziet kan camel op heel veel fraaie manieren worden gecombineerd met andere kleuren, waardoor je altijd een mooie look hebt met een jas in deze kleur.

De cameljas, een tijdloze klassieker.

^ Deze double-breasted camelcoat heeft een klassiek model. Een dubbele sluiting staat hert mooist als je slank en lang bent. Ben je echter stevig of klein? Dan kan een jas met een dubbele sluiting als snel wat 'propperig' maken. Neem dan liever een model met een enkele rij knopen. Foto van Little Soho.

De cameljas, een tijdloze klassieker.

Hier is de jas gedragen op een jeans en een eenvoudig zwart truitje. Zo krijg je een hele draagbare look. Foto van Little Soho.

De cameljas is een tijdloze klassieker.

^ Hier is de cameljas wat netter gecombineerd met een zwarte jurk met een col en zwarte laarzen. Foto van Little Soho.

De cameljas is een tijdloze klassieker.

^ Een camlecoat is zo’n evergreen die zeker een investering waard is! Vooral een wollen winterjas in een tijdloze snit kan je jarenlang blijven dragen. Zoek je een wollen jas die je winterseizoen na winterseizoen kan blijven dragen? Kies dan voor een wollen winterjas met een rechte snit, steekzakken en een enkele knopenrij zoals dit model. De kleur van de jas komt hiet terug in de kleur van de laarzen en de jeans maakt het geheel lekker casual. Foto van Little Soho.

De cameljas is een tijdloze klassieker.

^ Trendy lange jas in een lichte camelkleur. De jas wordt hier gedragen op een crèmekleurige coltrui, een lichte jeans en de platte enkellaarsjes hebben dezelfde kleur als de jas. Foto Bon Prix.

Camel coat.

Deze mooie, wat kortere camelcoat heeft een opstaande kraag, drie opvallende knopen voorop en een strikceintuur in de taille. Steekzakken opzij. Wanneer je zelf niet zo lang bent is een kortere jas een goede optie. Foto Bon Prix.

De cameljas, een tijdloze klassieker.

^ Je kunt je camelcoat ook goed combineren met lichte kleuren, zelfs in de winter. Foto van Little Soho.

De cameljas, een tijdloze klassieker.

^ Draag je de camelcoat op leer dan wordt het geheel wat stoerder. Foto van Little Soho.

Camel coat.

^ Deze camel-coat heeft een beige-roze kleur. Het is een mooie kleur voor het lichte zomertype en het lente-zomertype. Foto van Peter Hahn.

Camel coat.

^ Tijdloze camelkleurige jas met revers, een strikceintuur en een blinde knoopsluiting. Foto Bon Prix. Hier is de jas gecombineerd met een wit blouse, een zwarte flared broek en bordeauxbruine laarzen.

Tijdloze klassieker de cameljas.

^ Wil je iets aparters? Deze mantel van Phase Eight heeft een speciale sluiting bij de hals. Susie mantel met ceintuur en steekzakken. Foto van de Bijenkorf.

Camel coat een tijdloze klassieker.

^ Deze double-breasted mantel is uitgevoerd in een wolblend van 75% wol en 25% polyamide. Wil je een nonchalantere, jonge look? Dan is dit een goede manier van stylen. Foto van de Bijenkorf.

Camel coat een tijdloze klassieker.

^ Camelcoat met opgestikte zakken gecombineerd met zwarte loafers, een rechte Jansen een hoedje. Foto van Peter Hahn.

Camel coat een tijdloze klassieker.

^ Deze 100% wollen jas is van Weekend Max Mara. De Resina mantel heeft strikceintuur. Een camelcoat kun je heel gemakkelijk klassiek stijlen, zoals op deze foto met een klassiek rok en een nette blouse. Deze prachtige jas is te koop bij de Bijenkorf.

Camel jas.

^ Camel-coat op een jurk met een dessin. Foto van Peter Hahn.

Camel-coat.

^ Camel-coat in teddystof. Foto van Peter Hahn.

Camel coat, een tijdloze klassieker.

^ Deze camel coat is niet erg warm van kleur. De warme accessoires maken hem optisch warmer.

Meer lezen?

* In dit blog laat ik leuke voorbeelden zien van hoe je een cameljas kunt stylen.

* Een camelcoat is meestal behoorlijk geel. Daardoor is hij het beste voor de warme kleurtypes. In dit blog laat ik je zien hoe je als koel kleurtype toch de kleur 'camel' kunt dragen.

* De coltrui is nog zo'n voorbeeld van een tijdloze klassieker. In dit blogartikel lees je meer over de coltrui.

* Met tijdloze kledingstukken en accessoires leg je een goede basis voor een duur ogende garderobe. Een cameljas is een goed voorbeeld van een tijdloos kledingstuk. Lees meer.

* Wil jij meer weten over de klassieke kledingstijl? Lees dan dit blog.