• darkblurbg
  • darkblurbg

Een camel coat voor warme en koele kleurtypes.

Gepubliceerd op: 14-12-2022

Linda mailde me: Hoi Margriet, ik houd erg veel van camel jassen. Ik ben echter een zomertype. Past deze kleur dan wel bij me? Camelkleur is toch een echte 'lentekleur'?

Ik krijg vaak vragen over de kleur camel en ook over de kleur beige. Veel mensen vinden het lastig om de voor hen juiste camel- en beigetinten te onderscheiden. Dit komt omdat deze kleuren vaak een beetje tussen warm en koel in vallen.

De camel coat is een echte klassieker. Het is een jas die je meteen een chique en verzorgde uitstraling geeft. Dit komt door het materiaal (wol) en het tijdloze model.

Meestal is de camel coat warm (gelig) van kleur en dus inderdaad het beste geschikt voor de warme kleurtypes, zoals het warme lentetype, het warme herfsttype en het lente/herfsttype.

Doordat camel een vrij lichte kleur is is hij perfect voor het warme lentetype, daar heeft Linda gelijk in. 

Ook het neutrale herfstttype, het lichte lentetype en het neutrale lentetype staan mooi in een warm gekleurde camel coat.

Er zijn echter ook koelere varianten van de camel jas te vinden. Dan is het qua kleur misschien niet echt meer een camel coat, in de zin van het woord, maar het model en de wollen stof maken het wel een echte 'camel jas'.

In dit blog laat ik je voorbeelden zien van warme en koelere varianten.

Het verschil:

Een camel coat is er ook voor koele kleurtypes.

^ De camel coat links is veel geler als die aan de rechterkant. Die aan de rechterkant heeft een koelere beigetint, de kleur bevat veel minder geelpigment. Ik heb beide jassen gecombineerd met bijpassende warme en koele kleuren.

Warm gekleurde cameljassen.

Camel jas/ camel coat voor warme kleurtypes.

^ Een camel jas is meestal wat gelig van kleur. Daarom zijn ze het beste geschikt voor de warme kleurtypes. Deze camel jas is heeft een gele ondertoon en is daardoor heel geschikt voor warme kleurtypes. Gecombineerd met warm gekleurde accessoires is hij prachtig bij warme kleurtypes.

Neem voor je accessoires kleuren uit jouw kleurenpalet.

Camel coat in een warme kleur.

^ Ook deze camel coat heeft een warme (gelige) kleur. Het warme herfsttype en het diepe herfsttype kunnen bij een camel jas beter wat donkerder accessoires dragen. Neem als je een warm kleurtype bent liever donkerbruin als zwart.

Een camelkleurige jas is voor het warme herfsttype en het diepe herfsttype wat te licht en te flets. Combineer er daarom donkerder accessoires bij. Foto van Little Soho.

Camel coat, camel jas voor warme kleurtypes.

^ Ook deze camel coat is wat gelig van kleur. Hij is gecombineerd met een jurkje in gedempte, warme oranjeachtige tint. Dat staat weer heel mooi bij het neutrale herfsttype. Foto van Little Soho.

Camel jassen die koeler van kleur zijn.

Camel coat/ camel jas voor het koele zomertype.

^ Deze 'camel ja's is heel geschikt voor koele kleurtypes. Dit komt doordat hij een koelere kleur heeft. Ik zou het zelf meer beige of zandkleur noemen en niet echt meer een camelkleur.

Je ziet weinig geelpigment in deze kleur. Deze kleur past dan ook veel beter bij de koele kleurtypes dan gelige cameltinten. Die kun je als koel type beter niet nemen....

Een koel zomertype kan hem het beste stylen met koele, niet te donkere accessoires zoals op de collage hierboven.

Ook het lichte zomertype staat het mooist in lichte, koele kleuren. deze jas is voor hen dan ook heel geschikt.

 

Camel jas/ camel coat voor het wintertype.

^ Ben je een koel wintertype? Dan is zo'n lichte jas 'pittige' accessoires nodig in sprekende, koele kleuren. En lichte jas alleen staat vaak wat te flets bij het wintertype.

Ook het heldere wintertype kan het beste koele, helder gekleurde accessoires dragen bij een camel jas.

Camel jas/ camel coat voor koele kleurtypes.

^ Camelcoat met opgestikte zakken gecombineerd met zwarte loafers, een zwarte truitje, een rechte donkerblauwe jeans en een grijs hoedje. Het witte bloesje maakt het geheel frisser en helderder.

Deze jas is niet heel warm van kleur, maar wel iets warmer als de jas op het vorige voorbeeld. Doordat hij gestyled met koele kleuren lijkt hij koeler. Foto van Peter Hahn.

De koelere cameljas gecombineerd met warm gekleurde accessoires.

Een camel jas is geschikt voor alle kleurtypes.

Wanneer je de koelere cameljas combineert met warm gekleurde accessoires lijkt de jas wat warmer. Dit komt doordat kleuren elkaar beïnvloeden. Zo kan een warm kleurtype deze jas dus ook dragen.

Kleuren warmer of koeler laten lijken kan ook.

Kleuren koeler of warmer laten lijken.

^ Deze wollen winterjas in een mooie bruintint is voor zowel warme als koele kleurtypes te dragen. 

Aan de linkerkant heb ik de bruine jas gecombineerd met warme accessoires in zonnig geel en bronskleur, de bruintint lijkt zo warmer. Dit staat mooi bij de warme kleurtypes.

Aan de rechterkant heb ik dezelfde jas gecombineerd met koel gekleurde accessoires (blauwtinten). De bruintint lijk zo een beetje koeler en past zo prima bij een koel kleurtype.

Sjaals zijn een super handig middel om een kleur die niet zo geschikt is voor jouw kleurtype aan te passen zodat je de kleur wel kunt dragen. Dit komt doordat je een sjaal direct onder je gezicht draagt.

Meer lezen?

* In dit blog heb ik een camel jas op verschillende manieren gestyled.

* De camel coat is een tijdloze klassieker. In dit blog zie je allerlei voorbeelden van camel jassen.

* Wil je meer lezen over hoe je kleuren warmer of koeler kunt laten lijken? Lees dan dit blog.

* Bruin is er in zowel warme als koele varianten. In dit blog lees je er alles over.

* Bruin wordt ook wel het nieuwe zwart genoemd. In dit blog kun je lezen hoe dit zit.

* Taupe is een gemakkelijke bruintint die veel mensen staat. Het is meestal een wat grijsbruine kleur, maar soms is hij ook wat geliger. Lees meer over de kleur taupe.