• darkblurbg
  • darkblurbg

De kleur taupe in je kast.

Gepubliceerd op: 17-11-2016

Taupe is volgens Wikipedia de aanduiding van een kleur ontleend aan het Frans, tevens refereert het aan de vachtkleur van de mol (Talpa europaea). Het is een grijs-bruine tint, veelvuldig gebruikt om de kleur van kleding en stoffen aan te duiden. Het is een neutrale kleur die veel mensen goed staat, helemaal als je het combineert met je beste accentkleuren! Maar zelfs alleen taupe kan super spannend staan.

Taupe is een ideale neutraal.

Taupe is een hele fijne neutrale kleur voor bijvoorbeeld kleding, oogschaduw, tassen en schoeisel. Deze kleur wordt ook wel leverkleur genoemd. Doordat er zowel bruin als grijs in deze kleur zit past hij zich gemakkelijk aan de meer opvallende kleuren. Het is dus eigenlijk een soort kameleon.

De kleur taupe staat iedereen.

De kleur taupe is een kleur die iedereen behoorlijk goed staat. We  noemen het een universele neutrale kleur. Er zijn allerlei varianten van taupe te vinden. Wanneer je taupe in allerlei leuke materialen met elkaar combineert wort je outfit meteen spannend, zoals je kunt zien bij de bovenstaande voorbeelden! Denk aan wol, suède, zijde, satijn, leer, kunstbont, katoen etc.

Neutrale kleuren.

Met neutrale kleuren worden kleuren bedoeld die niet in de kleurencirkel voorkomen (zoals geel, blauw, rood etc.). Het zijn rustige, onopvallende kleuren. Denk aan zwart, wit, bruintinten, grijstonen etc. Ze vormen de basis voor onze garderobe omdat je ze gemakkelijk kunt combineren met andere kleuren. Taupe is ook een geweldige neutrale kleur die bij iedereen past.

Taupe is een gedempte kleur. Het staat dus heel mooi bij de gedempte kleurtypes.

Ben je een helder kleurtype, dan is het goed om jouw taupe wat helderder te maken. Gedempte kleuren als taupe kunnen wat te flets zijn voor jou. Draag er wit bij of een mooie felle kleur. En draag een mooie sprekende make-up.

Ben je een diep kleurtype? Neem dan je taupe wat donkerder.

Ben je een licht kleurtype? neem je taupe dan juist wat lichter.

Ben je een warm kleurtype, neem dan gelige taupetinten. In dit soort taupe zit dus een gelere bruin.

Ben je een koel kleurtype. Neem dan een taupe die wat meer naar het grijs neigt.

^ Je kunt taupe goed combineren met andere neutrale kleuren of juist met sprekende accentkleuren. Warme kleurtypes nemen het beste taupetinten met een gele ondertoon (zoals bijv. de hoed op de collage), koele kleurtypes nemen het beste de grijzere varianten (zoals de trui met de punten midden bovenaan).

^ Warme  kleurtypes kunnen hun taupe het beste combineren met warme accentkleuren zoals op dit voorbeeld. Hier is een taupekleurige broek gecombineerd met duidelijk warme accentkleuren. De taupetint lijkt zo wat warmer. Kleuren beïnvloeden elkaar altijd.

Taupe is een ideale neutrale kleur.

^ Koele kleurtypes kunnen hun taupe het beste combineren met koele accentkleuren. Hier is dezelfde taupekleurige broek als op het voorbeeld hierboven gecombineerd met koele accentkleuren. De taupetint lijkt hierdoor automatisch wat koeler. Dit komt doordat de koele accentkleuren de taupetint beïnvloeden.

Taupe is een zgn. 'gedempte kleur'. Deze kleuren zijn gemengd met wat grijs. In het engels worden gedempte kleuren 'soft' genoemd. De neutrale zomer (soft summer) en de neutrale herfst (soft autumn) staan heel mooi in dit soort kleuren. Op het voorbeeld hier boven zie je voorbeelden van gedempt en helder.

Taupe is een ideale kleur.

Gedempt houdt in dat dit soort kleuren rustig en onopvallend zijn. Dat maakt dat de kleur taupe zo gemakkelijk is.  Taupe verveelt niet snel en roept weinig emoties op bij anderen. Dit in tegenstelling tot heldere kleuren. Je kunt allerlei taupetinten met elkaar combineren of er een meer heldere kleur bij doen, voor wat meer 'pit'.

Ook oogschaduw in taupetinten is ideaal doordat deze tinten zo rustig en neutraal zijn. Ze vallen niet erg op en passen bij elke kleurtype.

De kleur taupe staat iedereen.

^ Complete outfit in taupetinten. Dit noemen we een ton sur ton combinatie, allemaal tinten van dezelfde kleur. Foto van expresso.nl

 

De kleur taupe staat iedereen.

^ Broek en shirt in de kleur taupe. Kleding van Little Soho.

De kleur taupe staat iedereen.

^ Taupekleurige coltrui. Foto: Little Soho.

Kleding in de kleur taupe.

^ Printjasje met een rokje in taupetinten. Kleding van Perfectly Basics.

Kleding in de kleur taupe.

^ Trui en mantel in taupetinten. Kleding van Perfectly Basics.

Kleding in de kleur taupe.

^ Een outfit in taupetinten hoeft echt niet saai te zijn! Kleding van Perfectly Basics.

Kleding in de kleur taupe.

^ Vest, top, sjaal en tas in taupetinten. Kleding van Perfectly Basics.

Kleding in de kleur taupe.

^ Winterjas in een lichte taupetint. Kleding van Perfectly Basics.

De kleur taupe staat iedereen.

^ Mouwloos taupekleurig vest op een zwarte ondergrond. Foto Little Soho.

Taupe is een kleur die iedereen staat.

^ TIP: Een bril in de kleur taupe is ideaal, een taupekleurige staat iedereen. En omdat de kleur neutraal is past hij bij al je kleding.

Oogschaduw in taupekleur.

^ Ook voor oogschaduw is taupe een ideale kleur die bijna overal bij past. Taupekleurige oogschaduw ziet er heel natuurlijk uit en staat eigenlijk iedereen. Deze is van het merk Catrice en is te koop bij Kruidvat en Etos. Foto van Etos.

Meer lezen?

* Wil je meer kleding zien in de kleur taupe? Bekijk dan hier mijn Pinterest-bord.

Taupe is een neutrale kleur. Wil je lezen wat neutrale kleuren precies zijn? Kijk dan hier.

* Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 16 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens langs voor het kleuradvies. Lees meer.

* Voor iedereen is wel een roodtint te vinden. Lees meer over de kleur rood.

* Petrol is een zogenaamde universele kleur. Lees meer over deze kleur.

* Wil je meer weten over universele kleuren? Lees dan dit blog.

* Houd je van grijs of wil je meer weten over de kleur grijs? Lees meer.