• darkblurbg
  • darkblurbg

De kleur taupe in je kast.

Gepubliceerd op: 17-11-2016

Taupe is volgens Wikipedia de aanduiding van een kleur ontleend aan het Frans, tevens refereert het aan de vachtkleur van de mol (Talpa europaea). Het is een grijs-bruine tint, veelvuldig gebruikt om de kleur van kleding en stoffen aan te duiden. Het is een neutrale kleur die veel mensen goed staat, helemaal als je het combineert met je beste accentkleuren! Maar zelfs alleen taupe kan super spannend staan.

Taupe is een ideale neutraal.

Taupe is een hele fijne neutrale kleur voor bijvoorbeeld kleding, oogschaduw, tassen en schoeisel. Deze kleur wordt ook wel leverkleur genoemd. Doordat er zowel bruin als grijs in deze kleur zit past hij zich gemakkelijk aan de meer opvallende kleuren. Het is dus eigenlijk een soort kameleon.

De kleur taupe staat iedereen.

De kleur taupe is een kleur die iedereen staat. En wanneer je taupe in allerlei leuke materialen met elkaar combineert wort je outfit meteen spannend, zoals je kunt zien bij de bovenstaande voorbeelden! Denk aan wol, suède, leer, kunstbont, katoen etc.

Neutrale kleuren.

Met neutrale kleuren worden kleuren bedoeld die niet in de kleurencirkel voorkomen (zoals geel, blauw, rood etc.). Het zijn rustige, onopvallende kleuren. Denk aan zwart, wit, bruintinten, grijstonen etc. Ze vormen de basis voor onze garderobe omdat je ze gemakkelijk kunt combineren met andere kleuren. Taupe is ook een geweldige neutrale kleur die bij iedereen past.

^ Je kunt taupe goed combineren met andere neutrale kleuren of juist met sprekende accentkleuren. Warme kleurtypes nemen het beste taupetinten met een gele ondertoon (zoals bijv. de hoed op de collage), koele kleurtypes nemen het beste de grijzere varianten (zoals de trui met de punten midden bovenaan).

* Taupekleurige oogschaduw ziet er heel natuurlijk uit en staat eigenlijk iedereen.

^ Warme  kleurtypes kunnen hun taupe het beste combineren met warme accentkleuren zoals op dit voorbeeld. Hier is een taupekleurige broek gecombineerd met duidelijk warme accentkleuren. De taupetint lijkt zo wat warmer. Kleuren beïnvloeden elkaar altijd.

Taupe is een ideale neutrale kleur.

^ Koele kleurtypes kunnen hun taupe het beste combineren met koele accentkleuren. Hier is dezelfde taupekleurige broek als op het voorbeeld hierboven gecombineerd met koele accentkleuren. De taupetint lijkt hierdoor automatisch wat koeler. Dit komt doordat de koele accentkleuren de taupetint beïnvloeden.

Taupe is een zgn. 'gedempte kleur'. Deze kleuren zijn gemengd met wat grijs. In het engels worden gedempte kleuren 'soft' genoemd. De neutrale zomer (soft summer) en de neutrale herfst (soft autumn) staan heel mooi in dit soort kleuren. Op het voorbeeld hier boven zie je voorbeelden van gedempt en helder.

Taupe is een ideale kleur.

Gedempt houdt in dat dit soort kleuren rustig en onopvallend zijn. Dat maakt dat de kleur taupe zo gemakkelijk is.  Taupe verveelt niet snel en roept weinig emoties op bij anderen. Dit in tegenstelling tot heldere kleuren. Je kunt allerlei taupetinten met elkaar combineren of er een meer heldere kleur bij doen, voor wat meer 'pit'.

Oogschaduw in taupetinten zijn ideaal doordat ze zo rustig en neutraal zijn.

De kleur taupe staat iedereen.

^ Broek en shirt in de kleur taupe. Kleding van Little Soho.

Kleding in de kleur taupe.

^ Print in taupetinten. Kleding van Perfectly Basics.

Kleding in de kleur taupe.

^ Trui en mantel in taupetinten. Kleding van Perfectly Basics.

Kleding in de kleur taupe.

^ Een outfit in taupetinten hoeft echt niet saai te zijn! Kleding van Perfectly Basics.

Kleding in de kleur taupe.

^ Vest, top, sjaal en tas in taupetinten. Kleding van Perfectly Basics.

Kleding in de kleur taupe.

^ Winterjas in een lichte taupetint. Kleding van Perfectly Basics.

Taupe is een kleur die iedereen staat.

^ TIP: Een bril in de kleur taupe is ideaal, een taupekleurige staat iedereen. En omdat de kleur neutraal is past hij bij al je kleding.

Oogschaduw in taupekleur.

^ Ook voor oogschaduw is taupe een ideale kleur die bijna overal bij past. Deze is van het merk Catrice en is te koop bij Kruidvat en Etos. Foto van Etos.

Meer lezen?

* Wil je meer kleding zien in de kleur taupe? Bekijk dan hier mijn Pinterest-bord.

Taupe is een neutrale kleur. Wil je lezen wat neutrale kleuren precies zijn? Kijk dan hier.

* Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 16 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens langs voor het kleuradvies. Lees meer.

* Voor iedereen is wel een roodtint te vinden. Lees meer over de kleur rood.

* Petrol is een zogenaamde universele kleur. Lees meer over deze kleur.

* Wil je meer weten over universele kleuren? Lees dan dit blog.

* Houd je van grijs of wil je meer weten over de kleur grijs? Lees meer.