• darkblurbg
  • darkblurbg

Rood past bij iedereen!

Gepubliceerd op: 11-06-2017

Vaak hoor ik van klanten dat rood hen niet staat. Voor iedereen is er echter wel een geweldige roodtint te vinden. Rood is een kleur die je moet durven dragen. Het is een opvallende kleur die staat voor o.a. passie, energie en kracht. Ook kan je met rood een vechtersmentaliteit laten zien. Niet voor niets droeg Theresa May afgelopen week een rood mantelpak. Ze wilde hiermee tonen dat ze strijdbaar is.

De kleur rood past bij iedereen.

^ Theresa May toont zich strijdbaar in het rood. Door je geheel in het rood te kleden kan niemand om je heen.

Ook kun je door middel van rood de aandacht naar je toe trekken. Een rood jasje houdt de aandacht van je publiek vast als je een presentatie moet houden. 

Is een rood jasje of pak je te veel dan kun je bijvoorbeeld een rode ketting of een rood sjaaltje gebruiken. Wil je een beetje rood gebruiken dan kun je ook een print nemen met wat rood er in. Verder kun je kiezen voor een vrij rustige roodtint.

Mannen kiezen vaak een rode stropdas in situaties die er toe doen. Obama droeg tijdens zijn inauguratie een rode stropdas in een rustige roodtint. Zoek je naar afbeeldingen van Obama dan zie je dat hij verder eigenlijk bijna altijd blauwe dassen draagt. Hij wil hiermee wat bescheiden overkomen. Blauw staat o.a. voor professionaliteit en betrouwbaarheid.

Een rode stropdas trekt de aandacht.

De kleur rood is te vinden in allerlei tinten. Van warmrood, koelrood, neutraal rood tot diep rood, licht rood, helderrood tot gedempt rood. Voor elke kleurtype zijn er dus wel goede roodtinten te vinden.

 

Allerlei verschillende roodtinten.

 

^ Voor elk kleurtype is er wel een roodtint te vinden. Zoals ik al zei is rood een opvallende kleur. Wil je niet te veel opvallen dan kan je het beste een een gedempte of donkere roodtint nemen.

Rood is voor alle seizoenstypes/ kleurtypes.

^ Rood is er voor alle seizoenstypes. Het lentetype neemt het beste heldere oranje-roodtinten. het zomertype gedempte bessenachtige roodtinten, het herfsttype gedempte oranjerode roodtinten (bijv. steenrood) en het wintertype heldere blauwachtige roodtinten of puur rood.

Rood is er voor iedereen.

^ Links warm rood (met veel geelpigment er in). Midden neutraal rood (hierin zit ongeveer evenveel geelpigment als blauwpigment). Rechts koel rood (in koele roodtinten zit meer blauwpigment).

Voorbeelden van koele roodtinten.

^ Koele roodtinten bevatten meer blauwpigment. Kijk bij allerlei bessen in de natuur, hiet kun je veel koele roodtinten vinden. Denk aan bijvoorbeeld frambozenrood en het rood van kersen. Blauwachtige roodtinten staan de koele kleurtypes het mooist. De koele kleurtypes zijn: het 'koele zomertype', het 'koele wintertype' en het 'zomer/wintertype'.

Warme roodtinten.

^ Warme roodtinten bevatten meer geelpigment. Ze staan de warme kleurtypes het mooist. Warme roodtinten gaan de oranje kant op. De warme kleurtypes zijn: het 'warme lentetype', het 'warme hersfttype' en het 'lente/herfsttype'.

Neutrale roodtinten.

^ Neutrale roodtinten bevatten ongeveer evenveel geel- als blauwpigment. Dit maakt dat de kleur neutraal is, niet echt warm en ook niet echt koel dus. De heldere-, gedempte-, diepe- en lichte kleurtypes staan neutrale roodtinten het beste.

Het rood van de luchtvaartmaatschappij Martinair.

 

^ Als je wat ouder bent ken je vast de roodtint van de luchtvaartmaatschappij 'Martinair' nog wel. De pakjes van de stewardessen waren helder rood. Deze roodtint is een neutrale roodtint en staat iedereen eigenlijk goed.

 

Voorbeelden van gedempte roodtinten.

 

^ Rood voor de gedempte kleurtypes: het 'gedempte zomertype', het 'gedempte herfsttype' en het 'zomer/herfsttype'. Zij staan het mooist in de gedemptere roodtinten zoals op het voorbeeld hierboven. Hun roodtinten zijn wat afgezwakt doordat er wat grijs doorheen gemengd is.

 

Roodtinten voor de diepe kleurtypes.

 

^ Roodtinten voor de diepe kleurtypes: dit zijn het 'diepe wintertype', het 'diepe herfsttype' en het 'herfst/wintertype'. Door diepe kleuren zit wat zwart gemengd, dit zorgt er voor dat de kleur verdonkert.

 

Voorbeelden van lichte roodtinten.

 

^ Roodtinten voor de lichte kleurtypes. Dit zijn het 'lichte zomertype', het 'lichte lentetype' en het 'lente/zomertype'. Hun roodtinten zijn gemengd met wat wit. Doe je veel wit bij rood dan krijg je roze of zalm.

Rood voor het heldere lentetype.

^ Roodtinten voor het heldere lentetype. Heldere kleurtypes staan het mooiste in felle roodtinten.

Rood accent voor het wintertype.

^ Rood accent voor de heldere kleurtypes: het heldere lentetype, het heldere wintertype en het lente/wintertype. Ook de koele winter staat mooi in een helder rood accent.

Zwart/wit met warm rood als accentkleur.

^ Zwart/wit met een heldere, vrij warme roodtint. Staat mooi bij de heldere kleurtypes (lente/wintertype, heldere wintertype, heldere lentetype).

 

Rood voor het heldere wintertype.

^ Rood voor het 'heldere wintertype'. Door middel van het gestreepte jasje kun je een beetje rood aan je outfit toevoegen.

Blauwe jurk met rode accenten.

^ Dit blauwe jurkje is vrij eenvoudig van snit. De mouwen zijn het speciale aan de jurk. Dit soort jurkjes zijn ideaal om mee te variëren  Ik heb hetzelfde jurkje vier keer anders gestyled, steeds met rode accenten. Linksboven met in een vrij casual stijl met een rood bolerootje met korte mouw, een donkerrode tas en donkerrode laarsjes. Rechtsboven vrij klassiek met een mooie printsjaal van zijde, een klassieke tas en rode pumps. Linksonder wat feestelijker met grote oorbellen met bloemen er aan, een feestelijk enveloptas en rode lakschoenen. Rechtsonder rustig met een blauwe tas en blauwe laarsjes en een rode broche als enige kleuraccent. 

Accessoires in de kleur rood.

^ Is een rood kledingstuk je wat te veel? Neem dan een rode accessoire. Bijvoorbeeld een sjaal, tas, ketting, oorbellen, ceintuur, (zonne)bril of een armband. Geeft meteen pit aan een neutrale outfit.

Meer lezen?

* Wil jij weten welk kleurtype jij bent? Doe dan de kleurenanalyse 'deluxe', ik werk met 16 verschillende kleurtypes lees meer.

* Uit onderzoek is gebleken dat mannen zich meer aangetrokken voelen tot vrouwen die op hun eerste date rood dragen. Ook is gebleken dat er op datingsites meer gekeken wordt op profielen van vrouwen die de kleur rood dragen. Lees meer.

* Wanneer je heel veel wit door rood mengt krijg je een rozetint. In deze blog laat ik alle soorten roze zien, van warm roze, neutraal roze tot koel roze. Lees meer.