• darkblurbg
  • darkblurbg

Rood past bij iedereen!

Gepubliceerd op: 11-06-2017

Vaak hoor ik van klanten dat rood hen niet staat. Voor iedereen is er echter wel een geweldige roodtint te vinden. Rood is een kleur die je moet durven dragen. Het is een opvallende kleur die staat voor o.a. passie, energie en kracht. Ook kan je met rood een vechtersmentaliteit laten zien. Niet voor niets droeg Theresa May afgelopen week een rood mantelpak. Ze wilde hiermee tonen dat ze strijdbaar is.

Ook kun je door middel van rood de aandacht naar je toe trekken. Een rood jasje houdt de aandacht van je publiek vast als je een presentatie moet houden. 

Is een rood jasje of pak je te veel dan kun je bijvoorbeeld een rode ketting of een rood sjaaltje gebruiken. Wil je een beetje rood gebruiken dan kun je ook een print nemen met wat rood er in. Verder kun je kiezen voor een vrij rustige roodtint.

Mannen kiezen vaak een rode stropdas in situaties die er toe doen. Obama droeg tijdens zijn inauguratie een rode stropdas in een rustige roodtint. Zoek je naar afbeeldingen van Obama dan zie je dat hij verder eigenlijk bijna altijd blauwe dassen draagt. Hij wil hiermee wat bescheiden overkomen. Blauw staat o.a. voor professionaliteit en betrouwbaarheid.

De kleur rood is te vinden in allerlei tinten. Van warmrood, koelrood, neutraal rood tot diep rood, licht rood, helderrood tot gedempt rood. Voor elke kleurtype zijn er dus wel goede roodtinten te vinden.

Verschillend roodtinten voor alle kleurtypes.

^ Voor elk kleurtype is er wel een roodtint te vinden. Zoals ik al zei is rood een opvallende kleur. Wil je niet te veel opvallen dan kan je het beste een een gedempte of donkere roodtint nemen.

Rood voor de vier seizoenen.

^ Roodtinten zijn er er voor alle seizoenstypes. Het lentetype neemt het beste heldere oranje-roodtinten. het zomertype gedempte bessenachtige roodtinten, het herfsttype gedempte oranjerode roodtinten (bijv. steenrood) en het wintertype heldere blauwachtige roodtinten of puur rood.

Rood staat iedereen.

^ Links warm rood (met veel geelpigment er in). Midden neutraal rood (hierin zit ongeveer evenveel geelpigment als blauwpigment). Rechts koel rood (in koele roodtinten zit meer blauwpigment).

Koele roodtinten bevatten meer blauwpigment. Kijk bij allerlei bessen in de natuur, hiet kun je veel koele roodtinten vinden. Denk aan bijvoorbeeld frambozenrood en het rood van kersen. Blauwachtige roodtinten staan de koele kleurtypes het mooist. De koele kleurtypes zijn: het 'koele zomertype', het 'koele wintertype' en het 'zomer/wintertype'.

Koel rood.

Warme roodtinten bevatten meer geelpigment. Ze staan de warme kleurtypes het mooist. Warme roodtinten gaan de oranje kant op. De warme kleurtypes zijn: het 'warme lentetype', het 'warme hersfttype' en het 'lente/herfsttype'.

Warm rood.

Neutrale roodtinten bevatten ongeveer evenveel geel- als blauwpigment. Dit maakt dat de kleur neutraal is, niet echt warm en ook niet echt koel dus. De heldere-, gedempte-, diepe- en lichte kleurtypes staan neutrale roodtinten het beste.

Voorbeelden van kleuren en kleding voor het neutrale zomertype.

^ Als je wat ouder bent ken je vast de roodtint van de luchtvaartmaatschappij 'Martinair' nog wel. De pakjes van de stewardessen waren helder rood. Deze roodtint is een neutrale roodtint en staat iedereen eigenlijk goed.

Rood voor de gedempte kleurtypes: het 'gedempte zomertype', het 'gedempte herfsttype' en het 'zomer/herfsttype'. Zij staan het mooist in de gedemptere roodtinten zoals op het voorbeeld hierboven. Hun roodtinten zijn wat afgezwakt doordat er wat grijs doorheen gemengd is.

Roodtinten voor de diepe kleurtypes: dit zijn het 'diepe wintertype', het 'diepe herfsttype' en het 'herfst/wintertype'. Door diepe kleuren zit wat zwart gemengd, dit zorgt er voor dat de kleur verdonkert.

Donkere roodtinten.

Roodtinten voor de lichte kleurtypes. Dit zijn het 'lichte zomertype', het 'lichte lentetype' en het 'lente/zomertype'. Hun roodtinten zijn gemengd met wat wit. Doe je veel wit bij rood dan krijg je roze of zalm.

Lichte roodtinten. Lichtrood.

^ Voorbeelden van licht rood.

Voorbeelden van licht rood.

^ Lichtrood staat lichte kleurtypes het mooist.

Roodtinten voor het heldere lentetype. Heldere kleurtypes staan het mooiste in felle roodtinten.

Draag een een rood accent.

^ Is een rood kledingstuk je wat te veel? Neem dan een rode accessoire. Bijvoorbeeld een sjaal, tas, ketting, oorbellen, ceintuur, (zonne)bril of een armband. Geeft meteen pit aan een neutrale outfit.

Neutrale roodtinten.

^

De kleur rood past bij iedereen.

^ Hier draag is een halsketting met lichtere en donkerder roodtinten.

De kleur rood past bij iedereen.

^ De roodtint van de sjaal en de laarsjes is vrij koel. Ik draag er bewust geen rode lipstick bij omdat die al snel te fel/hard is voor mij.

De kleur rood past bij iedereen.

^ Deze roze lipstick staat me veel mooier.

Meer lezen?

* Heb je altijd al willen weten welke kleuren jou laten stralen? Kom dan eens langs voor een kleuradvies (M/V). Ik werk met 26 verschillende kleurentypes. Lees meer.

* Uit onderzoek is gebleken dat mannen zich meer aangetrokken voelen tot vrouwen die op hun eerste date rood dragen. Ook is gebleken dat er op datingsites meer gekeken wordt op profielen van vrouwen die de kleur rood dragen. Lees meer.

* Rood, je houd ervan of je haat het. Rood is een kleur waar je niet omheen kunt. Het is een kleur die veel aandacht trekt. Daardoor is het een kleur die je moet durven dragen. In dit blog lees je meer over de psychologische betekenissen van deze kleur.

* Wanneer je heel veel wit door rood mengt krijg je een rozetint. In deze blog laat ik alle soorten roze zien, van warm roze, neutraal roze tot koel roze. Lees meer.