• darkblurbg
  • darkblurbg

Deze universele kleuren staan iedereen!

Gepubliceerd op: 11-09-2017

Je hebt vast wel eens gezocht naar één kleur om een groepje mensen mee te kleden. Bijvoorbeeld voor een koortje, een feestje, een sportwedstrijd, een optreden of voor op je werk. Vaak wordt er voor zwart of zwart/wit gekozen. Veel mensen hebben dit wel in de kast hangen, dus in die zin handig en logisch. Helaas staat zwart of zwart/wit maar heel weinig mensen echt heel goed. Kies daarom liever een universele kleur.

Gelukkig zijn er een aantal alternatieven die veel beter uitpakken bij een groep mensen. Op de afbeelding hieronder zie je 16 zogenaamde 'universele' kleuren. Dit zijn kleuren die eigenlijk iedereen wel goed staan. Het zijn misschien niet je topkleuren maar jullie zullen er als groep heel aardig in uit komen.

Vaak is jouw beste versie van een universele kleur een beetje anders. Afhankelijk van hoe, warm, koel, helder of gedempt je kleuren idealiter zouden moeten zijn. Ikzelf sta als zomertype bijvoorbeeld het mooist in de koele, gedemptere versies van de universele kleuren.

^ Deze paarstint staat mij als zomertype prima.

^ Deze neutrale blauwtint staat mij prachtig doordat ik een een duidelijk koel kleurtype ben.

Universele kleuren die iedereen staan.

De 16 universele kleuren zijn: zacht warm roze, warm roze, warm rood, donker neutraal rood, turkoois, maïsgeel, lavendelblauw, turkoois, petrol, zacht smaragdgroen, antracietgrijs, kiezel, neutraal blauw, paars, bordeauxrood en gebroken wit. Andere universele kleuren zijn: zacht warmroze, taupe, midden marineblauw, grijsblauw, watermeloen rood, neutraal grijs, jeansblauw.

Universele kleuren staan iedereen goed.

Hoe kan het dat er universele kleuren zijn? 

Universele kleuren zijn kleuren die qua kleurtemperatuur tussen warm en koel in zitten. Hierdoor staan ze iedereen eigenlijk wel goed.

Het blauw van de KLM.

Is het je wel eens opgevallen dat eigenlijk alle stewardessen van de KLM er heel chic uit zien in hun blauwe pakjes. Dit komt doordat de KLM heeft gekozen voor een neutrale blauw. Dit is een blauwtint met een klein beetje geel er in. In deze kleur komt elke stewardes prima tot zijn recht, onafhankelijk van welk kleurtype ze zijn. Omdat de KLM een dure vliegmaatschappij is willen ze graag kwaliteit uitstralen en dat lukt ze prima met deze kleur!

Blauw van de KLM.

^ Het blauw van de KLM is een universele kleur.

Het rood van Martinair.

Misschien herinner je je de luchtvaartmaatschappij Martinair nog wel. De stewardessen van Martinair droegen rode pakjes. Ook deze kleur was een neutrale rood. Niet echt warm en ook niet erg koel. Daarom stond dit rood ook weer iedereen goed.

Het rood van Martinair.

Ook de Emirates hebben deze roodtint gebruik in de hoedjes en de afwerking van de mantelpakjes.

Emirates rood en beige.

^ De hoedjes en afwerking van de rokken van de mantelpakjes bij Emirates is ook in een neutraal rood. Het beige en het gebroken wit maken het rood overigens een stuk minder sprekend.

Stewardessen Delta.

^ Ook Delta Air Lines heeft gekozen voor neutraal rood. Deze roodtint is iets koeler dan die van de Emirates. Zwart is een kleurversterker. Het maakt het rood sprekender.

Jeansblauw is een universele kleur.

^ Ook jeansblauw is een universele kleur.

Taupe is een universele kleur.

^ Ook taupe is een universele kleur. Wil je meer lezen over deze kleur? Kijk dan hier