• darkblurbg
  • darkblurbg

Pantone kleur van het jaar 2019: Living Coral.

Gepubliceerd op: 23-03-2019

Zoals elk jaar heeft het kleureninstituut Pantone eind vorig jaar de kleur voor 2019 bekend gemaakt. In 2018 jaar was dit 'Ultra Violet', in 2017 'Greenery', in 2016 'Rose Quartz' en in 2015 'Marsala'. Dit jaar is het de kleur 'Living Coral', een vrolijke koraaltint die erg draagbaar is nu de lente weer aanbreekt. Doordat koraal een zgn. 'universele kleur is' kun je hem met heel veel kleuren combineren.

Hoe combineer je 'Living Coral' ?

^ De kleur 'Living Coral' is op heel veel manieren te combineren. Op deze collage een aantal voorbeelden van kleuren waarmee je koraal zou kunnen combineren: kobaltblauw, zachtroze, zachtgeel en warm rood.

Koraal is een kleur die hier al een aantal zomers volop in de winkels te vinden is.

Dit zegt Pantone over de kleur:

De kleur 'Living Coral' is levendig en toch zacht. Deze kleur omarmt je met warmte en biedt comfort en opgewektheid in jouw constant veranderende omgeving, zegt men op de website van het kleureninstituut Pantone.  Volgens Pantone is 'Living Coral' een levendige en bezielende tint wiens gouden ondertoon zorgt voor een zachtere uitstraling.

De kleur voelt aantrekkelijk en stimuleert activiteit, is optimistisch en suggereert speelse expressie.

'Living Coral' is één van de meest unieke en stimulerende kleuren die je in de natuur kan terugvinden. De zee maakt de kleur ongrijpbaar maar des te meer glorieus. Het vibrerende water zorgt ervoor dat de tint levendig en bruisend overkomt. Pantone 'Living Coral' doet denken aan koraalriffen die onderdak bieden aan een diverse caleidoscoop van kleuren.

Een hoop mooie woorden voor deze kleur. Maar hoe ga je hem dragen? Nu het lente wordt is 'Living Coral' een fijne, vrolijke kleur om aan je garderobe toe te voegen.

'Living Coral' is een wat warmere, koraalachtige tint. De kleur is echter niet zo warm als oranje.

'Living Coral' past het beste bij mensen met een warmere kleuring. Vooral de lichte lente, de warme lente, het lente/herfsttype, het lente/zomertype, het heldere herfsttype en de heldere lente staan prachtig in deze kleur. Het zorgt ervoor dat hun huid er gezond en glanzend uitziet.

Gedemptere kleurtypes zoals het warme herfsttype, het neutrale herfsttype en het neutrale lentetype nemen het beste een wat gedemptere koraaltint.

Koele kleurtypes kunnen deze koraaltint beter aan hun onderlichaam dragen. Zij staan namelijk beter in koele rozetinten. Draag aan je bovenlichaam kleuren uit je kleurenpalet.

Neem je een niet al te warme koraaltint dan komen veel mensen redelijk goed weg met deze kleur. Het is namelijk een zgn. 'universele kleur'. Universele kleuren zijn kleuren die niet heel uitgesproken warm of koel zijn, ze staan veel mensen daardoor heel redelijk.

 

Pantone color 2019 - Living coral.

^ Voorbeelden kleding, accessoires en make-up Living Coral in de Pantonekleur van 2019.

Pantone color 2019 - Living coral.

^ Jurkje in de kleur 'Living Coral'.

Pantone color 2019 - Living coral.

^ Je kunt het verder ook rustig houden, zoals ik op deze collage gedaan heb. 'Living Coral' is van zichzelf al een sprekende kleur. Hij combineert daarom heel goed met neutrale kleuren als wit en denim of met een rustig printje. Zo gaat de aandacht helemaal naar het koraal.

 

Pantone color 2019 - Living coral.

^ 'Living Coral' past ook heel mooi bij dit zachte turkoois. Met gouden accentjes heel leuk voor het 'warme lentetype' of het 'lichte lentetype'.

Living Coral, de Pantone kleur van 2019.

^ Of combineer het koraal met lichtblauw. Doordat het koraal hier aan het onderlichaam komt kan dit ook heel goed als je niet zo mooi in warmere kleuren staat. Kleding van H&M. Dit lichtgekleurde setje staat heel mooi bij het lichte zomertype en het koele zomertype.

Pantone color 2019 - Living coral.

^ Neutrale kleuren zoals, jeansblauw, wit, zwart en taupe zijn altijd goed bij koraal.

Living coral, kleur van 2019.

^ 'Living Coral' gecombineerd geweldig goed met turkoois en petrol.

Pantone color 2019 - Living coral.

^ Ben je een koel kleurtype, dan kun je koraal niet zo goed bij je gezicht hebben. Neem dan een broek (of rok) in deze kleur en draag één van je beste kleuren meteen onder je gezicht. Een kleur die je onder je middel draagt heeft geen invloed op je huidskleur.

 

Pantone color 2019 - Living coral.

^ Koraal met wit staat lekker fris en zomers.

Meer lezen?

* Koraal is een warmere rozetint en staat daarom het beste bij warme kleurtypes. Er zijn echter voor alle kleurtypes rozetinten te vinden. Lees hier meer over de kleur roze.

* Ik vertelde al dat koraal een zgn. 'universele kleur' is. In dit blog lees je meer over universele kleuren.

* 'Ultra Violet' was de Pantone kleur van 2018. Paars is ook een universele kleur, maar kan ook warm of koel zijn. Lees hier meer.

* 'Greenery' was de kleur van 2017. Ook van groen zijn warme en koele varianten. Die kun je zien in dit blog.

* Meer voorbeelden zien van deze kleur? Bekijk dan mijn Pinterest-bord over Living Coral.