• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe draag je de klassieke coltrui?

Gepubliceerd op: 03-11-2018

Nu de herfst weer in volle gang is, is een klassiek coltruitje een heel fijn kledingstuk om in je kast te hebben. Het is een kledingstuk dat gemakkelijk te stylen is. Je ziet er in een coltrui heel verzorgd uit en hij houdt je lekker warm.

De klassieke coltrui is een coltruitje in een model dat mooi aansluit op het lichaam. Het draagt comfortabel, is lekker warm en staat chic en tijdloos. Echt een goed item om aan te schaffen als je er nog geen hebt.

Je kunt een coltrui heel gemakkelijk combineren. Bijvoorbeeld met een rokje, een jeans of een nette pantalon.

Hoe draag je de klassieke coltrui?

Je kunt een coltruitje prima casual dragen, met bijvoorbeeld een jeans of een spijkerrokje. Maar je kunt het ook heel verzorgd dragen voor op het werk. Style het dan met een net rokje of een mooie pantalon en combineer er een paar klassieke leren schoenen en draag er een stijlvolle handtas bij. En combineer je een dun coltruitje met een mooie rok, een 15 denier panty, een hoge hak en een mooie clutch dan kun je het zelfs prima aan naar een feestje.

Het beste neem een coltruitje van fijne wol, wol blijft mooi en eventuele 'pillen' kun je gemakkelijk verwijderen. Dit in tegenstelling tot truien van acryl. Op www.bijenkorf.nl vind je heel veel coltruien in allerlei kleuren en prijsklasses en van verschillende merken.

Ben je een echte koukleum? Neem dan een coltrui van kasjmier. Kasjmier is een type wol afkomstig van de Kasjmirgeit. Deze wol is extreem warm, een dun truitje geeft al enorm veel warmte.

Is je hals niet zo strak meer? Dan is een coltruitje ideaal!

Een coltrui staat het moois bij vrouwen met een normale of lange hals. Heb je een korte hals neem dan liever kleding met een lagere halsuitsnijding of probeer een turtleneck. Een turtleneck is een col die iets lager is dan een gewonen col.

Een coltrui is qua sieraden niet veel nodig. Je hebt immers al een col in je hals. Draag er een paar eenvoudige oorbelletjes bij en een klassiek horloge en klaar ben je!

Een coltrui staat het mooist bij vrouwen met een normale of kleine boezem. Wanneer je een grote boezem hebt lijkt deze nog groter in een coltrui. Heb je een grotere buste? Dan kun je beter een soepel vallend coltruitje met een lage hangcol nemen. Blijf in elk geval weg van stijve coltruien van dikke wol.

Recept voor een geslaagde outfit: Neem een simpel coltruitje van fijne wol, een mooie donkerblauwe jeans, een mooie leren riem en een klassieke handtas en je ziet er in één handomdraai verzorgd en vlot uit!

Hoe combineer je een coltrui?

^ Een coltrui in een neutrale kleur is altijd goed, maar probeer zeker ook eens een coltrui in een opvallende kleur.

Hoe combineer je een coltrui?

^ Foto van Steps.

Hoe draag je de klassieke coltrui?

^ Ga je voor opvallende kleuren, pas ze dan aan bij jouw kleurtype. Hierboven zie je voorbeelden van coltruien in warme kleuren (links) en koele kleuren (rechts).

Hoe draag je de klassieke coltrui?

^ Neem een coltrui en combineer hem met een nette pantalon en pumps en je ziet er super verzorgd uit. Camel is een klassieke kleur, geschikt voor de warme kleurtypes.

Hoe draag je de klassieke coltrui?

^ Coltrui met een elegante omslagdoek in een opvallende kleur.

Hoe draag je de klassieke coltrui?

^ Of draag een coltrui lekker casual en nonchalant met een heerlijk joggingbroekje, een paar witte gympjes en een sportieve wollen jas. Kleding: Little Soho.

Hoe draag je de klassieke coltrui?

^ Deze combi van een coltrui, leren jasje, een zwierig printrokje en kniehoge laarzen geeft je meteen een vrouwelijke, maar zeker niet 'tuttige' look. Kleding: Little Soho.

 

^ Stijlvol, maar ook heel draagbaar: Coltruitje gedragen met een vest met vleermuismouwen en een leren broek. Kleding: Little Soho.

Hoe draag je de klassieke coltrui?

^ Alles in het zwart voor een fijne look: jasje, coltrui, leren broek en laarsjes. Het coltruitje zorgt er voor dat het geheel niet te sexy wordt. Kleding: Little Soho.

Hoe draag je de klassieke coltrui?

^ Verzorgde look, mooi voor op het werk. Dit jurkje met col heeft veel weg van de klassieke coltrui en is super gemakkelijk te stylen.

Hoe draag je de klassieke coltrui?

^ Dit mouwloze coltruitje staat heel chic en laat slanke armen mooi tot zijn recht komen. Deze halslijn noemen we een turtleneck. De col is iets korter dan bij een coltrui.

Hoe draag je de klassieke coltrui?

^ Dit ribgebreide coltruitje met ballonmouw (van Ralph Lauren) is net wat specialer dan een coltruitje met een normale mouw. Te koop bij de Bijenkorf.

Hoe draag je de klassieke coltrui?

^ Dit coltruitje in wolblend (van Liu Jo) is net even wat chiquer en aparter door de  studs en strass-steentjes. Te koop bij de Bijenkorf.

Hoe draag je de klassieke coltrui?

^ Deze klassieke coltrui met opengewerkte schouders is ook wat meer trendy.

Hoe combineer je een coltrui?

^ Je kunt natuurlijk ook voor kleur gaan! Deze rode coltrui heeft uitlopende mouwen. Foto van ASOS.

Hoe combineer je een coltrui?

^ Coltruitje vrouwelijk/stoer gecombineerd met een leren broek en een comfy vest. Kleding: Little Soho.

Hoe draag je een coltrui?

^  Een lange, gebreide coltrui van zachte kwaliteit met wol. De trui heeft verlaagde schoudernaden en een brede, ribgebreide boord aan de onderkant en onder aan de mouwen. Op een leather look broek en met witte gympjes krijg je een stoere, casual look. Foto van H & M.

Hoe draag je een coltrui?

^ Je garderobe verrijken met een stijlvolle, warme trui? Deze van American Vintage is het einde van je zoektocht. Het naturelkleurige design is gemaakt van zacht, gebreid materiaal en komt met een col. Voor een speelse look, loopt de trui naar de onderkant iets wijder uit. Deels gemaakt van alpaca wol. Col voor extra warmte. Oversized model gedragen op een skinny jeans en stoere boots. Foto van Little Soho.

 

Coltui van Repeat.

^ De roze coltrui van Repeat voegt een leuke kleuraccent toe aan deze outfit. Foto van Perfectly Basics.

Coltui van Repeat.

^ Coltui van Repeat, gedragen op een wijde broek met sneakers. Foto van Perfectly Basics.

Coltrui voor dames.

^ Coltrui van het merk Drycorn, gedragen op een faux wijde leren cirkelrok (ook van Drycorn). Foto van Perfectly Basics.

Coltui voor dames.

^ Coltrui van het merk Belluna, gedragen op een kort spijkerrokje. Foto van Perfectly Basics.

Meer lezen?

* Een ander kledingstuk dat fijn is om in je kast te hebben is een jasje van soepel leer. Je kunt het dragen in plaats van een colbertje, zo zie je er net wat stoerder uit. Lees meer.

* De Parijse vrouw draagt ook vaak een klassiek coltruitje. Lees hier meer over hoe jij je kunt kleden in de Parijse stijl.

* Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan hier mijn Pinterest-bord over de coltrui. 

* Met tijdloze kledingstukken en accessoires leg je een goede basis voor een duur ogende garderobe. Een coltrui is een goed voorbeeld van een tijdloos kledingstuk. Lees meer.

* Een camelcoat is nog zo'n tijdloze klassieker. Lees in dit blog hoe je hem kunt dragen.

* We hebben allemaal zogenaamde 'toppers' en 'floppers' in onze kast hangen. Wil jij weten of je aankopen een 'topper' of een 'flopper' worden? Lees meer.

* Ken jij het principe van het werken met een kledingcapsule? Met een goed samengestelde kledingcapsule kun je steeds weer opnieuw variëren. Een coltruitje is een fijn onderdeel voor een kledingcapsule. Lees meer.