• darkblurbg
  • darkblurbg

Kleed je in de Parijse stijl/ Parisian chic.

Gepubliceerd op: 02-04-2017

Wil je er chic, elegant en een tikje mysterieus uitzien? Kleed je dan als een Parisienne. Het leuke van deze stijl is dat de kledingsetjes er uit zien alsof zonder enige moeite zijn samengesteld. Geloof me, dit is echt niet altijd het geval :-) Lees mijn tips en twijfel nooit meer over wat je aan moet doen om er uit te zien als een echte Franse dame. Dit zijn de tricks en trucs.

Hoe kleed je je in de Parijse stijl?

De Parijse vrouw kleedt zich graag in mooie tijdloze basics. Je ziet veel effen stoffen van mooie kwaliteit zoals bijvoorbeeld een mooie wool-blend. 

De kleuren zijn bij de nonchalant-chique Parijse stijl bijna altijd neutraal, bijvoorbeeld:

- grijs,

- zwart,

- wit, offwhite of crème,

- beige,

- camel,

- donkerblauw. 

Tops die passen bij de Parijse stijl.

^ Voorbeelden van tops die goed passen bij de Parijse stijl. Ze hebben een wittint of een zachte, neutrale pastelkleur. De modellen zijn vrij eenvoudig en bevatten weinig poespas.

Parijse stijl must haves

10 Onmisbare onderdelen voor de Parisienne: 

- 1. Een klassieke trenchcoat.

- 2. Een aantal spijkerbroeken: een eenvoudige donkere jeans, een wat lichter exemplaar of een mooie skinny jeans.

- 3. Een mooie zwarte lange broek.

- 4. Een chique blouse in wit of creme.

- 5. Een zwart leren jasje.

- 6. Een gestreept truitje (donkerblauw-wit).

- 7. Een tijdloze handtas van mooi soepel leer in een neutrale kleur zoals bruin, donkerblauw of zwart.

- 8. Mooie basic hemdjes of topjes in bijv. wit, crème, donkerblauw of zwart.

- 9. Een horloge van goede kwaliteit. Klassiek model in zilverkleur, goudkleur of een combinatie hiervan.

-  10 En ... een goede zonnebril mag bij de Parijse stijl natuurlijk niet ontbreken.

Verder zien we vaak een coltruitje of een ander simpel maar chique truitje, een witte blouse, een aansluitend rokje, een blazertje en mooie schoenen van echt leer. Sieraden zijn vaak vrij klassiek. Ook zien we de baret vaak terug bij de Parijse vrouw.

Met deze onderdelen kun je eindeloos variëren, afhankelijk van de gelegenheid waar je je voor kleedt. 

De klassieke Chanel 2.55 tas.

^ De klassieke Chanel 2.55 tas is een echt collecters item en past geweldige goed bij de Parijse stijl.

^ Met deze onderdelen straal je moeiteloos de Parijse stijl uit.

Hoe kleed je je in de Parijse stijl?

 

 

^ Voorbeelden van kledingstukken die passen bij de Parijse stijl.

Hoe kleed je je in de Parijse stijl?

^ Onderdelen die je vaak ziet bij de Parijse vrouw.

T-shirts in de Parijse stijl.

^ T-shirts in de Parijse stijl. Vaak zijn ze effen (en in een neutrale kleur) of hebben ze een streepje.

Ook de klassieke coltrui past heel goed bij de Parijse stijl. Neem er een van mooie, fijne wol in een aansluitend model. Met neutrale kleuren als zwart, donkergrijs of marineblauw zit je altijd goed. 

Wat verder belangrijk is bij de Parijse stijl:

- Zorg voor mooie leren schoenen of laarzen met een klassieke snit. Bijvoorbeeld ballerina's, een paar hoge, vrij klassieke hakken of mooi aansluitende, slank gesneden laarzen.

Kies je voor hakken? Zorg er dan wel voor dat je hier goed op kunt lopen. Strompelen op een paar hakken is niet sexy...

- Houd je kapsel en make-up verzorgd en vrij eenvoudig. Neem een neutrale lipstickkleur, een rode lipstick kan een goede aanvulling zijn en past erg goed bij deze stijl. Het haar van de Parisienne is nonchalant gestyled, maar ziet er altijd goed verzorgd uit.

- Een echte Parisienne laat kleding met glitters links liggen en blijft weg van opvallende logo's. De kleding is chic, vrouwelijk en soms een beetje mysterieus maar nooit ordinair. Ze combineert duurdere kledingstukken met betaalbare exemplaren. Kwaliteit is erg belangrijk voor de Parijse vrouw. Andere veel voorkomende kledingstukken bij de 'Parisian chique stijl' zijn: de mannenblazer, een mooie zijden blouse, een mooi wollen rokje en het kleine zwarte jurkje (de LBD).

- Zorg voor een aantal goede basics. Deze vul je aan met een aantal wat meer 'trendy' items, bijvoorbeeld een hippe zonnebril (waarvan je nu al weet dat hij het volgend jaar al weer uit de mode is) of een betaalbaar truitje van bijvoorbeeld de Zara. Geef het overgrote deel van je kledingbudget uit aan aan kwalitatief goede basisstukken. Hiermee zul je heel lang gaan doen. Zorg voor eenvoudige, maar mooie basisstukken zonder veel opsmuk, zo raak je er niet snel op uitgekeken. Je trendstukken mogen meer uitgewerkt en van een wat minder  goede kwaliteit zijn, deze zul je toch snel weer vervangen.

- De Parijse stijl is ingetogen, maar sprankelend. Hang je zelf niet vol met mooie sieraden. Dat is meer de Amerikaanse stijl ;-) Kies voor of een paar mooie oorbellen of die ketting.

- Houd je er van om wijdere kledingstukken te dragen? Combineer voor een chique look een wijde broek met een strakke bovenkant of andersom: een strakke rok met een losser vallende bovenkant.

- Wil je meer weten over de Parijse stijl? Lees dan het boek 'La Parisienne' van Ines de la Fressange. Ines is een van de bekendste Franse stijliconen. Ze is jarenlang model geweest - onder andere voor Chanel - en heeft met alle grote ontwerpers samengewerkt. Ines is als geen ander thuis in de wereld van de mode en de goede smaak. In dit boek deelt ze haar geheimen. Behalve een heel praktisch boek is La Parisienne ook een onmisbare reisgids voor de 'fashionista'. Ines toont ons haar favoriete adresjes voor kleding, beauty en ook voor je huis, in Parijs en online. Daarnaast onthult deze gids een aantal geheime plekken: de leukste hotels en beste restaurants, routes naar minder bekende bezienswaardigheden en adresjes speciaal voor kinderen. La Parisienne is geschreven in samenwerking met modejournaliste Sophie Gachet van Elle. Hier vindt je de link naar mijn Pinterest bord over Ines.

Een baret past geweldig bij de Parijse stijl.

^ Een baret past geweldig bij de Parijse stijl.

Wil je meer lezen?

* Dit blog gaat over de stijl van Audrey Hepburn. Haar stijlpersoonlijkheid is de 'Gamin stijl' met een Frans tintje.

* De Parijse stijl is vrij tijdloos. Ben je op zoek naar kledingstukken en accessoires die lang mee gaan? In dit blog laat ik je zien waar je dan op kunt letten.

* De Parijse vrouw draag graag een baret. De baret is overigens weer helemaal terug in het modebeeld. Kijk op mijn Pinterest-bord voor leuke, inspirerende  afbeeldingen.

* Wil je mijn Pinterest-bord zien over de stijl van Brigitte Macron? Kijk dan hier.

* Op mijn Pinterest-bord zie je heel veel inspirerende foto's over de Parijse stijl. Lees meer.

* Is de Parijse stijl misschien niet helemaal jouw smaak en ben jij benieuwd geworden naar wat dan wel jouw persoonlijke stijl is? Er is op dit gebied heel veel mogelijk. Klassiek, natuurlijk, chic, vrouwelijk, extravagant, enz., enz. Je houdt vaak niet van één stijlvorm maar van een combinatie van een aantal stijlen. Boek een stijladvies, dan kunnen we samen op zoek gaan naar wat bij jou die unieke combinatie is. Wil je samen met mij op zoek naar wat jouw persoonlijke stijl is? Boek dan een stijladvies. Tijdens dit advies bekijken we hoe je leven er op dit moment uitziet en wat je uit wilt stralen op verschillende momenten van je leven. Komt dit overeen met hoe je jezelf kleed? 
We hebben de beschikking posters van alle 21 subtypes en ik heb ook voorbeeldaccessoires bij de hand. Je neemt ca. 25-30 kledingstukken en/of accessoires laten zien waarbij je je prettig voelt. Deze kledingstukken kunnen veel informatie geven over je persoonlijke smaak. Lees meer.

* Woon je te ver weg, maar ben jij toch benieuwd naar wat jouw unieke mix van stijltypes is? Bestel dan mijn e-book: 'WAT IS MIJN PERSOONLIJKE STIJL?' voor vrouwen.
Door middel van kleding kan iemand zichzelf uitdrukken. Ik merk dat veel van mijn klanten totaal geen idee wat hun stijlpersoonlijkheid is. Ze kopen eenvoudigweg allerlei losse items. Na vaak lang zoeken zijn ze allang bij dat ze iets redelijks hebben gevonden. Met als gevolg dat er totaal geen samenhang in hun kledingkast is en ze steeds het idee hebben dat ze 'niets hebben om aan te trekken'. Ondanks dat ze soms een kast boordevol kleding hebben (vaak ongedragen en met de prijskaartjes er nog aan...). Wie haar stijlvoorkeuren kent kan gemakkelijker een evenwichtige garderobe samenstellen. Ook kun je door deze kennis bewuster spelen met stijl. Je weet wat je doet wanneer je je kleedt. 
Wanneer je je eigen smaak kent heb je minder miskopen, doordat je alleen die kleding koopt die bij jouw persoonlijke stijl past. Je laat je minder beinvloeden door mode of door wat anderen zeggen of vinden. Heel handig in kledingwinkels ;-)
Iedereen heeft minstens één dominante basisstijl en vaak zijn het er twee of drie subtypes waarin je jezelf herkent. Juist deze unieke mix van stijlen drukt je stijlpersoonlijkheid uit.
Veel mensen weten totaal niet hoe ze hun persoonlijke kledingsmaak moeten omschrijven. Dit kan o.a sportief, tijdloos chic, romantisch, natuurlijk, creatief, elegant, dramatisch, trendy, landelijk, vrouwelijk stoer of city chic zijn. Ik laat je in dit e-book van 80 pagina's de vier hoofdtypes en 21 verschillende subtypes zien, uiteraard compleet met vele kleurenfoto's ter verduidelijking. Vaak gaat je voorkeur uit naar een combinatie van twee of drie stijlen. Welke stijltypes jouw voorkeur hebben leer je aan de hand van dit handige e-book. Verder een overzicht van beroemde stijliconen van toen en nu van allerlei oude en nieuwe stijlinvloeden op de mode. Wie haar stijl kent kan gemakkelijker en bewuster met mode en kleding 'spelen'. Hiermee bedoel ik dat je bewust weet waar je mee bezig bent als je je outfit samenstelt en expres bewust iets 'fout' doet, gewoon omdat jij dat leuk vindt. Zo kun je bijvoorbeeld twee stijlen met elkaar mixen die eigenlijk niet zo goed bij elkaar passen, maar waardoor het geheel wel interessanter, spannender of meer 'jij' wordt. Je hebt hiervoor geen e-reader nodig. Lees hier hoe je het e-book kunt bestellen.