• darkblurbg
  • darkblurbg

Heb jij de voordelen van een leren jasje al ontdekt?

Gepubliceerd op: 10-10-2018

Ik lees regelmatig in de media dat er steeds meer kledingwinkels die gespecialiseerd zijn in leer verdwijnen. Dat is jammer, want een leren jasje is een ideaal kledingstuk. Het is een hele goede investering, doordat leer in het dragen steeds mooier wordt.

De voordelen van een soepel leren jasje:

1. Je kunt een jasje van soepel leer heel goed in de plaats van een colbertje dragen. Een leren jasje is net even wat stoerder dan een colbertje, terwijl je als je hem goed combineert er toch verzorgd uitziet.

2. Je kunt een jasje van zacht leer heel goed binnenshuis dragen. Vaak is dit zachte leer schapenleer of lamsleer.

3. Het geeft het je veel mogelijkheden bij het stylen van je outfits. Je kunt het leren jasje op allerlei manieren dragen, bijvoorbeeld: zakelijk, gekleed, casual, sportief, feestelijk, zakelijk, maar ook lekker stoer.

Een leren jasje kunt je ook goed zakelijk dragen.

^ Een leren jasje kunt je ook goed zakelijk dragen. Foto van Madeleine Fashion.

4. Een leren jasje wordt door het dragen steeds mooier. Onderhoud het leer wel af en toe.

5. Tegenwoordig hoor je steeds meer stemmen opgaan voor faux-leer. Ik vind leer wel veel mooier vallen dan kunstleer. Soms zie je wel hele mooie kunstsuède, dit materiaal kan ook in de wasmachine. Maar draag je liever geen echt leer dan kun je uiteraard ook kiezen voor kunstleer. Tegenwoordig is dit volop te vinden.

Vind je een leren jasje te prijzig? Je kunt ook een tweedehands- of vintage-jasje overwegen. Bij o.a. thenextcloset.com vind je hele mooie exemplaren voor een fractie van de normale prijs. Kijk bij: kleding--> jassen-->leer. Wist je dat je een leren jasje ook kunt laten stomen bij de stomerij?

6. Je kunt een leren jasje het hele jaar aan. In het voorjaar, in de zomer en in de herfst kun je het zowel binnens- als buitenshuis dragen. In de winter kun je het binnenshuis aan.

7. Voor iedereen is er wel een leren jasje te vinden. Ze zijn te koop in allerlei stijlen, kleuren en modellen. Zoek bijvoorbeeld naar het leermerk Arma of Goosecraft of kijk bij de Nederlandse internetwinkel Little Soho. De Bijenkorf heeft ook veel keuze.

Wil je een veelzijdig leren jasje?  Een leren jasje in een neutrale (onopvallende) kleur en neem je een wat tijdlozer model... Dan zul je er jaren mee vooruit kunnen!

Een leren jasje is een ideaal kledingstuk om mee te combineren.

^ Dit zachtgroene jasje (van het merk Arma) is heel fijn in het dragen, doordat het ongevoerd is. Het leer is bovendien bewerkt met kleine gaatjes die er in geperforeerd zijn. Zo is het heel geschikt om binnenshuis te dragen.

De voordelen van een leren jasje.

^ Dit donkerblauwe leren jasje van Arma heb ik al een aantal jaren. Het model is tijdloos en is heel gemakkelijk te combineren. Het is hetzelfde jasje als op de foto bovenaan dit artikel. Het het jasje is vrij klassiek en heeft een soort Chanel-stijl.

De neutrale kleur (donkerblauw) maakt dat het extra makkelijk te combineren is. Je kunt het jasje casual stylen zoals hier, maar ook zakelijk dragen met een net jurkje of met een mooie pantalon (of een rustige, donkerblauw jeans) en een keurige effen blouse eronder.

Het fijne voor mij van dit jasje is dat er in de mouw en aan de zijkant een strook rekbare tricot stof zit (op de bovenstaande foto kun je deze strook zien zitten). Ik heb vrij brede schouders en zo heb ik meer ruimte en bewegingsvrijheid bij de schouders.

Een leren jasje is een hele goede inverstering.

^ Dit oranje leren jasje van Arma heeft een 'bikermodel' met een klein opstaand kraagje. Met zo'n felgekleurd jasje voeg je meteen een dosis kleur toe aan je outfit.

Heb jij al een leren jasje?

^ Gecombineerd met een warme sjaal kun je een leren jasje een groot deel van het jaar buiten dragen. Kleding van Little Soho.

Een leren jasje kunt je ook goed zakelijk dragen.

^ Dit leren jasje heeft een opvallende kleur. Het is van Madeleine Fashion.

 

Metallic leren jasje.

^ Dit leren jasje heeft een metallic afwerking, dat maakt het speciaal. Kleding van Little Soho.

Heb jij al een leren jasje in je kast hangen?

^ Je kunt een leren jasje ook sportief dragen. Kleding van Madeleine Fashion.

Heb jij al een leren jasje in je kast hangen?

^ Hier is een leren jasje gecombineerd met een metallic plissérok. Kleding van Little Soho.

Must-have: leren jasje.

^ Ook een leren jasje in een lichte kleur kan heel leuk staan. Dit kimono-achtige modelletje met een striksluiting is te koop bij Little Soho.

Meer lezen?

* Vind je combineren lastig? Begin eens met een jurkje. Lees meer.

* Spreekt de vrouwelijk stoere stijl je aan? Dit blog gaat over dit stijltype.

* Wil je weten hoe je je garderobe up-to-date kunt houden? Lees dan dit blog.

* Voor elk stijltype is er wel een leren jasje te vinden. Lees meer.

* Wil je mijn Pinterest-Bord over het leren jasje zien of volgen? Kijk dan hier.