• darkblurbg
  • darkblurbg

Een leren jasje voor elk stijltype.

Gepubliceerd op: 26-10-2018

Een leren jasje is een ideaal kledingstuk om in de kast te hebben, schreef ik een tijdje geleden. Het leuke is dat er voor elke stijlpersoonlijkheid wel een geschikt leren jasje te vinden is. Of je nu houdt van klassiek, natuurlijk, vrouwelijk, stoer, casual, sportief, extravagant of romantisch... het maakt niet uit!

De leren jasjes  die je vindt in dit blog zijn momenteel (november 2018) verkrijgbaar bij de Bijenkorf of Little Soho. Het zijn jasjes van dun leer, zodat ze ook goed binnen te dragen zijn i.p.v. een colbertje.

Om leren kleding hangt vaak een wat stoer imago. Dit komt doordat we leren kledingstukken associeren met een motorkleding. Verder werkt de textuur van leer dit stoere gevoel in de hand. Een leren jasje geeft ons dan ook een Yang gevoel. Leer is een stevig en zwaarder materiaal. Onderaan dit blog vindt je een link naar een blog over Yin en Yang in kleding.

Je kunt door middel van een leren jasje gemakkelijk een stoerdere draai geven aan je outfit. Je kunt echter met een leren jasje alle kanten op, een leren jasje hoef je zeker niet persé stoer te dragen. Bijvoorbeeld romantisch, gekleed of chic is net zo goed mogelijk.

Draag je liever geen echt leer dan kun je ook kiezen voor kunstleer. Tegenwoordig is dit ook volop te vinden.

Een leren jasje voor elke stijltype.

^ Met de jeans en witte sneakers oogt dit leren jasje met afritsbare capuchon heel sportief. Door de afritsbare capuchon geeft dit jasje je extra opties om te het stylen. Als je de capouchon er af haalt kun je het jasje ook gekleder dragen. Kleding Little Soho.

 

Een leren jasje voor elke stijltype.

^ Door een leren jasje te dragen op een jurkje en te combineren met enkelbooties met een lage hak krijgen we een nette, maar toch ook vrij casual combinatieKleding van Little Soho.

Een leren jasje voor elke stijltype.

^ Een leren jasje kun je ook prima zakelijk dragen. Wanneer je voor neutrale kleuren als zwart, grijs, bruin of donkerblauw kiest zit je altijd goed. Neem een rustig model zoals dit exemplaar. Foto: Little Soho.

Een leren jasje voor elke stijltype.

^ Gecombineerd met een t-shirtje met opdruk, een strokenrokje rok en witte gympen draag je een leren jasje lekker sportief. Kleding van Little Soho.

Een leren jasje voor elke stijltype.

^ Een biker jas met een mooi jurkje en hooggehakte laarsjes staat lekker vlot en vrouwelijkFoto Bijenkorf.

Een leren jasje voor elke stijltype.

^ Ben je meer van het romantische maar hoeft het ook weer niet al te zoet...? Combineer dan een jurkje met ruches met een leren jasje en cowboy laarsjesKleding van Little Soho.

Een leren jasje in elke stijl.

^ Casual stijl. Een leren jasje op een jeans en een eenvoudig t-shirt. Kleding van Little Soho.

Een leren jasje in elke stijl.

^ Romantisch en stoer. Een wit leren bikerjasje op een jeans en een gebloumde blouse. Kleding van Little Soho.

Een leren jasje in elke stijl.

^ Gekleed en een beetje stoer. Kleding van Little Soho.

Een leren jasje in elke stijl.

^ Casual stijl. Beige leren jasje op een jeans en een t-shirt. Kleding van Little Soho.

Meer lezen?

* In dit blog ga ik in op de voordelen van een leren jasje in jouw kast. Lees meer.

* Ben je op zoek naar tijdloze kleding, die lang in de mode blijft? In dit blog vertel ik je waar je dan op kunt letten.

* Houd jij van de vrouwelijk/ stoere stijl? In dit blog vertel ik er meer over.

* In Nederland zien we veel vrouwen met een natuurlijk/sportieve stijlpersoonlijkheid. Lees hier meer over dit stijltype.

* Kleding kan meer Yin of juist meer Yang zijn. In dit blog lees je hier meer over.

* Kleed jij je meestal vrij casual en wil jij er graag wat vrouwelijker uit zien? Lees dan dit blog.

* Wil je mijn Pinterest-bord over persoonlijke stijl bekijken of volgen? Kijk dan hier. Je kunt bij Pinterest heel gemakkelijk een account aanmaken en mensen of borden volgen. En zelf borden maken natuurlijk.

* Een leren jasje kun je het hele jaar door dragen. In dit blog laat ik zien hoe je hem in de lente en de zomer kunt dragen.

* Ben jij benieuwd naar wat jouw unieke mix van stijltypes is? Bestel dan mijn e-book: 'WAT IS MIJN PERSOONLIJKE STIJL?' Voor vrouwen.
Door middel van kleding kan iemand zichzelf uitdrukken. Ik merk dat veel van mijn klanten totaal geen idee wat hun stijlpersoonlijkheid is. Ze kopen eenvoudigweg allerlei losse items. Na vaak lang zoeken zijn ze allang bij dat ze iets redelijks hebben gevonden. Met als gevolg dat er totaal geen samenhang in hun kledingkast is en ze steeds het idee hebben dat ze 'niets hebben om aan te trekken'. Ondanks dat ze soms een kast boordevol kleding hebben (vaak ongedragen en met de prijskaartjes er nog aan...). Wie haar stijlvoorkeuren kent kan gemakkelijker een evenwichtige garderobe samenstellen. Ook kun je door deze kennis bewuster spelen met stijl. Je weet wat je doet wanneer je je kleedt. 
Wanneer je je eigen smaak kent heb je minder miskopen, doordat je alleen die kleding koopt die bij jouw persoonlijke stijl past. Je laat je minder beinvloeden door mode of door wat anderen zeggen of vinden. Heel handig in kledingwinkels ;-)
Iedereen heeft minstens één dominante basisstijl en vaak zijn het er twee of drie subtypes waarin je jezelf herkent. Juist deze unieke mix van stijlen drukt je stijlpersoonlijkheid uit.
Veel mensen weten totaal niet hoe ze hun persoonlijke kledingsmaak moeten omschrijven. Dit kan o.a sportief, tijdloos chic, romantisch, natuurlijk, creatief, elegant, dramatisch, trendy, landelijk, vrouwelijk stoer of city chic zijn. Ik laat je in dit e-book van 80 pagina's de vier hoofdtypes en 21 verschillende subtypes zien, uiteraard compleet met vele kleurenfoto's ter verduidelijking. Vaak gaat je voorkeur uit naar een combinatie van twee of drie stijlen. Welke stijltypes jouw voorkeur hebben leer je aan de hand van dit handige e-book. Verder een overzicht van beroemde stijliconen van toen en nu van allerlei oude en nieuwe stijlinvloeden op de mode. Wie haar stijl kent kan gemakkelijker en bewuster met mode en kleding 'spelen'. Hiermee bedoel ik dat je bewust weet waar je mee bezig bent als je je outfit samenstelt en expres bewust iets 'fout' doet, gewoon omdat jij dat leuk vindt. Zo kun je bijvoorbeeld twee stijlen met elkaar mixen die eigenlijk niet zo goed bij elkaar passen, maar waardoor het geheel wel interessanter, spannender of meer 'jij' wordt. Je hebt hiervoor geen e-reader nodig. Lees hier hoe je het e-book kunt bestellen.