• darkblurbg
  • darkblurbg

Stijlpersoonlijkheden. De vrouwelijk stoere stijl.

Gepubliceerd op: 06-04-2017

Door je kleding af te stemmen op je stijlpersoonlijkheid kun je je gemakkelijker kleden. In dit blog vertel ik je hoe je de vrouwelijk/stoere stijl kunt creëren.

Een vrouwelijk stoere stijl houdt in dat je vrouwelijke kledingstukken combineert met wat 'stoerdere' elementen. Zo kun je bijvoorbeeld zachte stoffen (zoals wol, imitatie bont, zacht katoen, glanzende stofjes) of zachte kleuren combineren met stoerdere materialen zoals spijkerstof, leer, sweatstof, suède en details als studs, ritsen, drukknopen etc. 

De vrouwelijk stoere stijl zie je in allerlei verschijningsvormen. Er zijn vrouwen die het accent bij deze stijl wat meer op het vrouwelijke element leggen en voor andere vrouwen met deze stijlvoorkeur is het stoere juist wat belangrijker. Denk bij de eerste vorm aan een jonge vrouw die een plissérok combineert met een simpel wit t-shirt, een net tasje en witte gympen. Of een metallic plissérok met een motorjackje gecombineerd.

Qua accessoires houd je van bijvoorbeeld een mooie leren armband, een leuke sjaal (gebreid of van katoen), een groot (heren)horloge, een pilotenbril of een bril met reflecterende glazen, een (heren)colbertje, een bomberjack, een baseball jack, een boyfriend jeans, een t-shirt met een vlotte print, nonchalant omgeslagen mouwen en pijpen, een beany (mutsje), een leuke pet, een baret of een (heren)hoed. Deze stijlpersoonlijkheid is een vaak beetje een 'tomboy' en klom vroeger meestal liever in bomen dan dat ze met Barbie's speelde ;-)

Vrouwelijke stoere stijl.

^ Stoere bomberjack, gecombineerd met een leren rokje en enkellaarsjes met een hak. Een goed voorbeeld van een vrouwelijk stoere kledingstijl.

Vrouwelijk stoere stijl.

^ Meng nettere met stoerdere materialen voor een vrouwelijk stoere stijl.

Vrouwelijk stoere stijl.

^ Dit vrouwelijke jurkje wordt stoer door de enkellaarsjes en de tas van stof.

Vrouwelijk stoere stijl.

^ Een stoer bomberjackje met een kort broekje.

Vrouwelijk stoere stijl.

^ Op deze collage zie je allerlei elementen die passen bij de vrouwelijk stoere stijl. Platte schoenen, cowboy laarzen, stoere laarzen evt. met gespen, jeans met opvallende wassingen en/of rafels, een motorjackje, kleding van sweatstof, houthakkers-blouse, een rugtas, een baseball jack, All star gympen, sneakers, je haar in een rommelige knot etc. Je kunt een kort rokje prima combineren met een stoere schoen, zodat het allemaal niet te netjes wordt.

Vrouwelijk stoere stijl.

^ Nog twee voorbeelden van een vrouwelijk stoere stijl. De spijkerblouse is stoer door het materiaal, het model is wat romantischer door de ruches. De leren rok maakt het geheel nog wat stoerder, de enkel laarsjes zijn weer vrouwelijk. Een dierprintje geeft altijd een wat stoerder accent.

Vrouwelijk stoere stijl.

^ Een jurkje met gympjes maakt de jurk stoerder.

Vrouwelijk stoere stijl.

^ Vrouwelijk jurkje met laarsjes. Kleding van Little Soho.

Vrouwelijk stoere stijl.

^ Jurkjes met gympen staan een stuk stoerder dan met bijvoorbeeld een paar pumps.

Vrouwelijk stoere stijl.

^ Wat wijdere wollen trui met een leren rokje, een zwarte maillot en stoere veterschoenen. Kleding van Little Soho.

Vrouwelijk stoere stijl.

^ Rok met een romantisch printje gecombineerd een leren jasje, een band-tee en gympjes. Kleding van Little Soho.

Vrouwelijk stoere stijl.

^ Vrouwelijke jurk gecombineerd mer een stoer leren jackje en stoere laarzen. Kleding van Little Soho.

Vrouwelijk stoere stijl.

^ De romantische tule rok wordt stoer door het sportieve t-shirt, een metallic jackje en gympjes. Kleding van Little Soho.

Vrouwelijk stoere stijl.

^ Het sportieve lounge-setje wordt vrouwelijker en toch ook stoer door de afwerking met studs. Kleding van Little Soho.

Vrouwelijk stoere stijl.

^ Romantisch jurkje gecombineerd een stoer leren jack en suède laarzen. Kleding van Little Soho.

Vrouwelijk stoere stijl.

^ Romantisch blouse gecombineerd met een metallic broek en cowboy laarsjes. Kleding van Little Soho.

Een laatste tip: Ben je wat ouder (denk aan 50 of 60+) en vind je deze stijl nog steeds leuk? Dan kun je je nog steeds prima vrouwelijk stoer kleden. Haal dan het stoere uit kleinere elementen zoals materiaalgebruik, schoeisel, een horloge, sieraden etc. Voeg hier tijdloos chique kledingstukken aan toe. Verzorg jezelf goed. Zo blijft het leuk en stijlvol.

Lees meer:

* Ik heb ook een Pinterest-bord gemaakt over de vrouwelijk stoere stijl. Wist je dat je deze borden ook kunt volgen? Kijk hier.

* Houd je van een klassieke stijl? Lees dan dit blog.

* Houd je van een natuurlijke stijl? Lees dan dit blog.

* Houd je van een sportieve stijl? Kijk dan hier.

* Of wil je samen met mij jouw stijlvoorkeuren achterhalen? Je bent een mengeling van stijltypes. Boek dan een 'advies persoonlijke stijl' om jouw unieke mix van stijltypes te ontdekken. Tijdens dit advies bekijken we hoe je leven er op dit moment uitziet en wat je uit wilt stralen op verschillende momenten van je leven. Komt dit overeen met hoe je jezelf kleed? 
We hebben de beschikking posters van alle 21 subtypes en ik heb ook voorbeeldaccessoires bij de hand. Je neemt ca. 25-30 kledingstukken en/of accessoires laten zien waarbij je je prettig voelt. Deze kledingstukken kunnen veel informatie geven over je persoonlijke smaak. Lees meer.