• darkblurbg
  • darkblurbg

Het klassieke stijltype.

Gepubliceerd op: 16-07-2019

Houd jij van een goed verzorgd uiterlijk? Is jouw kleding elegant, maar eenvoudig van snit? Heb jij een kleine garderobe, maar wel van een uitstekende kwaliteit? Grote kans dat jij een klassiek stijltype bent.

Klassieke kleding herken je aan de mooie, aansluitende pasvorm.

De klassieke stijlpersoonlijkheid is vaak goed georganiseerd en heeft haar zaakjes goed voor elkaar. Ze ziet er graag 'tip top' verzorgd uit. De garderobe van het klassieke stijltype is goed georganiseerd en er is overzicht in haar kast.

De klassieke vrouw ziet er uit alsof ze haar outfits zonder enige moeite heeft samengesteld. Dit is echter zeker niet het geval. Ze denkt heel goed na over wat ze aantrekt. Ze vind het erg belangrijk dat ze zich voor elke gelegenheid op de juiste manier kleedt.

Het klassieke stijltype houdt van neutrale kleuren als blauw, zwart, wit, crème, bruin, camel. Ze houdt minder van felle kleuren en uitbundige prints.

De kleding en accessoires die ze kiest zijn simpel, maar chic en zijn tamelijk tijdloos. Het klassieke type heeft er moeite mee om zich heel casual te kleden.

Hert klassieke type houd van een mooi, verzorgd kapsel en een eenvoudige maar verzorgde make-up.

De klassieke kledingstijl/ stijlpersoonlijkheid.

^ Voorbeelden van klassieke kleding.

De klassieke kledingstijl/ stijlpersoonlijkheid.

^ Voorbeelden van klassieke accessoires. Het klassieke type heeft graag sieraden en accessoires van mooie materialen met een eenvoudige belijning. Ze heeft liever een paar goede accessoires dan een la vol 'prullen'.

De klassieke kledingstijl/ stijlpersoonlijkheid.

^ Het klassieke type heeft een voorkeur voor neutrale kleuren. Op deze collage de combinatie van donkerblauw, goud en camel.

Riem/ ceintuur in de klassieke stijl.

^ Deze riempjes zijn klassiek en geven de kleding net even dat beetje extra. Neem voor een klassieke stijl riem van een goede kwaliteit leer en houd het bescheiden.

De klassieke kledingstijl/ stijlpersoonlijkheid.

^ Een blazer zul je altijd in de kast van het klassieke type vinden. Dit voorbeeld komt uit mijn blog over hoe je kunt werken met een handige kledingcapsule.

De klassieke kledingstijl/ stijlpersoonlijkheid.

^ De stijl van Jackie Kennedy was klassiek.

De klassieke kledingstijl/ stijlpersoonlijkheid.

^ Ook Audrey Hepburn was een voorbeeld van een klassieke stijlpersoonlijkheid.

De klassieke kledingstijl/ stijlpersoonlijkheid.

^ TIP 1: Houd je van een klassieke kledingstijl? Dan past de kleding van het online modebedrijf 'Madeleine' vast goed bij je. Vraag hun catalogus aan voor inspirerende looks. Kijk op: madeleine-fashion.nl 

stijlpersoonlijkheden/klassiek-stijl-mode

^ TIP 2: Ook bij Purdey kun je als klassiek type goed slagen.

Het klassieke stijltype.

^ TIP 3: Het klassieke stijltype houdt van mooie basics van een uitstekende kwaliteit. Bij Perfectly Basics zijn deze goed te vinden. Deze foto komt van hun website: www.perfectlybasics.nl

Klassieke kledingstijl voor dames.

^ Houd je van een klassieke kledingstijl? Dan kun je bij het online modebedrijf Madeleine goed slagen. De kleding is niet goedkoop maar de materialen die gebruikt worden zijn heel mooi en de modellen zijn tijdloos. Jij kunt hun gids aanvragen via hun website: www.madeleine-fashion.nl Ik geeft klanten die van een klassieke kledingstijl houden altijd de tip mee om deze gids aan te vragen, al is het maar om inspiratie op de doen.

Meer lezen?

* Wil je inspirerende voorbeelden zien van de klassieke kledingstijl? Kijk dan eens hier op mijn Pinterest-bord.

* Houd je van kledingstukken in natuurlijke materialen die wat losser zitten, maar houd je niet zo van felle kleuren? Houd je niet van 'opgeprikte' kleding? Waarschijnlijk ben je dan een 'natuurlijk stijltype'. Lees meer.

* Vind je het lastig om een goede garderobe samen te stellen? Je zou dan met een handige 'kledingcapsule' kunnen werken. Lees hier meer over een handige kledingcapsule voor werk en vrije tijd.

* Houd je van wat meer kleur en van sportieve invloeden in je outfits? Dan ben je vast een sportief stijltype: Lees meer.

* Dit blog gaat over het vrouwelijk/stoere stijltype.

* Wil je er chic, elegant en een tikje mysterieus uitzien? Kleed je dan als een Parisienne. Het leuke van deze stijl is dat de kledingsetjes er uit zien alsof zonder enige moeite zijn samengesteld. Geloof me, dit is echt niet altijd het geval :-) Wil je meer lezen over hoe jij de Parijse stijl kunt 'nailen'? Kijk dan hier.

* De coltrui past heel goed bij de klassieke kledingstijl. Lees hier mijn blog over de coltrui.

* Iedereen heeft minstens één dominante basisstijl en vaak zijn het er twee of drie subtypes waarin je jezelf zelf herkent. Juist deze unieke mix van stijlen drukt jouw persoonlijkheid uit.
Veel mensen weten niet hoe ze hun persoonlijke kledingsmaak moeten omschrijven. Dit kan o.a. sportief, tijdloos chic, romantisch, natuurlijk, creatief, elegant, dramatisch, trendy, landelijk, vrouwelijk stoer of city chic zijn. Ben jij benieuwd geworden wat jouw persoonlijk stijl is? Er is op dit gebied heel veel mogelijk. Boek een stijladvies om samen met mij jouw stijltype te onderzoeken. Lees meer. 

* Of doe met een stel vriendinnen of collega's de gezellige en leerzame workshop: 'Wat is mijn persoonlijke stijl?', bedoeld voor groepen vanaf 8 personen. Lees meer.