• darkblurbg
  • darkblurbg

Persoonlijke stijl: natuurlijke stijl.

Gepubliceerd op: 03-01-2017

Spreekt de kleding op de bovenstaande foto je aan? Deze stijl noemen we de 'natuurlijke stijl'. Kleding in deze stijl is lekker draagbaar en nooit opgeprikt. Het is overigens erg handig om te weten wat je smaak is. Je zult je dan heel gemakkelijk kunnen kleden en veel minder miskopen doen. Door middel van kleding kan iemand zichzelf uitdrukken. Veel vrouwen hebben geen idee wat hun stijl is. Wie haar stijlvoorkeuren kent kan gemakkelijker een evenwichtige garderobe samenstellen. Ook kun je door deze kennis beter 'spelen' met je kledingstijl.

^ Hier nog een voorbeeld van een natuurlijke stijl. Dit soort kleding zit lekker en draagt lekker nonchalant. Dat kleding prettig zit is erg belangrijk voor het natuurlijke type. Ze dragen dan ook vaak kledingstukken gemaakt van natuurlijke materialen en in natuurlijke kleuren.

Het natuurlijke type is vaak niet dol op gelegenheden waarin je in 'vol ornaat' moet verschijnen, zoals een gala of werk in een zeer zakelijke omgeving waar nette kostuums en mantelpakjes de norm zijn. Opgeprikte kleding past niet goed bij deze stijlpersoonlijkheid. In haar kast hangt bijna alleen casual kleding. Ze vindt meestal het onzinnig om veel geld aan kleding uit te geven. Ook is ze over het algemeen niet overdreven veel tijd kwijt om zich te kleden en om haar make-up en haar te doen.

Natuurlijke stijlpersoonlijkheid.

^ Het natuurlijke type draagt vaak kleding in neutrale, onopvallende kleuren. Op dit voorbeeld een vest en sjaal in een neutrale taupetint. Foto: BYPIAS.

Persoonlijke stijl, het natuurlijke type.

^ Ook deze outfit van Little Soho heeft neutrale kleuren. Ook het jurkje in het doorknoop-model is een vlotte en sportieve dracht.

Persoonlijke stijl, het natuurlijke type.

^ Het natuurlijke type vindt het erg belangrijk dat kleding comfortabel aanvoelt. Dat zal deze kleding zeker doen. Een ruit is ook print dat heel goed bij een natuurlijke stijl past. Kleding van Little Soho.

Natuurlijke kledingstijl voor vrouwen.

^ Lekker draagbare set in natuurlijke tinten. Kleding van Little Soho.

Natuurlijke kledingstijl voor vrouwen.

^ Een grote wollen trui, gedragen op een leren broek. Kleding van Little Soho.

 

Natuurlijke kledingstijl voor vrouwen.

^ De kleuren en materialen van dit setje passen perfect bij de natuurlijke stijl. Kleding van Little Soho.

Natuurlijke kledingstijl voor vrouwen.

^ Een wollen jas gedragen op een jeans en suède laarsjes. Kleding van Little Soho.

 

Natuurlijke kledingstijl voor vrouwen.

^ Het natuurlijke stijltype houdt vaak van eenvoudige outfits. Kleding van Little Soho.

 

Natuurlijke kledingstijl voor vrouwen.

^ Deze set zal het natuurlijke stijltype zeker aanspreken. Kleding van Little Soho.

 

Natuurlijke kledingstijl voor vrouwen.

^ Het natuurlijke stijltype houdt van kleding die wat losser valt. Kleding van Little Soho.

Natuurlijke kledingstijl voor vrouwen.

^ Deze outfit zal het natuurlijke stijltype aanspreken. Kleding van Bon Prix.

Natuurlijke kledingstijl voor vrouwen.

^ Lekkere comfortabele outfit. Kleding van Little Soho.

Natuurlijke kledingstijl voor vrouwen.

^ Groene trui op een strakke jeans en een paar stoere schoenen. Kleding van Little Soho.

Persoonlijke stijl, het natuurlijke type.

^ Soms zie je ook kleur, dan is de stijl meestal wat sportiever. Kleding van Little Soho.

Persoonlijke stijl, het natuurlijke type.

Het natuurlijke type houdt van gemakkelijke, draagbare kleding. Foto van Perfectly Basics.

Het natuurlijke stijltype.

^ Goed voorbeeld van kleding in een natuurlijke kledingstijl. Het jurkje voelt fijn aan en op de gympen kan je je gemakkelijk verplaatsen. Kleding van Mart Visser.

Wanneer je sneakers bij een jurkje of rokje combineert wordt het geheel meteen veel meer casual. De stoffen van deze sets zijn veelal zacht en ook lekker draagbaar:

Lekker setje in de natuurlijke stijl in allerlei grijstinten. Dit stijltype houdt vaak van kleding in rustige, natuurlijke kleuren:

De natuurlijke stijl kan ook prima vrouwelijk zijn. Door een rokje, een jurkje of hakken toe te voegen geef je je combinaties gemakkelijk een wat meer vrouwelijke 'touch'. Ook een zachtvallend kapsel en wat make-up zijn een goede manieren om het geheel wat vrouwelijker te maken.

Gympjes maken een jurkje sportief.

^ Door een jurkje te combineren met een paar gympjes wordt het geheel meteen meer casual als met een hak. Kleding van Steps.

Natuurlijk stijlpersoonlijkheid.

^ De vrouw die van een natuurlijke stijl houdt vindt de draagbaarheid van haar kleding vaak erg belangrijk. Kleding van Perfectly Basics.

Natuurlijk stijlpersoonlijkheid.

^ Het natuurlijke stijltype houdt niet van strakke kleding en kiest vaak de wat onopvallender kleuren. Kleding van Perfectly Basics.

Natuurlijk stijlpersoonlijkheid.

^ Het natuurlijke stijltype draag graag kleding die lekker zit. Ook houdt ze van natuurlijke kleuren. Kleding van Perfectly Basics.

Natuurlijk stijlpersoonlijkheid.

^ Het natuurlijke type vindt het erg belangrijk dat haar kleding lekker zit. Kleding van Perfectly Basics.

Het natuurlijke stijltype.

^ Het natuurlijke stijltype houdt van kleding die fijn zit. Door wat kleur toe te voegen wordt je outfit wat spannender. Kleding: Little Soho.

Riem/ ceintuur in de natuurlijke stijl.

^ Voor een natuurlijke stijl neem je het beste riemen van leer in een naturel-tint of een andere rustige kleur. Bijvoorbeeld beige, bruin, grijs, offwhite, camelkleur, taupe, kiezelkleur, olijfgroen, cognackleur etc. Neem het liefst riemen die eenvoudig van vorm zijn. Riemen van natuurlijke materialen passen het beste bij deze stijl. Dus bijvoorbeeld van glad leer, gevlochten leer, stof, touw, suède, etc.

De natuurlijke/ sportieve stijl.

^ Het natuurlijke stijltype heeft vaak ook een voorkeur voor de wat meer sportievere mode.

Het natuurlijke/ sportieve stijltype.

^ Dit jurkje is gemaakt van een natuurlijk materiaal (linnen) en valt losjes over het lichaam. Kleding van Perfectly Basics.

Natuurlijke stijl voor dameskleding.

^ De kleuren en materialen van deze set zijn echt natuurlijk. Kleding: Little Soho.

Natuurlijke stijl voor dameskleding.

^ Dit setje is qua stijl vrouwelijk/ romantisch maar toch nog behoorlijk natuurlijk qua kleuren en stofjes. Kleding: Little Soho.

Meer lezen?

* Dit is de link naar mijn Pinterest bord over de natuurlijke stijl. Wist je dat je dit soort borden kunt volgen?

* Houd jij ook van neutrale kleuren? In dit blog lees je meer over dit soort kleuren. 

* Houd je van wat meer kleur en van sportieve invloeden in je outfits? Dan ben je vast een sportief stijltype: Lees meer.

* De Amerikaanse actrice Jennifer Aniston is ook een natuurlijke stijltype. Lees meer over haar stijl.

Iedereen heeft minstens één dominante basisstijl en vaak zijn het er twee of drie subtypes waarin je jezelf zelf herkent. Juist deze unieke mix van stijlen drukt je persoonlijkheid uit.
Veel mensen weten niet hoe ze hun persoonlijke kledingsmaak moeten omschrijven. Dit kan o.a. sportief, tijdloos chic, romantisch, natuurlijk, creatief, elegant, dramatisch, trendy, landelijk, vrouwelijk stoer of city chic zijn. Ben jij benieuwd geworden wat jouw persoonlijk stijl is? Er is op dit gebied heel veel mogelijk. Boek een stijladvies om samen met mij jouw stijltype te onderzoeken. Lees meer. 

* Ben jij benieuwd naar wat jouw unieke mix van stijltypes is? Bestel dan mijn e-book: 'WAT IS MIJN PERSOONLIJKE STIJL?' Voor vrouwen.
Door middel van kleding kan iemand zichzelf uitdrukken. Ik merk dat veel van mijn klanten totaal geen idee wat hun stijlpersoonlijkheid is. Ze kopen eenvoudigweg allerlei losse items. Na vaak lang zoeken zijn ze allang bij dat ze iets redelijks hebben gevonden. Met als gevolg dat er totaal geen samenhang in hun kledingkast is en ze steeds het idee hebben dat ze 'niets hebben om aan te trekken'. Ondanks dat ze soms een kast boordevol kleding hebben (vaak ongedragen en met de prijskaartjes er nog aan...). Wie haar stijlvoorkeuren kent kan gemakkelijker een evenwichtige garderobe samenstellen. Ook kun je door deze kennis bewuster spelen met stijl. Je weet wat je doet wanneer je je kleedt. 
Wanneer je je eigen smaak kent heb je minder miskopen, doordat je alleen die kleding koopt die bij jouw persoonlijke stijl past. Je laat je minder beinvloeden door mode of door wat anderen zeggen of vinden. Heel handig in kledingwinkels ;-)
Iedereen heeft minstens één dominante basisstijl en vaak zijn het er twee of drie subtypes waarin je jezelf herkent. Juist deze unieke mix van stijlen drukt je stijlpersoonlijkheid uit.
Veel mensen weten totaal niet hoe ze hun persoonlijke kledingsmaak moeten omschrijven. Dit kan o.a sportief, tijdloos chic, romantisch, natuurlijk, creatief, elegant, dramatisch, trendy, landelijk, vrouwelijk stoer of city chic zijn. Ik laat je in dit e-book van 80 pagina's de vier hoofdtypes en 21 verschillende subtypes zien, uiteraard compleet met vele kleurenfoto's ter verduidelijking. Vaak gaat je voorkeur uit naar een combinatie van twee of drie stijlen. Welke stijltypes jouw voorkeur hebben leer je aan de hand van dit handige e-book. Verder een overzicht van beroemde stijliconen van toen en nu van allerlei oude en nieuwe stijlinvloeden op de mode. Wie haar stijl kent kan gemakkelijker en bewuster met mode en kleding 'spelen'. Hiermee bedoel ik dat je bewust weet waar je mee bezig bent als je je outfit samenstelt en expres bewust iets 'fout' doet, gewoon omdat jij dat leuk vindt. Zo kun je bijvoorbeeld twee stijlen met elkaar mixen die eigenlijk niet zo goed bij elkaar passen, maar waardoor het geheel wel interessanter, spannender of meer 'jij' wordt. Je hebt hiervoor geen e-reader nodig. Lees hier hoe je het e-book kunt bestellen.