• darkblurbg
  • darkblurbg

Persoonlijke stijl: natuurlijke stijl.

Gepubliceerd op: 03-01-2017

Spreekt de kleding op de bovenstaande foto je aan? Deze stijl is de natuurlijke stijl. Deze stijl is lekker draagbaar en nooit opgeprikt. Het is overigens erg handig om te weten wat je smaak is. Je zult je dan heel gemakkelijk kunnen kleden en veel minder miskopen doen. Door middel van kleding kan iemand zichzelf uitdrukken. Veel vrouwen hebben geen idee wat hun stijl is. Wie haar stijlvoorkeuren kent kan gemakkelijker een evenwichtige garderobe samenstellen. Ook kun je door deze kennis beter 'spelen' met je kledingstijl.

^ Hier nog een voorbeeld van een natuurlijke stijl. Dit soort kleding zit lekker en draagt lekker nonchalant. Dat kleding prettig zit is erg belangrijk voor het natuurlijke type. Het natuurlijke type is vaak niet dol op gelegenheden waarin je in 'vol ornaat' moet verschijnen, zoals een gala of werk in een zeer zakelijke omgeving waar nette kostuums en mantelpakjes de norm zijn. Opgeprikte kleding past niet goed bij deze stijlpersoonlijkheid. In haar kast hangt bijna alleen casual kleding. Ze vindt meestal het onzinnig om veel geld aan kleding uit te geven. Ook is ze over het algemeen niet overdreven veel tijd kwijt om zich te kleden en om haar make-up en haar te doen.

Het natuurlijke type draagt vaak kleding in neutrale, onopvallende kleuren. Soms zie je ook kleur, dan is de stijl meestal wat sportiever. 

Het natuurlijke type houdt van gemakkelijk draagbare kleding.

Het natuurlijke stijltype.

^ Goed voorbeeld van kleding in een natuurlijke kledingstijl. Kleding van Mart Visser.

Wanneer je sneakers bij een jurkje of rokje combineert wordt het geheel meteen veel meer casual. De stoffen van deze sets zijn veelal zacht en ook lekker draagbaar:

Lekker setje in de natuurlijke stijl in allerlei grijstonen. Dit stijltype houdt vaak van kleding in rustige, natuurlijke kleuren:

De natuurlijke stijl kan ook prima vrouwelijk zijn. Door een rokje, een jurkje of hakken toe te voegen geef je je combinaties gemakkelijk een wat meer vrouwelijke 'touch'. Ook een zachtvallend kapsel en wat make-up zijn een goede manieren om het geheel wat vrouwelijker te maken.

Gympjes maken een jurkje sportief.

^ Door een jurkje te combineren met een paar gympjes wordt het geheel meteen meer casual als met een hak. Kleding van Steps.

Natuurlijk stijlpersoonlijkheid.

^ De vrouw die van een natuurlijke stijl houdt vindt de draagbaarheid van haar kleding vaak erg belangrijk. Kleding van Perfectly Basics.

Natuurlijk stijlpersoonlijkheid.

^ Het natuurlijke stijltype houdt niet van strakke kleding en kiest vaak de wat onopvallender kleuren. Kleding van Perfectly Basics.

Natuurlijk stijlpersoonlijkheid.

^ Het natuurlijke stijltype draag graag kleding die lekker zit. Ook houdt ze van natuurlijke kleuren. Kleding van Perfectly Basics.

Natuurlijk stijlpersoonlijkheid.

^ Het natuurlijke type vindt het erg belangrijk dat haar kleding lekker zit. Kleding van Perfectly Basics.

Het natuurlijke stijltype.

^ Het natuurlijke stijltype houdt van kleding die fijn zit. Door wat kleur toe te voegen wordt je outfit wat spannender. Kleding: Little Soho.

Riem/ ceintuur in de natuurlijke stijl.

^ Voor een natuurlijke stijl neem je het beste riemen van leer in een naturel-tint of een andere rustige kleur. Bijvoorbeeld beige, bruin, grijs, offwhite, camelkleur, taupe, kiezelkleur, olijfgroen, cognackleur etc. Neem het liefst riemen die eenvoudig van vorm zijn. Riemen van natuurlijke materialen passen het beste bij deze stijl. Dus bijvoorbeeld van glad leer, gevlochten leer, stof, touw, suède, etc.

De natuurlijke/ sportieve stijl.

^ Het natuurlijke stijltype heeft vaak ook een voorkeur voor de wat meer sportievere mode.

Het natuurlijke/ sportieve stijltype.

^ Dit jurkje is gemaakt van een natuurlijk materiaal (linnen) en valt losjes over het lichaam. Kleding van Perfectly Basics.

Meer lezen?

* Dit is de link naar mijn Pinterest bord over de natuurlijke stijl. Wist je dat je dit soort borden kunt volgen?

* Houd jij ook van neutrale kleuren? In dit blog lees je meer over dit soort kleuren. 

* Houd je van wat meer kleur en van sportieve invloeden in je outfits? Dan ben je vast een sportief stijltype: Lees meer.

* De Amerikaanse actrice Jennifer Aniston is ook een natuurlijke stijltype. Lees meer over haar stijl.

Iedereen heeft minstens één dominante basisstijl en vaak zijn het er twee of drie subtypes waarin je jezelf zelf herkent. Juist deze unieke mix van stijlen drukt je persoonlijkheid uit.
Veel mensen weten niet hoe ze hun persoonlijke kledingsmaak moeten omschrijven. Dit kan o.a. sportief, tijdloos chic, romantisch, natuurlijk, creatief, elegant, dramatisch, trendy, landelijk, vrouwelijk stoer of city chic zijn. Ben jij benieuwd geworden wat jouw persoonlijk stijl is? Er is op dit gebied heel veel mogelijk. Boek een stijladvies om samen met mij jouw stijltype te onderzoeken. Lees meer. 

* Woon je te ver weg om langs te komen? Dan kun je ook een e-book over persoonlijke stijl bij me bestellen en zelf jouw stijlvoorkeuren bepalen. Nieuwsgierig? Kijk dan hier.