• darkblurbg
  • darkblurbg

Purdey, voor als je van een klassieke kledingstijl houdt.

Gepubliceerd op: 01-09-2020

Spreekt de klassieke kledingstijl je aan? Dan zul je vast goed slagen bij Purdey. Ik heb het even voor je opgezocht, maar Purdey heeft tot mijn verbazing nog 25 winkels in Nederland. Waaronder eentje in mijn eigen stad Groningen. Ik houd er zelf van om spullen in de winkel te kunnen bekijken, de stof te voelen en kledingstukken aan te passen, maar je kunt ook shoppen in hun webshop.

Bij Purdey kunnen dames met de klassieke stijlpersoonlijkheid goed uit de voeten. Tegenwoordig noemen we deze kledingstijl liever de 'tijdloos chique' stijl.

Purdey verkoopt naast mooie basisstukken, zoals jurkjes, blouses, truien, vesten, blazers, jassen, broeken en rokken ook tijdloze accessoires. Daarbij moet je denken aan tassen, ceintuurs, schoenen en prachtige sjaals.

Bij Purdey vind je verschillende uiteenlopende merken, voor een veelzijdige garderobe. Combineer eindeloos: match een stijlvolle blazer van SEY-Studio met een casual jeans van Mac, of ga voor trendy van JcSophie.

Dit zijn de merken die verkocht worden: Purdey, SEY-Studio, JcSpohie, MAC, Be Pure, Josephine & CO, Brax, Blanche, CERO, Five Fellas, Le Grand Sud, Xandres, NickJean.

De kleuren zijn bij Purdey over het algemeen vrij rustig en er wordt met mooie materialen gewerkt.

Hieronder inspirerende foto's van kleding van Purdey, overigens, sommige afbeeldingen zijn niet van dit seizoen (herfst 2020).

Kleding in de klassieke stijl.

^ Hier is een klassiek jasje gecombineerd met een gestreept truitje en een witte blouse. Het gestreepte truitje maakt het geheel wat sportiever. Kleding van Purdey.

Purdey, mode voor een klassieke kledingstijl.

^ Pullover van het merk Xandres met een rood vilten rokje van het huismerk. Kleding van Purdey.

Kleding in de klassieke stijl.

^ Hier zie je een klassiek jasje met een prachtige halslijn. Het is van het merk van SEY, foto van Purdey.

Purdey, mode voor een klassieke kledingstijl.

^ Truitje op een enkellange, gevoerde plissérok. Gecombineerd met hoge laarzen en een witte blouse. Kleding van Purdey.

Kleding in de klassieke stijl.

^ Klassieke blouse in het off-white met mooie kanten afwerking bij de kraag en de (pof)mouwen. Foto van Purdey.

Kleding voor het klassieke stijltype.

^ Lange blazer, gecombineerd met een kanten blouse. Kleding van Purdey.

^ Hier een leuke combinatie van een lange plooirok, witte gympen en een zacht truitje. De gympen maken het geheel sportiever en meer casual. Kleding van Purdey.

Klassieke kledingstijl bij Purdey.

^ Klassieke stijl met een romantische twist. Foto van Purdey.

DEZE LUXE KABELTRUI IN EEN GEMÊLEERDE KITT KLEUR UIT DE COLLECTIE VAN SEY STUDIO HEEFT OPSTAAND ROLBOORDJE EN IS GEMAAKT VAN KATOEN/ POLYAMIDE/ELASTAAN KWALITEIT. DEZE TRUI IS NIET TE DIK OM ERGENS ONDER TE DRAGEN EN NIET TE DUN OM ZO TE DRAGEN. EEN IDEALE TRUI DIE DOOR DE KITT KLEUR MAKKELIJK TE COMBINEREN IS.

DE EYE CATCHER UIT DE COLLECTIE VAN SEY STUDIO IS TOCH WEL DEZE BIJZONDERE DUBBELLAAGSE ROK. DE KUITLANGE ROK HEEFT EEN TRANSPARANTE SNAKEPRINT VAN TULE EN DAARONDER EEN ZANDKLEURIGE ROK VAN VISCOSE/ELASTAAN. DE ELASTIEKEN BOORD ZORGT NATUURLIJK VOOR EEN FIJN DRAAGCOMFORT. DE BOORD IS AAN DE BUITENKANT AFGEZET MET ZILVERKLEURIG LUREX, WAARDOOR JE JE TOP OF BLOUSE GOED IN DE GEPRINTE ROK KUNT DRAGEN. MAAR OOK MET EEN GROF GEBREIDE TRUI CREËER JE EEN COMPLEET ANDERE LOOK MET DEZE VEELZIJDIGE SNAKEPRINT ROK.

EEN WITTE SNEAKER KUN JE TEGENWOORDIG HET HELE JAAR DRAGEN. DEZE VEGAN GYMP IN WIT MET BEIGE HIELSTUK IS NIET VAN ECHT LEER TE ONDERSCHEIDEN, IS ZOWEL MILIEUBEWUST ALS DIERVRIENDELIJK GEPRODUCEERD EN BOVENDIEN VOORZIEN VAN HET EUROPESE VEGAN-KEURMERK. DE SPORTIEVE GYMP HEEFT WITTE PLATTE VETERS GERECYCLED UIT PETFLESSEN, EEN WITTE KUIPZOOL, EEN ZACHTROZE VEGAN LEREN VOERING EN EEN UITNEEMBARE ZOOL, DIE BEKLEED IS MET KURK EN DAAROM GOED VENTILEERT. DE SCHOENENDOOS HEEFT DEZELFDE ZACHTROZE KLEUR ALS DE VOERING EN VAN DAT SOORT KLEINE DETAILS WORDEN WE OOK BLIJ! MAAK KENNIS MET DEZE VEGAN GYMP, DIE WE OOK IN DE COLLECTIE HEBBEN MET EEN GRIJS EN EEN COGNAC HIELSTUK; OVER DETAILS GESPROKEN, WE LOVE IT!

Klassieke kledingstijl bij Purdey.

^ Klassiek/ sportieve stijl. Kleding van Purdey.

DEZE PRACHTIGE MARRY BLOUSE MET EEN ALL-OVER PRINT VAN OKERGELE BLOEMEN IS EEN EYE CATCHER UIT DE COLLECTIE VAN SEY STUDIO. DE KATOENEN STOF KOMT UIT HET HUIS VAN LIBERTY OF LONDON, BEKEND VAN DE EXCLUSIEVE DESSINS. BOVENDIEN IS DE KATOEN GEMERCERISEERD EN DAT GEEFT DE BLOUSE EEN RIJKE GLANS. DE BLOUSE HEEFT EEN VERDEKTE KNOOPSLUITING, SMALLE MANCHETTEN, EEN KLEINE KRAAGSTAANDER EN EEN RONDE ZOOM. MAKKELIJK TE COMBINEREN MET EEN OFF-WHITE, ZAND OF DENIM.

DE OKERGELE NINJA BLOUSE LIJKT GEMAAKT VAN EEN GEWEVEN STOF, MAAR SCHIJN BEDRIEGT, WANT DIT IS EEN JERSEY BREISEL, WAARDOOR DE GEBREIDE BLOUSE NIET GEVOERD IS, MAAR WEL EEN OP EN TOP DRAAGCOMFORT HEEFT EN VAST 1 VAN JE FAVORIETE ITEMS WORDT. DE MOOIE AFGEBIESDE NADEN GEVEN DE BLOUSE EEN LUXE UITSTRALING. DE SCHOUDERNADEN ZIJN EXTRA VERLEGD, WAARDOOR EEN OVERSIZED, BAGGY EFFECT ONTSTAAT. OVERSIZED BLOUSE MET VERLEGDE SCHOUDERNADEN IS DAAROM ONGEVOERD EN DE NADEN ZIJN PRACHTIG TONAAL AFGEBIESD. DE KNOOPSLUITING REIKT TOT DE KRAAG EN KAN DUS HOOGGESLOTEN WORDEN. IN COMBINATIE MET DE SCHUINE PASPELZAKKEN, IS DIT OVERSIZED VEST OOK GESCHIKT OM EVEN ALS JAS AAN TE SCHIETEN. COMBINEER MET EEN MOOIE SHAWL UIT DE PURDEY COLLECTIE.

HET MODEL “DREAM SKINNY” VAN HET MERK MAC IS EEN GRIJZE 5 POCKET JEANS STRETCHMODEL MET EEN TAPS TOELOPENDE PIJP. DE GRIJZE JEANS MET EEN MEDIUM TAILLEHOOGTE IS GEMAAKT VOLGENS HET “PROTECT OUR PLANE”, ECOLOGISCH GEPRODUCEERD MET GEBRUIK VAN MINDER WATER. DE LENGTE VAN DE BROEK IS EEN INCHMAAT 30, WAT NEERKOMT OP EEN BINNENBEENLENGTE VAN 74 CM. DE GRIJZE JEANS HEEFT DAARNAAST EEN CORRIGERENDE FUNCTIE VOOR BUIK EN BILLEN. DOOR DE STRETCH ADVISEREN WIJ JE ECHTER WEL DEZE BROEK EEN MAAT KLEINER TE BESTELLEN.

^ Coltruitje met plooitjes gedragen onder een lang vest en gecombineerd met een rechte rok en een prachtige leren ceintuur. Dit is een echte 'Purdey-look' vind ik.

Kleding in de klassieke stijl.

^ Witte kleding van Purdey.

Kleding in de klassieke stijl.

^ Een blazerjasje op een donkere jeans, gecombineerd met klassieke leren veterschoenen. Kleding van Purdey.

Purdey, mode voor een klassieke kledingstijl.

^ Handtas van Purdey.

^ Katoenen vest op een jeans. Kleding van Purdey.

Purdey, mode voor een klassieke kledingstijl.

^ Klassiek loafers in cognac, van Purdey. Het model is puntig en afgewerkt met franje. deze instapper kun je het hele jaar door dragen.

Kleding in de klassieke stijl.

^ Klassiek jasje in een zacht glanzende stof. Kleding van Purdey.

Kleding in de klassieke stijl.

^ Setje in een klassiek/ sportieve stijl. De stippen op het jasje maken het geheel zacht, evenals de lichte kleuren. Foto van Purdey.

Kleding in de klassieke stijl.

^ Een jeans kan ook bij de klassieke stijl, maar dan gecombineerd met bijvoorbeeld een mooi jasje en ballerina's. De klassiek vrouw zal niet snel voor een jeans met gaten kiezen. Kleding van Purdey.

Kleding in de klassieke stijl.

^ Zachte, natuurlijke kleuren kunnen ook goed bij de klassiek stijl. Het geheel wordt dan wat natuurlijker. Kleding van Purdey.

Kleding in de klassieke stijl.

^ Ook dit setje is door het blauwe jurkje en de witte gympjes wat sportiever. Kleding van Purdey.

Kleding voor de klassieke stijlpersoonlijkheid.

^ Bij de klassieke stijl zien we soms ook wel wat kleur. Het rode jurkje heeft wel weer een klassiek modelletje. Kleding van Purdey.

Meer lezen?

* Wil je samen met mij op zoek naar wat jouw persoonlijke stijl is? Boek dan een stijladvies. Tijdens dit advies bekijken we hoe je leven er op dit moment uitziet en wat je uit wilt stralen op verschillende momenten van je leven. Komt dit overeen met hoe je jezelf kleed? 
We hebben de beschikking posters van alle 21 subtypes en ik heb ook voorbeeldaccessoires bij de hand. Je neemt ca. 25-30 kledingstukken en/of accessoires laten zien waarbij je je prettig voelt. Deze kledingstukken kunnen veel informatie geven over je persoonlijke smaak. Lees meer.

* Wil je mijn blog lezen over het klassieke stijltype? Kijk dan hier.

* Ook Jackie Kennedy-Onassis had een tijdloos chique stijl. Lees meer.

* Wil je er chic, elegant en een tikje mysterieus uitzien? Kleed je dan als een Parisienne. Het leuke van deze stijl is dat de kledingsetjes er uit zien alsof zonder enige moeite zijn samengesteld. Geloof me, dit is echt niet altijd het geval :-) Wil je meer lezen over hoe jij de Parijse stijl kunt 'nailen'? Kijk dan hier.

* Wil je inspirerende voorbeelden zien van de klassieke kledingstijl? Kijk dan eens hier op mijn Pinterest-bord. Wist je dat je me ook kunt volgen op Pinterest?

* Ben jij benieuwd naar wat jouw unieke mix van stijltypes is? Bestel dan mijn e-Book: 'WAT IS MIJN PERSOONLIJKE STIJL?' Voor vrouwen.
Door middel van kleding kan iemand zichzelf uitdrukken. Ik merk dat veel van mijn klanten totaal geen idee wat hun stijlpersoonlijkheid is. Ze kopen eenvoudigweg allerlei losse items. Na vaak lang zoeken zijn ze allang bij dat ze iets redelijks hebben gevonden. Met als gevolg dat er totaal geen samenhang in hun kledingkast is en ze steeds het idee hebben dat ze 'niets hebben om aan te trekken'. Ondanks dat ze soms een kast boordevol kleding hebben (vaak ongedragen en met de prijskaartjes er nog aan...). Wie haar stijlvoorkeuren kent kan gemakkelijker een evenwichtige garderobe samenstellen. Ook kun je door deze kennis bewuster spelen met stijl. Je weet wat je doet wanneer je je kleedt. 
Wanneer je je eigen smaak kent heb je minder miskopen, doordat je alleen die kleding koopt die bij jouw persoonlijke stijl past. Je laat je minder beinvloeden door mode of door wat anderen zeggen of vinden. Heel handig in kledingwinkels ;-)
Iedereen heeft minstens één dominante basisstijl en vaak zijn het er twee of drie subtypes waarin je jezelf herkent. Juist deze unieke mix van stijlen drukt je stijlpersoonlijkheid uit.
Veel mensen weten totaal niet hoe ze hun persoonlijke kledingsmaak moeten omschrijven. Dit kan o.a sportief, tijdloos chic, romantisch, natuurlijk, creatief, elegant, dramatisch, trendy, landelijk, vrouwelijk stoer of city chic zijn. Ik laat je in dit e-Book van 80 pagina's de vier hoofdtypes en 21 verschillende subtypes zien, uiteraard compleet met vele kleurenfoto's ter verduidelijking. Vaak gaat je voorkeur uit naar een combinatie van twee of drie stijlen. Welke stijltypes jouw voorkeur hebben leer je aan de hand van dit handige e-book. Verder een overzicht van beroemde stijliconen van toen en nu van allerlei oude en nieuwe stijlinvloeden op de mode. 

Wie haar stijl kent kan gemakkelijker en bewuster met mode en kleding 'spelen'. Hiermee bedoel ik dat je bewust weet waar je mee bezig bent als je je outfit samenstelt en expres bewust iets 'fout' doet, gewoon omdat jij dat leuk vindt. Zo kun je bijvoorbeeld twee stijlen met elkaar mixen die eigenlijk niet zo goed bij elkaar passen, maar waardoor het geheel wel interessanter, spannender of meer 'jij' wordt. Het e-Book is een PDF-bestand, je hebt hiervoor dus geen e-reader nodig. Lees hier hoe je het e-Book kunt bestellen.