• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe kun je er vrouwelijker uitzien?

Gepubliceerd op: 26-09-2017

Geregeld krijg ik klanten in mijn studio met de vraag hoe ze er vrouwelijker uit kunnen zien. Ze vinden het lastig om hun vrouwelijkheid te tonen, maar aan de andere kant verlangen ze er ook naar om dit juist wel te doen. Het werkt dan vaak goed om in kleine stapjes vrouwelijke elementen in je kledingstijl toe te voegen. In dit blog allerlei suggesties van stijlelementen die je uit kunt proberen.

Een vrouwelijke sfeer kun je gemakkelijk neerzetten door kledingstukken te kiezen die zacht en vriendelijk overkomen. Je kunt hierbij denken aan dit soort stijlelementen:

- Een zachte belijning,

- zachte, delicate materialen,

- ronde vormen/ lijnen,

- soepel vallend materiaal,

- aansluitende kleding of getailleerde kleding,

- zachte of lichtere kleuren,

- vrouwelijk prints,

- zacht vallend of zacht krullend kapsel (wat langer haar is vrouwelijker dan kort haar),

- een zachte, vrouwelijke make-up,

- elementen als kant en ruches,

- kleine details zoals fijne stiksels, fijne printjes, knoopjes e.d.

- combinaties met een laag donker/lichtcontrast.

Ronde lijnen zijn vrouwelijk/ vrouwelijke lijnen.

^ Door kleding en accessoires met ronde lijnen te kiezen zet je al gauw een vrouwelijke sfeer neer.

 

Bepaalde kledingstukken en accessoires worden geassocieerd met vrouwelijkheid denk aan:

- Jurken,

- rokken,

- de bustier,

- de bikini,

- schoeisel met hoge hakken,

- bepaalde accessoires zoals de handtas, oorbellen, broches, corsages etc.

Hoe creëer je een vrouwelijke kledingstijl?

^ Met een rok, jurk, hakken of vrouwelijke accessoires creëer je gemakkelijk een vrouwelijke kledingstijl.

Het begrip 'vrouwelijke stijl' is natuurlijk heel breed. Je zou kunnen kiezen voor een romantische stijl, maar er zijn zeker ook andere manieren om er vrouwelijk uit te zien. Er zijn bij een vrouwelijke stijl allerlei gradaties mogelijk. Denk aan romantisch, vrouwelijk stoer, sensueel, klassiek/romantisch, bohemian, pin-up stijl, retro stijl, etc. Wil je wel een krachtige uitstraling houden dan kun je bijvoorbeeld een stoer leren jurkje kiezen. Wil je een hele zachte sfeer neerzetten dan zou je kunnen kiezen voor een kanten jurk of een truitje van mohair.

Om te kijken wat jou nou precies aanspreekt zou je eens een kijkje kunnen nemen op Pinterest. Het is belangrijk dat jij je een beeld vormt van wat vrouwelijkheid voor jou inhoud. Je zou zelfs een bord kunnen maken met kledingcombinatie die jou aanspreken en die je jezelf wel ziet dragen. Aan de hand van dit bord zou je een lijstje kunnen maken met kledingstukken die je zou willen aanschaffen. Zorg voor voldoende basisstukken aangevuld, met een aantal bijzondere stukken en leuke accessoires. Onderaan dit artikel heb ik een link geplaatst naar een bord van mijzelf: 'Kledingstukken combineren en stylen'.

De sensuele stijl.

Dit is een zeer vrouwelijk stijl. Realiseer je echter wel dat bijvoorbeeld rode lipstick, zwarte kledingstukken, een zeer diep uitgesneden decolleté, hele korte rokjes, glanzende lakstoffen, zeer strakke kleding en leren kleding wel heel sexy en vrouwelijk zijn, maar tevens een wat hardere uitstraling hebben. Je zult hiermee ook wat meer afstand creëren. Als je wilt kun je hier uiteraard ook voor kiezen.

Met een rode lippen, hoog donker/ licht contrast en een strakkere belijning creëer je een vrouwelijke stijl met wat meer afstandelijkheid.

 Vrouwelijke kleding, vrouwelijke stijl

^ Een jurk of rok is bij uitstek een vrouwelijk kledingstuk.

Handige trucjes:

- Een simpele manier om een meer vrouwelijke uitstraling te krijgen is door je vrouwelijke vormen wat meer benadrukken. Dit kan je doen door aansluitende kleding te dragen of door wat meer huid te laten zien.

- Let ook op de materialen die je kiest. In kledingstukken met een soepele, zachte valling komen je vrouwelijk vormen het beste uit.

Vrouwelijke kleding, vrouwelijk stijl.

^ Dit zachtgroene vestje heeft een zachte kleur en een vrouwelijk, ingebreid patroontje (hartjes).

Hoe kan je er vrouwelijker uitzien?

^ Vrouwelijke prints zoals bloemenprintjes of dierenprints geven je al snel een vrouwelijke stijl.

Een bloemenprint is vrouwelijk.

^ Een bloemenprint in zachte kleuren is heel vrouwelijk.

 

^ Ook een zacht vallend kapsel en een mooie zachte dagmake-up dragen bij aan je vrouwelijkheid.

 

Romantische kleding/ stijl.

^ Voorbeelden van romantische kleding en accessoires. De kleuren zijn zacht, de stoffen zijn delicaat en je ziet veel ronde vormen en zachte belijningen.

Vrouwelijke kleding die ook een klassieke stijl uitdraagt.

^ Je kunt de vrouwelijke en de klassieke stijl ook heel goed combineren. Op deze collage zie je een aantal mogelijkheden. Je ziet een blouse ruches, een strikblouse, een kokerrok, en mooie tijdloze kledingmodellen zonder al te veel poespas. Zoals bij de mantel, de jurk de kiezelkleurige blouse en de donker jeans. Deze stijl is vrouwelijk, maar ook een beetje ingetogen. De kleuren zijn niet allemaal zacht. De combinatie met donkere kleuren zorgt voor een wat pittiger uitstraling. Dit soort kleding is ook heel goed bruikbaar in een zakelijke omgeving.

- Het yin en yang principe heeft ook sterk met dit onderwerp te maken. Lees meer hierover in dit blog.

- Houd je van een vrouwelijk stoere stijl? Lees meer.

- Houd je meer van een natuurlijke/ sportieve stijl? Lees meer.

- Wil je meer weten over de beroemde 'Parijse/ Parisian style'? Lees meer.

- Houd je van dierenprints? Lees dan dit blog.

- Mijn Pinterest-bord 'Kledingstukken combineren en stylen' levert je misschien inspiratie op over jouw smaak. Lees meer.

Ben jij benieuwd geworden wat jouw persoonlijke stijl is? Er is op dit gebied heel veel mogelijk. Klassiek, natuurlijk, chic, vrouwelijk, extravagant, enz., enz. Je houdt vaak niet van één stijlvorm maar van een combinatie van een aantal stijlen. Boek een stijladvies, dan kunnen we samen op zoek gaan naar wat bij jou die unieke combinatie is.  Lees meer. 

Of doe een met een stel vriendinnen de gezellige workshop: 'Wat is mijn persoonlijke stijl?', bedoeld voor groepen vanaf 6 personen. Lees meer.

Wist je dat je bij mij ook leuke e-books kunt bestellen? Ik heb allerlei e-books gemaakt over allerlei leuke, aan haar vak gerelateerde onderwerpen. Kijk verder bij: SPECIALS/ e-books bestellen. Bijvoorbeeld: 'Persoonlijke stijl voor vrouwen'
Iedereen heeft minstens één dominante basisstijl en vaak zijn het er twee of drie subtypes waarin je jezelf zelf herkent. Juist deze unieke mix van stijlen drukt je persoonlijkheid uit.
Veel mensen weten niet hoe ze hun persoonlijke kledingsmaak moeten omschrijven. Dit kan o.a. sportief, tijdloos chic, romantisch, natuurlijk, creatief, elegant, dramatisch, trendy, landelijk, vrouwelijk stoer of city chic zijn. Ik laat je in dit E-book de 4 hoofdtypes en 21 verschillende subtypes zien, met vele kleurenfoto's ter verduidelijking. Vaak gaat je voorkeur uit naar een combinatie van twee of drie stijlen. Welke je voorkeur hebben leer je aan de hand van dit handige E-book bestaande uit 73 pagina's. Verder een overzicht van stijliconen van toen en nu van allerlei oude en nieuwe stijlinvloeden op de mode.

In het e-book: 'Kleren maken de man' vind je allerlei leuke kledingtips voor mannen. Bij dit e-book krijg je gratis een e-boekje van 6 pagina's over persoonlijke stijl voor de man.

Klik hier om te lezen hoe je een e-book kunt bestellen.