• darkblurbg
  • darkblurbg

Steeds anders stylen met een 'klein blauw jurkje'. Deel 1.

Gepubliceerd op: 03-03-2022

Ik heb wel eens vaker mijn enthousiasme geuit voor het 'kleine blauwe jurkje'. Naar mijn idee is de veel geroemde 'little black dress' voor veel vrouwen als snel te donker en te hard. Helemaal voor overdag. 's Avonds hebben we vaak zachter licht, maar overdag (in daglicht dus) is zwart vaak behoorlijk hard. Helemaal als je het zwart meteen onder je gezicht draagt, zoals bij een jurk het geval is.

In dit blog heb ik een eenvoudig donkerblauw jurkje van het super handige travel-materiaal als uitgangspunt genomen. Ik heb dit jurkje steeds anders gestyled, zodat je steeds een andere 'sfeer' krijgt.

N.B.: ik heb hier voor de kleur donkerblauw gekozen, maar je kunt uiteraard elke kleur nemen die je maar wilt.

Hetzelfde blauwe jurkje steeds anders stylen.

^ Dit is het donkerblauw jurkje.

Het is een jurkje van het merk Woman by Earn. Het is gemaakt van zgn. 'travel-stof'. Kleding van travel materiaal heeft de laatste jaren een enorme opgang gemaakt. Het is een ideale stof, omdat het bijna niet kreukt. Je kunt het dus heel gemakkelijk meenemen op reis. Vandaar de naam 'travel stof'. 

De jurk heeft een recht model met steekzakken. De hals is rond en niet erg laag en het jurkje heeft zgn. raglanmouwen.

Een jurk in een eenvoudig model en in een rustige neutrale kleur geeft je enorm veel mogelijkheden om steeds anders te stylen. Bijvoorbeeld door te het te combineren met andere neutrale kleuren of juist met opvallender accentkleuren die je er bij kiest. Ook kun je er steeds andere accessoires bij dragen. Verder is de uitstraling met ander schoeisel erbij ook weer steeds anders.

Een jurk kun je heel gemakkelijk steeds anders dragen.

^ In dit blog heb ik voor dit donkerblauwe jurkje gekozen, maar je kunt uiteraard elke kleur nemen die je maar wilt. Zoals deze donkergroene van Studio Anneloes (ook van travel-stof).

Stylen en combineren met een leuk basisstuk.

^ Hier draag ik het donkergroene jurkje met een printsjaal. Het donkergroen komt in het patroon van de sjaal terug.

Een rustige, neutrale kleur zoals bijvoorbeeld donkerblauw, midden marine, donkergroen, grijs, bordeaux, bruin of donkerpaarspaars geeft je veel mogelijkheden om mee te combineren.

Je jurk steeds anders stylen.

^ Deze blauwe jurk van La Dress is ook van travel-materiaal. De kleur is iets sprekender als het donkerblauwe jurkje, maar nog steeds vrij neutraal. Het voordeel van een neutrale kleur is o.a. dat die minder herinnering achterlaat bij anderen. Je kunt hem dus steeds weer aan zonder dat anderen het door hebben.

Maar jurk in een opvallender accentkleur zoals bijvoorbeeld roze, oranje, rood of kan uiteraard ook. Dit soort kleuren vervelen echter wel sneller...

Hoe kun je een donkerblauwe jurk steeds anders stylen?

^ Hier heb ik mijn styling heel simpel gehouden. Ik draag zwarte panty's en platte laarzen bij de jurk.

Dit soort eenvoudige outfit's staan mij altijd goed, omdat ik vrij klein van stuk ben. De lange zilverkleurige  ketting heeft verlenging aan mijn postuur en heeft hier de focus. Een soepele, loshangende sjaal zou hetzelfde effect hebben. Dit effect zie je bij deel 2.

^ Hier draag ik het donkerblauwe jurkje met een zwarte panty, een paar booties van lakleer (Gabor), een mintgroen vestje en een zilverkleurige ketting met eveneens mintgroene kralen.

Door het vestje open te laten lijk ik optisch wat langer (en meteen ook slanker). Ik ben vrij klein (1,57 m), dus hier moet ik altijd op letten. De vorm van de ketting geeft ook een mooie verlenging aan mijn figuur.

Wanneer is het vestje dicht zou knopen zou je twee verschillende  'kleurblokken' zien. En dan lijk je kleiner.

Hetzelfde blauwe jurkje steeds anders stylen.

^ Hier heb ik de jurk gecombineerd met een paar platte laarzen van rekbaar materiaal. Ze hebben een taupe met donkergrijze dierenprint. Een dierenprint kan wat 'raffinement' geven aan je outfit. Doordat deze kleuren zo gedekt zijn valt dat hier overigens mee...

Het halflange vest wat ik er over draag heeft geen sluiting en is bezet met kleine lovertjes. Dat maakt de kleur wat spannender. Het vest heeft een kleur die heel mooi bij mijn haarkleur past. De lange ketting die loopt in een V-vorm geeft weer wat verlenging.

Hetzelfde blauwe jurkje steeds anders stylen.

^ Hier heb ik een grote, maar soepele sjaal in mijn lievelingskleur een beetje 'rommelig' om mijn hals geknoopt. De sjaal past perfect bij mijn oogkleur. De lakleren veterbooties met de zwarte maillots maken het geheel stoerder. Een maillot is altijd wat stoerder als een panty. Bij een vrij kort jurkje is een maillto ook minder sexy.

Hetzelfde blauwe jurkje steeds anders stylen.

^ Hier draag ik het donkerblauwe jurkje met een zwarte panty, platte laarzen en een eveneens donkerblauw bolerojasje im een 3/4 mouw. In deze eenvoudig combinatie lijk ik op mijn langst.

Hetzelfde blauwe jurkje steeds anders stylen.

^ De laarzen zijn rondom afgezet met kleine studs, hetgeen de laarzen net wat aparter maakt. De schacht van deze laarzen is gemaakt van rekbaar materiaal. Laars heeft kleine ritsjes aan de binnenkant, zodra je makkelijk in de laars kun komen.

Het rekbare materiaal is fijn wanneer je (zoals ik) een wat vollere kuit hebt. Hoge laarzen met een rits tot boven toe krijg is soms niet dicht...

 

Hetzelfde blauwe jurkje steeds anders stylen.

^ Deze loafers zijn nu helemaal de trend! Ze hebben een XXL ketting in een lichte goudkleur. De lichte kleur van de schoenen komt terug in de beige met roze sjaal. Dat geeft een mooie harmonie in het totaalplaatje. De lichte kleuren herhalen verder mijn haarkleur, hetgeen altijd mooi is.

Hetzelfde blauwe jurkje steeds anders stylen.

^ Loafers zijn stijlvol en elegant en ze zitten ook nog eens heel erg comfortabel. Deze hebben naast het stoere kettingdetail ook nog een opvallende zolen. Dit maakt ze meteen een stuk minder 'klassiek'.

Naast schoenen krijgen ook tassen momenteel vaak een grove ketting, meestal als hengsel. Het is een goed idee om een basic outfit op te 'leuken' met zo’n flitsende accessoire.

Loafers met een stoere ketting.

^ Mijn loafers zijn versierd met een stoere ketting. Je hebt zo ook op laarzen. Deze trend zet zich nog wel even voort de komende tijd. Dus ga gerust op zoek naar schoenen met een grote ketting.

Loafer met ketting.

^ Er zijn overigens ook minder grove modellen te vinden wanneer je dat mooier vindt. Zoals deze lichtgrijze loafers met grijze ketting van Manfield. Verder heb je ze ook met een blokhak of in een soort slipper uitvoering. Er zijn dus mogelijkheden genoeg!

Schoenen met een grote ketting zijn een echte trend.

^ Schoenen met een grote ketting (chain) zijn een grote trend. Deze schatjes vond ik op boohoo.nl

Handtas met grote XXL ketting.

^ Handtas met een grote gouden ketting aan het handvat. Gezien bij Nelson in Groningen.

Klompjes met grote XXL ketting.

^ Klompjes met grote gouden ketting. Gezien bij Nelson.

Meer lezen?

* In deel 2 laat ik je nog meer leuke styling-voorbeelden zien met dit jurkje. Kijk maar gauw hier.

* Je bent met een eenvoudige jurk eigenlijk nooit uit gecombineerd! Daarom heb ik in maart 2023 nog een deel 3 gemaakt. Kijk hier.

* Maart '23: loafers zijn een modetrend die al een tijdje gaande is. Lees hier meer over loafers.

* Hoewel een klein zwart jurkje (LBD) op het oog ideaal lijkt komt er een probleem om de hoek kijken. Maar een klein deel van de mensen staat echt geweldig in zwart... En dan moet je denken aan 30 % van de Nederlanders. Zwart laat ons er al snel vermoeid en streng uit zien. Het kan zelfs alle kleur uit ons gezicht zuigen. Ook versterkt zwart rimpeltjes en kringen onder je ogen. Vandaar dat ik in dit blog een lans wil breken voor een blauwe jurk. Voor iedereen is er wel een geschikte blauwtint te vinden, dit is bij de kleur zwart helaas niet het geval.

* Sta jij wel mooi in zwart? In dit blog vind je leuke voorbeelden van zomerse zwarte jurkjes.

* 'KLM blauw' en jeansblauw zijn universele kleuren. Dat wil zeggen dat ze iedereen goed staan. Lees meer over universele kleuren.

* Is zwart niet je kleur maar wil je het toch dragen? Lees dan dit blog.

* Ben je een warm kleurtype en ben je dol op donkerblauw? Doordat donkerblauw een koele kleur is is het niet je beste kleur. Je kunt donkerblauw (en andere koele kleuren) echter 'opwarmen'. In dit blog lees je hoe je dat kunt doen.

* Kleding van zgn. 'travel-materiaal' heeft de laatste jaren een enorme opgang gemaakt. Het is een ideale stof, omdat het bijna niet kreukt. Je kunt het dus heel gemakkelijk meenemen op reis. Vandaar de naam 'travel stof'. Kleding in travel kwaliteit is heel gemakkelijk in onderhoud. Je kunt dit soort kleding na het wassen gewoon nat ophangen en als het droog is meteen weer dragen. Je hoeft het eigenlijk niet te strijken. Verder is travel stof heel rekbaar, het past daardoor snel bij allerlei figuurtypes. Veel sneller dan stoffen die niet meerekken. In dit blog lees je alles over de voordelen van kleding van travel-materiaal. 

* Voor ieder kleurtype zijn er wel blauwtinten te vinden. Wil je weten welke blauwtinten er bij de verschillende kleurtypes passen? Lees meer.