• darkblurbg
  • darkblurbg

Steeds anders stylen met een 'klein blauw jurkje'. Deel 2.

Gepubliceerd op: 07-03-2022

In mijn vorige blog liet ik je voorbeelden zien van stylingsopties bij een klein blauw jurkje. Geen Little black dress, maar een Little blue dress dus ;-) De mogelijkheden om kledingcombinaties te maken met een simpel effen jurkje zijn bijna oneindig. In dit blog nog een aantal leuke stylingsmogelijkheden.

Hoe kun je je jurk steeds anders dragen?

^ Deze foto nog even om je geheugen op te frissen... Dit is het donkerblauwe jurkje. Het is een eenvoudig model jurk van het merk Woman by Earn.

Hoe je je jurk steeds anders kunt stylen.

^ Het jurkje is van zichzelf vrij recht. Met dit getailleerde jasje accentueer ik mijn taille. Ik heb hier verder een zwarte panty en donkerblauwe laarsjes aan.

Hoe je je jurk steeds anders kunt stylen.

^ Deze donkerblauwe enkellaarsjes maken het jurkje eleganter.

Hoe je je jurk steeds anders kunt stylen.

^ Hier draag ik een taupekleurig halflang vest van Repeat over het jurkje. Het is van een fijn gebreide katoenen kwaliteit. Het vest sluit mooi aan bij mijn schouders. De kleur van het vest komt weer terug in de laarsjes.

Hoe kun je hetzelfde jurkje steeds anders combineren?

^ Het vest van het vorige voorbeeld heeft wel wat van dit vest uit deel 1. Dit vest is wel wat rechter en het materiaal is dikker.

Hoe je je jurk steeds anders kunt stylen.

^ Gecombineerd met dit spijkerjasje en de laarsjes ziet het jurkje er wat stoerder uit.

Hoe je je jurk steeds anders kunt stylen.

^ De enkellaarsjes zijn bezet met hele kleine studs.

Hoe je je jurk steeds anders kunt stylen.

^ Hier komt de kleur van de laarsjes terug in de sjaal. Deze kleur past mooi bij mijn haarkleur.

Hoe je je jurk steeds anders kunt stylen.

^ Hier heb ik een lang vest over het jurkje. Het vest is van een tricot-materiaal en is van Studio Anneloes. Deze lichtblauwe kleur staat me ook heel mooi. Dit komt doordat ik een 'licht zomertype' ben. Met de donkere laarzen lijk ik wat langer als met de lichte laarsjes.

Hoe je je jurk steeds anders kunt stylen.

^ Deze lila omslagdoek staat ook heel mooi bij mijn kleurtype.

Hoe je je jurk steeds anders kunt stylen.

^ Dit zijn de laarzen van dichtbij.

Hoe je je jurk steeds anders kunt stylen.

^ Hier heb ik een paar rode enkellaarsjes aan. Die vallen door de kleur meteen meer op. Het rood van de laarsjes heb ik subtiel terug laten komen in de kralen van de halsketting.

Hoe je je jurk steeds anders kunt stylen.

^ Gecombineerd met de rode sjaal is het rood van de laarsjes nog opvallender.

TIP: Wanner je een soepele sjaal  (zoals hier) gewoon los naar beneden laat hangen geeft lengte aan je figuur.

Hoe je je jurk steeds anders kunt stylen.

^ Deze halsketting in lichtroze en donkerrode tinten is een goed voorbeeld van hoe je een accentkleur zakelijk kunt gebruiken. De roodtinten leggen de focus mooi op het gezicht zonder dat ze te overheersend worden. Ik draag bewust geen rode lipstick omdat rode lipstick niet goed bij me past. 

Hoe draag je je jurk steeds anders?

^ Hier heb ik een oranjerood leren jasje van Arma bij het jurkje gekozen. Ik heb mijn lipstick aan de kleur van het jasje aangepast. Ik draag normaal geen oranje, wel roze. Maar een roze lipstick past niet bij dit jasje.

Met een jasje in zo'n accentkleur spring je er echt uit! Wil je de aandacht vasthouden bij bijvoorbeeld een voordracht voor grote groep of bij een groepspresentatie? Dat werkt met een jasje of vest in een sprekende kleur heel goed!

Meer lezen?

* Dit blog is een vervolg op deel 1. Wil je dit deel lezen? Kijk dan  hier.

* Je bent met een eenvoudige jurk eigenlijk nooit uit gecombineerd! Daarom heb ik in maart 2023 nog een deel 3 gemaakt. Kijk hier.

* We kennen verschillend soorten kleuren. In dit blog zag je voorbeelden van rustige neutralen, van licht kleuren en opvallende basiskleuren. Wil je meer lezen over de verschillende soorten kleuren die we kunnen onderscheiden? Lees dan dit blog.

* Een accentkleur is een kleur die er lekker uitspringt. Opvallende kleuren noemen we basiskleuren. Een outfit in rustige, onopvallende (neutrale) kleuren kun je door middel van een accentkleur net dat beetje extra pit geven. Dat kon je in dit artikel goed zien bij de onderste foto's. In dit blog laat ik je zien hoe je accentkleuren kunt toepassen in je kledingcombinaties. Vaak is het leuk om de accentkleur een paar keer te herhalen. Dat geeft meer harmonie in het totaalplaatje.

* Wil je op je werk een accentkleur gebruiken? Ook in een zakelijke omgeving is het gebruik van kleine kleuraccentjes leuk. Daar wil je echter over het algemeen niet al te uitbundig zijn met opvallende kleuren. Lees hier hoe je te werk kunt gaan.