• darkblurbg
  • darkblurbg

Donkerblauw voor warme kleurtypes.

Blauw voor de warme kleurtypes.
Gepubliceerd op: 03-05-2017

In dit blog laat ik zien hoe je als warm kleurentype het beste donkerblauw kunt dragen. De kleur blauw is een koele kleur. Toch kun je het als warm kleurtype prima dragen, zolang je het blauw maar 'opwarmt'. In dit blog vertel ik je aan de hand van 6 handige tips hoe jij blauw kunt dragen.

Ben jij een lentetype, herfsttype of een combinatietype lente/herfst? In dit blog lees je hoe je als warm kleurtype donkerblauw het beste kunt dragen.

^ Het warme kleurentype kan donkerblauw prima dragen, als het maar gecombineerd wordt met duidelijk warme tinten uit jouw kleurenpalet. Deze kleuren warmen het blauw als het ware op.

Blauw voor de warme kleurtypes.

^ Eén van de meest effectieve manieren: Draag een effen sjaal in een warm kleur over het donkerblauw. Deze donkerblauw jurk. is steeds gecombineerd met een sjaal en schoenen in warme kleuren. De sjaals geven steeds warmte aan het gezicht. Op deze manier heb je een warme kleur onder je gezicht. Je kunt natuurlijk ook een sjaal met een print nemen.

Donkerblauw voor warme kleurtypes.

^ TIP 1: Draag een warm gekleurde sjaal over je blauwe kledingstuk.

blauw voor warme kleurtypes

^ TIP 2: Draag de kleur blauw aan je onderlichaam.

Op dit voorbeeld een jeans gecombineerd met mooie warme kleuren. Sieraden waarin blauw gecombineerd wordt met goud zoals hierboven staan je prachtig! Jeansblauw is een universele kleur die iedereen staat. Als warm type kun je het beste gaan voor jeans met warm gekleurde stiksels en warm gekleurde knopen. Soms zie je zelfs jeans met warme wassingen.

^ TIP 3 Neem kleding zoals jeans met warme stiksels en knopen. 

Op deze foto zie je een jeans met okerkleurige stiksels, staan warme kleurtypes het mooist. Let ook op zaken als ritsen en knopen. Het mooiste staan warme kleuren.

jeans met warme wassing

^ TIP 4: Neem jeans met een warme wassing.

Dit jeansshort heeft een warme (gelige) wassing. Heel geschikt voor warme kleurtypes.

^ Meestal heeft jeans lichte (witte) wassingen, een witte wassing is koel. Deze jeansstof heeft een gelige wassing en staat daardoor heel mooie bij warme kleuren.

blauw combineren met warme kleuren

^ Combineer het donkerblauw met de warme kleuren uit jouw palet.

Combineer donkerblauw met jouw warme kleuren.

^ TIP 5: Combineer blauw met jouw topkleuren!

Op deze collage heb ik prachtige, warme kleuren bij gezocht bij een donkerblauwe jumpsuit.

camel combineren met donkerblauw

^ Een jas in camelkleur staat het warme type prachtig en kan goed gecombineerd worden met donkerblauw. Neem er goudkleurige accessoires en een zonnebril met een warme kleur glazen bij. Donkerblauw gecombineerd met camel geeft je een prachtige, klassieke en zakelijke uitstraling.

 

blauw voor warme kleurtypes

^ TIP 6: Neem een print met naast blauw ook warme tinten.

Dit soort gecombineerde printjes staan je als warm kleurtype geweldig! Style het af met goudkleurige sieraden (of een trendy combinatie van goud en zilver zoals hier), een cognac bruine riem en bruine laarzen.

 

Print warmer laten lijken.

^ Bij deze print met donkerblauw, groen en oranje erin heb ik expres oranje en oranjebruine accenten gekozen. Zo komt de print warmer over. De donkerblauwe tas heeft een goudkleurige afwerking, heel geschikt voor warme types. Het goud maakt de tas warmer.

 

Warme print koeler laten lijken.

^ Bij dit voorbeeld met hetzelfde jurkje heb ik juist het koele geaccentueerd. Zie je hoe groot het verschil is? Het oranje wordt nu juist een beetje weggedrukt en de koele tinten (donkerblauw, zilverkleur en zeegroen) komen meer naar voren. Dit kun je als warm kleurtype beter niet doen!

Hoe het warme kleurtype blauw kan dragen.

^ Nog een aantal voorbeelden van topkleuren voor warme kleurtypes. Lentetypes, herfsttypes en lente/herfsttypes kunnen dit jeansjurkje heel goed combineren met een opvallende kleur uit hun waaier. Denk aan oranje, okergeel of warmgroen. Een rustiger tint zoals een warme bruintint, mosgroen of warm bordeauxrood staat je ook heel mooi.

Hoe draag je blauw als je een warm kleurtype bent?

^ Deze sjaal is ideaal voor warme kleurtypes die graag blauw dragen. Dat kan best, als je het blauw maar opwarmt. Combineer blauw dan ook met jouw (warme) topkleuren. Deze royale sjaal (hij meet ca. 100 x 180 cm). Hij is gemaakt van een soepel, zacht materiaal en bevat overwegend warme kleuren: roest, okergeel, warm wit en een beetje blauw. Verder is hij afgezet met een leuk blauw biesje. Je kunt bij deze sjaal ook heel goed kleding van denimstof bij combineren. Je kunt deze sjaal ook bij me bestellen. Benieuwd? Kijk dan hier.

Oranjebruin met blauw voor de warme kleurtypes.

^ Hier zie je oranjebruin gecombineerd met blauw.

De kleur blauw voor warme kleurtypes.

^ Combineer je jeans ook met warme kleuren.

Meer lezen?

* Voor elke kleurtype zijn er wel blauwtinten te vinden. Lees meer.

* In dit blog voorbeeldfoto's van een klant (lente/herfsttype) die ook dol is op donkerblauw en hoe je deze kleur toch prima kunt dragen lees meer.

* Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 16 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens langs voor het kleuradvies. Lees meer.

* Wist je dat je als warm kleurtype ook prima grijs kunt dragen? Neem dan wel een warme grijstinten. Lees meer.

* Bruin is een geweldige kleur voor warme kleurtypes, dit artikel gaat over combineren met bruin. Lees meer.

* Geel staat jouw als warm kleurtype prachtig. Neem wel warme geeltinten. Lees meer.

* Wil je meer weten over het herfsttype? Lees meer.

* Wil je meer weten over het lentetype? Lees meer.