• darkblurbg
  • darkblurbg

Donkerblauw voor warme kleurtypes.

Blauw voor de warme kleurtypes.
Gepubliceerd op: 03-05-2017

In dit blog laat ik zien hoe je als warm kleurentype het beste donkerblauw kunt dragen. De kleur blauw is een kleur waar veel mensen dol op zijn en die op de werkvloer ook ideaal is. Donkerblauw is bijna altijd een koele kleur, toch kun je het als warm kleurtype best dragen, zolang je het blauw maar 'opwarmt'. In dit blog vertel ik je aan de hand van deze handige tips hoe jij blauw kunt dragen. Deze tips gelden overigens ook voor andere donker kleuren zoals donkergrijs en donkerpaars.

Ben jij een lentetype, herfsttype of een combinatietype lente/herfst? Donkerblauw is bijna altijd een koele kleur. Soms kun je warm marine vinden dat een een blauwtint met een gelige ondertoon. In dit blog lees je hoe je als warm kleurtype donkerblauw het beste kunt dragen.

De 'tussentypes'.

Deze tips gelden ook voor de zgn. tussentypes zoals het heldere herfsttype, neutrale herfsttype, het zomer/herfsttype en het diepe herfsttype. Het lichte lentetype, het lente/zomertype en het neutrale lentetype kunnen beter licht marineblauw nemen.

Warm marineblauw en koel marineblauw.

^ Hier zie je links voorbeelden van warm marineblauw en rechts voorbeelden van koel marineblauw. Warm marine bevat wat meer geelpigment als koel marineblauw en heeft daarom voor jou als warm kleurtype de voorkeur.

Blauw voor de warme kleurtypes.

Eén van de meest effectieve manieren: Draag een effen sjaal in een mooie (liefst wat sprekende) warme kleur over het donkerblauw. Deze donkerblauw jurk is steeds gecombineerd met een sjaal en schoenen in warme kleuren. Warm goen, olijfgroen, warm oranjerood en okergeel. De sjaals geven steeds warmte aan het gezicht en het is leuk om deze kleur weer te herhalen in je schoeisel. Dan krijg je meer harmonie in je outfit. Op deze manier heb je een warme kleur onder je gezicht. Je kunt natuurlijk ook een sjaal met een warme print nemen.

Hoe draag je blauw als je een warm kleurtype bent?

^ Draag een sjaal in warme kleuren over het donkerblauw. Bijvoorbeeld in een roesttint.

blauw voor warme kleurtypes

^ Draag de kleur blauw aan je onderlichaam.

Op dit voorbeeld een jeans gecombineerd met mooie warme kleuren.

Sieraden waarin blauw gecombineerd wordt met goud zoals hierboven staan je prachtig! De combinatie van goud met blauw is minder voor de hand liggend dan blauw met zilver. Toch is het wel te vinden als je goed zoekt.

Jeansblauw is een universele kleur die iedereen staat. Als warm type kun je het beste gaan voor jeans met warm gekleurde stiksels en warm gekleurde knopen. Soms zie je zelfs jeans met warme wassingen.

TIP: Neem kleding zoals jeans met warme stiksels (zoals geeloranje, oranjebruin of oranje) en warmgekleurde metalen knopen en ritsen. Op deze foto zie je een jeans met warme stiksels, dit staat bij warme kleurtypes het mooist. 

Neem jeans met een warme wassing.

Jeans met warme wassing.

Deze jeans heeft een warme (gelige) wassing. Heel geschikt voor warme kleurtypes. Ook bij het 'lichte lentetype' en het 'lente/zomertype' staan dit soort lichte jeanskleuren geweldig goed. De foto komt van Little Soho.

Jeansstof/ jeans/ spijkerstof met een warme wassing.

^ Hier zie je spijkerstof met een warme (gelige) wassing.

Jeansstof/ jeans/ spijkerstof met een warme wassing.

^ Aan de binnenkant van het denim zie je het soms nog beter.

Combineer donkerblauw met jouw warme kleuren.

^ Combineer blauw met jouw warme topkleuren! Hier heb ik steeds een warm gekleurd vest bij een blauwe top gecombineerd.

Donkerblauw dragen als je een warm kleurtype bent (lentetype).

^ Hier is het donkerblauw opgewarmd door het oranje vest. In het bloesje zien we ook een oranje stipje. Dat maakt het extra mooi, doodat het oranje weer terug komt. Het is een mooie outfit voor een lentetype. Kleding Little Soho.

 

blauw voor warme kleurtypes

^ Neem een print met naast blauw ook warme tinten.

Dit soort gecombineerde printjes staan je als warm kleurtype geweldig! Style het af met goudkleurige sieraden (of een trendy combinatie van goud en zilver zoals hier), een cognac bruine riem en bruine laarzen.

Hoe draag je de kleur blauw als je een warm kleurtype bent?

^ Deze jurk bevat maar een klein deel blauw en de accessoires zijn merendeels warm van kleur.

Jeans voor warme kleuren.

^ Nog een aantal voorbeelden van topkleuren voor warme kleurtypes. Lentetypes, herfsttypes en lente/herfsttypes kunnen hun jeans heel goed combineren met een opvallende kleur uit hun waaier. Denk aan oranje, okergeel of warmgroen. Een rustiger tint zoals een warme bruintint, mosgroen of warm bordeauxrood staat je ook heel mooi.

Warme kleurtypes moeten hun blauw opwarmen.

^ Warme kleurtypes moeten hun blauw 'opwarmen' met mooie warme kleuren uit het kleurenpalet. Op deze collage heb ik prachtige, warme kleuren bij gezocht bij een donkerblauwe jumpsuit.

De kleur blauw voor warme kleurtypes.

^ Het spijkerjurkje heeft warme stiksels en een warm gekleurde leren riem. Bij het spijkerjurkje heb ik vesten en schoenen in mooie warme kleuren gezocht.

Hoe draag je blauw als je een warm kleurtype bent?

^ Deze sjaal is ideaal voor warme kleurtypes die graag blauw dragen. Dat kan best, als je het blauw maar 'opwarmt'. Combineer blauw dan ook met jouw warme topkleuren.

Deze sjaal bevat overwegend warme kleuren: roest, okergeel, warm wit en een beetje blauw. Verder is hij afgezet met een leuk blauw biesje. Je kunt een dergelijke sjaal als warm kleurtype ook heel goed kleding van denimstof combineren. (Verkocht).

Blauw voor warme kleurtypes.

^ Deze sjaal bevat naast blauw ook een mooie, warme okertint. Deze sjaal kan daardoor prima voor een warm kleurtype. Je kunt deze sjaal ook bij me bestellen. Benieuwd? Kijk dan hier.

Sjaals im warme kleuren.

Met een sjaal in warme kleuren kun je een koele kleur als blauw, grijs of zwart 'opwarmen'.

Blauwtinten voor warme kleurtypes.

^ Wist je dat er ook warme varianten van blauw zijn? Dit zijn blauwtinten met wat meer geel erdoor. Warm marine is een warme blauwtint die de warme kleurtypes beter staat als marineblauw. Warm marine bevat wat geelpigment.

Blauwtinten zoals hier boven zijn de beste blauwtinten voor de warme kleurtypes. Op dit voorbeeld blauwtinten voor het lente/herfsttype en het warme herfsttype. Soms neigen ze ook wat naar petrol (soms ook teal genoemd). Voor het lentetype zijn ze wat aan de donkere kant.

Oranje combineren met blauw.

^ Hier zie je oranje en oranjebruin gecombineerd met blauw. Combineer je jeans ook met warme kleuren.

Warme kleurtypes moeten blauw opwarmen.

^ Warme kleurtypes moeten blauw opwarmen met warme kleuren uit hun palet. Soms vind je ook prints en breisels met zowel warme als koele kleuren.

Warme kleurtypes moeten hun blauw opwarmen.

^ Warme kleurtypes doen er goed aan om hun blauw op te warmen met een mooie warme kleur uit hun kleurenpalet. Hier zie je blauwe broeken, gecombineerd met een warm gekleurde bovenkant.

Kleuren als grijs, donkerpaars en zwart.

Hoe kun je koele kleuren 'opwarmen'?

^ Je kunt deze tips ook gebruiken voor andere koele neutrale kleuren zoals grijs, donkerpaars en zwart. Ook zwart (een koele kleur) en grijs (vaak een koele kleur) zijn zeker niet de beste kleuren voor warme kleurtypes. Dit vest bevat naast zwart nog genoeg warme kleuren. Zo gecombineerd met deze bijpsssende top kunnen warme kleurtypes dit vest prima dragen. Kleding van Didi.

Warm jouw paars op als je een warm kleurtype bent.

^ Hier zie je hoe je donkere paarstinten kunt opwarmen met mooie accessoires in warme kleuren. Neem ook altijd goud en geen zilver!

Grijs voor warme kleurtypes.

^ Grijs is zeker niet je beste neutrale kleur. Ook een kleur als grijs kun je weer het beste 'opwarmen' met mooie warme kleuren, zoals ik heb gedaan op dit voorbeeld. Wist je dat er ook warmere varianten van grijs zijn. Deze grijstinten bevatten veel geelpigment en zijn voor de warme kleurtypes uiteraard een betere optie dan koel grijs. De broek op deze collage is ook aan de warme kant. Lees hier meer over de kleur grijs.

Warme kleurtypes moeten hun blauw 'opwarmen'.

^ In 2020 was de Pantone kleur 'Classic Blue'. Hier heb ik deze kleur opgewarmd met mooie warme kleuren.

Warme kleurtypes moeten hun blauw 'opwarmen'.

^ Warme kleurtype kunnen blauw heel goed aan hun onderlichaam dragen, met warme kleuren direct onder het gezicht.

Warme kleurtypes moeten hun blauw 'opwarmen'.

^ De neutrale kleurtypes hebben wel blauw in hun kleurenpalet. Zij kunnen blauw het beste combineren met dit soort kleuren zoals op deze collage.

Meer lezen?

* Marineblauw is een zgn. 'neutrale kleur' die eigenlijk voor alle vier seizoenstypes wel geschikt is. Aangezien blauw een koele kleur is past hij het beste bij de koele kleurtypes (zomer- en wintertype) en dienen het lentetype en het herfsttype hun marineblauw 'op te warmen'. In dit blog laat je handige voorbeelden van kledingcombinaties zien.

* Heb jij 'verkeerde' kleuren in je kast. In dit blog lees je hoe je ze toch nog kunt dragen.

* Voor elke kleurtype zijn er wel blauwtinten te vinden. Lees meer.

* In dit blog voorbeeldfoto's van een klant (lente/herfsttype) die ook dol is op donkerblauw en hoe je deze kleur toch prima kunt dragen lees meer.

* Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.

* Wist je dat je als warm kleurtype ook prima grijs kunt dragen? Neem dan wel een warme grijstinten. Dit zijn grijstinten met een warme ondertoon. Lees meer.

* Bruin is een geweldige kleur voor warme kleurtypes, maar ook koele kleurtypes kunnen bruin dragen. Dit artikel gaat over combineren met bruin. Lees meer.

* Geel staat jouw als warm kleurtype prachtig. Neem wel warme geeltinten. Lees meer.

* Wil je meer weten over het herfsttype? Lees meer.

* Wil je meer weten over het lentetype? Lees meer.