• darkblurbg
  • darkblurbg

Donkerblauw voor warme kleurtypes.

Blauw voor de warme kleurtypes.
Gepubliceerd op: 03-05-2017

In dit blog laat ik zien hoe je als warm kleurentype het beste donkerblauw kunt dragen. De kleur blauw is een koele kleur. Toch kun je het als warm kleurtype prima dragen, zolang je het blauw maar 'opwarmt'. In dit blog vertel ik je aan de hand van deze handige tips hoe jij blauw kunt dragen.

Ben jij een lentetype, herfsttype of een combinatietype lente/herfst? In dit blog lees je hoe je als warm kleurtype donkerblauw het beste kunt dragen.

Eén van de meest effectieve manieren: Draag een effen sjaal in een warm kleur over het donkerblauw. Deze donkerblauw jurk. is steeds gecombineerd met een sjaal en schoenen in warme kleuren. De sjaals geven steeds warmte aan het gezicht. Op deze manier heb je een warme kleur onder je gezicht. Je kunt natuurlijk ook een sjaal met een print nemen.

Donkerblauw voor warme kleurtypes.

^ Draag een warm gekleurde sjaal over je blauwe kledingstuk.

blauw voor warme kleurtypes

^ Draag de kleur blauw aan je onderlichaam.

Op dit voorbeeld een jeans gecombineerd met mooie warme kleuren. Sieraden waarin blauw gecombineerd wordt met goud zoals hierboven staan je prachtig! Jeansblauw is een universele kleur die iedereen staat. Als warm type kun je het beste gaan voor jeans met warm gekleurde stiksels en warm gekleurde knopen. Soms zie je zelfs jeans met warme wassingen.

^ Neem kleding zoals jeans met warme stiksels en knopen. 

Op deze foto zie je een jeans met okerkleurige stiksels, staan warme kleurtypes het mooist. Let ook op zaken als ritsen en knopen. Het mooiste staan warme kleuren.

jeans met warme wassing

^ Neem jeans met een warme wassing.

Dit jeansshort heeft een warme (gelige) wassing. Heel geschikt voor warme kleurtypes.

Combineer donkerblauw met jouw warme kleuren.

^ Combineer blauw met jouw topkleuren!

Op deze collage heb ik prachtige, warme kleuren bij gezocht bij een donkerblauwe jumpsuit.

 

blauw voor warme kleurtypes

^ Neem een print met naast blauw ook warme tinten.

Dit soort gecombineerde printjes staan je als warm kleurtype geweldig! Style het af met goudkleurige sieraden (of een trendy combinatie van goud en zilver zoals hier), een cognac bruine riem en bruine laarzen.

Hoe het warme kleurtype blauw kan dragen.

^ Nog een aantal voorbeelden van topkleuren voor warme kleurtypes. Lentetypes, herfsttypes en lente/herfsttypes kunnen dit jeansjurkje heel goed combineren met een opvallende kleur uit hun waaier. Denk aan oranje, okergeel of warmgroen. Een rustiger tint zoals een warme bruintint, mosgroen of warm bordeauxrood staat je ook heel mooi.

Warme kleurtypes moeten hun blauw opwarmen.

^ Warme kleurtypes moeten hun blauw opwarmen met mooie warme kleuren uit het kleurenpalet.

Hoe draag je blauw als je een warm kleurtype bent?

^ Deze sjaal is ideaal voor warme kleurtypes die graag blauw dragen. Dat kan best, als je het blauw maar opwarmt. Combineer blauw dan ook met jouw (warme) topkleuren. Deze royale sjaal (hij meet ca. 100 x 180 cm). Hij is gemaakt van een soepel, zacht materiaal en bevat overwegend warme kleuren: roest, okergeel, warm wit en een beetje blauw. Verder is hij afgezet met een leuk blauw biesje. Je kunt bij deze sjaal ook heel goed kleding van denimstof bij combineren. Je kunt deze sjaal ook bij me bestellen. Benieuwd? Kijk dan hier.

Oranje combineren met blauw.

^ Hier zie je oranjebruin gecombineerd met blauw. Combineer je jeans ook met warme kleuren.

Warme kleurtypes moeten blauw opwarmen.

^ Warme kleurtypes moeten blauw opwarmen met warme kleuren uit hun palet.

Meer lezen?

* Voor elke kleurtype zijn er wel blauwtinten te vinden. Lees meer.

* In dit blog voorbeeldfoto's van een klant (lente/herfsttype) die ook dol is op donkerblauw en hoe je deze kleur toch prima kunt dragen lees meer.

* Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 16 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens langs voor het kleuradvies. Lees meer.

* Wist je dat je als warm kleurtype ook prima grijs kunt dragen? Neem dan wel een warme grijstinten. Dit zijn grijstinten met een warme ondertoon. Lees meer.

* Bruin is een geweldige kleur voor warme kleurtypes, maar ook koele kleurtypes kunnen bruin dragen. Dit artikel gaat over combineren met bruin. Lees meer.

* Geel staat jouw als warm kleurtype prachtig. Neem wel warme geeltinten. Lees meer.

* Wil je meer weten over het herfsttype? Lees meer.

* Wil je meer weten over het lentetype? Lees meer.