• darkblurbg
  • darkblurbg

Donkerblauw voor warme kleurtypes.

Blauw voor de warme kleurtypes.
Gepubliceerd op: 03-05-2017

In dit blog laat ik zien hoe je als warm kleurentype het beste donkerblauw kunt dragen. De kleur blauw is een kleur waar veel mensen dol op zijn en die op de werkvloer ook ideaal is. Het is een fijne neutrale kleur. Donkerblauw is bijna altijd een koele kleur, toch kun je het als warm kleurtype best dragen, zolang je het blauw maar 'opwarmt'. In dit blog vertel ik je aan de hand van deze handige tips hoe jij blauw kunt dragen. Deze tips gelden overigens ook voor andere donker kleuren zoals donkergrijs en donkerpaars.

Ben jij een lentetype, herfsttype of een combinatietype lente/herfst? Donkerblauw is bijna altijd een koele kleur. Koele kleuren maken jouw als snel bleek of grauw, zeker als je het meteen onder je gezicht draagt. Zoals bij een t-shirt, trui, jurk, blouse etc.

Soms kun je echter ook warm marine vinden, dat een een blauwtint met een gelige ondertoon. Warm marine is voor de warme kleurtypes een veel beter alternatief.

In dit blog lees je hoe je als warm kleurtype donkerblauw het beste kunt dragen.

De 'tussentypes'.

Deze tips gelden ook voor het heldere herfsttype, het neutrale herfsttype, het zomer/herfsttype en het diepe herfsttype.

Het lichte lentetype, het lente/zomertype en het neutrale lentetype kunnen beter licht marineblauw nemen.

Warm marineblauw en koel marineblauw.

^ Hier zie je links voorbeelden van warm marineblauw en rechts voorbeelden van koel marineblauw. Warm marine bevat wat meer geelpigment als koel marineblauw en heeft daarom voor jou als warm kleurtype de voorkeur.

Blauw voor de warme kleurtypes.

Eén van de meest effectieve manieren:

Draag een effen sjaal in een mooie (liefst wat sprekende) warme kleur over het donkerblauw. 

De donkerblauw jurk op de collage hier boven is steeds gecombineerd met een sjaal en schoenen in warme kleuren. Warm goen, olijfgroen, warm oranjerood en okergeel. De sjaals geven steeds warmte aan het gezicht en het is leuk om deze kleur weer te herhalen in je schoeisel. Dan krijg je meer harmonie in je outfit. Op deze manier heb je een warme kleur onder je gezicht. Je kunt natuurlijk ook een sjaal met een warme print nemen.

De kleur blauw voor warme kleurtypes.

^ Hier heb ik als voorbeeld een donkerblauw jurkje en donkerblauwe panty's 'opgewarmd' met cognackleurige laarsjes en een goudgele sjaal. (Ik ben zelf overigens geen warm kleurtype). 

Hoe draag je blauw als je een warm kleurtype bent?

^ Draag een sjaal in warme kleuren over het donkerblauw. Bijvoorbeeld in een roesttint, zoals bij deze sjaal.

Donkerblauwe jas met warm gekleurde sjaals.

^ Hier heb ik een donkerblauwe jas gecombineerd met warm gekleurde sjaals.

blauw voor warme kleurtypes

Draag de kleur blauw aan je onderlichaam.

Op dit voorbeeld een jeans gecombineerd met mooie warme kleuren.

Sieraden waarin blauw gecombineerd wordt met goud zoals hierboven staan je prachtig! De combinatie van goud met blauw is minder voor de hand liggend dan blauw met zilver. Toch is het wel te vinden als je goed zoekt.

Jeansblauw is een universele kleur die iedereen staat. Als warm type kun je het beste gaan voor jeans met warm gekleurde stiksels en warm gekleurde knopen. Soms zie je zelfs jeans met warme wassingen.

TIP: Neem kleding zoals jeans met warme stiksels (zoals geeloranje, oranjebruin of oranje) en warmgekleurde metalen knopen en ritsen. Op deze foto zie je een jeans met warme stiksels, dit staat bij warme kleurtypes het mooist. 

Neem jeansstoffen met een warme wassing.

Jeans met warme wassing.

Voor een broek maakt het niet zo erg veel uit, maar vooral met kleding die je meteen onder je gezicht draagt, zoals een jeansjurkje, een jeansjasje, of een jeansblouse is dit veel beter.

De jeans op de foto hier boven heeft een warme (gelige) wassing. Dit soort wassingen zijn heel geschikt voor warme kleurtypes.

Ook bij het 'lichte lentetype', het 'neutrale lentetype' en het 'lente/zomertype' staan dit soort lichte, warme jeanskleuren geweldig goed. De foto komt van Little Soho.

Jeansstof/ jeans/ spijkerstof met een warme wassing.

^ Hier zie je spijkerstof met een warme (gelige) wassing. Je ziet dat deze wassing heel mooi 'matched' bij de color discs van het warme lentetype (links) men het warme herfsttype (rechts).

Jeansstof/ jeans/ spijkerstof met een warme wassing.

^ Aan de binnenkant van het denim zie je de wassing soms nog duidelijker.

Donkerblauw voor het lentetype, herfsttype.

^ Dit jeansjasje heeft ook een warme wassing en gele stiksels. De goudgele sjaal staat prachtig bij warme kleurtypes en maakt het jasje nog warmer.

Donkerblauw voor het lentetype en het herfsttype.

^ Hier heb ik een donkerblauw jurkje opgewarmd met een warm gekleurde sjaal in koraal en warm roze.

Donkerblauw voor een warm kleurtype.

^ Hier heb ik het donkerblauwe jurkje opgewarmd met een warm gekleurde sjaal met okergeel, bruintinten en petrol.

Combineer donkerblauw met jouw warme kleuren.

^ Combineer als je een warm kleurtype bent blauw met jouw warme topkleuren! Hier heb ik steeds een warm gekleurd vest bij een blauwe top gecombineerd.

Donkerblauw dragen als je een warm kleurtype bent (lentetype).

^ Hier is het donkerblauw 'opgewarmd' door het oranje vest. In het bloesje zien we ook een oranje stipje. Dat maakt het geheel extra mooi, dit komt doordat het oranje weer terug komt. Het is een mooie outfit voor een lentetype. Kleding Little Soho.

 

blauw voor warme kleurtypes

Neem een print met naast blauw ook warme tinten.

Dit soort gecombineerde printjes staan je als warm kleurtype geweldig! Style het af met goudkleurige sieraden (of een trendy combinatie van goud en zilver zoals hier), een cognac bruine riem en bruine laarzen.

Hoe draag je de kleur blauw als je een warm kleurtype bent?

^ Deze jurk bevat maar een klein deel blauw en kan prima voor een warm kleurtype. De accessoires zijn merendeels warm van kleur. de blauwe tas heeft een gouden afwerking.

Jeans voor warme kleuren.

^ Nog een aantal voorbeelden van topkleuren voor warme kleurtypes. Lentetypes, herfsttypes en lente/herfsttypes kunnen hun jeans heel goed combineren met een opvallende kleur uit hun waaier. Denk aan bijvoorbeeld oranje, okergeel of warm groen. Een rustiger tint zoals een warme bruintint, mosgroen of warm bordeauxrood staat je ook heel mooi.

Warme kleurtypes moeten hun blauw opwarmen.

^ Warme kleurtypes moeten hun blauw 'opwarmen' met mooie warme kleuren uit het kleurenpalet. Op deze collage heb ik prachtige, warme kleuren bij gezocht bij een donkerblauwe jumpsuit.

De kleur blauw voor warme kleurtypes.

^ Het spijkerjurkje heeft warme stiksels, bronskleurige knopen en een warm gekleurde leren riem. Bij het spijkerjurkje heb ik vesten en schoenen in mooie, warme kleuren gezocht.

Hoe draag je blauw als je een warm kleurtype bent?

^ Deze sjaal is ideaal voor warme kleurtypes die graag blauw dragen. Dat kan best, als je het blauw maar 'opwarmt'. Combineer blauw dan ook met jouw warme topkleuren.

Deze sjaal bevat overwegend warme kleuren: roest, okergeel, warm wit en een beetje blauw. Verder is hij afgezet met een leuk blauw biesje. Je kunt een dergelijke sjaal als warm kleurtype ook heel goed kleding van denimstof combineren. (Verkocht).

Sjaals im warme kleuren.

Met een sjaal in warme kleuren kun je een koele kleur als blauw, grijs of zwart 'opwarmen'.

Blauwtinten voor warme kleurtypes.

^ Wist je dat er ook warme varianten van blauw zijn? Dit zijn blauwtinten met wat meer geel erdoor. Warm marine is een warme blauwtint die de warme kleurtypes beter staat als marineblauw. Warm marine bevat wat geelpigment.

Blauwtinten zoals hier boven zijn de beste blauwtinten voor de warme kleurtypes. Op dit voorbeeld blauwtinten voor het lente/herfsttype en het warme herfsttype. Soms neigen ze ook wat naar petrol (soms ook teal genoemd). Voor het lentetype zijn ze wat aan de donkere kant.

Oranje combineren met blauw.

^ Hier zie je oranje en oranjebruin gecombineerd met blauw. Combineer je jeans ook met warme kleuren.

Warme kleurtypes moeten blauw opwarmen.

^ Warme kleurtypes moeten blauw opwarmen met warme kleuren uit hun palet. Soms vind je ook prints en breisels met zowel warme als koele kleuren.

Warme kleurtypes moeten hun blauw opwarmen.

^ Warme kleurtypes doen er goed aan om hun blauw op te warmen met een mooie warme kleur uit hun kleurenpalet. Hier zie je blauwe broeken, gecombineerd met een warm gekleurde bovenkant.

Meer lezen?

* Marineblauw is een zgn. 'neutrale kleur' die eigenlijk voor alle vier seizoenstypes wel geschikt is. Aangezien blauw een koele kleur is past hij het beste bij de koele kleurtypes (zomer- en wintertype) en dienen het lentetype en het herfsttype hun marineblauw 'op te warmen'. In dit blog laat je handige voorbeelden van kledingcombinaties zien.

* Kleuren als zwart (een koele kleur), koel paars en grijs (vaak een koele kleur) zijn zeker niet de beste kleuren voor warme kleurtypes. Vooral wanneer je deze kleuren direct onder je gezicht draagt kunnen ze je al snel grauw of bleek maken. Wil of moet je deze kleuren toch dragen? Lees dan dit blog.

* Heb jij 'verkeerde' kleuren in je kast. In dit blog lees je hoe je ze toch nog kunt dragen.

* Voor elke kleurtype zijn er wel blauwtinten te vinden. Lees meer.

* In dit blog voorbeeldfoto's van een klant (lente/herfsttype) die ook dol is op donkerblauw en hoe je deze kleur toch prima kunt dragen lees meer.

* Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.

* Wist je dat je als warm kleurtype ook prima grijs kunt dragen? Neem dan wel een warme grijstinten. Dit zijn grijstinten met een warme ondertoon. Lees meer.

* Bruin is een geweldige neutrale kleur voor warme kleurtypes, maar ook koele kleurtypes kunnen bruin dragen. Koele types staan mooie in koele bruintinten, zoals grijsbruin en rozebruin. Dit artikel gaat over het combineren met bruin. Lees meer.

* Geel staat jouw als warm kleurtype prachtig. Neem wel warme geeltinten. Lees meer.

* Wil je meer weten over het warme herfsttype? Lees meer.

* Wil je meer weten over het warme lentetype? Lees meer.