• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe draag je een voor jou 'foute' kleur?

Gepubliceerd op: 30-08-2019

Heb jij een kleurenanalyse gedaan en heb je kleding in de verkeerde kleuren in je kast hangen? Of heb je iets een kleur gekocht die je toch niet mooi staat? Vooral voor kledingstukken die je direct onder je gezicht draagt is dat erg vervelend. In een foute kleur kun je er moe of zelfs ziekelijk uitzien. In dit blog geef ik je vier mogelijke oplossingen.

We hebben allemaal wel eens iets gekocht in een kleur die toch ons toch minder mooi staat. Misschien vond je de stijl van het kledingstuk leuk of misschien lijk je er heel slank in. Helaas zie je er in een kledingstuk dat niet de goede kleur heeft vaak niet op je best uit... Een verkeerde kleur kan je bijvoorbeeld bleek, vermoeid of gelig maken of het maakt je gezicht vlekkerig en onrustig. Helemaal wanneer het om een kledingstuk gaat dat je vlak onder je gezicht draagt, zoals een trui, blouse, vest of blazer.

Een rok, broek of schoeisel in een 'verkeerde' kleur is een minder groot probleem.

Hoe kun je dit probleem oplossen?

Hoe draag je een voor jou foute kleur?

Vier mogelijkheden:

1. Make-up.

Gelukkig kun je dit probleem redelijk goed oplossen door de juiste make-upkleuren te kiezen. Breng dus wel make-up aan in kleuren die passen bij jouw kleurtype. Misschien moet je make-up met iets meer kleur nemen dan je normaal doet.

^ Dit koraalroze jasje is eigenlijk wat te helder voor mij (als koel zomertype) maar met een blauw jurkje er onder, wat meer make-up en accessoires in zachte kleuren kom ik er toch wel mee weg.

2. Accessoires.

Combineer er vlak onder je gezicht een accessoire bij in een kleur uit je kleurenpalet. Denk aan een sjaal, opvallende ketting of een paar grote gekleurde oorbellen.

Een flinke sjaal in een juiste kleur heeft het meeste effect, maar je moet dan natuurlijk wel van sjaals houden...

Hoe kun je een voor jou foute kleur dragen?

^ Door een sjaal in een van jouw 'topkleuren' toe te voegen kun jee een voor jou 'foute' kleur beter hebben. Kleding van Steps.

Een opvallende halsketting og een paar grote oorbellen zijn ook een goede optie.

^ Sta je mooi in heldere kleuren? Dan kun je een opvallende ketting dragen op een gedempte top. Zo heb je toch helderheid bij je gezicht. Pas de kleuren aan bij je kleurenpalet.

3. Voeg een extra kledingstuk toe in een juiste kleur.

Soms kun je ook een shirtje, hemdje of topje in een topkleur uit je palet toevoegen, bijvoorbeeld onder een vest, jasje of een blazertje.

Of draag over de verkeerde kleur een vest, jasje of blazer in de juiste kleur.

Hoe draag je een voor jou 'foute' kleur?

^ Sta je niet zo mooi in zwart? Door een hemdje in een van jouw topkleuren onder te dragen staat het zwart beter. Kleding van Little Soho.

Hoe kun je een voor jou foute kleur dragen?

^ Een klein beetje kleur bij je gezicht heeft al effect... Kleding van Steps.

Hoe draag je een voor jou 'foute' kleur?

^ Sta je niet mooi in beige? Door over het beige een jasje of vest in een juiste kleur overheen te dragen staat het beige een stuk beter. Kleding van Little Soho.

Hoe draag je een voor jou verkeerde kleur?

^ Het helder rode jasje geeft een verzachting aan het zwart van de jurk. Kleding van Little Soho.

4. Metaalkleuren.

Pas als je een 'verkeerde' kleur draagt je metaalkleuren wel aan bij jouw kleurtype.

Neem als warm kleurtype warme metalen zoals: goud, brons, koper.

Neem als koel kleurtype daarentegen koele metalen als: zilver, tinkleur, witgoud.

 

Hoe kun je een 'foute' kleur toch dragen?

^ Door een voor jouw kleurtype geschikte metaalkleur bij een 'foute' kleur te dragen staat de kleur je een stuk beter.

Uiteraard is het beter om in de toekomst kleding te kopen in kleuren die perfect zijn voor jouw kleurtype. Dat geeft je de minste hoofdbrekens ;-)

Meer lezen?

* Wist je dat je een kleur warmer of juist koeler kunt laten lijken? In dit blog lees je hoe je dat kunt doen.

* Misschien heb je er nog nooit zo bij stilgestaan, maar iedereen heeft zgn. 'hartkleuren'. Hiermee bedoel ik kleuren waar je hart sneller van gaat kloppen. In dit blog lees je er meer over.

* Heb jij geen idee wat jouw kleurtype is? Kom dan eens langs voor een kleuradvies. Ik werk met 26 verschillende kleurentypes. Lees meer.