• darkblurbg
  • darkblurbg

Het mannelijke wintertype.

Kleurenwaaier koele wintertype 36 kleuren Colour Me Beautiful
Gepubliceerd op: 18-11-2018

Helaas is maar een heel klein deel van mijn klanten een man. Voor mannen is het echter heel fijn om hun kleurtype te kennen. In tegenstelling tot vrouwen gebruiken mannen geen make-up en ze hebben minder mogelijkheden om met accessoires kleur toe te voegen. Ze kunnen daarom veel baat hebben bij het dragen van de juiste kleuren. In dit blogartikel bespreek ik het koele wintertype.

Het mannelijke koele wintertype is koele, heldere (sprekende) kleuren nodig. Gepoederde/verwassen kleuren maken de koele winterman flets. Verder is het heel belangrijk dat de kleuren een duidelijk koele ondertoon hebben. Dit houdt in dat de kleuren blauwpigmenten in zich hebben. Kleuren met een warme ondertoon zoals okergeel, mosgroen, olijfgroen, roesrbruin etc. staan het koele wintertype niet.

Het koele wintertype heeft meestal grijze, blauwe, grijsgroene, grijsblauwe ogen of koelbruine ogen, koel haar (van witgrijs tot koel donkerbruin) en een vrij koele (rozige) huidstint. De uitstraling van het wintertype is koel en helder en kan vrij intens zijn.

Het licht-donker contrast is bij het koele wintertype meestal hoog. Hiermee bedoelen we het licht-donker verschil tussen de huid, haren, wenkbrauwen en ogen. Wintertypes hebben meestal vrij donker haar, medium donkere tot donkere ogen en meestal een lichte huid die wel redelijk snel bruin wordt. Het staat daarom  mooi om ook in je kledingcombinaties een hoog licht-donkercontrast te kiezen. Bijvoorbeeld een wit overhemd met een donkerblauw colbert. De winterman komt door zijn grote licht-donker contrast krachtig over.

Een getinte huid komt ook voor bij het koele wintertype. 

Mannen hebben minder opties om kleur aan hun uiterlijk toe te voegen dan vrouwen. Vrouwen kunnen make-up gebruiken, kunnen hun haar in allerlei kleuren verven en hebben gekleurde kettingen en oorbellen tot hun beschikking. Mannen kunnen o.a. een bril, overhemd, t-shirt, polo-shirt, trui, stropdas, muts, hoed, riem, schoenen of een sjaal gebruiken om een dosis kleur toe te voegen.

Het wintertype (man):

Het mannelijke wintertype staat het mooiste in kleuren die:

- in de eerste plaats koel,

- in de tweede plaats helder en

- ten derde vrij donker zijn.

Je kunt echter ook heel goed kleurencombinaties dragen met heel lichte kleuren, als je ze maar gecombineerd met donker. Dus bijvoorbeeld een wit overhemd met een donkere broek. Combinaties van alleen lichte kleuren maken jou wat flets.

Het palet van het koele wintertype.

^ Hier zie je een kleurenwaaier met stukjes stof van het koele wintertype.

Een aantal van de favoriete kleuren voor het wintertype zijn: zwart, antraciet, heldere blauwtinten, heldere rozetinten zoals fuchsia, helder blauwgroen, petrol, helder lila en paars, grijstinten, taupetinten, chocoladebruin (de kleur van pure chocola) en helder wit.

Neem als koel wintertype ijspastels, dit zijn de heldere varianten waar geen grijze 'waas' overheen zit. Verder is het heel belangrijk is dat je kleuren een koele 'ondertoon' hebben. Dit houdt in dat er veel blauwpigment in je kleuren zit.

Je kunt als koele winter het beste warme kleuren vermijden. In warme kleuren zit veel geelpigment. Warme kleuren zoals okergeel, olijfgroen, roestbruin en oranje staan het koele wintertype niet mooi. Ze maken je huid gelig en grauw.

Het koele wintertype heeft meestal grijze, blauwe, grijsgroene, grijsblauwe ogen of koelbruine ogen, koel haar (van witgrijs tot koel donkerbruin) en een meer koele (rozige, soms olijfkleurige of getinte) huid. De uitstraling van het wintertype is koel en helder en kan vrij intens zijn.

Het koele wintertype heeft een meestal hoog licht-donker contrast in zijn uiterlijk.

Wintertype man/ wintertype heren.

^ Het koele wintertype staat heel mooi in dit soort kleurencombinaties met een hoog licht-donker contrast. Dit komt door het hoge licht-donkercontrat in hun uiterlijk. Hier zien we een donkerblauw pak gecombineerd met een wit overhemd en een stropdas met een hoog contrast.

Kleuren en kleding voor het mannelijke wintertype

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor het mannelijke wintertype.

Zoals gezegd heb jij meestal een vrij hoog licht-donker contrast in je uiterlijk. Hiermee bedoelen we het licht/donker verschil tussen de huid, haren, wenkbrauwen en ogen. Wintertypes hebben meestal vrij donker haar (bijv. koel donkerbruin of bruin-zwart), medium donkere tot donkere ogen met sprekend oogwit) en vaak een lichte huid die wel redelijk snel bruin wordt. Een getinte huid komt ook voor, die heeft dan wel een wat koelere ondertoon en het oogwit is dan heel helder. Het staat daarom mooi om ook in je kledingcombinaties een hoog licht-donkercontrast te kiezen. Bijvoorbeeld een wit overhemd met een donkerblauw colbert. De koele winterman komt door zijn grote licht-donker contrast krachtig over en lijkt al snel autoritair.

Wintertype man/ wintertype heren.

^ Kleuren voor de winterman.

 

Wintertype man/ wintertype heren.

^ Voorbeelden van kleuren voor de koele winterman.

 

Schoenen voor het wintertype man/ wintertype heren.

^ Schoenkleuren voor de winterman.

 

Verschil tussen de winterman en de zomerman.

^ Naast het wintertype is er een ander koel kleurtype, het zomertype. De kleuren van het zomertype zijn naast koel, gedempt en vrij licht. Hier zie je de verschillen.

Andere wintertypes:

Naast het koele wintertype kennen we ook nog het zomer/wintertype (de kleuren zijn iets minder sterk dan die van het wintertype) lees meer, diepe wintertype (donkere kleuren staan het best) lees meer, het herfst/wintertype, het lente/wintertype, het heldere wintertype (heeft hele felle kleuren nodig) en het minder bekende lichte wintertype (staat het mooist in kleuren die koel, licht en helder zijn). Je leest meer over de 12 kleurtypes in het blog dat ik hieronder noem.

Meer lezen?

* Lees hier meer over de lenteman.

* Lees hier meer over de herfstman.

* Lees hier meer over de zomerman.

* Dit blog gaat over de kleurtypes van het vier-seizoenensysteem en is gewijd aan de vier mannelijke kleurtypes. Lees meer.

* Wil je meer lezen over de 12 kleurtypes bij mannen (Color Me Beautiful)? Kijk dan hier.

* Wil je meer weten over licht-donker contrast in ons uiterlijk? Lees meer.

* Wil je een handzame pocketwaaier bestellen voor het koele wintertype? Kijk dan hier. Ik heb ze in 36 of 48 kleuren. Er is ook een waaier beschikbaar met 36 stukjes stof. Kijk hier.

* Wil je een e-book bestellen wat ik speciaal voor het mannelijke wintertype heb gemaakt? Dit seizoens-e-book bevat 73 pagina's en staat boordevol met uitleg en foto's over de koele winterman. Het is los te bestellen voor € 15,00 en als je hem met een kleurenwaaier meebestelt komt hij op slechts € 8,50. Lees meer.

* Wil jij weten welke kleuren jouw het allerbeste staan? Kom dan langs voor een kleuradvies. Ik werk met 18 verschillende kleurtype. Kijk hier voor meer informatie.