• darkblurbg
  • darkblurbg

Het mannelijke herfsttype.

Gepubliceerd op: 01-04-2019

Mannen kunnen heel veel baat hebben bij het dragen van de juiste kleuren. Misschien zelfs nog wel meer dan vrouwen! Vrouwen gebruiken meestal wel enige make-up en kleuren vaak hun haar, terwijl dit bij mannen niet het geval is. Mannen moeten hun kleuren dus echt uit hun kleding halen. In dit blog bespreek ik het mannelijke 'warme herfsttype'.

De warme herfstman.

Het mannelijk warme herfsttype staat het mooist in kleuren die in de eerste plaats warm, in de tweede plaats wat donkerder en ten derde gedempt zijn. Neem je kleuren dus het liefst van medium donker tot donker of combineer een lichte kleur uit je kleurenpalet met iets donkers. Neem een groter deel donkere kleuren en een klein gedeelte lichte kleuren.

Draag als warm herfsttype liever niet alleen lichte kleuren in dezelfde outfit, dit staat vaak wat te flets bij jou.

Niet doen: hele felle kleuren zijn niet erg geschikt, ze zullen je 'overpoweren'. Ook hele koele kleuren staan je niet, ze maken je grauw. Helemaal vlak onder het gezicht.

Ook zwart staat je niet mooi meteen onder je gezicht. Het zuigt de allen kleur uit je gelaat.

Het mannelijk herfsttype heeft meestal een vrij hoog donker/licht contrast in zijn uiterlijk. Hiermee bedoelen we het licht/donker verschil tussen de huid, haren, wenkbrauwen en ogen. Herfsttypes hebben meestal vrij donker haar, vrij donkere ogen en een vrij lichte huid. Het staat daarom mooi mooi om ook in je kledingcombinaties een medium hoog tot hoog licht-donkercontrast te kiezen. Je staat daarom mooi in bijvoorbeeld een licht of medium donker overhemd met daaroverheen een donker vest of colbert. 

Een aantal van de favoriete kleuren voor het herfsttype zijn warme aardetinten zoals: warme bruintinten, mahonie, goudgeel, maïsgeel, warm groen, petrol, olijfgroen, mosgroen, avocado, roestbruin, gedempt oranje, cognac, perzik, khaki, abrikoos, terracotta, warm bordeaux, warm grijs, mosterd, zalm, turkoois, koraal en warm wit.

Neem het liefst gedempte kleuren. Ook je pastels zijn wat gedempter. De herfstman combineert zijn pastelkleuren het liefst met donkere kleuren. Bijvoorbeeld een crème overhemd met een donkerbruin jasje.

Het mannelijke herfsttype/ de herfst man.

Gedempt houdt in dat de kleuren met wat grijs of bruin gemengd zijn. Hierdoor verdwijnt de helderheid.

Verder is het heel belangrijk is dat je kleuren een warme 'ondertoon' hebben. Dit houdt in dat er veel geelpigment in je kleuren zit. In koele kleuren zit veel blauwpigment. Koele kleuren staan de herfstman niet mooi. Ze maken je gezicht grauw.

 

Het mannelijke herfsttype/ de herfst man.

Het warme herfsttype heeft meestal een warme kleuring. Met een warme oogkleur zoals: groene, warm bruin zoals hazelnoot, groenblauwe, bruingroene of grijsbruine ogen. Ze hebben meestal een warme haarkleur, donker honingblond, roodtinten en warme bruintinten komen bij het warme herfsttype het meeste voor. Het warme herfsttype heeft meestal een vrij lichte, warme huidtint (bijv. ivoorkleurig, licht perzikachtig, warm beige, vaak met sproeten). De uitstraling van het herfsttype is warm, aards, krachtig en natuurlijk.

Het mannelijke herfsttype/ de herfst man.

^ Voorbeelden van kleuren voor het warme herfsttype.

Het mannelijke herfsttype/ de herfst man.

^ Een trui in een gedempte oranjetint met een vrij donkere jeans staan het herfsttype goed. In de zomer kun je prima beige gympen nemen zoals op dit voorbeeld. De lichte kleur komt een eind uit je gezicht.

Het mannelijke herfsttype/ de herfst man.

^ Kleuren voor het mannelijke herfsttype/ de herfst man.

Het mannelijke herfsttype/ de herfst man.

^ Een vrij donkere overtint met een diep olijfkleurige broek en zwarte schoenen. 

Het mannelijke herfsttype/ de herfst man.

^ Jouw kleuren zijn warm, gedempt en vrij donker.

Het mannelijke herfsttype/ de herfst man.

^ Trui in gedempt goudgeel.

Het mannelijke herfsttype/ de herfst man.

^ Kleuren voor de herfstman.

Het mannelijke herfsttype/ de herfst man.

^ Jas in een warme bordeaux-tint.

Kleuren en kleding voor het mannelijke herfsttype.

^ Kleuren voor de warme herfstman.

Het mannelijke herfsttype/ de herfst man.

^ Olijfgroen met oker en roestbruin.

Warme groentinten voor mannen.

^ Voorbeelden van warme groentinten.

Het mannelijke herfsttype/ de herfst man.

^ Mooie kleuren voor de warme herfstman.

Het mannelijke herfsttype/ de herfst man.

^ Olijfkleurige jas met een jeans en zwarte schoenen.

Leerkleuren voor de warme herfstman.

^ Voorbeelden van leerkleuren voor de warme herfstman.

Het verschil tussen de herfst-man en de lente-man.

^ Het verschil tussen de herfst-man en de lente-man. Het warme lentetype is warm, helder en licht tot medium, het warme herfsttype daarentegen warm, gedempt en vrij donker.

Meer lezen?

* Zoek je een kleurenwaaier voor het herfsttype? Kijk dan hier.

* De vier seizoenstypes bij mannen zie je in dit blog.

* Wil je meer lezen over de 12 verschillende kleurtypes bij mannen? Lees dan dit blog.

* Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 16 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens langs voor het kleuradvies (M/V). Lees meer.