• darkblurbg
  • darkblurbg

Het mannelijke zomertype.

Gepubliceerd op: 14-12-2018

Voor mannen is het heel fijn om hun kleuren te kennen. Mannen kunnen heel veel baat hebben bij het dragen van de juiste kleuren. Misschien zelfs nog wel meer dan vrouwen! Vrouwen gebruiken meestal wel enige make-up en kleuren vaak hun haar, terwijl dit bij mannen niet het geval is. In dit blog bespreek ik het mannelijke koele zomertype.

De koele/pure zomerman is kleuren nodig die:

1. een koele (blauwe) ondertoon hebben,

2. gedempt zijn (dit betekent dat ze vermengd zijn met wat grijs),

3. licht tot medium donker zijn.

Hele warme kleuren (zoals bijv. okergeel, roestbruin, mosgroen), donkere (bijv. zwart, nachtblauw, diepgrijs) en felle/heldere kleuren (bijv. appeltjesgroen, oranje, felgeel) staan de koele zomerman niet mooi.

Het mannelijke zomertype/ de zomerman.

^ Voorbeelden van kleuren van kleding voor de koele zomerman. Het koele zomertype staat heel mooi in koele, vergrijsde kleuren zoals een lavendelveld op een hete zomerdag in Zuid Frankrijk. De kleuren voor de koele zomerman zijn koel en vergrijsd, net als een lavendelveld.

De koele zomerman heeft meestal grijze, blauwe, grijsgroene, grijsblauwe ogen of koelbruine ogen, assig haar (van lichtblond tot middenblond) en een vrij lichte, koele huidstint (vaak met wat met wat roodheid bij de wangen). De uitstraling van het koele zomertype is rustig en zacht, het koele zomertype wordt vaak als elegant en vriendelijk omschreven.

Het mannelijke zomertype/ de zomerman.

^ Kleurenwaaier voor het koele zomertype.

Het mannelijke zomertype/ de zomerman.

^ Kleuren voor de koele zomerman. Een aantal van de favoriete kleuren voor het zomertype zijn: blauwtinten, groentinten, grijstonen, chocoladebruin en offwhite, taupetinten, rozetinten zoals framboos en oudroze, muntgroen, lila en zacht paars.

Neem vergrijsde pastels, dit zijn de gedempte varianten. Gedempt houdt in dat er wat grijs door je kleuren zit. We noemen het ook wel 'vergrijsde' kleuren.

Verder is het heel belangrijk is dat je kleuren een koele 'ondertoon' hebben. Dit houdt in dat er vrij veel blauwpigment in je kleuren zit. In warme kleuren zit veel geelpigment. Warme kleuren staan het zomertype niet mooi. Ze maken je huid gelig.

Het mannelijke zomertype/ de zomerman.

^ Voorbeelden van kleding voor de koele zomerman.

Leerkleuren voor het mannelijke zomertype/ de zomerman.

^ Kleuren van schoenen voor het mannelijke zomertype.

Het mannelijke zomertype/ de zomerman.

^ Kleurenwaaier met 36 stukjes stof voor de koele zomerman.

Het mannelijke zomertype/ de zomerman.

^ Kleuren voor het mannelijke koele zomertype. 

Het koele zomertype heeft een vrij laag tot medium hoog donker/licht contrast in zijn of haar uiterlijk. Hiermee bedoelen we het licht/donker verschil tussen de huid, haren, wenkbrauwen en ogen. Zomertypes hebben licht tot medium donker haar, een echte huid en een vrij lichte oogkleur. Het staat daarom mooi om ook in je kledingcombinaties een licht tot medium hoog licht-donker contrast te kiezen. Bijvoorbeeld een lichtblauw overhemd gecombineerd met een middengrijs jasje.

Het mannelijke zomertype/ de zomerman.

^ Kleuren voor het mannelijke koele zomertype.

Het mannelijke zomertype/ de zomerman.

^ Kleuren voor het mannelijke koele zomertype.

Winterkleuren voor het mannelijke zomertype/ de zomerman.

^ In de winter kledien we ons vaak wat donkerder dan in de zomer. Ga als koel zomertype liever niet al te donker met je kleuren. Neem liever middengrijs of midden marine dan bijvoorbeeld zwart of antraciet. Zwart zuigt alle kleur uit je gelaat. Op deze collage voorbeelden.

Het verschil tussen het mannelijke zomertype en het mannelijke wintertype.

^ Naast het wintertype is er een ander koel kleurtype, het zomertype. De kleuren van het zomertype zijn naast koel, gedempt en vrij licht.

Verder kennen we ook de 'neutrale zomerman', de 'lichte zomerman' en het 'zomer/wintertype'.

Meer lezen?

* In dit blog staan voorbeelden van de zomerman, de lenteman, de winterman en de herfstman. Zo kun je de verschillen goed zien.

* Lees hier meer over de lenteman.

* Lees hier meer over de herfstman.

* Lees hier meer over de winterman.

* Zoek je een kleurenwaaier voor het zomertype? Kijk dan hier.

* Wil je meer lezen over de 12 verschillende kleurtypes van Color Me Beautiful bij mannen? Lees dan dit blog.

* Wil jij weten welke kleuren jouw het allerbeste staan. Kom dan langs voor een kleuradvies. Ik werk inmiddels met 26 verschillende kleurtypes. Kijk hier voor meer informatie.