• darkblurbg
  • darkblurbg

Het mannelijke lentetype.

Gepubliceerd op: 21-03-2019

Mannen kunnen heel veel baat hebben bij het dragen van de juiste kleuren. Misschien zelfs nog wel meer dan vrouwen! Vrouwen gebruiken meestal wel enige make-up en kleuren vaak hun haar, terwijl dit bij mannen niet het geval is. Zij moeten hun kleuren dus echt uit hun kleding halen. In dit blog bespreek ik het mannelijke 'warme lentetype'.

De warme/pure lenteman is kleuren nodig die:

1. een warme (gele) ondertoon hebben,

2. helder zijn (dit betekent dat ze sprekend en fris moeten zijn),

3. licht tot medium donker zijn.

Hele warme kleuren zoals bijv. okergeel, licht oranje, helder groen staan je het beste.

Hele donkere (bijv. zwart, nachtblauw, diepgrijs) en hele koele kleuren (koelgrijs, koel roze) staan de warme lenteman niet mooi. Ze maken je grauw.

Het mannelijke lentetype heeft meestal heldere, vrij lichte oogkleur zoals: groene, groenblauwe, bruingroene, helderblauwe ogen. Ze hebben vaak warmblond haar (van lichtblond tot middendonker) maar ook roodtinten en warme bruintinten komen voor. Als kind had het lentetype vaak stroblond haar. Het lentetype heeft een vrij lichte, warme perzikachtige huidtint (bijv. ivoorkleurig of warm beige, vaak met wat sproeten). De uitstraling van het warme lentetype is warm en fris, het warme lentetype wordt vaak als energiek, vibrerend en jeugdig omschreven.

Het mannelijke lentetype/ lente-man.

Omdat naast warm ook helderheid erg belangrijk is voor het lentetype is het belangrijk om één of meerdere accentkleuren (sprekende kleuren) onder je gezicht te dragen. Anders ziet de lenteman er al gauw wat saai uit. Je kunt de accentkleur natuurlijk ook halen uit bijvoorbeeld een stopdas, brilmontuur, een kraag of een sjaal.

De lenteman heeft meestal een vrij laag donker/licht contrast in zijn uiterlijk. Hiermee bedoelen we het licht/donker verschil tussen de huid, haren, wenkbrauwen en ogen. Warme lentemannen hebben meestal vrij licht haar, een redelijk lichte huid en lichte tot medium donkere ogen. Het staat daarom mooi mooi om ook in je kledingcombinaties een vrij laag licht-donkercontrast te kiezen. 

Het mannelijke lentetype/ lente-man.

Voorbeelden van kleuren voor het warme lentetype. Het staat het mooist wanneer je je kleuren zacht in elkaar laat overlopen, scherpe overgangen staan je niet mooi. Dit komt door je vrij lichte uitstraling.

Het mannelijke lentetype/ lente-man.

Kleurenwaaier voor het lentetype, 48 kleuren

^ Handige pocketwaaier in 48 kleuren voor het (warme) lentetype. Hij meet 14 cm rond. Te bestellen bij Style Consulting. Zie link onderaan dit blog.

Met zo'n handige kleurenwaaier hoef je nooit meer te twijfelen of een kledingstuk bij je past. De lentewaaier is een afspiegeling van 48 van jouw beste kleuren. Je kunt echter bij wijze van spreken wel 480 kleuren hebben…

Jouw topkleuren zijn in volgorde van belangrijkheid 1. warm, 2. vrij helder en 3. niet te donker (licht tot medium donker is het beste). Twijfel je of een kleur bij jouw kleurtype past? Leg dan de uit elkaar geschoven kleurenwaaier op het kledingstuk. Er moet een harmonie ontstaan tussen het kledingstuk wat je wilt aanschaffen en de waaier. 'Stoten' de kleuren elkaar af dan is de kleur niet geschikt voor jou.

Een aantal van de favoriete kleuren voor het lentetype zijn: warme (gelige)bruintinten, goudgeel, appletjesgroen, helder zalm, turkoois, tomaatrood, koraal en warm wit. Neem heldere, warme pastels. Helder houdt in dat die kleuren puur zijn. Verder is het heel belangrijk is dat je kleuren een warme 'ondertoon' hebben. Dit houdt in dat er vrij veel geelpigment in je kleuren zit. In koele kleuren zit veel blauwpigment. Koele kleuren staan het lentetype niet mooi. Ze maken je grauw.

Het mannelijke lentetype/ lente-man.

^ Voorbeelden van schoenen voor de warme lenteman.

Het mannelijke lentetype/ lente-man.

^ De warme lenteman is heldere warme kleuren nodig, die niet te donker zijn.

Het mannelijke lentetype/ lente-man.

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor het mannelijke lentetype.

Het mannelijke lentetype/ lente-man.

^ Voorbeelden van kleuren voor accessoires voor het mannelijke lentetype.

Het mannelijke lentetype/ lente-man.

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor het mannelijke lentetype.

Het mannelijke lentetype/ lente-man.

^ Warm bruin (bruin met een gelige ondertoon) is een geweldige neutrale kleur voor het warme lentetype. Je kunt het beste bruintinten van lichtbruin tot medium donker bruin nemen. Donkerbruin kun je eventueel nemen, maar draag het dan onder je middel (voor je broek, riem, schoeisel). Onder je gezicht is donkerbruin snel snel te hard en te donker voor jou. Combineer jouw bruintinten met warme, frisse heldere kleuren of draag een er vrolijk gekleurde stropdas of polo bij als je alleen bruintinten draagt. Het warme lentetype kan er al snel wat saai uitzien met alleen rustige basiskleuren als beige, camel, taupe of bruin.

 

Het mannelijke lentetype/ lente-man.

^ Kleuren voor de lenteman.

Het mannelijke lentetype/ lente-man.

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor het mannelijke lentetype.

Lentetype/man. Mannelijke lentetype.

^ Kleuren voor de lenteman.

Het mannelijke lentetype/ lente-man.

^ Het verschil tussen de kleuren voor het warme lentetype en het warme herfsttype.

Meer lezen?

* Lees hier meer over de herfstman.

* Lees hier meer over de zomerman.

* Lees hier meer over de winterman.

* Zoek je een kleurenwaaier voor het lentetype? Kijk dan hier.

* De vier seizoenstypes bij mannen zie je in dit blog.

* Wil je meer lezen over de 12 verschillende kleurtypes bij mannen? Lees dan dit blog.

* Heb jij geen idee wat jouw kleurtype is? Kom dan eens langs voor een kleuradvies (M/V). Ik werk met 26 verschillende kleurentypes. Er is nu ook een online kleurenanalyse in 26 kleurtypes mogelijk, dit doe ik aan de hand van foto's. Lees meer.