• darkblurbg
  • darkblurbg

Kleuradvies voor mannen in het 12 seizoenen-systeem.

Gepubliceerd op: 23-07-2017

Dit blog gaat over de kleuren voor mannen bij het 12-seizoenen-systeem. Mannen kunnen heel veel baat hebben bij een kleurenanalyse. Een groot voordeel van weten wat je staat is dat je veel sneller je garderobe kunt samenstellen. En aangezien de meeste mannen weinig tijd aan hun outfit willen besteden is dit een belangrijk argument voor hen. Je schaft wat kledingstukken in je basiskleuren aan en vult deze aan met enkele opvallender accentkleuren.

Handige kleurenwaaier in 36 kleuren.

Net als bij de vrouwen wordt er bij een kleurenanalyse voor mannen ook gekeken naar de 6 kleurendominanties. 

Dit zijn:

- warm en koel,

- licht en donker,

helder en gedempt.

Colour Me Beautiful/ kleuradvies voor mannen.

Welk kleurtype je uiteindelijk bent is afhankelijk van de volgorde van je belangrijkste kleurendominaties. 

Bij het 12 seizoenen-systeem zijn de oorspronkelijke 4 seizoenen (lente, zomer, herfst, winter) onderverdeeld in 3 groepen. Hierbij gaat we uit van zes zgn. 'kleurdominanties': warm, koel, licht, donker, helder en gedempt. Er wordt onderzocht welke kenmerken het belangrijkste voor de geanalyseerde persoon zijn.

De puur warme en puur koele kleurtypes zijn:

1. Koele Zomer (ook wel gewoon 'Zomer', 'Zuivere zomer' of 'Pure Zomer' of 'True Summer' genoemd). Lees hier meer over de koele zomerman.
2. Warme Lente (ook wel gewoon 'Lente', 'Zuivere lente' of 'Pure Lente' of 'True Spring' genoemd).
3. Koele Winter (ook wel gewoon 'Winter', Zuivere winter' of 'Pure Winter' of 'True Winter' genoemd). Lees hier meer over de koele winterman.
4. Warme Herfst (ook wel gewoon 'Herfst', 'Zuivere herfst' of 'Pure Herfst' of 'True Autumn' genoemd).

Bij deze 4 kleurtypes is ofwel warm, ofwel koel de belangrijkste kleurendominantie.

De 'neutrale types', deze kleurtypes zijn niet uitgesproken warm of koel. De neutrale kleurtypes hebben vaak enige warmte in het haar, de huidskleur of de oogkleur, maar zijn niet uitgesproken warm. Ze hebben daardoor baat bij de meer neutrale kleuren uit twee seizoenen. Het eerste seizoen heeft de meeste invloed, maar er is een zgn. 'flow' of overloop naar het tweede seizoenstype:

5. Lichte Zomer, neutraal type, zomertype met een 'flow' naar de lente. 'Licht' is het belangrijkste kenmerk.
6. Lichte Lente, neutraal type, lentetype met een 'flow' naar de zomer. 'Licht' is het belangrijkste kenmerk.
7. Diepe Winter, neutraal type, wintertype met een 'flow' naar de herfst. 'Donker' is het belangrijkste kenmerk.
8. Diepe Herfst, neutraal type, herfsttype met een 'flow' naar de winter. 'Donker' is het belangrijkste kenmerk.
9. Neutrale Zomer, neutraal type, zomertype met een 'flow' naar de herfst. 'Gedempt' is het belangrijkste kenmerk.
10. Neutrale Herfst, neutraal type, herfsttype met een 'flow' naar de zomer. 'Gedempt' is het belangrijkste kenmerk.
11. Heldere Lente, neutraal type, lentetype met een 'flow' naar de winter. 'Helderheid' is het belangrijkste kenmerk.
12. Heldere Winter, neutraal type, wintertype met een 'flow' naar de lente. 'Helderheid' is het belangrijkste kenmerk.

Nu de fotocollages:

De 3 lentetypes:

Colour Me Beautiful/ kleuradvies voor mannen.

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor de 'warme lenteman'. Warm is je belangrijkste kenmerk, daarna komen helder en licht.

Colour Me Beautiful/ kleuradvies voor mannen.

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor de 'heldere lenteman'. Helder is je belangrijkste kleurkenmerk, daarna komt warm. Jouw kleuren lopen van licht naar donker.

Colour Me Beautiful/ kleuradvies voor mannen.

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor de 'lichte lenteman'. Licht is je belangrijkste kenmerk, daarna komen helder en warm.

De 3 zomertypes:

Colour Me Beautiful/ kleuradvies voor mannen.

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor de 'koele zomerman'. Koel is je belangrijkste kleurendominantie, daarna komen gedempt en licht. Je kleuren kunnen het beste niet al te donker zijn.

 

Colour Me Beautiful/ kleuradvies voor mannen.

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor de 'neutrale zomerman'. Gedempt is je belangrijkste kleurkenmerk. Daarna komt koel, je kleuren lopen van licht naar redelijk donker.

 

Colour Me Beautiful/ kleuradvies voor mannen.

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor de 'lichte zomerman'. Licht is je belangrijkste dominantie, daarna komt koel. Je kleuren zijn iets helderder (feller) dan die van de koele zomer.

De 3 herfsttypes:

Colour Me Beautiful/ kleuradvies voor mannen.

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor de 'warme herfstman'. Warm is je belangrijkste kenmerk, daarna komt gedempt. Je kleuren mogen redelijk donker zijn.

 

Colour Me Beautiful/ kleuradvies voor mannen.

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor de 'diepe herfstman'. Donker is je belangrijkste kleurendominantie. Daarna komt warm. Je kleuren zijn redelijk gedempt.

 

Colour Me Beautiful/ kleuradvies voor mannen.

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor de 'neutrale herfstman'. Gedempt is je belangrijkste dominantie, daarna komt warm. Je kleuren lopen van licht naar redelijk donker.

De 3 wintertypes:

Colour Me Beautiful/ kleuradvies voor mannen.

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor de 'koele winterman'. Koel is je belangrijkste kenmerk. Daarna komen helder en donker. Je kunt je donkere kleuren ook prima met lichte kleuren combineren. Heb je donker haar, draag dan liever niet alles in lichte kleuren, dat staat je wat flets.

Colour Me Beautiful/ kleuradvies voor mannen.

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor de 'diepe winterman'. Donker is je belangrijkste kenmerk. Daarna volgt koel. Jouw accentkleuren (opvallende kleuren) zijn verdonkerd met zwart.

Colour Me Beautiful/ kleuradvies voor mannen.

^ Voorbeelden van kleuren en kleding voor de 'heldere winterman'. Helder is je belangrijkste kleurendominantie. Daarna volgt koel, jouw kleuren lopen van licht naar donker.

Meer lezen?

* Je kunt bij mij ook kleurenwaaiers bestellen in 36 of 48 kleuren. Kijk hier.

* Wil je mijn Pinterest-bord zien over het 12 seizoenen-systeem van Color Me Beautiful? Kijk dan hier. Je kunt me ook volgen op Pinterest.

* En dit Pinterest-bord gaat over kleuradvies bij mannen.

* Dit blog gaat over de vier seizoenen bij mannen. Lees meer.

* In dit blog lees je meer over leerkleuren die je als man het beste kunt kiezen bij jouw kleurtype.

* Ken je mijn e-books al? Ik heb allerlei e-books gemaakt over mijn vakgebied. O.a. het e-book: KLEREN MAKEN DE MAN'. In dit e-book van 76 pagina's ga ik in op allerlei aspecten van kleding voor de man. Momenteel zijn er helaas weinig goede boeken over kleding voor de man te vinden. In dit e-book de zes meest voorkomende figuurvormen, 8 gezichtsvormen bij mannen, informatie over lichaamsbouw, stofgebruik en veel handige kledingfoefjes. Je krijgt uitleg over dresscodes: zakelijk en feestelijk, de effecten van je kleurgebruik. De tips zijn bedoeld voor zowel privé als voor op de werkvloer. Het e-book is compleet met vele kleurenillustraties. Lees meer.

* Wil je ook weten wat jou het beste staat? Boek dan het kleurenadvies (M/V) in 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.