• darkblurbg
  • darkblurbg

Leerkleuren voor schoenen voor de lenteman, zomerman, herfstman en winterman.

Gepubliceerd op: 31-08-2018

In dit blogartikel vind je voorbeelden van leerkleuren voor schoenen voor het mannelijke lentetype, zomertype, herfsttype en wintertype.

Het staat mooi om je kleuren van je schoenen aan te passen aan je kleurtype. Je kunt kiezen voor neutrale kleuren (dit zijn rustige kleuren zoals bijvoorbeeld: bruintinten, zwart, donkerblauw, beige, wit, creme en grijs). Met neutrale kleuren heb je veel combinatiemogelijkheden. Dit komt doordat dit soort kleuren gemakkelijk met allerlei kleuren te combineren zijn. Ook passen dit soort kleuren goed in een zakelijke omgeving door hun neutale (onopvallende) kleur. Voor kantoor kies je uiteraard het het liefst schoenen van glad leer.

Herenschoenen in neutrale kleuren.

^ Voorbeelden van herenschoenen in neutrale kleuren.

Je kunt ook kiezen voor sprekende kleuren. Hiermee bedoel ik de meer opvallende kleuren zoals: groen, rood, oranje, geel, helder blauw, etc. Denk aan gekleurde sneakers of bijvoorbeeld een paar instappers voor in de zomer. Dit soort kleuren zijn vaak meer geschikt voor privé situaties. Ook zijn het meestal schoenen voor 'erbij'. Opvallend gekleurde schoen zijn iets minder makkelijk te combineren met andere kleuren.

Gekleurde schoenen voor mannen.

^ Voorbeelden van opvallend gekleurde schoenen.

De 'lenteman':

Leerkleuren voor het mannelijke lentetype.

^ Het mannelijke lentetype kiest het beste leerkleuren die warm, helder en wat lichter van kleur zijn. Op dit voorbeelden zie je zowel neutrale kleuren als accentkleuren.

Leerkleuren kiezen voor mannen.

 ^ Deze broek heeft een hele mooie kleur (camel) voor het lentetype. De schoenen zijn iets donkerder bruin, maar door de juiste kleur van de broek staan ze prima bij het lentetype. Neem liever bruine schoen als zwarte schoen.

De 'zomerman':

Leerkleuren voor het mannelijke zomertype.

^ Het mannelijke zomertype kiest het beste leerkleuren die koel, gedempt en wat lichter van kleur zijn.  Op dit voorbeelden zie je zowel neutrale kleuren als accentkleuren.

Leerkleuren kiezen voor mannen.

^ Deze broek in een middengrijs tint heeft een goede kleur voor het zomertype. Zo kun je als zomertype toch zwarte schoen dragen.

De 'herfstman':

Leerkleuren voor het mannelijke herfsttype.

^ Het mannelijke herfsttype kiest het beste leerkleuren die warm en wat donkerder van kleur zijn.  Op dit voorbeelden zie je zowel neutrale kleuren als accentkleuren.

Leerkleuren kiezen voor mannen.

Met een broek in de juiste kleur (bijvoorbeeld een warme bordeaux) kun je als herfsttype prima zwarte schoene dragen.

De 'winterman':

Leerkleuren voor het mannelijke wintertype.

^ Het mannelijke wintertype kiest het beste leerkleuren die koel en wat donkerder van kleur zijn.  Op dit voorbeelden zie je zowel neutrale kleuren als accentkleuren.

Leerkleuren kiezen voor mannen.

^ Een donkere jeans gecombineerd met zwarte schoenen (en een zwarte tas) staat jou als wintertype fantastisch!

TIP: Herhaal je haarkleur in je schoenkleur:

Leerkleuren kiezen voor mannen.

^ Het staat heel mooi om de haarkleur (of de mate van donkerheid) te herhalen in je schoenkleur.

Leerkleuren kiezen voor mannen.

^ Op dit voorbeeld wordt de haarkleur niet herhaald in de schoenkleur. Dat geeft een minder harmonieus totaalbeeld.

Meer lezen?

* Wil je meer lezen of de vier seizoenstypes voor mannen. Lees meer.

* Wil je voorbeelden zien voor het 12 seizoenens-syteem bij mannen (Color Me Beautiful). Lees meer.

* Weet jij niet welke kleuren jou het mooiste staan? Doe een kleurenanalyse (M/V) en vind samen met mij uit wat je beste kleuren zijn. Ik werk met 16 verschillende kleurtypes. Lees meer.

* E-book: 'KLEREN MAKEN DE MAN'. In dit e-book van 76 pagina's ga ik in op allerlei aspecten van kleding voor de man. Momenteel zijn er helaas weinig goede informatieve boeken over kleding voor de man te vinden. In dit e-book de zes meest voorkomende figuurvormen, 8 gezichtsvormen bij mannen, informatie over lichaamsbouw, stofgebruik en veel handige kledingfoefjes. Je krijgt uitleg over dresscodes: zakelijk en feestelijk, de effecten van je kleurgebruik. De tips zijn bedoeld voor zowel privé als voor op de werkvloer. Het e-book is compleet met vele kleurenillustraties. Je krijgt bij dit e-book een gratis e-boekje van 6 pagina's over persoonlijk stijl bij mannen cadeau; met de vier hoofdstijlen, onderverdeeld in vele subtypes. Je leest hier hoe je een e-book kunt bestellen.