• darkblurbg
  • darkblurbg

Het heldere herfsttype/ warm-diep-heldere type.

Gepubliceerd op: 26-03-2020

In dit blog bespreek ik een vrij onbekend kleurtype. Het 'heldere herfsttype'. Het is een kleurtype dat we bij de veel voorkomende kleursystemen niet tegenkomen. Het heldere herfsttype staat mooi in warme, vrij heldere kleuren die wel overwegend donker zijn. De kleurkenmerken van het heldere herfsttype zijn dan ook: 1. warm-2. diep-3. helder. Dit kleurtype heeft wel wat van de warme herfst, maar kleuren van het warme herfsttype zijn warm en donker, maar juist niet helder!

Het heldere herfsttype.

^ Het 'heldere herfsttype' staat in tegenstelling tot het 'warme herfsttype' wel mooi in wat meer heldere/ sprekende kleuren. Bij de kleurenanalyse is gebleken dat jij in heldere, warme, donkerder kleuren tot leven komt. De gedempte kleuren van het warme herfsttype zijn wat te saai voor jou.

Het 'heldere herfsttype' is een kleurtype dat we niet vaak zien bij de gangbare kleursystemen. In tegenstelling tot bij de warme herfst moeten jouw kleuren behoorlijk helder en sprekend zijn. De kleuren van het heldere herfsttype moeten net als die van het warme herfsttype wel vrij donker zijn. Lichtere kleuren kun jij het beste combineren met donkerder kleuren. Alleen pastelletjes onder je gezicht maken jouw flets en saai.

De kleuren van het warme herfsttype zijn in tegenstelling tot de kleuren van de heldere herfst gedempt. Het warme herfsttype is hetzelfde als 'normale/pure' herfsttype uit het 4 seizoenen-systeem.

De kenmerken van de het 'heldere herfsttype' zijn in volgorde van belangrijkheid: 1. Warm,
2. Diep,
3. Helder.

De kenmerken van het 'warme herfsttype' zijn in volgorde van belangrijkheid: 1. Warm,
2. Diep,
3. Gedempt.

Soms denkt men ook wel dat het 'heldere herfsttype' hetzelfde is als het 'lente/herfsttype'. Het lente/herfsttype is een 'mixtype', het kleurenpalet bestaat uit kleuren die precies tussen de kleuren het herfsttype en het lentetype in vallen. Het lente/herfsttype is echter een stukje lichter van kleur dan het heldere herfsttype.

De kenmerken van het 'lente/herfst mix-type' zijn in volgorde van belangrijkheid: 1. Warm,
2. Medium donker,
3. Redelijk helder.

Het warme herfsttype, het lente/herfsttype en het heldere herfsttype zijn alledrie in de eerste plaats warm van kleur. Ze hebben alledrie 'warm' als belangrijkste kleurkenmerk.

Je hebt echter geen helder op de eerste plaats zoals het 'heldere lentetype'. Die is nog fellere kleuren nodig. De kleuren van het heldere lentetype worden beïnvloed door het wintertype. De kenmerken van het heldere lentetype zijn: 1. helder, 2. redelijk warm, 3. lopen van licht naar donker.

Het heldere herfsttype.

^ Hier zien je de kleurenwaaier van de heldere herfst. Het 'heldere herfsttype' is een kleurtype dat we bij de gangbare kleursystemen niet tegenkomen.

Van het heldere herfsttype heb ik dan ook maar één type kleurenwaaier te koop: een '2-sides' waaier in 40 kleuren. De 2-sides kleurenwaaiers zijn aan de voor- en achterkant bedrukt. Hier boven zie je de voorkant van deze kleurenwaaier.

Het heldere herfsttype.

^ Hier zie je de achterkant van de '2-sides' kleurenwaaier in 40 kleuren voor het 'heldere herfsttype'. De kenmerken zijn: 1. warm, 2. diep en 3. helder. Deze waaier heeft aan de achterkant 160 nuances. Deze waaier kun je bij me bestellen. 

Kleurenwaaiers voor het warme herfsttype, het heldere herfsttype en het lente/herfsttype.

^ De verschillen: Op deze foto zie je linksboven de kleurenwaaier voor het 'lente/herfsttype', rechtsboven de kleurenwaaier voor het 'warme herfsttype' en onderaan de kleurenwaaier voor het 'heldere herfsttype'. Alledrie de '2-sides' variant in 40 kleuren. Je kunt hier goed zien dat de lente/herfst lichter is dan de warme herfst en dat de kleuren van de heldere herfst feller zijn dan die van de warme herfst.

Doen:

Flatteuze kleuren voor het 'heldere herfsttype' zijn warm, vrij donker en behoorlijk helder. Gebruik in je combinaties dan ook altijd een donkere kleur en combineer deze evt. met lichter kleuren.

Jouw beste kleuren zijn o.a. kleuren als: oranje, oranjerood, geel, helder petrol, warm (donker)bruin, goudgeel, okergeel, mosterdgeel, warme, heldere groentinten en goudkleur. Je staat ook mooi in wat glans. Daardoor kun je glanzende stoffen, sieraden en make-up goed hebben.

Niet doen:

Heldere herfsttypes hebben warmte en ook wat helderheid onder hun gezicht nodig. Draag daarom liever geen outfit in alleen gedempte kleuren.

Ook koele kleuren (zoals bijv. framboosroze, citroengeel en koningsblauw) staan je niet mooi. De heldere herfst heeft als tweede kleurkenmerk 'diep', draag daarom liever ook geen outfits in alleen lichte kleuren, die maken je flets.

Het heldere herfsttype.

^ Het heldere herfsttype heeft als kenmerken: warm, diep en helder. Een outfit in alleen lichte, rustige kleuren zoals bij deze combinatie staat al snel wat flets en saai bij jou. Foto: Little Soho.

Haar:

Het heldere herfsttype heeft meestal warm gekleurd haar lopend van middendonker tot donker. Denk aan haartinten als: warm donkerblond, rood, roodbruin en warm bruin, donkerbruin.

Ogen:

Het heldere herfsttype heeft meestal groene, warmbruine, goudbruine of groen/bruine ogen. Blauw-groene, blauwgrijze of blauwe ogen kunnen echter ook voorkomen, soms met gouden of oranje 'spikkels' er in.

^ Voorbeeld van een groene oogkleur van een helder herfsttype. Om de pupil zien we een oranjeachtige kring.

Huid:

De kleur van de huid is warm (heeft een gele ondertoon) en kan lopen van licht tot donker. Soms heeft het heldere herfsttype sproeten.

TIP: Ook speciaal voor het 'heldere herfsttype' heb ik een seizoens-e-book gemaakt. Bestel met je kleurenwaaier dit handig e-book (van 90 pagina's) mee van je seizoenstype dan betaal je slechts € 8,50 i.p.v. € 17,50
Je krijgt dit seizoens-e-book per mail. Je kunt het e-book gemakkelijk downloaden en zelf kiezen of je het wilt bewaren in je computer of wilt uitprinten (of beide). Je hoeft hiervoor niet over een zgn. e-reader te beschikken.

In het e-book van jouw seizoenstype informatie (de info is voornamelijk voor vrouwen) over o.a.:
- de belangrijkste kleurkenmerken van jouw kleurtype, het combineren van jouw kleuren, 
- een lijst met een opsomming van 48 van je beste kleuren, 
- de hoeveelheid (licht/donker) contrast dat jouw type het beste kunt kiezen in je outfit's, 
- je beste wittinten, de beste basis- of neutrale kleuren voor je kleurtype, de beste accentkleuren, 
- uitleg over neutrale, warme en koele kleuren en een opsomming/ afbeelding van 16 neutrale kleuren die iedereen staan,
- je beste (edel)metaalkleuren, kleuren voor brillen, zonnebrillen en edelstenen, 
- kleuren voor accessoires, 
- duidelijke uitleg en omschrijvingen over geschikte haarkleuren, 
- omschrijvingen van de beste make-upkleuren,
- geuren die bij het kleurtype passen, 
- wat er kan gebeuren met je kleuring als je ouder wordt, grijs wordend haar,
- hoe je zwart het beste kunt dragen als het niet 'je kleur' is, enz.
- make-up voor jouw specifieke kleurentype,
- en inspirerende foto's van kledingcombinaties voor je kleurtype, make-up, accessoires en haarkleuren in kleuren passend bij je seizoenstype.

Het heldere herfsttype.

^ Voorbeelden van mooie kleuren voor het heldere herfsttype. De kleuren zijn warm en behoorlijk helder en lopen van licht naar donker. Alleen lichtere kleuren onder het gezicht staat flets bij het heldere herfsttype.

Lichte(re) kleuren kunnen het beste gecombineerd worden met donkerder kleuren. Draag bijvoorbeeld een lichte top of blouse onder een donker(der) jasje of vest. Je kunt ook medium donkere met donkere kleuren combineren. Het is goed wanneer de lichte en medium donkere kleuren die je onder je gezicht draagt helderheid bevatten. Die helderheid laat jou tot leven komen.

Het heldere herfsttype.

^ Het heldere herfsttype heeft warme, heldere kleuren nodig om te stralen. Foto van Little Soho.

Het heldere herfsttype.

^ Hier is het bruin gebruikt als neutrale kleur. De helderheid komt uit het turkoois en het warme oranjerood. Dit haalt het heldere herfsttype op. Je kunt jouw neutrale kleuren het beste combineren met een heldere kleur uit je kleurenpalet.

Het heldere herfsttype.

^ Het heldere herfsttype staat mooi in goudtinten en kan goed glans hebben. Brons en koper staan je ook mooi, het liefst in combinatie met een heldere kleur.

Het heldere herfsttype.

^ Een heldere oranjetint staat je goed. Foto van Steps.

 

Het heldere herfsttype.

^ Combineer je neutrale kleuren (zoals bruintinten, olijfgroen, donker petrol, cognac, roest, warm donkergrijs) met een vrolijke top of trui in een heldere, warme kleur, dan zit je altijd goed.

Het heldere herfsttype.

^ Bruin is een ideale neutrale kleur voor het heldere herfsttype. Je kunt je neutrale kleuren het beste ophalen met heldere accentkleuren, zoals op deze collage.

Het heldere herfsttype.

^ Ook voor je make-up kun je het beste warme, heldere kleuren nemen. Draag je alleen neutrale, onopvallende kleuren zoals bijvoorbeeld donkerbruin combineer er dan een heldere make-up bij.

 

Het heldere herfsttype.

^ Op deze collage zie je een mooie, warmbruine jurk van leer, gecombineerd met heldere, warme kleuren zoals oranje, goudkleur en geel.

Het heldere herfsttype.

^ De warme (neutrale) mostint van het vest is hier opgehaald door het heldere geel. Foto van Perfectly Basics.

Het heldere herfsttype.

^ Deze jurk heeft ideale kleuren voor het heldere herfsttype. Warme donkere kleuren, gecombineerd met een heldere oranje. Foto van Didi.

Het heldere herfsttype.

^ Dit helder oranje jurkje is afgezet met een donkere rand. Dat maakt het 'pittiger' en daardoor beter geschikt voor het heldere herfsttype. Foto van Little Soho.

Het heldere herfsttype.

^ Jouw kleuren kunnen het beste warm, wat donkerder en helder zijn. Combineer jouw heldere tinten met donkerder kleuren, zodra het geheel niet te licht is.

Het heldere herfsttype.

^ Deze helder oranje blouse is gecombineerd met de jeans erg leuk voor het 'heldere herfsttype'. Jeanskleuren zijn universeel. Als 'heldere herfsttype' kan je jouw jeans het beste combineren met warme, heldere kleuren.

Jeans (zoals bijvoorbeeld een jeansjasje) vlakbij het gezicht moet eigenlijk gecombineerd worden met een warme kleur. Dit geldt overigens voor alle blauwtinten: een warm kleurtype zoals het 'heldere herfsttype' moet haar blauw 'opwarmen'. Onderaan dit blogartikel vind je een link naar een artikel over hoe je dit kunt doen.

Blauw voor het heldere herfsttype.

^ Blauw is een koele kleur en moet daarom 'opgewarmd' worden met warme kleuren uit het kleurenpalet. Dit geld ook voor kleuren als donkergrijs. Van donkerblauw en donkergrijs zijn overigens ook warmere varianten te vinden. Dan is de ondertoon gelig.

Warme roodtinten.

^ Het 'heldere herfsttype' staat mooi in heldere oranje-roodtinten (met een gele ondertoon) zoals op deze collage.

Het heldere herfsttype.

^ Het heldere herfsttype staat niet zo mooi in outfits die bestaan uit alleen lichte kleuren zoals op deze foto (van Little Soho). Die maken jou als helder herfsttype al snel wat flets. De kleuren op dit voorbeeld missen verder ook helderheid.

Kleuren voor het mannelijke heldere herfsttype.

^ Voorbeelden van kleuren voor het mannelijke heldere herfsttype.

Het heldere herfsttype.

^ Ook het mannelijke heldere herfsttype is heldere kleuren zoals deze oranje trui nodig.

Meer lezen?

* Wil je meer lezen over het warme herfsttype? Kijk dan hier.

* Wil je meer lezen over het lente/herfstmix-type? Kijk dan hier.

* Wil je meer lezen over de gangbare kleursystemen bij kleurenanalyses? Kijk dan hier.

* Warme kleurtype moeten koele kleuren als (donker)blauw en grijs 'opwarmen'. Combineer ze met warme kleuren. In dit blog lees je hoe je dat doet.

* Wil jij ook precies weten welke kleuren jou het beste staan? Boek dan een kleurenanalyse. Ik werk met maar liefst 26 verschillende kleurtypes. Je kunt nu ook een online kleurenanalyse bij me doen, aan de hand van foto's. Lees meer.

Wil je de 2-sides kleurenwaaier in 40 kleuren en/of het e-book van het heldere herfsttype bij me bestellen?

Kijk dan hier bij de 2-sides waaiers.