• darkblurbg
  • darkblurbg

Kenmerken van het zomer/wintertype.

Gepubliceerd op: 06-11-2017

Alweer enige tijd geleden ben ik een reeks begonnen over de bekendste kleurentypes. Dit keer bespreek ik de kenmerken van het zomer/wintertype. Dit kleurtype is een mixtype, je vindt het bij het 6-seizoenen systeem en het 10-seizoenen systeem. De kleuren van dit seizoenstype vallen precies tussen die van het zomertype en het wintertype in.

Kleuren en kenmerken van het zomer/wintertype.

Het zomer/wintertype is een zogenaamd 'mixtype'. Jouw topkleuren vallen precies tussen die van het zomertype en het wintertype in. De kleuren van het (koele) zomertype zijn net iets te licht en te gedempt voor jou, terwijl de kleuren van het (koele) wintertype wat te donker en te fel zijn. 

Kleuren en kenmerken van het zomer/wintertype.

Het zomer/wintertype heeft een koele ondertoon in haar huid, ook haar haar is koel (assig) en over het algemeen medium donker en kan variëren van grijstinten, assige blondtinten tot koele bruintinten. De oogkleur van het zomer/wintertype is meestal blauw, grijs, blauwgrijs, blauwgroen of koel bruin.

Kleuren en kenmerken van het zomer/wintertype.

Voorbeelden van jouw type: Angelina Jolie, Tom Cruise, Robert ten Brink, prinses Caroline Van Monaco, Kate Middleton, Carice van Houten. Ze zijn vaak midden blond tot redelijk donker en soms ook grijs (gemêleerd) haar. Ze hebben niet de hele ‘diepe’ of ‘heldere’ kleuring van het pure wintertype. Het kan ook voorkomen dat iemand die voorheen een wintertype was door vergrijzing van het haar een zomer/wintertype wordt.

Kleuren en kenmerken van het zomer/wintertype.

Het zomer/wintertype staat prachtig in kleuren met een koele ondertoon. In jouw kleuren zit altijd een zweem van blauw. Voorbeelden van je topkleuren zijn: blauwtinten, paarstinten, koele groentinten, rozetinten, bordeauxrood, off-white, koele bruintinten, petrol, grijstinten, citroengeel. Sommige van jouw kleuren zijn ook terug te vinden in het kleurenpalet van het (koele) zomertype of het (koele) wintertype, er is namelijk enige overlap. Zwart en wit komen niet voor in jouw kleurenpalet.

Kleuren en kenmerken van het zomer/wintertype.

Zowel het zomertype, het zomer/wintertype als het wintertype staan het allermooist in uitgesproken koele kleuren. Het verschil zit hem in de kenmerken die op de tweede en derde plaats komen.

De kenmerken van het zomer/wintertype zijn: 1. koel, 2. redelijk helder, 3. redelijk donker.

Prachtige kleuren voor het zomer/wintertype.

^ Prachtige kleuren voor het zomer/wintertype.

Kleuren voor het zomer/wintertype.

^ De kleur petrol staat jou geweldig!

Dit zijn de kenmerken van de drie echt koele kleurtypes:

Het zomer/wintertype.

De kenmerken van het (koele) zomertype zijn: 1. koel, 2. gedempt en 3. vrij licht (van licht tot medium donker).

De kenmerken van het zomer/wintertype zijn: 1. koel, 2. redelijke helder en 3. medium donkere kleuren zijn het mooist. Jouw kleuren zitten precies tussen de kleuren van de zomer en de winter in.

De kenmerken van het (koele) wintertype zijn: 1. koel, 2. helder en 3. medium donkere tot donkere kleuren staan het mooist, evt. gecombineerd met lichte(re) kleuren.

Kleurenwaaier van het zomer/wintertype 48 kleuren.

^ Op deze foto zie je de pocket-kleurenwaaier van het zomer/wintertype in 48 kleuren. Je ziet dat veel kleuren qua mate van donkerheid medium donker zijn. Het donker/lichtcontrast tussen de kleuren is niet zo hoog.

De kleuren zwart en wit komen in jouw kleurenpalet niet voor. Ze zijn net iets te hard voor je, helemaal vlak onder je gezicht. Ze maken je bleek en tekenen te veel in je gezicht. Dit in tegenstelling tot het wintertype, die staat wel goed in zwart en wit. Off-white is jouw variant van wit en i.p.v. zwart kun je beter o.a. donkergrijs of donkerblauw nemen. Een zwarte rok, broek of schoenen kunnen eventueel wel, doordat die aan het onderlichaam komen.

Koele groentinten.

^ Het zomer/wintertype staat prachtig in koele groentinten.

Kleuren en kenmerken van het zomer/wintertype.

^ Voorbeelden van make-upkleuren voor het zomer/wintertype.

Kleuren voor lipstick en rouge kies je gemakkkelijk aan de hand van jouw rozetinten. Zoek kleuren die matchen met jouw kleurenwaaier.

Kleuren en kenmerken van het zomer/wintertype.

^ Kleuren en kledingstukken voor de zomer/winterman.

Kleuren en kenmerken van het zomer/wintertype.

^ Kleuren en kleding voor de zomer/winter-man.

Kleuren en kleding voor het mannelijke zomer/wintertype

^ Kleuren en kleding voor het mannelijke zomer/wintertype.

Zomer/wintertype/ heren/man.

^ Kleuren en kleding voor het mannelijke zomer/wintertype.

Zomer/wintertype/ heren/man.

^ Kleuren en kleding voor het mannelijke zomer/wintertype.

Zomer/wintertype, medium hoog contrast

^ Het zomer/wintertype heeft een medium hoog donker/licht contrast in zijn of haar uiterlijk. Hiermee bedoelen we het licht/donker verschil tussen de huid, haren, wenkbrauwen en ogen. Zomer/wintertypes hebben meestal medium donker haar en worden redelijk snel bruin. Het staat daarom mooi mooi om ook in je kledingcombinaties een medium hoog licht-donkercontrast te kiezen. Je staat daarom bijvoorbeeld mooi in een lichte blouse met daaroverheen een medium donker vest of colbert. Jouw donker/licht contrast is hoger dan die van het koele zomertype en lager dan die van het koele wintertype.

Koele metalen/ metaalkleuren voor zomer/wintertype

^ Het zomer/wintertype staat het mooist in koele metalen, zoals: zilver, oudzilver, tinkleur, witgoud. Geelgoud en roodgoud staat je minder mooi. Combineren van metalen is momenteel erg 'in', je kunt wel prima wat roségoud combineren met zilver. Je combineert je koele metalen het beste met koel gekleurde (edel)stenen.

Kleurenwaaiers voor het zomer/wintertype in 36 en 48 kleuren.

^ Deze handige pocket kleurenwaaiers voor het zomer/wintertype in 36 of 48 kleuren zijn maar 7 cm lang als je ze in elkaar klapt.

Koelel haarkleuren, zomer/wintertype, kleuradvies

^ Het zomer/wintertype heeft vaak middenbruin haar met een assige ondertoon. Je neemt daarom als je je haar wilt kleuren het beste koele haarkleuren. Middenbruin is vaak het mooist. Hele warme haarkleuren staan je niet mooi. Pas ook op met heel lichtblond, dat is vaak te licht voor je. Neem vooral geen gelig blond of rode tinten. Ze maken je huidskleur grauw.

Ben je inmiddels grijs geworden wil je je haar blijven kleuren? Kleur het haar dan wat minder donker dan voorheen. Te donker haar staat nu te hard. Het zomer/wintertype vergrijst vaak langzaam. Het haar van zomer/wintertype wordt vaak eerst peper en zoutkleurig en dan pas helemaal grijs. Je kunt in je grijzende haar ook wat donkerder lokken (zgn. 'low-lights') toe laten voegen. Dan houdt het juist wat meer pit. Wordt jouw grijze haar wat te warm? Wissel dan je normale shampoo/ cremespoeling af en toe af met een zilvershampoo. Die van Elvive (Purple shampoo en contitioner) vind ik heel goed en betaalbaar.

Groen voor het zomer/wintertype.

^ Blauwgroene tinten zoals op deze collage staan het zomer/wintertype prachtig.

 

Little black dress voor koele kleurtypes

^ The little black dress is voor het zomer/wintertype net wat hard. Kies liever voor bijvoorbeeld donkergrijs, donkerblauw, bordeauxrood of één van de kleuren op de afbeelding hierboven.

 

Koele dierprints/ animal prints, zomer/wintertype

 ^ Wil je als zomer/wintertype dierenprints dragen? Neem dan de koele varianten zoals op dit voorbeeld.

Een lipstick kiezen voor het zomer/wintertype.

^ Een lipstick kiezen voor het zomer/wintertype gaat aan de hand van je kleurenwaaier heel gemakkelijk.

Kleurenwaaier zomer/wintertype met stukjes stof/ stofstaaltjes

^ Kleurenwaaier met 36 stofstaaltjes van het zomer/wintertype. 

Meer lezen?

* Wi je meer lezen over de verschillende kleursystemen? Kijk dan hier.

* Het zomer/wintertype komt uit het 10 seizoenensysteem. In dit blog lees je meer over dit analyse-systeem.

* Wil je meer lezen over het kiezen van een passende lipstick? Lees meer.

* Wil je de de link naar mijn Pinterest bord over het zomer/wintertype? Wist je trouwens dat je dit soort borden ook kunt volgen? Dan krijg je een berichtje op je Pinterest-account als er nieuwe foto's aan het bord zijn toegevoegd.

* Wil je meer lezen over het (koele) zomertype? Lees meer.

* Wil je meer lezen over het (koele) wintertype? Lees meer.

* Wil je meer lezen over dierenprints. Lees meer.

* Jij staat het mooist in koele roodtinten. Wil je meer lezen over de kleur rood? Lees meer.

* Jij staat het mooist in koele metalen en stenen. Wil je meer lezen over het combineren van metalen en stenen?

* Bruin kan warm, neutraal en koel zijn. In dit blog meer uitleg. Lees meer.

* Wil je een kleurenwaaier of e-book kopen van het zomer/wintertype? Kijk dan hier.

* Ben jij een zomer/wintertype en zoek je een kleurenwaaier? Ik heb nu ook zgn. '2-sides' pocketwaaiers. Ze zijn uitgevoerd in luxe kunstdruk en glimmen daardoor niet. Dat is erg belangrijk want glanzend papier vertekent de kleuren. Ze zijn aan 2 zijden bedrukt, met aan de voorkant 40 kleuren en aan de achterkant 160 nuances van deze kleuren. Kijk hier.

* Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 16 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens langs voor het kleuradvies. Lees meer.