• darkblurbg
  • darkblurbg

Animalprints raken nooit uit de mode.

Gepubliceerd op: 12-01-2024

Dierenprints zijn ideaal om je outfit een boost mee te geven en ze raken nooit uit de mode. De animalprint is een échte klassieker, want keer op keer zien we de trend weer terugkomen in het modebeeld. Animalprints passen bij heel veel kledingstukken. Het blijft hierbij niet alleen bij de bekende panterprint en de luipardprint, maar ook kleding met een giraffe, slangen-, zebra- en tijgerprint bepalen het huidige straatbeeld. Ook fijn: voor elke kleurtype zijn er wel dierenprints te vinden.

Hoe kies je kleuren voor dierenprints?

^ Voor alle kleurtypes zijn er wel dierenprints te vinden. Op deze collage heb voorbeelden gezocht voor de vier belangrijkste kleurtypes.

Dierenprints zijn in allerlei kleuren te vinden.

^ Koele kleurentypes kiezen het beste dierenprints in koele kleuren, zoals je aan de linkerkant op de bovenstaande collage kunt zien. Warme kleurtypes kiezen beter dierenprints in warme kleuren.

Animalprints zijn ideaal om een outfit mee af te stylen.

Dierenprint zijn heel stijlvol, je kunt een kledingstuk nemen in een animalprint, maar als je het wat bescheiden wilt houden natuurlijk ook een accessoire. Denk aan een sjaal(tje), schoenen, tas, riem, laarzen of schoenen.

Animalprints raken nooit uit de mode.

^ Een animalprint kan heel rustig zijn. De laarzen die ik hier draag hebben een rustige taupetint zijn er een goed voorbeeld van.

Modetrend voor zomer 2023: de loafer.

^ Deze zomerse loafers hebben een subtiele slangenprint en een zacht metallic glansje. De kleur (de ene keer lijken ze meer grijs en dan weer wat meer lichtbeige) is heel gemakkelijk te combineren met allerlei kleuren. 

^ Zijn deze loafers met speelse dierprint in een bijzonder kleurstelling niet geweldig? Ze zijn van Notre V. Met dit soort printjes ben je verder niet zoveel meer nodig. Foto van Omoda.

Animalprints raken nooit uit de mode.

^ Deze aansluitende broek in een animalprint geeft de outfit lekker veel sjeu. Foto van Perfectly Basics.

Animalprints raken nooit uit de mode.

^ Ruime trui in een fijn animalprintje, stoer gestyled met booties en een zwarte legging. Doordat de print klein is valt hij minder op, dit maakt hem subtieler. Foto van Perfectly Basics.

Dierenprints kiezen voor je kleurtype.

^ Sjaal in een dierenprint met vrij zachte tinten. Je maakt je outfit meteen een stuk spannender met zo'n leuke sjaal in een animalprint! Kleding van Perfectly Basics.

Dierenprints kiezen voor je kleurtype.

^ Deze dierenprint staat erg mooi bij lichte kleurtypes. Met zo'n style je een outfit gemakkelijk heel leuk af! Kleding van Perfectly Basics.

Hoe kies je een dierenprint?

^ Je kunt als je durft ook kiezen voor dierenprint in een groot vlak. Deze jurk heeft een warmbeige ondergrond en zwarte vlekken. De sneakers en het tasje maken het geheel wat stoerder. Kleding Little Soho.

Hoe kies je kleuren voor je dierenprints?

^ Hier een blouse met dierprint, de ondergrond is een groenig/beige tint en de vlekken zijn zwart met wat bruin. Kleding Little Soho.

Hoe kies je kleuren voor je dierenprints?

^ Overjas in een warm gekleurde dierenprint. Kleding Little Soho.

Sjaal met dierenprint.

^ Deze sjaal met dierenprint bevat zowel warme als koele kleuren. Je kunt hem dus heel goed met allerlei kleuren combineren. Denk aan okergeel, taupe, beige, bruin, petrol en zwart. Wat springt er het meeste uit? Het ligt er aan waar je hem op draagt. Op een okergele trui zal hij weer heel anders lijken als op bijvoorbeeld petrol.

Houd de rest van de outfit simpel om de print het beste uit te laten komen. Op deze rustige top in een beige tint springt de sjaal zelf er echt uit!

Meer lezen?

* In dit blog lees je meer over dierenprints.

* Een sjaal met een print is erg handig om te hebben, je kunt er namelijk heel gemakkelijk allerlei kleurcombinaties mee maken. Dit komt doordat er in een print meerdere kleuren te vinden zijn. En met die verschillend kleuren kun je verbindingen maken met allerlei kledingstukken. In dit blog laat ik je zien hoe dit werkt.

* Kijk bij mijn Pinterest-bord over dierenprints. Leuk om inspiratie op te doen. Wist je dat je mij ook kunt volgen op Pinterest?

* Vind je het lastig om kleuren te combineren? Haal je inspiratie dan eens uit een accessoire. Lees meer.

* Ben je benieuwd welke dierenprints (en andere kleuren) jou het allermooist staan? Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.

Style Consulting. Voor kleuradvies en kledingadvies in Joure.