• darkblurbg
  • darkblurbg

Combineren met een printsjaal in voornamelijk warme kleuren.

Gepubliceerd op: 05-12-2022

Een sjaal met een print is erg handig om te hebben, je kunt er namelijk heel gemakkelijk allerlei kleurcombinaties mee maken. Dit komt doordat er in een print meerdere kleuren te vinden zijn. En met die verschillend kleuren kun je verbindingen maken met allerlei kledingstukken. In dit blog laat ik je zien hoe dit werkt.

Combineren met een print/sjaal in warme kleuren.

^ Dit is de sjaal waarmee ik ga werken. Hij bevat voornamelijk warme kleuren. Je kunt er allerlei kleuren bij dragen. Hij is geschikt voor zowel het lentetype, het lente/herfsttype als het herfsttype.

Combineren met een print/sjaal in warme kleuren.

^ Dit is het dessin van de sjaal, hij bevat panterfiguren en bladeren en is afgezet met een zwart biesje. In de sjaal zijn de volgende kleuren te vinden:

1. goudgeel (warme kleur),

2. lichtbruin (warme kleur),

3. donkerbruin (warme kleur),

4. zwart (koele 'kleur', zwart is eigenlijk geen kleur),

5. wit (koele 'kleur', wit is eigenlijk geen kleur).

Combineren met kleuren die in de sjaal voorkomen.

Het meest voor de hand liggend is het om met kleuren te combineren die in de sjaal voorkomen.

Combineren met een print/sjaal in warme kleuren.

^ Hier heb ik een goudgele trui gecombineerd met de sjaal. Deze combinatie geeft een rustig totaalbeeld met weinig licht/donker contrasten. Zo is hij heel mooi voor een warme lentetype. Je kunt deze sjaal bij me bestellen. Kijk hier.

Combineren met een print/sjaal in warme kleuren.

^ Hier heb ik een bruin leren jasje gecombineerd met de sjaal. De sjaal springt er meer uit tegen deze achtergrond. Hier zien we een medium hoog licht/donker contrast. Zo kan de sjaal voor heel veel kleurtypes goed gedragen worden. Zowel voor het lentetype, het lente/herfsttype als het herfsttype.

Combineren met een print/sjaal in warme kleuren.

^ Hier heb ik een donkerbruin omslagdoek van suede gecombineerd met de sjaal. Hier is het licht/ donkercontrast nog hoger. Met donkerder kleur is de sjaal heel mooi voor een warm herfsttype. e kunt deze sjaal bij me bestellen. Kijk hier.

Combineren met een print/sjaal in warme kleuren.

^ Hier heb ik de sjaal gecombineerd met een zwart jurkje. Wanneer je een warm kleurtype bent kun je door er een dergelijks sjaal (in deze sjaal zijn voornamelijke warme kleuren te vinden maar er zit ook wat zwart en wit in) overheen te hangen toch een zwart jurkje of een zwarte trui aan. Doordat er een beetje zwart in de sjaal zit past de sjaal er goed bij.

De overgang tussen de sjaal en de jurk is qua contrast wel behoorlijk hard, helemaal voor de lichte kleurtypes zoals het lichte lentetype en het warme lentetype.

Wit of offwhite.

Je kunt de sjaal uiteraard ook combineren met wit of offwhite.

Combineren met kleuren die niet in de sjaal voorkomen.

Je kunt de sjaal ook combineren met kleuren die niet in de sjaal voorkomen. Het is in dit geval gemakkelijkste om neutrale kleuren (zgn. 'non' kleuren) te nemen. Dit omdat de sjaal van zichzelf ook al vrij uitbundig van kleur is.

Combineren met een print/sjaal in warme kleuren.

^ Hier heb ik de sjaal gecombineerd met een jeansjasje. Jeanskleuren vallen onder de neutrale kleuren.

Dit jeansjasje heeft een warme (gelige) wassing en ook gele stiksels. Dit soort spijkerstoffen staan het mooiste bij warme kleurtypes.

^ Hier heb ik de sjaal gecombineerd met een olijfgroen jurkje van fake-leather. Olijfgroen is ook een neutrale kleur, het is een hele fijne kleur voor de warme kleurtypes.

De sjaal kan ook gecombineerd worden met een basiskleur.

Bij een warm gekleurde printsjaal passen warme basiskleuren het mooiste. Denk aan oranje, warm groen, paars, etc.

Basiskleuren zijn kleuren die in de kleurencirkel voorkomen: rood, geel, blauw, groen, oranje en paars of mengvormen hiervan. Er zijn 12 basiskleuren. Wat jouw basiskleuren precies zijn is afhankelijk van welk kleurtype je bent.

Kleuren combineren aan de hand van een sjaal met een print/dessin.

^ Hier heb ik de sjaal gecombineerd met oranje. Je krijgt dan een iets drukker effect, maar zeker ook leuk! 

Wil je er 100% zeker van zijn dat je door de kleurencombinaties die je in je kleding gebruikt de onverdeelde aandacht trekt? Gebruik dan eens het principe van complementaire kleurencombinaties. Dit zijn combinaties van bepaalde kleuren die elkaar optimaal versterken.

Complementaire kleuren combineren in kleding.

^ Oranjegeel met blauwviolet is een voorbeeld van een complementaire kleurencombinatie.

Meer lezen?

* Soms wil je kedingstukken met elkaar combineren in kleuren die los van elkaar niet direct bij elkaar lijken te passen. Een sjaal met een print waarin deze verschillende kleuren voorkomen is dan een uitkomst. Door een sjaal met een print te gebruiken kun je heel gemakkelijk meer harmonie en samenhang in je outfit aanbrengen. In dit blog lees je hoe je dit doet.

* Met sjaals kun je allerlei effecten in je figuur bereiken. Je kunt met een sjaal dingen camoufleren of juist benadrukken. In dit blog lees je er meer over.

* In dit blog lees je hoe je een sjaal kunt gebruiken om je outfit mee af te stylen.

* Wil je meer lezen over complementaire kleurencombinaties zoals oranjegeel met blauwviolet? Lees dan dit blog.

* Veel van mijn klanten dragen niet graag prints en houden het in hun garderobekast bij veelal effen kledingstukken. Best jammer, want een print kan voor een beetje spanning zorgen in je outfit. In dit artikel laat ik je zien dat je een kledingstuk met een print je kledingcombinatie een stuk leuker en interessanter kan maken. Ben je niet zo van de printjes dan zou je een kleine, rustige print kunnen kiezen. Of neem een sjaal met een printje, bijkomend voordeel: met een sjaal trek je de aandacht meteen naar je gezicht. Lees meer.

* Wist je dat je mijn E-book: '60 TRENDY MANIEREN OM SJAALS KNOPEN EN TE DRAGEN' (V) bij me kunt bestellen? Dit geweldige en complete e-book van 88 pagina's staat boordevol duidelijke 'stap-voor-stap' uitleg en heel veel voorbeeldfoto's. Je vindt er inspirerende kleurenfoto's van manieren waarop bekende sterren hun sjaals dragen. Verder duidelijke tekeningen en precieze omschrijvingen van 60 VERSCHILLENDE gebruiks- en knoopvormen die je met langwerpige sjaals, soepele jersey sjaals, vierkante katoenen sjaals en vierkante sjaals van zijde, zoals die van Hermes kunt doen. Behalve bijzondere manieren om sjaals om je hals te knopen ook hippe manieren om o.a. leuke trendy topjes, rokjes, een giletje, jurkjes, een armband, versieringen van je tas en ceintuurs te maken van je sjaals. Om het nog leuker te maken worden er ook riemen en andere attributen bij gebruikt. Verder 16 pagina's uitleg en voorbeeldfoto's over hoe je sjaals kunt gebruiken om de pluspunten in je figuur de accentueren en de minpuntjes te verbergen. Denk aan een grote buste, een kleine boezem, een lange hals, een buikje, een korte hals, sjaals voor de kleine vrouw, etc. Kijk hier hoe je het e-book bij me kunt bestellen.

* Draag jij bijna nooit geel? Dan ben je niet de enige! Toch is geel een hele leuke kleur om in je kast te hebben. En er zijn voor elk kleurtype wel mooie geeltinten te vinden. Lees meer in dit blog.