• darkblurbg
  • darkblurbg

Een donkerblauwe jas voor warme kleurtypes.

Gepubliceerd op: 04-01-2023

Mijn vorige blog ging over een donkerblauwe jas voor jouw persoonlijke stijltype. Een donkerblauwe jas is bij veel vrouwen erg geliefd. Ben je echter een warm kleurtype dan is donkerblauw helaas niet je beste optie. Vooral wanneer je deze kleur direct onder je gezicht draagt kan hij je al snel wat grauw of bleek maken... Warme kleurtypes kunnen een donkerblauwe jas daarom het beste 'opwarmen' met mooie, warme kleuren uit hun kleurenpalet.

Donkerblauw is voor de koele kleurtypes perfect.

Donkerblauwe jas, sportief.

^ De kleur donkerblauw ligt het meest voor de hand voor de koele kleurtypes. Donkerblauw is in principe een koele kleur, er zijn echter ook wel wat warmere varianten, daar zie je wat geelpigment in.

Op de collage hierboven heb ik bij het donkerblauw allerlei sjaals gezocht in vrolijke, koele kleurtjes.

Donkerblauw voor de warme kleurtypes.

Ben je een warm kleurtype... dan is donkerblauw helaas niet je beste optie. Al helemaal niet direct onder je gezicht.

Neutrale kleuren zoals: bruin, donkergroen, mosgroen, olijfgroen, khaki, camel, crème, etc. zijn veel beter. Soms wil je als warm kleurtype toch graag een donkerblauwe jas dragen.  Deze kleur kan je echter bleek of grauw in je gezicht maken.

Dit probleem kun je eenvoudig oplossen door een flinke sjaal in je beste kleur(en) over de jas te dragen. Dan heb je een zgn. 'topkleur' meteen onder je gezicht en is het blauw een minder groot punt. Met een winterjas is het gelukkig geen enkel probleem om een sjaal te dragen.

Donkerblauwe jas/ sportief.

^ Hierboven heb ik allerlei sjaals bij een blauwe jas gezocht in vrolijke, warme kleurtjes.

Er zijn ook warmere varianten van donkerblauw te vinden.

Warm marineblauw en koel marineblauw.

^ Hier zie je links voorbeelden van warm marineblauw en rechts voorbeelden van koel marineblauw. Warm marine bevat wat meer geelpigment als koel marineblauw en heeft daarom voor de warm kleurtypes de voorkeur.

'Blauw' voor het warme lentetype.

Blauwtinten voor het warme lentetype.

^ De beste blauwtinten voor voor het 'warme lentetype' zijn iets warmer, helder en het liefst vrij licht. Er zit dus wat geel door deze blauwtinten. Op dit voorbeeld allerlei blauwtinten voor het lentetype. Je ziet dat de helder zijn en soms wat neigen naar bijvoorbeeld turkooisblauw, aquablauw en lavendelblauw.

Wil je als lentetype een koele blauwtint dragen? Warm de blauwtint dan op door er bijvoorbeeld geel of oranje bij te dragen. En combineer er een warme make-up en gouden sieraden bij.

'Blauwtinten' voor het warme herfsttype:

Blauw voor het warme herfsttype.

^ Ook de blauwtinten voor het 'warme herfsttype' zijn wat gelig. Soms neigen ze naar petrolblauw. Verder zijn ze gedempt en het beste wat donkerder. Herfsttypes kunnen ook lichte kleuren dragen, maar dan gecombineerd met donkerder kleuren. Bijvoorbeeld een lichte blouse met een donker jasje of vest erover.

Wil je als herfsttype een koele blauwtint dragen? Warm de blauwtint dan op door er bijvoorbeeld goudgeel, roestbruin, groen, bruin of oranje bij te dragen. En combineer er een warme make-up en gouden sieraden bij.

Blauw kun je het beste 'opwarmen':

Combineer donkerblauw met jouw warme kleuren.

^ Combineer als je een warm kleurtype bent blauw met jouw warme topkleuren! Hier heb ik steeds een warm gekleurd vest bij een blauwe top gecombineerd.

Meer lezen?

* Kies een jas die past bij jouw dominante stijlpersoonlijkheid. Dan zul je veel plezier van je jas hebben. Lees meer.

* Wil meer lezen over hoe je als warm kleurtype donkerblauw kunt dragen? Lees dan dit blog.

* Ben je een warm kleurtype? Dan zijn kleuren zoals donkerblauw, zwart (een koele kleur), koel paars en grijs (vaak een koele kleur) zeker niet de beste kleuren voor jou... Vooral wanneer je deze kleuren direct onder je gezicht draagt kunnen ze je al snel wat grauw of bleek maken. Wil of moet je deze kleuren toch dragen? Warm ze dan op. Wil je meer lezen over hoe je koele kleuren kunt opwarmen? Kijk dan hier.

* Heb jij 'verkeerde' kleuren in je kast. In dit blog lees je hoe je ze toch nog kunt dragen.

* Voor elke kleurtype zijn er wel blauwtinten te vinden. Lees meer.

* In dit blog voorbeeldfoto's van een klant (lente/herfsttype) die ook dol is op donkerblauw en hoe je deze kleur toch prima kunt dragen lees meer.