• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe vind je jouw persoonlijke signatuur-kleuren?

Gepubliceerd op: 12-04-2021

Ieder mens heeft een eigen kleuring. Met jouw persoonlijke signatuur-kleuren bedoelen we die unieke kleuren die van nature voorkomen in jouw uiterlijk. Dus in je huid, ogen, wangen, lippen, haar en wenkbrauwen. Heb jij jouw signatuur-kleuren al ontdekt?

De kleuren die je van nature in je uiterlijk hebt zijn altijd in harmonie met elkaar. Doordat je deze kleuren bij je draag staat het heel mooi om ze terug te laten komen in je kleding, make-up of accessoires. Dan krijg je een heel mooi, evenwichtig plaatje waar mensen graag naar kijken.

Hoe vind je jouw signatuur-kleuren?

Ga voor de spiegel staan of laat een foto van dichtbij maken. Doe dit het liefst zonder make-up op, want make-up kan de kleuren in je gezicht vertekenen. Is jouw koraalkleurige lipstick bijvoorbeeld eigenlijk wat te geel voor je dan lijk jij ineens ook geler dan je normaal bent...

Kijk naar goed welke kleuren je kunt zien in je huid, ogen, wangen, lippen, haar en wenkbrauwen. Deze kleuren zijn jouw persoonlijke signatuur-kleuren. Wanneer je deze kleuren gebruikt voor kleding of accessoires zullen ze perfect met jouw uiterlijk harmoniëren. Het hoeven echt niet exact dezelfde kleuren te zijn, zolang ze maar mooi matchen met de kleuring in jouw uiterlijk.

Bekijk je:

- Lippen.

Welke kleuren liggen het dichts in de buurt van de kleur van jouw lippen? Deze kleuren maken je jonger, ze geven namelijk een gloed op je gezicht die verjongend werkt en je gezicht helemaal ophaalt. Bekijk goed de natuurlijke kleur van je lippen, zijn ze licht, donker, fris of juist heel rustig van kleur. Zijn ze koel roze, roze-bruin, zalmroze, koraalkleurig, oranje-achtig, oranje-bruin, paarsig, etc.

Een bepaalde kleur lippenstift werkt bij iedereen weer anders. Het effect is afhankelijk van de pigmenten die jij van nature in je lippen hebt.

Op bijvoorbeeld donkere lippen valt een lipstick anders uit als op lichte lippen. En op rozige lippen staat een kleur anders als op oranjeachtige lippen. Daarom heeft het ook geen zin om een lipstick-kleur op je hand of aan de binnenkant van je pols uit te testen zoals we vaak zien gebeuren...

Hoe vind je jouw signatuur-kleuren?

^ De roze-tint uit de waaier is exact hetzelfde de natuurlijke kleur van de lippen. Deze dame draagt hier geen lipstick!

Hoe vind je jouw signatuur-kleuren?

^ Deze tinten passen precies bij de natuurlijke lipkleur. Ook deze dame draagt hier niets op haar lippen!

- Wangen.

Welke kleuren liggen dichts in de buurt van de kleur van jouw wangen? Wanneer je een dunne huid hebt zul je sneller een 'kleur' in je gezicht krijgen.

Hoe vind je jouw signatuur-kleuren?

^ Deze tinten passen perfect bij de natuurlijke kleur van de lippen en de wangen.

Hoe vind je jouw signatuur-kleuren?

^ Deze tinten passen perfect bij de lippen en de wangen. Ook dit zijn weer de natuurlijke kleuren, zonder make-up.

Hoe vind je kleuren die precies bij jou passen?

^ Deze rozetinten passen precies bij de huid en de lippen.

- Huid.

Welke kleuren kun je vinden in je huid? Dit kunnen bijv. roze-tinten, zalmachtige tinten, beigetinten, crèmetinten, oranjetinten, geeltinten, bruintinten, roodtinten en paarsachtige tonen zijn.

Uiteraard kun je de kleur van je huid het beste gebruiken voor je foundation. De kleur die je niet ziet (test hem uit op je kaaklijn) is het beste voor jou.

Hoe vind je jouw signatuur-kleuren?

^ Deze tinten passen perfect bij de huid, de lippen en de wangen.

Hoe vind je jouw signatuur-kleuren?

^ Deze tinten passen perfect bij de huid, de lippen en de wangen.

- Oogkleuren.

Welke kleuren kun je vinden in je ogen of versterken de kleuren van je ogen?

Hoe vind je jouw signatuur-kleuren?

^ Deze groentinten komen terug in deze prachtige groene ogen.

Hoe vind je jouw signatuur-kleuren?

^ Ook deze ogen bevatten enorm veel kleuren.

Hoe vind je jouw signatuur-kleuren?

^ Deze kleuren passen precies bij de ogen!

Hoe vind je kleuren die precies bij jou passen?

^ Deze grijsblauwe ogen passen exact bij de kleuren in de waaier.

- Haar.

Welke kleuren komen voor in je haar en/of wenkbrauwen?

Hoe vind je jouw signatuur-kleuren?

^ Deze grijstinten passen perfect bij het haar.

Hoe vind je jouw signatuur-kleuren?

^ Deze grijstinten uit de kleurenwaaier passen perfect bij het haar.

Hoe vind je jouw signatuur-kleuren?

^ Deze tinten passen perfect bij het haar. Dit zijn overigens natuurlijke highligts.

Hoe vind je kleuren die precies bij jou passen?

^ De kleuren van de zomer/winterwaaier komen allemaal terug in de het haar.

Hoe vind je je signatuur-kleuren?

^ Deze tinten passen perfect bij deze natuurlijke haarkleur.

Hoe vind je jouw signatuur-kleuren?

^ Door in de Lock-down periode kon ik (noodgedwongen) na een lange tijd van verven, weer eens zien hoe mijn huidige haarkleur er uitziet.

Op deze foto zie je mijn uitgroei. Mijn haar heeft een assige, donkerblonde kleur en er komen al redelijk wat grijze haren tevoorschijn. Echter nog niet zo veel voor iemand van 58 ;-)

Deze grijs- en taupetinten uit mijn koele zomerwaaier passen perfect bij mijn haar. Het zijn dan ook uitstekende neutralen voor mij. Met neutralen bedoelen we de zgn. non-kleuren.

Hoe kun je je signatuur-kleuren gebruiken?

Je kunt één of meerdere van je signatuur-kleuren terug laten komen in een print.

De kleur van je lippen, wangen of huid kun je mooi terug laten komen in bijvoorbeeld je make-up (lipstick, foundation en rouge), tops en t-shirts en voor een brilmontuur.

De kleuren die in je ogen voorkomen zijn geweldig voor o.a. topjes, shirtjes, oorbellen en kettingen. Bijna iedereen heeft meerdere kleuren in zijn of haar ogen. Die kleuren kun je allemaal gebruiken.

Je haarkleur is ideaal om terug te laten komen in bijvoorbeeld een tas, riem, jas of in schoeisel. Ons haar bevat vaak ook meerdere tinten, daarom staat het ook leuk (en natuurlijk) om als je je haar laat verven dit in meerdere tinten te doen. Een bijkomend voordeel is dat je haar dan ook wat voller lijkt. Vaak is een neutrale kleur alleen wat saai, je kunt deze kleuren dan ook het beste combineren met een mooie, sprekende basiskleur uit je kleurenpalet. Of draag er een frisse make-up bij in kleuren uit jouw kleurenpalet.

Meer lezen?

* Heb jij wel eens goed bekeken welke kleuren er in jouw ogen voorkomen? Als deze kleuren behoren ook tot jouw persoonlijke signatuur-kleuren. Hier zie je heel veel voorbeelden.

* Heb jij de kleur van je haar wel eens herhaald in je kleding of accessoires? Lees hier meer.

* In dit blog lees je over neutrale kleuren, basiskleuren, wittinten, pastels, lichte kleuren. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit blog.

* Vind je het toch lastig om jouw signatuur-kleuren te vinden? Dan zou je een kleurenanalyse kunnen laten doen. Ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.

Hoe vind je je signatuur-kleuren.

^ Hier zie je mij met mijn signatuur-kleuren. Ze komen uit mijn koele zomer-waaier. Dit is de achterkant van de '2-sides' variant. In dit blog laat ik je zien wat mijn persoonlijke signatuur-kleuren zijn.