• darkblurbg
  • darkblurbg

Dit zijn mijn persoonlijke signatuur-kleuren.

Gepubliceerd op: 08-08-2020

Met onze persoonlijke signatuur-kleuren bedoelen we die unieke kleuren die van nature voorkomen in ons uiterlijk. Dus in onze huid, ogen, wangen, lippen, haar en wenkbrauwen. Deze kleuren zijn volledig met onszelf in harmonie. Ze zullen ons dan ook altijd prachtig staan! Je kunt je signatuur-kleuren dan ook geweldig goed gebruiken voor kleding, sieraden, schoeisel, tassen, make-up, etc.

Mijn signatuur- kleuren (koele zomertype).

Ieder mens heeft een eigen, unieke kleuring in zijn of haar huid, haar, ogen en lippen. We noemen deze kleuren onze signatuur-kleuren.

Op de bovenstaande foto zie je mijn persoonlijke signatuur-kleuren. Ze zijn te vinden in mijn uiterlijk en komen ook terug in mijn kleurenpalet. Ik ben een koel zomertype en mijn kleuren kunnen het beste koel, gedempt en niet te donker zijn.

Mijn persoonlijke signatuur-kleuren.

^ Mijn signatuur-kleuren zijn deze koele rozetinten, blauwtinten, grijstinten en taupetinten. De roze en blauwtinten zijn basiskleuren en de grijs- en taupetinten zijn neutrale kleuren.

Mijn signatuur-kleuren komen terug in mijn huid, mond, ogen, haar en wenkbrauwen.

Mijn ogen.

Mijn signatuur-kleuren (koele zomertype)

^ De kleuren die van nature in je iris voorkomen zullen altijd perfect bij je passen. Wanneer je één of meer van deze kleuren terug laat komen in kleding of accessoires zullen ze je oogkleur versterken.

Dit geldt vooral voor dingen die je vlak bij je gezicht draagt. Denk hierbij aan tops, hemdjes, een trui, sjaals, een halsketting, een brilmontuur of oorbellen.

Ook kun je kleuren uit je iris terug laten komen in je oogmake-up. Het hoeven echt niet exact dezelfde tinten te zijn, zolang ze maar matchen met de kleuren in je ogen.

Tijdens een kleurenanalyse bekijk ik jouw ogen de ogen altijd heel precies, dit om te zien welke kleuren er in jouw iris voorkomen.

Hoe kun je je oogkleur verhelderen.

^ In mijn ogen zijn allerlei blauwtinten te vinden, ik draag dan ook erg graag blauwe kleding. 

Herhaal je oogkleur.

^ Hier zie je mijn oogkleur van dichtbij. Mijn ogen bevatten allerlei blauwtinten, grijsblauw, witachtige streepjes en meteen om de pupil zie je een zachtgrijze kring.

Wist je dat de buitenste rand om je iris jouw versie van zwart is? Bij mij is dat een middenblauwe tint. Ik sta dan ook niet mooi in zwart. Zwart laat mij er bleek en moe uitzien. Het zuigt alle kleur uit mijn gezicht. Zwart is ook veel te donker en te zwaar voor me en 'drukt' als het ware op me.

Herhaal je oogkleur.

^ Mijn oogpotlood is ook al jaren een blauwtint. Neem liever niet dezelfde kleur als je ogen maar een tint die wat afwijkt. Zo springt jouw oogkleur er meer uit! Ik ben zelf gek op de oogpotloden van Kiko Milano. Ze zijn er al vanaf € 2,50 maar vooral deze twee versies zijn fijn:

1. De 'Intense colour long lasting eyeliners' van Kiko. Deze oogpotloden moet je slijpen. Ze zijn verkrijgbaar in 16 kleuren en kosten € 5,50. Ze brengen gemakkelijk aan en blijven goed zitten. Deze potloden hebben een hele goede prijs/ kwaliteitsverhouding.

2. De 'Lasting precision automatic eyeliner and kohl' is een automatisch oogpotlood, je hoeft ze dus niet te slijpen. Ook deze zijn verkrijgbaar in 16 kleuren en kosten € 6,99. Ook deze potloden brengen gemakkelijk aan en blijven goed zitten. Ze hebben naar mijn mening een hele goede prijs/ kwaliteitsverhouding.

Herhaal de kleuren uit je ogen met kleding of make-up.

^ Bij mijn blauwe ogen (koele zomertype) heb ik enorm veel mogelijkheden aan blauwtinten.

Mijn haar.

Dit zijn mijn persoonlijke signatuur-kleuren.

^ Dit zijn de neutrale kleuren uit mijn kleurenwaaier die perfect bij mijn haar passen dit doordat ze ook in mijn asblonde haar terugkomen.

Dit zijn mijn persoonlijke signatuur-kleuren.

^ Door in de Lock-down periode kon ik eindelijk na een lange tijd kleuren (ik liet geregeld highlight in mijn haar zetten en combineerde dit af en toe met lowlights als het geheel iets te blond werd) weer eens zien hoe mijn huidige haarkleur  eruit ziet.

Op deze foto zie je mijn uitgroei. Mijn haar is assig donkerblond en er komen inmiddels al redelijk wat grijze haren tevoorschijn.

Deze grijs- en taupetinten uit mijn 'koele zomerwaaier' passen perfect bij mijn haar. Het zijn dan ook uitstekende neutralen voor mij. Neutrale kleuren zijn de onopvallende 'non-kleuren' uit je palet. Marineblauw, offwhite en koel beige vallen daar in mijn geval ook onder.

De kleuren uit mijn haar gebruik ik vaak voor schoeisel, een riem, een tas of een jas.

Omdat neutrale kleuren minder voor je doen dan je basiskleuren raad ik wel aan om deze kleuren op te frissen met een basiskleur uit je kleurenpalet.

Mijn huid, wangen en lippen.

Dit zijn mijn persoonlijke signatuur-kleuren.

^ Mijn lippen zijn zachtroze. Mijn huid heeft ook wat roodheid in zich. Ik draag dan ook altijd een foundation. Ik bloos niet, ook niet als ik het warm heb. Ik denk dat dat komt doordat ik een vrij dikke huid heb. Ik heb van mijzelf al snel een bleke huid.

Op deze foto draag ik overigens wel enige make-up om mijn huid rustiger te maken en om mijn wangen en lippen wat sprekender te maken.

Mijn hele kleurenpalet.

Dit zijn mijn persoonlijke signatuur-kleuren.

^ Hier zie je mij in de Lockdown-periode. Mijn uitgroei is behoorlijk donker. In de punten zie je nog high-lights.

Dit zijn mijn persoonlijke signatuur-kleuren.

^ Hier zie je mij met de complete kleurenwaaier van mijn kleurtype, de koele zomer. Deze '2-sideswaaier' bevat 40 kleuren.

Deze kleuren zijn afgestemd op mijn kleurtype. Ze zijn allemaal koel en gedempt en lopen van licht tot medium donker. Ze passen allemaal perfect bij elkaar.

Dit zijn mijn persoonlijke signatuur-kleuren.

^ Deze waaier is de 2-sides variant. Aan de achterkant staan per kleur nog 4 nuances die uiteraard ook allemaal te gebruiken zijn.

Meer lezen?

* Wil jij lezen hoe jij jouw signatuur-kleuren kunt vinden? Lees dan dit blog.

* Heb jij wel eens goed bekeken welke kleuren er in jouw ogen voorkomen? Al deze kleuren behoren ook tot jouw persoonlijke signatuur-kleuren. Hier zie je heel veel voorbeelden.

* Heb jij de kleur(en) van je haar wel eens herhaald in je kleding of accessoires? Lees hier meer.

* Kilo Milano heeft fijne én betaalbare oogpotloden die prettig zijn in het aanbrengen en goed blijven zitten. Lees hier meer.

* Vind je het toch lastig om jouw signatuur-kleuren te vinden? Dan zou je een kleurenanalyse kunnen laten doen. Nu met Covid-19 doe ik dit online. Dit gaat aan de hand van foto's die je aan me opstuurt en een vragenlijst die je invult. De uitslag krijg je per e-mail en met de post. Ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Lees meer.