• darkblurbg

Herhaal de kleuren uit je ogen.

Gepubliceerd op: 29-12-2020

Heb jij wel eens goed gekeken naar de kleuren in je iris? Bijna iedereen heeft meerdere kleuren zijn of haar iris. De verschillende kleuren die in je ogen voorkomen zijn kleuren die geweldig goed bij jou passen. Dit is heel logisch, omdat je deze kleuren van nature bij je draagt. Je kunt ze dan ook heel goed herhalen in je kleding, make-up en accessoires.

De kleuren die je van nature bij je draagt in je haar, huid, lippen en ogen passen altijd bij je. We noemen deze kleuren onze 'signatuur-kleuren'.

Kleuren die van nature in je iris voorkomen zullen altijd perfect bij je passen. Wanneer je één of meer van deze kleuren terug laat komen in kleding of accessoires zullen ze je oogkleur versterken. Dit geldt vooral voor dingen die je vlak bij je gezicht draagt. Denk hierbij aan tops, hemdjes, een trui, sjaals, een halsketting of oorbellen. Ook kun je kleuren uit je iris terug laten komen in je oogmake-up. Het hoeven echt niet exact dezelfde tinten te zijn, zolang ze maar matchen met de kleuren in je ogen.

Tijdens een kleurenanalyse bekijk jouw ogen de ogen altijd heel precies, dit om te zien welke kleuren er in jouw iris voorkomen.

Hoe kun je je oogkleur verhelderen.

^ In mijn ogen zijn allerlei blauwtinten te vinden, ik draag dan ook erg graag blauwe kleding. Ik ben een koel zomertype.

Herhaal je oogkleur.

^ Hier zie je mijn oogkleur van dichtbij. Mijn ogen bevatten blauwtinten, grijsblauw, witachtige streepjes en om de pupil zie je een zachtgrijze kring.

Herhaal je oogkleur.

^ Mijn oogpotlood is ook al jaren een blauwtint. Neem liever niet dezelfde kleur als je ogen maar een tint die wat afwijkt. Zo springt jouw oogkleur er meer uit! Ik zou ook hel goed een middengrijs of middenpaars oogpotlood kunnen nemen.

Ik ben zelf gek op de oogpotloden van Kiko Milano. Ze zijn er al vanaf € 2,50 maar vooral deze twee versies zijn fijn:

1. De 'Intense colour long lasting eyeliners' van Kiko. Deze oogpotloden moet je slijpen. Ze zijn verkrijgbaar in 16 kleuren en kosten € 5,50. Ze brengen gemakkelijk aan en blijven goed zitten. Deze potloden hebben een hele goede prijs/ kwaliteitsverhouding.

2. De 'Lasting precision automatic eyeliner and kohl' is een automatisch oogpotlood, je hoeft ze dus niet te slijpen. Ook deze zijn verkrijgbaar in 16 kleuren en kosten € 6,99. Ook deze potloden brengen gemakkelijk aan en blijven goed zitten. Ze hebben naar mijn mening een hele goede prijs/ kwaliteitsverhouding.

Herhaal de kleuren uit je ogen met kleding of make-up.

^ Bij mijn blauwe ogen (koele zomertype) heb ik enorm veel mogelijkheden aan blauwtinten.

Herhaal de kleuren uit je ogen.

^ Met jouw persoonlijke signatuur-kleuren bedoelen we die unieke kleuren die van nature voorkomen in jouw uiterlijk. Dus in je huid, ogen, wangen, lippen, haar en wenkbrauwen. De blauwtinten uit mijn ogen behoren dan ook tot mijn persoonlijke signatuur-kleuren.

Herhaal de kleur van je ogen in je kleding of accessoires.

^ Hier heb ik het blauw van mijn ogen herhaald in de sjaal en de print van het jurkje.

Herhaal de kleuren uit je ogen in je accessoires.

^ Voorbeeld: Hier komt het lichtblauw uit mijn ogen terug in de oorbellen.

Herhaal de kleur van je ogen.

^ Hier komt het blauw terug in de spang en in het streepje in mijn blouse.

Herhaal de kleuren uit je ogen in je kleding.

^ Hier komt het blauw terug in mijn kleding.

Herhaal de kleur van je ogen in je kleding.

^ Hier zie je heel duidelijk hoe de blauwe sjaal de ogen veel meer versterkt als de grijze sjaal.

Herhaal je oogkleur in de kleding of sieraden.

^ In deze iris zien we verschillende groentinten en goudgeel.

Herhaal de kleuren uit je ogen.

^ Deze klant heeft een prachtige lichtgroene rand om haar pupil en een donkere groene buitenste rand.

De lichtgroene kleur heb ik herhaald in de oogschaduwkleur, met in de arcadeboog een donkerder groentint. Zo wordt haar oogkleur versterkt en het accent op de ogen gelegd. De oogschaduw komt uit een doosje met meerdere kleuren van Essence. De lichtgroen uit het palet is precies de lichtgroene tint uit haar ogen. In de arcadeboog zit een donkerder tint uit het doosje.

Herhaal de kleuren uit je ogen.

^ De kleuren uit de ogen van dit neutrale lentetype komen exact terug in de waaier.

Herhaal je oogkleur in de kleding of sieraden.

^ Ook in dit oog zijn allerlei groentinten te zien.

Je signatuurkleuren draag je bij je.

^ Zulke bijzondere ogen zie je niet vaak! Als je de foto niet zag zou je het niet geloven dat ze bestaan...
Ze zijn blauwgrijs met lichte goudgele stipjes. De witte streepjes lijken net golfjes. Het zijn de ogen van een neutraal lentetype.

Herhaal de kleuren uit je ogen in kleding en make-up.

^ In deze prachtige ogen zien we heel veel verschillende kleuren!

Herhaal de kleuren uit je ogen.

^ Dit oog bevat allerlei grijsblauwe tinten.

Herhaal de kleuren uit je ogen.

^ Hier zien we de prachtige ogen van een warm herfsttype. De blauwe ogen hebben een warm geel randje, ze lijken daardoor op afstand groen. De kleuren uit het oog komen allemaal terug in de waaier.

Herhaal je oogkleur in je kleding en make-up.

^ In deze prachtige ogen komen enorm veel kleuren voor!

Herhaal je oogkleur in de kleding of sieraden.

^ In dit oog zien we allerlei warme groenen, bruin en goudgeel.

Herhaal de kleuren uit je ogen.

^Dit oog heeft een duidelijke diepblauwe buitenste rand, binnenin het oog zien we blauwe en mintgroene tinten.

Herhaal de kleuren uit je ogen.

^ In deze prachtige lichtgroene ogen zien we allerlei tinten van groen, geel en blauw. Dit zijn de ogen van een licht lentetype.

Herhaal de kleuren uit je ogen.

^ Deze ogen bevatten verschillende groentinten.

Herhaal de kleuren uit je ogen.

^ In dit oog zien we weinig kleuren, het is een behoorlijk donker oog met diepe bruintinten. Dit is een oog van een diepe herfsttype.

TIP van de professional: Heb je weinig verschillen kleuren in je ogen, zoals hierboven? Gebruik dan (naast het bruin) een complementaire kleur. Bij bruine ogen is dit blauw. Op deze manier versterk je je bruine ogen. je kunt hiervoor een oogpotlood nemen, of neem een print met bruin en blauw.

Herhaal de kleuren uit je ogen.

^ In deze donkerblauwe ogen komen allebei kleuren uit de waaier terug. Dit is een diep zomertype. Bijzonder is de grijpbeige kring om de pupil.

Hoe je oogkleur zich aan kan passen aan je kleding.

^ Op dit voorbeeld zie je heel duidelijk hoe een gemengde oogkleur (blauwgrijs) zich aanpast aan de kleuren die je erbij houdt (en dus ook aan de kleuren die je draagt). Dit effect heb je ook met kledingstukken of accessoires die je in de buurt van je gezicht draagt. En met oogmake-up werkt het uiteraard ook...

Aan de linkerkant lijkt het oog wat meer blauwgroen, net als de kleuren van de strookjes erboven. Het oog bevat een heel klein beetje geel, vandaar dat het wat naar blauwgroen neigt. Aan de rechterkant lijkt het oog juist meer blauwgrijs, net als in de strookjes erboven.

Herhaal de kleuren uit je ogen.

^ Deze ogen bevatten groentinten, geel en beige.

Herhaal de kleuren uit je ogen in je kleding.

^ Bij deze grijsblauwe ogen staan deze tinten uit de waaier heel mooi. Uiteraard kan je ook kleuren gebruiken die in het verlengde van deze kleuren liggen. Het hoeven uiteraard niet precies dezelfde kleuren te zijn.

Ik heb deze dame geanalyseerd als een lente/herfsttype. Dit is een warm kleurtype. Vaak wordt gezegd dat warme kleurtypes geen blauwe ogen kunnen hebben maar dit is absoluut niet waar. Deze dame heeft wel een warme huid en warmte in haar haren.

Wanneer ze grijs en blauw kiest kan ze het beste de warmere varianten nemen en deze kleuren combineren met duidelijk warme kleuren. Ze kan haar grijs en blauw het beste opwarmen.

Herhaal de kleuren uit je ogen in je kleding of make-up.

^ Wat een schakeringen zitten er in deze ogen! Een donkere grijsgroene buitenste rand, om de pupil een koperen kring, daar omheen een lichte geelgroene kring en dan minuscule streepjes van geel in het groen. Het is heel mooi om één deze kleuren terug te laten komen in je kleding of in je oogmake-up. Deze kleuren noemen we je 'signatuurkleuren', die staan je geweldig, omdat je ze van nature bij je draagt.

Herhaal de kleuren uit je ogen.

^ Dit petrolgroene jurkje past perfect bij de oogkleur hierboven. Foto van Little Soho.

Herhaal de kleuren uit je ogen in je kleding en accessoires.

^ De warme bruine ogen van een neutraal herfsttype.

Herhaal de kleuren uit je ogen in je kleding en accessoires

^ Deze vrij egale bruine ogen kun je heel mooi versterken met een combinatie van blauw en bruin en als je een warm kleurtype bent ook nog oranje.

Blauw is namelijk de complementaire kleur van bruin (een afgeleide van oranje) en versterkt de bruine ogen. Gebruik deze kleuren bijvoorbeeld in een sjaal, ketting met kralen of en een blouse met een print. Een blauw oogpotlood is ook heel mooi bij bruine ogen.

Herhaal je oogkleur in je kleding en make-up.

^ Dit oog bevat prachtige blauw- en aquatinten. De kleuren uit de waaier passen er perfect bij. Dit is een lente/zomer mixtype.

Herhaal je oogkleur in de kleding of sieraden.

^ In dit bijzondere oog zien we allerlei warme groentinten en goudgeel.

Herhaal je oogkleur in je kleding.

^ Bij deze grijsblauwe ogen passen al deze kleuren uit de zomerwaaier perfect.

Herhaal de kleuren uit je ogen.

^ Deze ogen zijn van een licht zomertype en bevatten allerlei blauwe ene gele tinten. Dit maakt dat het oog op afstand blauwgroen lijkt.

Herhaal de kleuren uit je ogen.

^ De kleuren van deze blauwgroene ogen komen terug in de kleurenwaaier (zomer/herfsttype).

Herhaal de kleuren uit je ogen in je kleding.

^ Grijsblauw oog (ik heb haar geanalyseerd als een diep zomertype).

Herhaal de kleuren uit je ogen in je kleding.

^ Zacht bruin oog met een grijsblauwe buitenste rand.

Herhaal de kleuren uit je ogen in je kleding.

^ Grijsblauwe oogkleur.

Herhaal de kleuren uit je ogen in je kleding.

^ Zachte bruintinten met een grijze rand.

Herhaal de kleuren uit je ogen in je kleding.

^ Grijsblauw oog met een grijze kring om de pupil.

Herhaal de kleuren uit je ogen in je kleding.

^ Grijsblauw oog met een grijze kring om de pupil.

Herhaal de kleuren uit je ogen in je kleding.

^ Grijsblauwe oogkleur met een zachtbruin kringetje om de pupil.

Herhaal je oogkleur in je kleding.

^ Dit is een warm herfsttype (ik heb haar ooit geanalyseerd). Ze heeft blauwe ogen (ja dat kan...). De oogkleur komt terug in de print van deze omslagdoek en de lipstick kleur ook. Lees meer.

Meer lezen?

* In dit blog heb ik je laten zien hoe je de kleuren uit je eigen ogen kunt herhalen. In dit blog vind je nog meer uitleg en voorbeelden hierover.

Herhaal de kleur van je ogen.

* De kleuren van je huid, lippen, haar zijn ook signatuur-kleuren. Wil jij ontdekken wat de jouwe zijn? Lees hier meer.

* In dit blog laat ik mijn persoonlijke signatuur-kleuren zien.

* Je kunt je oog kleur nog meer versterken door juist complementaire kleuren te gebruiken. Lees hier hoe je dit doet.

* Heb je wel een geprobeerd om je haarkleur te herhalen? Dit kan bijvoorbeeld in je schoenen, riem, tas of in een jas. Kijk hier voor voorbeelden.

* Zoek je een haarkleur bij je kleurtype? Lees dan dit blog.

* Wil je weten welke metaalkleuren passen bij jou kleurtype? Lees dan dit blog.

* Weer jij niet wat jouw kleurtype is? Boek dan een kleurenanalyse, ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Kijk hier voor meer informatie.

* Ik ben zelf een groot fan van de oogpotloden van Kiko Milano. Ze zijn betaalbaar, brengen gemakkelijk aan en blijven mooi zitten! Lees meer.