• darkblurbg
  • darkblurbg

Kan een herfsttype blauwe ogen hebben? Jazeker, dat kan!

Gepubliceerd op: 01-12-2018

Welmoed is een 'warm herfsttype' met blauwe ogen. Vaak wordt gedacht dat iemand met blauwe ogen automatisch een koel kleurtype is, maar dit is beslist niet altijd het geval. Herfsttypes met blauwe ogen hebben wel andere warme kenmerken, zoals een warme huid en een warme haarkleur. Omdat herfsttypes met blauwe ogen niet zo vaak blauwe ogen voorkomen heb ik Welmoed gevraagd of ze aan dit blog wilde meewerken.

 

Kan een herfsttype blauwe ogen hebben? Jazeker!

^ Welmoed heeft vrij donkere, blauwe ogen, een lichte huid met een warme ondertoon (zonder sproetjes) en donkerblond haar met een warme 'gloed'. Deze oogkleur noemen we staalblauw. Het oog bevat wel wat lichte streepjes, maar is overwegend donker te noemen.

Hoewel een herfsttype vaak warm-bruine, groene, blauwgroene, bruingroene of petrolkleurige ogen heeft komen er zeker ook herfsttypes met blauwe ogen voor.

Kan een herfsttype blauwe ogen hebben? Jazeker!

^ Uit de kleurenanalyse in 16 verschillende kleurtypes bleek dat Welmoed kleuren nodig is die warm, gedempt en vrij donker zijn. Hier zien we haar met de kleurenkraag voor het 'warme herfsttype'. Deze kleuren zijn 'spot on'.

Welmoeds haar krijgt met de juiste kleuren veel meer warmte en diepte.

Kleurenwaaier voor het warme herfsttype.

^ Hier zien we Welmoed zonder make-up. De kleuren van de kleurenwaaier voor het 'warme herfsttype' passen perfect bij haar.

De kenmerken en kleuren van het warme herfsttype.

^ Bij de kleuren van het warme herfsttype kunnen we ons het beste de prachtige, rijke en warme kleuren van een bos in zijn 'herfsttooi' voorstellen.

Kan een herfsttype blauwe ogen hebben? Jazeker!

^ Welmoed kan donkerblauw prima dragen, zolang ze het blauw maar met warme kleuren combineert. De kleur okergeel is hier een goed voorbeeld van.

Donkerblauw voor warme kleurtypes.

^ Warme kleurtypes moeten hun donkerblauw warmer maken met mooie, warme kleuren. Sjaals zijn hier ideaal voor doordat je zie meteen onder je gezicht draagt.

Kan een herfsttype blauwe ogen hebben? Jazeker!

^ Welmoed heeft een lichte huid. Dit zien we vaak bij de herfsttypes. Haar ogen en haar vallen in de de twee bovenste donkere vakjes van de grijstoon-ladder.

Dit heeft als gevolg dat ze mooi staat in kledingcombinaties met een vrij hoog licht-donker contrast. Ze kan ook een middendonkere tint met een donkere tint combineren. Of prints met dit soort donker-licht combinaties.

Alleen lichte kleuren staan Welmoed door het vrij hoge licht-donker contrast flets. Een herfsttype moet zijn/haar lichte kleuren altijd combineren met donkerder kleuren. Dus bijvoorbeeld een warm witte top met een jasje of vest in een donkere olijftint. Of draag kledingcombinaties of prints met een lichte, een medium-donkere en een donkere kleur.

Hoe bepaal je het licht-donker contrast in je uiterlijk?

^ Hier heb ik de foto omgezet naar een zwart-wit foto. Je kunt nu heel goed zien dat het licht-donker contrast bij Welmoed behoorlijk hoog is.

Kan een herfsttype blauwe ogen hebben? Jazeker!

^ Deze sjaal in mooie warme herfstkleuren staan Welmoed geweldig. Deze print heeft een goed licht-donker contrast voor een herfsttype.

Een warm herfsttype met blauwe ogen.

^ Deze ketting heeft naast goud ook oranje, bruin en blauw in zich. De vorm van de ketting past heel mooi bij Welmoed haar prachtige lange hals. Voor een dergelijke ketting moet je wel 'ruimte' hebben.

Kan een herfsttype blauwe ogen hebben? Jazeker!

^ Deze vrij donkere petrol-tint staat Welmoed ook prachtig. Haar oogkleur lijkt met deze kleur ook wat groener. De oorbellen bevatten de kleuren oudgoud, helder petrol, blauw en paars.

Een oogkleur kan zich aanpassen aan kleuren die je draagt.

^ Je oogkleur kan zich aanpassen aan kleuren die je draagt.

Kan een herfsttype blauwe ogen hebben? Jazeker!

^ Deze omslagdoek bevat de kleuren warm-rood, donkerblauw, mat-paars en bruin. Hier draagt Welmoed lieve, kleine oorbelletjes in donkerblauw met goud. Het licht-donker contrast van deze omslagdoek is heel geschikt voor het warme herfsttype.

^ De combinatie van blauw met goud in sieraden staat Welmoed heel leuk. Sieraden in combinaties van goud met blauw zijn wat moeilijker te vinden dan sieraden met blauw en zilver.

Kan een herfsttype blauwe ogen hebben? Jazeker!

^ Welmoed heeft door haar lichte huidskleur een hele lichte foundation nodig en die zijn bijna niet te vinden bij de gangbare drogisten.

Ik heb de 'Warm Almond' nr. 45 van Max Factor (Miracle Match) gebruikt. Die is nog ietsje donkerder dan haar huid. De hals heb ik daarom met een bronzer een klein beetje donkerder gemaakt, zodat de kleur van de hals mooi overloopt met de foundation.

De bronzer die ik bij Welmoed gebruikt heb is de Rimmel London 027 Sun Dance Natural Bronzing Powder. Hij heeft wat goud in zich, iets wat bij de warme types heel mooi staat. Deze bronzer kan ze ook zonder de foundation gebruiken als ze een keer snel wat kleur aann haar gezicht wil geven.

De blusher heeft een hele zachte oranje kleur (Hema 04 - Playful Peach). Die is kleurig genoeg bij een lichte huid.

Voor de lippen heb ik de 'Color up/ Shine on' nr. 05 van Essence gekozen. Hij heeft een rustige oranjebruine kleur die een heel klein beetje glanst.

Verder heb ik een donkerblauw oogpotlood gebruikt, een zacht bruine wenkbrauwpotlood en een bruine mascara.

De kenmerken en kleuren van het warme herfsttype.

^ De kleuren voor het herfsttype zijn warm, rijk en gedempt.

Herfsttype met helder goud.

^ Tijdens de kleurenanalyse heb ik uiteraard ook gekeken welke metaalkleur het beste past. Deze glanzende gouden doek is veel te sterk voor Welmoed. Hij maakt de huid bleek en vlekkerig.

Kan een herfsttype blauwe ogen hebben? Jazeker!

^ Deze mattere gouden tint staat stukken beter. Ik heb hem gecombineerd met donkerbruin voor een beter passend licht-donker contrast.

Herfsttype met bronzen doek/ bronskleur.

^ Deze bronstint staat Welmoed het allerbeste. Het haar lijkt hier bijna dezelfde kleur te krijgen.

Hoe draag je blauw als je een warm kleurtype bent?

^ Deze sjaal is ideaal voor warme kleurtypes die graag blauw dragen. Dat kan best, als je het blauw maar opwarmt. Combineer blauw dan ook met jouw (warme) topkleuren. Deze royale sjaal meet ca. 100 x 180 cm). Hij is gemaakt van een soepel, zacht materiaal en bevat overwegend warme kleuren: roest, okergeel, warm wit en een beetje blauw. Verder is hij afgezet met een leuk blauw biesje. Je kunt bij deze sjaal ook heel goed kleding van denimstof bij combineren. De sjaal is ook erg geschikt voor warme herfsttypes of lente/herfsttypes met blauwe ogen. Je kunt deze sjaal ook bij me bestellen. Benieuwd? Kijk dan hier.

Meer lezen?

* Welmoed is een warm herfsttype. Wil je meer lezen over de kleuren en kenmerken van dit kleurtype? Lees meer.

* Wil je meer lezen over de meest voorkomende systemen bij kleuren-analyses? Lees meer.

* Weet jij al dat jij een warm herfsttype bent en zoek je een kleurenwaaier of e-book over je kleurtype? Kijk dan hier.

* Ik verkoop online ook accessoires voor het warme herfsttype. Kijk hier.

* Welmoed heeft een vrij hoog licht-donker contrast. Wil je meer lezen over hoe je je licht-donkercontrast kunt bepalen? Lees meer.

Hier kun je mijn Pinterest-bord van het 'warme herfsttype' bekijken of volgen. Wist je trouwens dat je dit soort borden ook kunt volgen? Dan krijg je een berichtje op je Pinterest-account als er nieuwe foto's aan het bord zijn toegevoegd.

* Iedereen kan blauw dragen. In dit blog vind je voorbeelden van blauwtinten voor alle bekende kleurtypes.

* Weet jij niet welke kleuren jou het mooiste staan? Doe een kleurenanalyse (M/V) en vind samen met mij uit wat je beste kleuren zijn. Ik werk met 16 verschillende kleurtypes. Lees meer.

* Welmoed kan donkerblauw dragen, maar ze moet haar blauw wel 'opwarmen'. In dit blog lees je hoe je kleuren warmer of juist koeler kunt laten lijken, zodat ze beter bij je kleurtype passen. Lees meer.

* In dit blog nog meer voorbeelden over de kleur blauw bij een warm kleurtype. Lees meer.