• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe breng je een 5 minuten make-up aan?

Gepubliceerd op: 29-07-2018

Wil je er verzorgd uitzien, maar heb je niet veel tijd? Dan loont het zeker de moeite een 5 minuten make-up aan te brengen. In dit blog een voorbeeld van een mooie 5 minuten make-up in natuurlijke kleuren. De make-up heb ik uitgezocht bij de Kruidvat. De kleuren die ik gekozen heb zijn geschikt voor het warme herfsttype, het lente/herfsttype, het neutrale herfsttype en het zomer/herfsttype. Maar... wanneer je de kleuren aanpast aan jouw kleurenpalet is deze 5 minuten make-up geschikt voor alle kleurtypes.

Dat de kleuren bij zowel het warme herfsttype, het lente/herfsttype, het neutrale herfsttype als het zomer/herfsttype passen komt doordat ik vrij neutrale, natuurlijke kleuren heb gekozen.

Het warme herfsttype en het lente/herfsttype kunnen ook wat meer oranje-achtige kleuren nemen voor de lippen. Dan krijg je een sprekender effect.

Voor dit voorbeeld heb ik make-up in rustige kleuren gekozen. Veel van mijn klanten houden namelijk van een natuurlijke make-up. Ook wordt het vaak gewaardeerd wanneer het aanbrengen van de make-up niet te veel tijd in beslag neemt.

Je kunt deze 5 minuten make-up natuurlijk ook gebruiken als je een ander kleurtype bent. Dan pas je de kleuren aan bij jouw kleurenpalet.

Dit is een fijne manier om je op te maken als je weinig tijd hebt. Met wat handigheid en oefening moet het lukken om deze make-up in ongeveer 5 minuten aan te brengen. Zorg voor goed licht en een grote spiegel. Leg alles klaar zodat je de benodigde make-up zo kunt pakken, dat scheelt tijd.

Kun je zitten bij het aanbrengen van je make-up dan zou ik dat zeker doen. Dan kun je sneller en netter werken.

Heb je meer tijd? Dan kun je er uiteraard ook nog een foundation, een consealer en oogschaduw bij aanbrengen, je wimpers voor het aanbrengen van je mascara krullen of je gezicht shapen.

Wat heb je nodig voor de 5 minuten make-up?

2 Kwasten.

Voor deze 5 minuten make-up heb je twee kwasten nodig. Een voor de bronzer en een voor de rouge. Ik heb er gewoon twee van het huismerk van Kruidvat gekozen. Die zijn heel betaalbaar en hebben een prima kwaliteit.

 

Hoe breng je een 5 minuten make-up aan, in natuurlijke kleuren?

^ Voor het aanbrengen van de bronzer kun je kiezen uit twee opties: de poederkwast links of de kabuki-kwast rechts. Ik vind zelf de kabuki-kwast het fijnst werken, die is wat voller qua haartjes en is steviger.

Hoe breng je een 5 minuten make-up aan, in natuurlijke kleuren?

^ Verder heb je een blusherkwast nodig. Ik vind zelf de schuine (03) het handigste omdat die vorm mooi meeloopt met je wangen, maar de rechte blusherkwast (06) is ook prima.

TIP: Maak je kwasten geregeld schoon met een sopje van bijv. een zachte babyzeep. Er gaan na verloop van tijd namelijk bacteriën in je kwasten zitten. Laat je kwasten niet weken in het water, dan laat de lijm waarmee de haartjes vastgelijmd zijn los.

Reiniger voor make-upkwasten.

TIP: Kruidvat heeft ook een spray te koop waarmee je je kwasten kunt reinigen. Hij kost € 2,99.

Bronzer.

Hoe breng je een 5 minuten make-up aan, in natuurlijke kleuren?

^ De bronzers van Rimmel zijn heel fijn, ze zijn er ook in wat neutralere varianten. Fijn voor een minder warm kleureffect.

Hoe breng je een 5 minuten make-up aan, in natuurlijke kleuren?

^ Begin met het gelijkmatig aanbrengen van de bronzer over je gehele gezicht. Gebruik hiervoor de poederkwast of de kabuki-kwast. Je kunt je hals en decolleté ook gemakkelijk meenemen als je wilt.

Kleur nummer 012 (van Rimmel) is wat rustiger en neutraler dan nummer 022, die is iets warmer van kleur. Kijk wat jou het meeste aanspreekt en het beste bij jouw teint past.

N.B. November 2021. Tegenwoordig heeft Rimmel vier tinten. Nummer 1 t/m 4. Ze lopen op in diepte en zijn allen neutraal. Er zitten geen 'gouden spikkels' meer in.

Blusher.

Hoe breng je een 5 minuten make-up aan, in natuurlijke kleuren?

^ Breng nu met de blusherkwast de rouge aan op je wangen. Ik heb gekozen voor Le Blush nummer 145 van L' Oreal. Werk vanaf de bovenkant van je slapen naar het midden van je wangen.

Een kun je een goede blusherkleur uitzoeken.

^ Hier houd ik de kleurenwaaier met stukjes stof van het zomer/herfsttype bij de rouge. Deze rouge matched heel goed bij de kleuren uit de waaier.

Wenkbrauwpotlood.

Hoe breng je een 5 minuten make-up aan, in natuurlijke kleuren?

^ Teken je wenkbrauwen bij met het potlood. Dit is een mooie, natuurlijke kleur 001. Teken niet in een streep maar zet korte streepjes. En zorg voor een goede punt aan het potlood.

Een puntenslijper met twee openingen (groot en klein) is dus ook handig. Die kun je vinden in het vak van hun huismerk, Essence of Catrice. Je kunt hem ook weer gebruiken om je kohlpotlood te slijpen.

Puntenslijper van Catrice.

^ Deze puntenslijper van Catrice kost € 1,99 en heeft een grote en een kleien opening. Cartice is een heel betaalbaar merk wat bij Kruidvat te koop is, net als Essence.

Hoe breng je een 5 minuten make-up aan, in natuurlijke kleuren?

^ Het is de 'Brow this way' van Rimmel nummer 001.

Oogpotlood.

Hoe breng je een 5 minuten make-up aan, in natuurlijke kleuren?

^ Breng kohlpotlood aan in je wimperrand. Ik heb voor nr. 22 Brownie Glitz van Maybellin gekozen. Doordat een kohlpotlood lekker zacht is kun je het snel aanbrengen. Het komt met het aanbrengen ook niet zo precies als met een vloeibare eyeliner. Aals die mislukt kun je weer helemaal overnieuw beginnen.

Mascara.

Hoe breng je een 5 minuten make-up aan, in natuurlijke kleuren?

^ Breng mascara aan, ik heb de Volume Million Lashes (waterproof) van L'Oreal gekozen. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen favoriet nemen. Dit is een zwarte, maar je kunt ook een bruine mascara nemen als je een zachtere uitstraling wilt.

Lipstick.

Hoe breng je een 5 minuten make-up aan, in natuurlijke kleuren?

^ Deze lipstick van Maybelline New York 630 'Velvet Beige' heeft een mooie, natuurlijke kleur.

Hoe breng je een 5 minuten make-up aan, in natuurlijke kleuren?

^ De Ultimate Matt lipstick 080 van Catrice is ook erg  mooi en is goed geprijsd.

Hoe breng je een 5 minuten make-up aan, in natuurlijke kleuren?

^ Links zie je de lipstick van Maybelline en rechts die van Catrice. Ze vallen op je lippen trouwens altijd anders uit dan op je hand. Dit komt doordat je lippen van zichzelf al kleur hebben.

Rozetinten voor het neutrale herfsttype.

^ Hier zie je de rozetinten voor het neutrale herfsttype. Van deze rozetinten kun je kleuren voor lipstick en rouge herleiden.

TIP: Je kunt je kleurenwaaier gebruiken voor het kiezen van je make-up kleuren.

Koele lipstick-kleuren.

^ De kleuren uit dit blog-artikel staan mooi bij warme kleurtypes. Pas de make-upkleuren die je gebruikt aan aan je kleurenpalet. Op dit voorbeeld zie je koele lipstick-kleuren. Lees meer.

Make-upkleuren voor het warme lentetype.

^ Op deze foto zie je voorbeelden van lipstick-kleuren voor het warme lentetype. De kleuren van het lentettype zijn warm, helder en vrij licht. Lees meer.

Meer lezen?

* Wil je leuke voorbeelden zien van dames die ik heb opgemaakt? Kijk dan hier.

* Wil je meer leren over het aanbrengen van make-up bij jezelf of bij anderen? Bestel dan mijn e-book nummer 4. Er zijn helaas niet veel goede (en complete) Nederlandstalige boeken over visagie te vinden. In dit zeer uitgebreide en complete e-book van 66 pagina's vind je begrijpelijke, praktische uitleg over alle aspecten van de Visagie. Over hygiene-leer en het reinigen, verzorgen en opmaken van het gezicht en een het belang van een goede lifestyle. Ook lees je hoe over het hoe en wat van de verzorging, gezichtsvormen, oogvormen, do's & dont's in de visagie, make-up voor de jonge huid, de getinte huid, de rijpere huid en het opmaken van mannen (bijv. voor fotografie). Verder een duidelijk overzicht van de meest 17 voorkomende make-upsoorten, hun verschillende vormen en de beste gereedschappen om make-up mee aan te brengen. Ook is er aandacht voor de verschillende huidtypes en hun verzorging. Uitleg over het aanbrengen van oogschaduw en inspirerende foto's van prachtige oogmake-up. Ik beschrijf de 8 meest voorkomende gezichtvormen, hoe je ze kunt herkennen en het beste kunt opmaken. 
Verder hoe je gemakkelijk stap-voor-stap smokey eyes kunt aanbrengen en hoe je een dagmake-up kunt omtoveren in een mooie avondmake-up. Tevens uitleg over de belangrijkste do's en dont's in de make-up, de 20 meest voorkomende make-upmissers en mijn handige 10-stappenplan voor een uitgebreide, compleet verzorgde dagmake-up. Weinig tijd? Er is ook aandacht voor een make-up in 1-, 5- en 10 minuten. Verder een lijst met titels van goede boeken over visagie. Het e-book is compleet met vele duidelijke kleurenfoto's. Je krijgt mijn oogschaduw e-book met vele voorbeelden hoe je oogschaduw kunt aanbrengen (32 pagina's) er gratis bij. Je kunt zelf kiezen of je het e-book op je computer wilt bewaren of wilt uitprinten (of beide).  Hier lees je hoe je dit e-book kunt bestellen.

Bestel een e-book over visagie

^ Een aantal van de 66 pagina's van het zeer complete e-book over visagie wat je bij mij kunt bestellen. Het e-book staat boordevol informatie en verduidelijkende kleurenfoto's.

* Weet je welk kleurtype je bent een zoek je een lipstick-kleur van de Hema voor jouw type? Lees meer.