• darkblurbg
  • darkblurbg

Lipstick-kleuren voor het lentetype, herfsttype en lente/herfsttype.

Gepubliceerd op: 15-04-2018

Heel geregeld krijg ik vragen over het vinden van een goede lipstick-kleur. Veel vrouwen vinden het lastig om de juiste kleuren uit te kiezen voor hun kleurtype. Dit keer laat ik zien welke kleuren de drie warme kleurtypes het beste kunnen nemen.

Liptickkleuren kiezen voor de warme kleurtypes.

Op zich is het vinden van een juiste kleur helemaal niet zo moeilijk. Bij het kiezen van je kleuren voor een lippenstift kun je je kleurenwaaier heel goed gebruiken.

Zo ga je te werk:

- Isoleer hiervoor de rozetinten uit je kleurenwaaier. Bij de warme kleurtypes zijn dit je warme rozetinten, koraaltinten, warme roodtinten, oranjebruine- en oranjetinten.

- Houd verder in je achterhoofd wat jouw kleurendominanties zijn. Die geven richting aan je keuzes. De kleur van je lipstick moet bij de rozetinten uit je kleurenwaaier matchen. Het hoeft zeker niet precies dezelfde kleur te zijn. Koele rozetinten zullen bijvoorbeeld botsen met jouw kleurenwaaier.

Lipstick-kleuren kiezen voor de warme kleurtypes.

^ De kleurenwaaiers van de drie warme kleurtypes samen met voorbeelden van warme lipstick-kleuren.

Foute kleuren voor warme kleurtypes.

^ FOUTE kleuren voor de warme kleurtypes. Koele rozetinten staan de warme kleurtypes niet.

Waar je rekening mee moet houden als je lippenstift koopt:

1. Een lipstick-kleur kun je het beste beoordelen op je lippen. Vaak wordt deze uitgeprobeerd op de hand. Een lipstick-kleur ziet er op je hand echter heel anders uit als op je lippen. Dit komt doordat de pigmenten in je lippen invloed uitoefenen op het uiteindelijke kleureffect. Heb je van jezelf vrij bleke lippen? Dan zal de kleur anders uitpakken dan wanneer je lippen sterk gepigmenteerd zijn.

2. Houd rekening met de grootte van je mond. Lichtere kleuren en glans maken je lippen optisch groter en de wat donkerder kleuren laten je lippen kleiner lijken.

3. Houd rekening met de situatie. In een zakeijke omgeving neem je het beste wat gedektere en mattere kleuren. Bruinroze tinten zijn het meest neutraal. Een kleur die dicht ligt bij de natuurlijk kleur van je lippen is altijd goed. Felle kleuren of te veel glans kunnen dan te veel afleiden. Voor privé-situaties heb je meer vrijheid. Ook bij kaarslicht kun je fellere kleuren dragen, dit omdat de kleuren getemperd worden en wat wegvallen door zacht licht.

Lipstick kiezen voor de warme kleurtypes.

^ De velvet beige (630) van Maybelline is een mooie, natuurlijke kleur voor warme kleurtypes. Dit is een fijne kleur voor in een zakelijke omgeving of voor wie van een natuurlijke make-up houdt.

4. Houd je van een natuurlijk ogende make-up? Neem dan de rustiger tinten uit je waaier. Of neem een lipstick in exact de kleur van je lippen. Matte lipsticks ogen natuurlijker dan glanzende lipsticks en lopgloss. Ben je juist wat extravaganter? Neem dan lekkere felle kleuren.

5. De kleur van je lipstick (en andere make-up) moet mooi 'versmelten' in je gelaat. Een kleur die als het ware op je huid lijkt te liggen is niet geschikt voor jou.

Handige tips om de kleuren wat aan te passen:

- Kun je de juiste kleur niet vinden of heb je nog een te harde tint in de la liggen? Meng twee kleuren lipstick om de kleuren wat sprekender of juist zachter te maken. Gebruik hiervoor een lippen-penseel.

- Met een lippotlood kun je de contouren van je lippen strakker maken of ze iets aanpassen.

- Je kunt een lippotlood tevens gebruiken om de lipstick zachter of juist wat pittiger van kleur te maken, breng hem dan in zijn geheel aan over je lipstick.

- Of... breng een transparante of nudekleurige lipgloss aan over de kleur om hem zachter en glanzender te maken.

Lipstick-kleuren voor het (warme) lentetype.

^ Voorbeelden van lipstick-kleuren voor het (warme) lentetype.

Lipstickkleuren voor het lente/herfsttype.

^ Voorbeelden van lipstick-kleuren voor het lente/herfsttype.

Lipstick-kleuren voor het (warme) herfsttype.

^ Lipstick-kleuren voor het (warme) herfsttype. De lipstick-kleuren voor het 'warme herfsttype' moeten vooral warm en gedempt zijn. Jouw lipsticks mogen ook redelijk donker zijn. Hele sprekende (felle) kleuren staan jou niet mooi, ze overvoeren je. Voor een zakelijke omgeving kun je het beste iets rustiger bruintinten nemen.

Wil je als herfsttype graag eens rode lipstick dragen? Puur rood is wat fel voor jouw. Probeer liever bruinrode tinten.

Nummers en namen van warme lipstick-kleuren, gekocht in augustus 2019:

Betaalbare lipstick-kleuren voor warme kleurtypes.

Betaalbare lipstick-kleuren voor warme kleurtypes.

^ Betaalbare lipsticks voor de warme kleurtypes, in felle en rustiger kleuren. Ze zijn te koop bij de Hema, Etos en Kruidvat.
Op de onderste foto zie je v.l.n.r.: 080/ Catrice, 030/ Cartice, 08 Velvet matte / Essence, 29 Hema, 25 Hema, 68 Hema, 15 Flame Matte/ Max Factor, Classic Beauty/ Etos, Vampires Kiss/ Etos.
De merken Catrice en Essence zijn te koop bij Kruidvat. Deze lipsticks heb ik in augustus 2019 gekocht.

Meer lezen?

* Wil je lipstick-kleuren zien voor de koele kleurtypes (zomertype, zomer/wintertype en het wintertype). Lees meer.

* Warme kleurtypes nemen het beste warme roodtinten. Wil je meer lezen over de kleur rood? Lees meer.

* Als warm kleurtype neem je het beste warme rozetinten. Wil je meer lezen over de kleuren roze? Lees meer.

* Dit blog gaat over het kiezen van kleuren voor rouge/ blushers.

* In dit artikel vind je informatie over alle kleur-systemen voor kleurenanalyses en linkjes naar de verschillende kleurtypes.

* Wil je meer weten over het 12 seizoenen-systeem? Lees meer.

* Wil jij ook precies weten welke kleuren jou het beste staan? Boek dan een kleurenanalyse. Ik werk met maar liefst 26 verschillende kleurtypes. Je kunt nu ook een online kleurenanalyse bij me doen, aan de hand van foto's. Lees meer.