• darkblurbg
  • darkblurbg

The power of make-up

Gepubliceerd op: 21-01-2017

Met enige make-up laat zal je huid er mooi egaal en fris uitzien en krijgt je gelaat meer uitdrukking. In dit blog voorbeelden van vier dames voor en na een make-up-advies. Ik heb bij hen een compleet verzorgde dagmake-up aangebracht, met o.a. foundation, consealer, oogmake-up, blusher en lipstick. Met het aanbrengen ben je als je een beetje geoefend bent ca. 10 minuten bezig. De make-up die ik gebruik kan je gewoon kopen in de gangbare drogisterijen.

De dames in dit blog hebben meegedaan aan een Facebook-actie en hebben een make-upadvies gewonnen op voorwaarde dat ik de foto's mocht gebruiken voor social media.

Een paar handige, algemene tips:

1. Het is heel handig wanneer je je make-up op een vaste plek hebt staan en je niet steeds hoeft te 'grabbelen' in een toilettas vol make-up. Je kunt voor het bijwerken van je make-up evt. wat extra spulletjes kopen en die in een make-uptasje in je handtas doen.

2. Ook is het fijn om goed licht te hebben bij het opmaken. Ikzelf werk in mijn studio met daglichtlampen, om een zo natuurgetrouw mogelijk beeld van zowel de kleuring van de klant als de make-up kleuren te krijgen. Thuis kun je ook het beste in daglicht werken.

3. Ik raad mijn klanten altijd aan om te gaan zitten bij het opmaken. Wanneer je voorover geleund voor de wastafel moet staan/hangen is het lastig om netjes te werken. De ouderwetse kaptafels van vroeger waren zo gek nog niet...

^ Make-up kan veel voor ons doen. Hier een collage van de vier dames zonder en met make-up.

^ Een voorbeeld van een mooie, vrij naturelle make-up. De foundation die ik hier gebruikt heb is van het merk Annemarie Borlind. Het is een BB cream die mooi dekt en heel fijn aanvoelt. Dit merk maakt natuurcosmetica en is o.a. te koop bij G&W winkels en online. De huid wordt er fris en egaal van. De blusher en lipstick geven kleur.

^ Deze frisse make-up laat de natuurlijke stijl van deze dame goed uitkomen. Ze draag normaal geen make-up. Daarom heb ik er voor gekozen om de make-up lekker natuurlijk te houden. Je wilt je nog wel 'jezelf' voelen als je make-up draagt. Het haar heb ik losjes opgestoken. Zo komt de hals mooier uit.

^ Deze klant heeft een prachtige lichtgroene rand om haar pupil. Deze kleur is herhaald in de oogschaduwkleur, met in de arcadeboog een donkerder groentint. Zo wordt haar oogkleur versterkt en het accent op de ogen gelegd. De oogschaduw komt uit een doosje met meerdere kleuren van Essence. De lichtgroen uit het palet is precies de lichtgroene tint uit haar ogen. In de arcadeboog zit een donkerder tint uit het doosje.

 

^ Wat een bijzondere oogkleur! Dit soort lichtgroene ogen zie je niet vaak.

^ De wenkbrauwen van deze dame zijn wat aan de dunne kant. Ik heb ze daarom wat voller gemaakt met een wenkbrauwpoeder. Het effect is dan mooi zacht. De focus ligt bij deze make-up op de mond. De kleur roze van de lipstick komt terug in het jasje.

^ De wenkbrauwen mogen wel iets breder.

^ De oogschaduw bestaat uit twee taupetinten (een medium donkere kleur op het bewegende deel en een wat donkerder kleur in de arcadeboog) en het oogpotlood blauw, net als de rand om de iris.

^ De make-up heb ik hier mooi warm gehouden bij de rode haarkleur. Deze dame heeft last van gesprongen adertjes. Haar huid is daarom ge√ęgaliseerd met een foundation (24h Super Stay) van Maybelline en een camouflage product van Essence. De wenkbrauwen zijn inmiddels behoorlijk grijs. Ik heb ze ingevuld met een taupekleurig wenkbrauwpotlood van de Hema. De oranjebruine lipstick en de warme rouge van de Hema passen heel mooi bij het haar. De zwarte ketting heb ik vervangen door een ketting in een hele lichte goudtint die precies bij de bril past. De kleur van de ketting komt ook terug in haar vest. De mooie, grote schakels van de halsketting passen goed bij de bouw van deze dame en geven haar een up-to-date uitstraling. Mevrouw heeft een mooie, volle bos haar, ik heb het een beetje 'rommelig' uit het gezicht gestyled. Dit staat een stuk jeugdiger en vlotter.

Meer lezen?

* Het je weinig tijd of houd je niet zo van make-up? Een beetje make-up doet wonderen voor ons... Wil je leren om bij jezelf een praktische, natuurlijk 5 minuten make-up aan te brengen? In dit blog laat ik je zien hoe je dit kunt doen.

* Wil je meer voorbeelden zien? Lees dan dit blog-artikel.

* Wil je weten hoe jij jouw oogkleur kunt verhelderen? In dit blog laat ik je zien hoe je dat kunt doen.